Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tylko na troszkę bo robota goni, ale muszę.

KOCHANI, wielki APEL.
Szukamy domu dla CHMURKI Z GOŃCZAKÓW. Nawet przejściowego. Dostałam dzisiaj rozpaczliwego maila od włascicieli , że wkrótce wyjezdżają i że Chmurka trafi cyt ,,gdziekolwiek i w ręce tego co ją zechce" (:placz: ) a dla mnie oznacza to tyle, że być może z braku chętnych wyląduje wkrótce gdziekolwiek; w schronie/w rozmnażalni ( pamiętacie ogłoszenie na Allegro?!? :placz: ).
Napisali mi, że hodowczyni miała zabrać sunię dawno temu /ale ma ,,dość swoich psów" i nic się do dzisiaj nie dzieje ( nie wiem przecież, jak to było dogadane i co się w tzw międzyczasie zdazyło pomiędzy nimi, po prostu ręce mi opadły gdy dostałam dzisiaj tego maila)

KOCHANI, sprawa PILNA. RATUJCIE, pytajcie,,,,proszę...

AniuW: ten lek dla pieska na chorobę lokomocyjną zwie się FENACTIL

Posted

Spróbuję zorientować się w naszym Związku, bo mój ogar jest tu jedyny, choć wszyscy się nim zachwycają . Może więc ktoś się skusi?

Dziękuję Bea 100 za nazwę leku!

Posted

Napisałam do włascicieli Chmurki z pytaniem do kiedy suka musi znaleźć dom. Nie wiem na ile jest to pilna sprawa. W każdym razie, gdyby sytuacja byłą tragiczna to mogę ją zabrać do siebie na jakiś czas. Ale na JAKIŚ CZAS, nie na zawsze. Zobaczymy jaką odpowiedź dostanę.

Posted

Haniu, a czy masz może jakiejś jej zdjęcie ?
Ja przygotowałam coś w rodzaju mailowego ogłoszenia ale dobrze , żeby było tam też jej zdjęcie. To bardziej "rusza".
Na allegro zaglądałam ale już tam nie ma tego ogłoszenia ( w sumie może to i lepiej...)

Posted

Haniu, z tego co wiem to w czerwcu wyjeżdżają (którego nie wiem).

AniuW, Haniu, Aga, Puz, Sabinko1: już wysłałam Wam fotki ( nienajlepsze :cool1: ) ale takie dzisiaj dostałam.
Mam też prośbę o wrzucenie ich tutaj.

Posted

Sprawa wygląda tak - sukę trzeba zabrać do końca czerwca najpóźniej. Trzeba po nią jechać do Poznania - czego ja do końca czerwca na pewno nie zrobię ( 1. rozbiłam samochód, 2. nie za bardzo będę miała kiedy ). Szkoda, że nic nie było wiadomo kilka dni wcześniej - byliśmy w Antoninku :angryy:.

Posted

Faktycznie, wyszło beznadziejnie...
Ja jeszcze raz proszę o zdjęcie. Beatko niestety nic do mnie nie dotarło...
Wysłałam maile. Na razie cisza.Przepraszam odezwała się Asia od Pałasza i też przyłaczyłą się do akcji poszukiwania nowego domu dla Chmurki.
Jeśli dostanę zdjęcie może będzie łatwiej... W każdym razie wtedy prześlę maile jeszcze raz.
Jeżeli chodzi o transport to można pokombinować. Może wrzucić na psy w potrzebie z zapytaniem, kto ewentualnie jechałby w najbliższych dniach z tamtego kierunku...

Posted

Dziewczyny, podajcie tutaj kilka dodatkowych informacji o tej suni (wiemy tylko, że Poznań). I nawet kiepskie zdjęcie. Napewno nie zaszkodzi, a przecież sprawa jest gardłowa.
[PHP] Sprawa wygląda tak - sukę trzeba zabrać do końca czerwca najpóźniej.[/PHP] Zdaje się, że Ty, Haniu, znasz jakieś szczegóły?

Posted

Taaa, pięknie to było napisane, nie ma co :shake: ...cholera, już piszę do Poznaniaków w sprawie transportu na ogólnym (tam więcej ludzi wchodzi, najwyżej mnie mod przesunie na psy w potrzebie).

Posted

Dzięki, Aneek.
Ale bidulińska minka Chmurki...
A, co to niby ma znaczyć, że może być pokryta w czerwcu, za zgodą hodowcy (nie ma papierów hodowlanych, ale hodowca się zgodził)?????????:???: :???: :???: :???: :???:

I te 2000 zł za szczeniaka! Czy to desperacja, czy niewiedza?

Posted

dogaja napisał(a):
A, co to niby ma znaczyć, że może być pokryta w czerwcu, za zgodą hodowcy (nie ma papierów hodowlanych, ale hodowca się zgodził)?????????:???: :???: :???: :???: :???:

I te 2000 zł za szczeniaka! Czy to desperacja, czy niewiedza?

Raczej chwyt reklamowy. Ktos odkupi psa i jeszcze moze na tym zarobic:angryy:
Kurcze, strasznie biedna ta sunia, ale widac ze to sama slodycz.

Posted

Ech, lepiej tego anonsu na allegro nie komentować...

Napisałam ,,APEL DO POZNANIAKÓW" na Wszystko o psach, wejdżcie tam i podciągajcie go do góry jak tylko się da żeby nie uciekł natychmiast na dół, może ktoś się tam zjawi i pomoże...:roll:

Posted

bea100 napisał(a):
Ech, lepiej tego anonsu na allegro nie komentować...

Łatwo powiedzieć, nie komentować:shake: Przeczytałem i krew mnie zalała:motz:
Okropność i podłość:bad-word:

Posted

I dlatego trzeba Chmurkę jak najszybciej zabrać stamtąd gdzie jest. Stąd ta akcja transportowa. Uważam, że gdy już będzie u nas ( w Warszawie czy ewentualnie potem w Krakowie u hodowczyni a najlepiej by było by już w nowym domu na który nie mam pomysłu... ech...), proszę pytajcie bo może znajdzie się człek co da Chmurce i dom i serce...lepiej byłoby ją nie wozić a od razu by znalazła dom i to jest jasne.
Najgorzej, że czasu mamy mało a ja do tych ludzi gdzie jest nie mam krzty zaufania.

Posted

Dziewczyny zadzwoncie do Magdy i uzgodnijcie z nia ewentualnie szczegoły mysle ze Magda jak juz ja bierze to na stałe......Moze od razu podjedzie po Nia do Warszawy

Posted

puz napisał(a):
Dziewczyny zadzwoncie do Magdy i uzgodnijcie z nia ewentualnie szczegoły mysle ze Magda jak juz ja bierze to na stałe......Moze od razu podjedzie po Nia do Warszawy

Wysłałam Magdzie smsa a ona oddzwoniła zaraz :p a wiem, że też robi wszystko co w jej mocy, w końcu działamy dla dobra psa i chcemy pomóc i Magda nie powinna mieć nic przeciwko/ i nie ma :p ; jestem z Magdą ,,na gorącej linii".
Czas, czas nas goni...zdjęcia wydrukowane i akcja szukania docelowego domu (być może w Wwie lub pod Wwą) ruszyła...zobaczymy

Posted

W poniedziałek albo we wtorek będę wiedziała, czy mam pewny transport z Poznania ( chyba się uda) do Warszawy, ale suka jechałaby z "obcymi" więc te osoby, które mają kontakt z jej właścicielami bardzo proszę o przeprowadzenie wywiadu jak toleruje jazdę i czy może trzeba wcześniej podać jej leki uspokajające itp.
Mam duże nadzieje , że się uda...

Posted

Widzę, ze wszyscy sie jednoczą i chcą pomóc CHMURCE, a może wiecie gdzie jest Ch.Pl., Mł.Ch.Pl. MIODUNKA z Piastowskich Borów, cały czas poszukujemy

Posted

Ja nie jestem pewna czy to chodzi o Miodunkę, ale wydaje mi się , że to właśnie o niej mówiła mi znajoma , że widziała w Warszawie na Ochocie. Nawet rozmawiała z włascicielem / osobą z którą ten pies był. Może uda mi się czegoś dowiedzieć choć nie sądzę , żeby można było liczyć na jakieś konkretne namiary...

Posted

AniuW, już wysyłam maila z zapytaniem jak Chmurka toleruje jazdę samochodem...wogóle spróbuję się więcej ,,wywiedzieć".

Co do Miodunki to nie wiem gdzie TERAZ jest ( swojego czasu była ,,do sprzedania" i byłam bardzo zainteresowana jej losem ale szybko okazało się, że ,,do sprzedania" nie jest i wogóle bardzo nieprzyjemnie się to moje zainteresowanie jej losem skończyło, chciałam dać jej dom a miałam same nieprzyjemności :eviltong: ).
Na Ochocie nasz Mmbbaj owszem spotkała ...ale Bończę Diamantinę ( czyli córkę Miodunki)