Marysia_i_gończy Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 [quote name='Hania']Wróciłam z antoninka. Przeglądy, testy wystawa... A wystawa, jak to wystawa, była szalenie stresująca :cool3: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Marysia_i_gończy Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Idąc dalej tym tropem - szalenie zestresowani wystawcy :lol: Paulina i Paweł czyli "Rożkowie" :razz: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Mateusz Niemczyński Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Aneek napisał(a):KUMPELko, w któryś weekend znowu pojedziemy do zagrody w Wapiennicy (w Bielsku) - przygotuj się, że będę was z Kumplem wyciągać :p DZIK:diabloti: DZIK:diabloti: DZIK:diabloti: DZIK:diabloti: DZIK:diabloti: DZIK:diabloti: DZIK:diabloti: DZIK:diabloti: :multi::multi:Witamy i pozdrawiamy co tam uwas .:multi::multi: mam nadzieje jak pojedziemy na dziki to znów bendzie jazda i mam nadzieje że kumpla tam ujrzymy POZDRAWIAMY Quote
Marysia_i_gończy Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Siostra Jemioły, JEŻYNA Olfactus (Zw. Mł.) Quote
Marysia_i_gończy Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 I na koniec HULTAJ z Południowej Kniei Quote
Hania Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Ja przez przegląd hodowlany i testy mam fotki tylko z finałów, gdzie gończe i ogary szalały: zaczęło się od grupy - wygrał Miodun, trzeci był Borowy potem BIS Szczeniąt - Kraska BIS Junior - Hajka i Jeżyna BIS Użytkowy - Miodun BIS Weteranów - Zula i w końcu BIS ( Miodun nie mieścił się na podium ) Quote
Donia;) Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Na wystawie w Antoninku KNIEJA KYNIA z Piastowskich Borów była Najlepszą Suką w Rasie, CWC i skończyła Championat Polski, zaliczyła testy i uzyskała uprawnienia hodowlane . Stawka ogarów o zwyciestwo rasy ogar polski 1.MIODUN Ogarusy (pierwszy), 2.KNIEJA KYNIA z Piastowskich Borów (ostatnia) 3. JEŻYNA Olfactus (w środku) Quote
bea100 Posted June 4, 2006 Author Posted June 4, 2006 BRAWO, BRAWO, BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi: Dopiero wstałam po 2 aspirynach i drzemce. Nam w Gostyninie zupełnie nie poszło, lał deszcz i było trudno ( i czekaliśmy 4 godziny w zimnie i wietrze i deszczu i jak przyszło co do czego to Monia zmordowana kładła się mi na ringu) no i jeszcze w oczach sędziego nie znalazły uznania młode suki i z młodziezy i z posredniej (Harmonia i Błoga i Mega wyszły bez tytułów i z ocenami bardzo dobrymi), za to nasz ,,doskonały" Bard miał stanąć do BIS Weteranów a suki wygrała piękna CH Udra (GRATULUJĘ :loveu: i Aniu jak już ochłoniesz to daj znać jak poszło dalej ogarkom? i może jakieś fotki bo ja nie mam żadnej :oops: ) Quote
agag22 Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Gratuluję serdecznie wszystkim pieskom, właścicielom i hodowcom- wielkie brawa! Weekend był widocznie szczególnie udany dla ogarków- szczególnie imponuje kolekcja pucharków Mioduna... Dodam jeszcze, że dziś w Wałbrzychu Rewia- Pasja Nadbużańskie Granie zdobyła dosk., CWC i Zw. Rasy! Quote
KUMPELka Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Gratulacje ogary idą jak burza , gończe zresztą takżę Quote
dogaja Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [quote name='KUMPELka']Gratulacje ogary idą jak burza , gończe zresztą takżę Witam na Forum! Znam Was od dawna z widzenia... na ekranie komputera, a teraz zamierzam aktywnie włączyć się do ogarowych pogaduszek. Ja również gratuluję Kasi sukcesu Rewji-Pasji! Poznałyśmy się wczoraj w Wałbrzychu, gdzie moja Gaja (oficjalnie JUTA z Beskidzkich Wysp), starsza siostra Twojego Kumpla, Kumpelko, również odniosła sukces. W swojej klasie dostała - tak jak i Rewia - śliczną, złociutką ocenę doskonałą i CWC. Trzy tygodnie temu w Jeleniej Górze zgarnęła wszystko, czyli: doskonąłą, CWC i tytuł "Najlepsza Suka w Rasie". Wczoraj pisałam do Hani i widzę, że już umieściła na stonie klubowej informacje o naszych sukcesach. Bardzo się cieszę, bo jesteśmy jeszcze zielone szczawiki wystawowe! Ale wczoraj w Wałbrzychu biegło nam się po ringu znacznie lepiej, czyli - mniej nerwowo niż w Jeleniej. Mam nadzieję, że poznamy się z niektórymi z Was na klubowej we wrześniu.:lol: Quote
Ania W Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 A to się tytuły posypały! Ja z Gostynina dotarłam do domu o 22.00(trochę jeszcze odpoczęłam w gościach:-)) Pogoda faktycznie parszywa i zimno. Słonko wyszło na konkurencje finałowe. Bard po raz pierwszy startował w finałach:-) ale on i Udra bez osiągnięć ( Udra wyraźnie pokazała ,że jej nie zależy i ma dosyć i zajęła się tropieniem :-). Grupę VI i Rasy Polskie wygrała bardzo ładna gończa (pięknie się rusza) Zdjęcia wkleję jutro bo na nic siły wieczorem już nie miałam. Quote
KUMPELka Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [quote name='dogaja']Witam na Forum! ... Witamy bardzo cieplutko w deszczowy poranek [quote name='dogaja'] moja Gaja (oficjalnie JUTA z Beskidzkich Wysp), starsza siostra Twojego Kumpla, Kumpelko, również odniosła sukces. W swojej klasie dostała - tak jak i Rewia - śliczną, złociutką ocenę doskonałą i CWC. Trzy tygodnie temu w Jeleniej Górze zgarnęła wszystko, czyli: doskonąłą, CWC i tytuł "Najlepsza Suka w Rasie". Wielkie gratulacje Starsza siostra a nie ciocia (przepraszam jeżeli coś mieszam ale w genealogii nie jestem jeszcze zbyt mocna :oops: ) Juta to chyba siostra Jumy, mamy Kumpla :oops: poproszę kogoś bardziej niż ja zorientowanego o ewentualne sprostowanie :oops: Quote
Hania Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [quote name='KUMPELka'] Starsza siostra a nie ciocia (przepraszam jeżeli coś mieszam ale w genealogii nie jestem jeszcze zbyt mocna :oops: ) Juta to chyba siostra Jumy, mamy Kumpla :oops: poproszę kogoś bardziej niż ja zorientowanego o ewentualne sprostowanie :oops: Siostra przyrodnia dokładnie. Quote
bea100 Posted June 5, 2006 Author Posted June 5, 2006 Witaj Dogaja cieplutko i ogórkowo ( oczywiście ;) ) :multi: Bardzo się cieszę, że do nas tu dołączyłaś :p , witamy też Twoją suńkę wszak my tu sama niemal rodzina :razz: A na klubowej się na bank spotkamy (będę z Harmionią i Jola będzie też z Błogą no i zapewne większość z nas tutaj też się wybiera :p ). Bardzo Ci też gratuluję pięknych sukcesów wystawowych (BRAWO!). AniuW: to dobrze, że się potem przejaśniło (ja wróciłam do domu cała mokra włącznie z butami :cool3: ) ale szkoda, że to była taka w sumie trudna dla nas ( dla mnie zwłaszcza bo ledwo biegałam po tym śliskim ringu) i w sumie marna wystawa (dla moich obu suk nieudana), ech liczyłam i na Barda (bardzo :loveu: ) i na Udrę że zwyciężą w porównaniach (nie wiem jak gończe?) Co do Antoninka to zwłaszcza ogromnie się cieszę z osiągnięć ślicznej mojej dziewczynki gończej czekoladki-ulubienicy czyli Kraski Olfactus ( była druga na BIS szczeniąt co mnie ogromnie ucieszyło :multi: ) Quote
KUMPELka Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Hania napisał(a):Siostra przyrodnia dokładnie. Haniu, na Ciebie zawsze można liczyć :cool3: Dziękuję :p Quote
musia Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 To jeszcze dodam - Książu SAMBA Kłusujaca Sfora (SALMA od Kajki 777) zobyła I dosk Zw.Mł BOB Bis Ras Polskich II BOG . Brawo Aniu, gratulacje dla rodzinki. Quote
dogaja Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Hania napisał(a):Siostra przyrodnia dokładnie. Ja też do wczoraj myślałam, że przyrodnia, po mamie Jumie, ale pan Jurek Opyd powiedziałmi, podczas rozmowy telefonicznej (nie bez dumy mówiąc o Kumplu), że Juma była kryta dwa razy przez Jantara z Ogarusów. Jeśli on jest również tatusiem Kumpla - to jednak Gaja-Juta jest jego starszą siostrą. No, to kogo Kumpel ma w papierach, Kumpelko? Quote
KUMPELka Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 dogaja napisał(a):Ja też do wczoraj myślałam, że przyrodnia, po mamie Jumie, ale pan Jurek Opyd powiedziałmi, podczas rozmowy telefonicznej (nie bez dumy mówiąc o Kumplu), że Juma była kryta dwa razy przez Jantara z Ogarusów. Jeśli on jest również tatusiem Kumpla - to jednak Gaja-Juta jest jego starszą siostrą. No, to kogo Kumpel ma w papierach, Kumpelko? Dogajko kochana ja już sama nie wiem :smhair2: :confused: :niewiem: :ices_bla: . Kumpla rodzice to Juma i Jantar. Czyli wychodzi na to, że Juta to rzeczywiście starsza siostra :lol: Cieszę się, że mamy na dogo taką blliską rodzinę :multi: naszego kofanego Kumpliska :p Quote
dogaja Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [quote name='KUMPELka']Dogajko kochana ja już sama nie wiem :smhair2: :confused: :niewiem: :ices_bla: . Kumpla rodzice to Juma i Jantar. Czyli wychodzi na to, że Juta to rzeczywiście starsza siostra :lol: Cieszę się, że mamy na dogo taką blliską rodzinę :multi: naszego kofanego Kumpliska :p Oj, to nas jakiś rodzinny obiad nie ominie...:multi: Dla ułatwienia dodam, ze Gaja zjadłaby wszystko, gdybym nie trzmała jej w pasach bezpieczeństwa... Spróbuję wkleić jej zdjątko w eleganckim wisiorku, żeby sobie braciszek popatrzył (to dla niego tak się ubrała). Quote
kasiawro Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Jaka skromna minka Gajki! Pieknie jej w tym wisiorku. Quote
puz Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 DOGAJA witam Cie serdecznie nie ukrywam ze Jurek jest ogromnie dumny z wszych osiagnieć macie od niego serdeczne pozdrowienia i tak szczerze obie wiemy ze masz ogromne doswiadczenie jesli chodzi po psy gratuluje i czekam na zdjecia aby pokazac Jurkowi Quote
Recommended Posts