Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani, wstrzymujemy akcję przewozu Chmurki; jednak hodowczyni sama ją ( na pewno) odbierze w czerwcu :p, no chyba, że znajdziemy wcześniej docelowy dom (być może w Wwie) to wtedy będziemy się martwić co z transportem.

Proszę, szukajcie NADAL domu dla Chmurki/to ważne.

AniuW: kochana dzięki za starania :loveu:
Haniu kochana, wielkie DZIĘKI ze serce i za wszystko :loveu:

Acha. Dostałam maila, że suczka dobrze znosi jazdę samochodem ( i nie miała do tej pory choroby lokomocyjnej choć nie jeżdziła zbyt często)

PS
Trzymajcie proszę kciuki za jutrzejszy Lublin (ok 12tej powinniśmy już biegac po ringu :p ...oraz pokazywać po raz kolejny P Noconiowi...ząbki hahaha...!)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Uprzejmie donoszę o sukcesach Remiza i Kumpla w Raciborzu :p
Remiz, klasa pośrednia 1 m., CWC, NPwR, doskonała ocena, 2 m Polskich ras i 1 m VI grupy :multi: :laola: :beerchug: (W razie czego Mateusz sprostuje bo może to jeszcze nie wszystko :lol: )
Kumpel, klasa otwarta (ponownie ale teraz przez błąd organizatorów :cool3: ) 1 m., ocena doskonała, CWC
Niestety, tym razem nie możemy pochwalić się zdjęciami :roll: jednak Mateusz porobił ich troszkę więc jak tylko zjedzie do domu postaramy się coś wkleić :razz:
Pozdrawiamy
Cieszymy się, że sprawa Chmurki jest częściowo :cool1: rozwiązana

Posted

[SIZE="5"]GRATULACJE DLA REMIZA I KUMPLA!!!!!

Kiedy Gaja dowiedziała się o sukcesach braciszka, to najpierw fiknęła z radości:

... a potem poszła wypić za jego zdrowie!

:klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:

Posted

GRATULUJEMY Raciborza, SUPER, BRAWO kochani !!!!! :multi:

Uprzejmie donoszę o sukcesach ogarzych dziewczynek i młodych i tych troszkę starszych w Lublinie a były same suki, sztuk 5 :lol: .
I tak w klasie młodzieży: Harmonia doskonała i ZW MŁ ( czym zakończyła MŁ CH PL :multi: idąc w ślady braciszka Hultaja ). Klasa pośrednia: tym razem wygrała z Radiolą-Jocią Błoga Poszły w Las (i otrzymała drugie CWC). Rasę wygrała Sówka ( i została do porównań, więc nie wiem co dalej wywalczyła bośmy wyjechali a Aga została/bardzo trzymaliśmy kciuki :loveu: a obiecała się odezwać jak wróci do Janowa/czekamy...:razz: ).
Wystawa bardzo fajna. Pogoda była wymarzona. Fajne miejsce i dużo ludzi podchodziło i robiło fotki psów i z naszymi psami i wogóle zainteresownaie ogarami było spore :p /to był taki piknik niedzielny ( co bardzo lubię :p ).
Pan Nocoń pokazał wielką klasę starannego i eleganckiego sędziowania (Jola od Błogiej wyszła z ringu...oczarowana tym starszym panem)-brawo!!!
Nie mam fotek, tzn dostanę je w pózniejszym terminie od Joli (bo oczywiście byłyśmy zakręcone i Jola całkiem spokojnie sobie właśnie pojechała z zawartością aparatu do domu :oops:

Posted

KUMPELka napisał(a):
Brawo dziewczynki!!:multi: :multi: :multi:
Dogajko - Twój komentarz rozbawił nas do łez :lol: :lol: :lol:

:lilangel: :lilangel: :lilangel: :lilangel:

Posted

Ufff! Dojechałyśmy! Bardzo długo tym razem przyszło nam siedzieć w hali wystawowej- ale warto było! Sówka była trzecia w rasach polskich, na drugim miejscu był gończy polski As-Mol z Kosmolanki- wielkie brawa dla niego tym bardziej, że zajął także drugie miejsce w grupie IV! Wielkie brawa również dla Moni-od dziś Młodzieżowej Chmpionki Polski, oraz ślicznej Błoguni, która w pełni zasłużenie wygrała z Jociszonem- ta ostatnia dzisiaj zasługiwała na pogonienie z ringu- miała chyba "dzień świstaka"- i pan Nocoń wykzł się dużą cierpliwością i wyrozumiałością.
Wpiszę od razu wyniki, jeśli coś pokręcę to mnie poprawcie:
GOŃCZY POLSKI:(dojechały tylko 3 psy, nie stawiła sie żadna sunia)
kl. mł.
RYM Kłusująca Sfora- dosk.,Zw. Mł.
kl.otw.
AS-MOL z Kosmolanki- dosk.,CWC,N.P.wR., Zw.R., II BIS Ras Polskich, II BIS grupy VI,
kl.ch.
RELAKS Hulaj Dusza- dosk.

OGAR POLSKI- u nas dla odmiany tylko suczki :)
kl. mł.
HARMONIA z Południowej Kniei- dosk., Zw.Mł.
kl. pośr.
1) BŁOGA-ROTTI Poszły w Las- dosk.,CWC
2) RADIOLA Nadbużańskie Granie- dosk.
kl. otw.
SPRAWKA Goniwiatr-bdb
kl. ch.
1) SÓWKA Goniwiatr- dosk., CWC, N.S.w R., Zw.R., III BIS Ras Polskich
2) KOBZA ze Stadniny Cisowiec- dosk, CWC?

Wszystkim gratuluję i bardzo dziękuję za tak mile spędzony razem czas- atmosfera była naprawdę fantastyczna!

Posted

KUMPELka napisał(a):
Kumpel, klasa otwarta (ponownie ale teraz przez błąd organizatorów :cool3: ) 1 m., ocena doskonała, CWC

Widzę, że klasa otwarta przynosi wam szczęście. :lol: Cieszę się ogromnie z sukcesów Kumpla :multi: :multi: :multi:
GRATULACJE dla wszystkich ogóreczków !!!! :loveu:

Posted

[quote name='agag22']
....Bardzo długo tym razem przyszło nam siedzieć w hali wystawowej- ale warto było! Sówka była trzecia w rasach polskich, na drugim miejscu był gończy polski As-Mol z Kosmolanki- wielkie brawa dla niego tym bardziej, że zajął także drugie miejsce w grupie IV!
...
...bardzo dziękuję za tak mile spędzony razem czas- atmosfera była naprawdę fantastyczna!
BRAWO BRAWO BRAWO Agusiu i dla Ciebie i dla SÓWKI :multi: , bardzo czekałam na wieści :multi:
BRAWA dla Gończaka za drugie miejsce ale...KTO wygrał w Lublinie rasy Polskie?

My też dziękujemy, jestesmy zachwyceni tą wystawą (a atmosferą przede wszystkim :p bo tak powinny wyglądać wszystkie wystawy... no i ...pysznymi domowymi pierogami z grilla :razz: )

Śliczna Radiolka i Błoga tak się nam ,,tasują" w klasie, raz jedna wygrywa a raz druga (to zależy i od gustu sędziego i od nich samych bo raz jedna a raz druga ma lepszy dzień na wystawianie :evil_lol: a obie są złoto-medalowe i szkoda, że nie ma DWÓCH pierwszych miejsc :lol: )

Posted

Jeszcze w sprawie Chmurki.
Po informacji od Agag22 próbowałem zainteresować losem Chmurki kilka osób. Jednej nawet przekazałem nr tel do chodowczyni, ale niestety widzę, że nic z tego nie wyszło. Nie ustaję w poszukiwaniach.
Moi Teście chętnie by wzięli Chmurkę, ale mają kocura, który totalnie nie toleruje obcych zwierząt na swoim terenie. Nawet naszej małej i niegroźnej (przynajmniej na razie) Ostoi.

Posted

Rafiki witaj tu z nami :p , każde staranie jest ważne, gdy się wszyscy postaramy to na pewno coś się (wcześniej czy póżniej) uda :loveu:
PS
Ogary bardzo szanują i wręcz kochają innych zwierzęcych domowników...ale czy ci ,,inni domownicy" równie ,,kochają" ogary? :diabloti:

Posted

Ania W napisał(a):
GRATLACJE !
To teraz ogary będą podbijały ringi Krakowa, a potem Warszawy :-) ( na warszawską zgłaszać można do 18 czerwca)

Do Kraka nie jedziemy z Jolą w końcu bo nie możemy (:placz: bardzo żałuję) ale bardzo będę sercem przy ringu ogarów :p . Od razu poproszę o fotki ( o moooorze fotek..!!!)

Na ,,Wielkiej Warszawskiej" będę bez Moni (chociaż jest zgłoszona ale ten ,,młodziezowy" sezon już odpuszczam/oprócz klubowej we wrześniu ale to już z Harmochą w klasie pośredniej) za to będę kibicowała (nareszcie na luziku i na spokojnie...ale mi będzie fajnie :multi: ) i Bogdance i Błogiej i Bajankowi i Bohunkowi i innym naszym i ogareczkom i gończym :p - a potem może jakieś spotkanko (powiedzmy u mnie na ogrodzie?)
Puz czy się wybierasz na 8go do Wwki z Puzonem i krakowskimi dzieciakami ogórkami? Haniu? Agga? Aneek? Kumpelko? AniuW? Dogaja? Kasiuwro?Mateusz? Paweł? Kochani tutaj? A Wy będziecie?

Posted

Ja jadę gościnnie do Krakowa :-) Fotki będą na pewno!
W Warszawce z Bardem w "dziadkach" też się pokażę i mam nadzieję, że chciaż jedna z jego córek się zaprezentuje ...

Posted

:klacz::klacz:Witajcie mamy pare fotek:klacz::klacz:
Było nas tylko trzech:BERTA REMIZ i KUMPEL :razz:

REMIZ I KUMPEL:happy1: NAWET ZDąRZYLI SIE POOPALAć

REMIZ I KUMPEL

BERTA I REMIZ :hand:

TO JA DRUGI W RASIE POLSKIEJ

I ZNOWU JA 1 W GRUPIE DRUGI BYł MAUR:multi::multi:

Ja niemoge w to uwierzyć że nam udało sie coś takiego osiągnąć ale to nietylko ja moja mamusia tesz osiągła miejsce na podjum gratulacje i jeszcze raz gratulacje dla dziewczynek pozdrawiamy ;);););););););););)
OGARY GóROM :thumbs:OGARY GóROM :thumbs:OGARY GóROM:thumbs:

Posted

Gratulacje dla wszystkich !!!

My jeszcze Szczecin po drodze mamy.
Wybieramy się :
Szczecin - Irga, Jaźwiec, Hultaj, Lotka,
Kraków - Irga, Hultaj, Lotka
Olsztyn - Minor
Warszawa - Jeżyna, Hultaj, Jaźwiec, Lotka

Posted

A odnośnie sukcesów to też mogę coś napisać. W sobotę odbył się drużynowy konkurs dzikarzy w Manowie. Jest tam klasyfikacja indywidualna i klasyfikacja drużynowa - sumuje się punkty psów z jednej drużyny które dostały dyplomy. Drużyna składa się z trzech psów.
Trzy pierwsze drużyny to:
1. Szczecin - mający w składzie gończego Litwora i dwa jamniki
2. Klub Ogara i Gończego Polskiego - ogar Łowna i gończe Bajka i Hałas
3. Gorzów Wlk - trzy gończe - Diana, Magara i Iron
Dużyn było 9, startował jeden ogar i 7 gończych ( jak widać tylko jeden gończy nie załapał się na drużynpowe pudło :p).
Indywidualnie wygrała Bajka, drugi była Hałas :p

Posted

Witajcie! Zapomniałam wczoraj napisać, że rasy polskie wygrał PON, który zresztą wczoraj szedł jak burza: BIS Ras Polskich, BIS Psów z Oddziału Lubelskiego, BIS grupy VI a jak mu poszło na końcowym BIS to już nie wiem bo pojechaliśmy do domu...

Posted

[SIZE="5"]BRAWO WSZYSTKIE NIUSIE OGARUSIE!!!!!
:sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:

I chociaż tylko niektóre dostały "the best of..." - dla nas i tak wszystkie jesteście DEBEŚCIAKI!!!!!!

Duża bużka w nosy od cioci dogaji. :kiss_2: :kiss_2: :kiss_2: