bea100 Posted June 10, 2006 Author Posted June 10, 2006 Kochani, wstrzymujemy akcję przewozu Chmurki; jednak hodowczyni sama ją ( na pewno) odbierze w czerwcu :p, no chyba, że znajdziemy wcześniej docelowy dom (być może w Wwie) to wtedy będziemy się martwić co z transportem. Proszę, szukajcie NADAL domu dla Chmurki/to ważne. AniuW: kochana dzięki za starania :loveu: Haniu kochana, wielkie DZIĘKI ze serce i za wszystko :loveu: Acha. Dostałam maila, że suczka dobrze znosi jazdę samochodem ( i nie miała do tej pory choroby lokomocyjnej choć nie jeżdziła zbyt często) PS Trzymajcie proszę kciuki za jutrzejszy Lublin (ok 12tej powinniśmy już biegac po ringu :p ...oraz pokazywać po raz kolejny P Noconiowi...ząbki hahaha...!) Quote
KUMPELka Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Uprzejmie donoszę o sukcesach Remiza i Kumpla w Raciborzu :p Remiz, klasa pośrednia 1 m., CWC, NPwR, doskonała ocena, 2 m Polskich ras i 1 m VI grupy :multi: :laola: :beerchug: (W razie czego Mateusz sprostuje bo może to jeszcze nie wszystko :lol: ) Kumpel, klasa otwarta (ponownie ale teraz przez błąd organizatorów :cool3: ) 1 m., ocena doskonała, CWC Niestety, tym razem nie możemy pochwalić się zdjęciami :roll: jednak Mateusz porobił ich troszkę więc jak tylko zjedzie do domu postaramy się coś wkleić :razz: Pozdrawiamy Cieszymy się, że sprawa Chmurki jest częściowo :cool1: rozwiązana Quote
dogaja Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 [SIZE="5"]GRATULACJE DLA REMIZA I KUMPLA!!!!! Kiedy Gaja dowiedziała się o sukcesach braciszka, to najpierw fiknęła z radości: ... a potem poszła wypić za jego zdrowie! :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Quote
bea100 Posted June 11, 2006 Author Posted June 11, 2006 GRATULUJEMY Raciborza, SUPER, BRAWO kochani !!!!! :multi: Uprzejmie donoszę o sukcesach ogarzych dziewczynek i młodych i tych troszkę starszych w Lublinie a były same suki, sztuk 5 :lol: . I tak w klasie młodzieży: Harmonia doskonała i ZW MŁ ( czym zakończyła MŁ CH PL :multi: idąc w ślady braciszka Hultaja ). Klasa pośrednia: tym razem wygrała z Radiolą-Jocią Błoga Poszły w Las (i otrzymała drugie CWC). Rasę wygrała Sówka ( i została do porównań, więc nie wiem co dalej wywalczyła bośmy wyjechali a Aga została/bardzo trzymaliśmy kciuki :loveu: a obiecała się odezwać jak wróci do Janowa/czekamy...:razz: ). Wystawa bardzo fajna. Pogoda była wymarzona. Fajne miejsce i dużo ludzi podchodziło i robiło fotki psów i z naszymi psami i wogóle zainteresownaie ogarami było spore :p /to był taki piknik niedzielny ( co bardzo lubię :p ). Pan Nocoń pokazał wielką klasę starannego i eleganckiego sędziowania (Jola od Błogiej wyszła z ringu...oczarowana tym starszym panem)-brawo!!! Nie mam fotek, tzn dostanę je w pózniejszym terminie od Joli (bo oczywiście byłyśmy zakręcone i Jola całkiem spokojnie sobie właśnie pojechała z zawartością aparatu do domu :oops: Quote
dogaja Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 [SIZE="5"]BRAWO OGARZE DZIEWCZYNKI!!!! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
KUMPELka Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Brawo dziewczynki!!:multi: :multi: :multi: Dogajko - Twój komentarz rozbawił nas do łez :lol: :lol: :lol: Quote
dogaja Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 KUMPELka napisał(a):Brawo dziewczynki!!:multi: :multi: :multi: Dogajko - Twój komentarz rozbawił nas do łez :lol: :lol: :lol: :lilangel: :lilangel: :lilangel: :lilangel: Quote
agag22 Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Ufff! Dojechałyśmy! Bardzo długo tym razem przyszło nam siedzieć w hali wystawowej- ale warto było! Sówka była trzecia w rasach polskich, na drugim miejscu był gończy polski As-Mol z Kosmolanki- wielkie brawa dla niego tym bardziej, że zajął także drugie miejsce w grupie IV! Wielkie brawa również dla Moni-od dziś Młodzieżowej Chmpionki Polski, oraz ślicznej Błoguni, która w pełni zasłużenie wygrała z Jociszonem- ta ostatnia dzisiaj zasługiwała na pogonienie z ringu- miała chyba "dzień świstaka"- i pan Nocoń wykzł się dużą cierpliwością i wyrozumiałością. Wpiszę od razu wyniki, jeśli coś pokręcę to mnie poprawcie: GOŃCZY POLSKI:(dojechały tylko 3 psy, nie stawiła sie żadna sunia) kl. mł. RYM Kłusująca Sfora- dosk.,Zw. Mł. kl.otw. AS-MOL z Kosmolanki- dosk.,CWC,N.P.wR., Zw.R., II BIS Ras Polskich, II BIS grupy VI, kl.ch. RELAKS Hulaj Dusza- dosk. OGAR POLSKI- u nas dla odmiany tylko suczki :) kl. mł. HARMONIA z Południowej Kniei- dosk., Zw.Mł. kl. pośr. 1) BŁOGA-ROTTI Poszły w Las- dosk.,CWC 2) RADIOLA Nadbużańskie Granie- dosk. kl. otw. SPRAWKA Goniwiatr-bdb kl. ch. 1) SÓWKA Goniwiatr- dosk., CWC, N.S.w R., Zw.R., III BIS Ras Polskich 2) KOBZA ze Stadniny Cisowiec- dosk, CWC? Wszystkim gratuluję i bardzo dziękuję za tak mile spędzony razem czas- atmosfera była naprawdę fantastyczna! Quote
kasiawro Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Gratulacje dla dziewczyn z Janowa, braciszka Remiza za piękne wyniki (czekamy na fotki) i reszty ogarków!!!!! Quote
Aneek Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 KUMPELka napisał(a):Kumpel, klasa otwarta (ponownie ale teraz przez błąd organizatorów :cool3: ) 1 m., ocena doskonała, CWC Widzę, że klasa otwarta przynosi wam szczęście. :lol: Cieszę się ogromnie z sukcesów Kumpla :multi: :multi: :multi: GRATULACJE dla wszystkich ogóreczków !!!! :loveu: Quote
bea100 Posted June 12, 2006 Author Posted June 12, 2006 [quote name='agag22'] ....Bardzo długo tym razem przyszło nam siedzieć w hali wystawowej- ale warto było! Sówka była trzecia w rasach polskich, na drugim miejscu był gończy polski As-Mol z Kosmolanki- wielkie brawa dla niego tym bardziej, że zajął także drugie miejsce w grupie IV! ... ...bardzo dziękuję za tak mile spędzony razem czas- atmosfera była naprawdę fantastyczna! BRAWO BRAWO BRAWO Agusiu i dla Ciebie i dla SÓWKI :multi: , bardzo czekałam na wieści :multi: BRAWA dla Gończaka za drugie miejsce ale...KTO wygrał w Lublinie rasy Polskie? My też dziękujemy, jestesmy zachwyceni tą wystawą (a atmosferą przede wszystkim :p bo tak powinny wyglądać wszystkie wystawy... no i ...pysznymi domowymi pierogami z grilla :razz: ) Śliczna Radiolka i Błoga tak się nam ,,tasują" w klasie, raz jedna wygrywa a raz druga (to zależy i od gustu sędziego i od nich samych bo raz jedna a raz druga ma lepszy dzień na wystawianie :evil_lol: a obie są złoto-medalowe i szkoda, że nie ma DWÓCH pierwszych miejsc :lol: ) Quote
Ania W Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 GRATLACJE ! To teraz ogary będą podbijały ringi Krakowa, a potem Warszawy :-) ( na warszawską zgłaszać można do 18 czerwca) Quote
Rafiki Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Jeszcze w sprawie Chmurki. Po informacji od Agag22 próbowałem zainteresować losem Chmurki kilka osób. Jednej nawet przekazałem nr tel do chodowczyni, ale niestety widzę, że nic z tego nie wyszło. Nie ustaję w poszukiwaniach. Moi Teście chętnie by wzięli Chmurkę, ale mają kocura, który totalnie nie toleruje obcych zwierząt na swoim terenie. Nawet naszej małej i niegroźnej (przynajmniej na razie) Ostoi. Quote
bea100 Posted June 12, 2006 Author Posted June 12, 2006 Rafiki witaj tu z nami :p , każde staranie jest ważne, gdy się wszyscy postaramy to na pewno coś się (wcześniej czy póżniej) uda :loveu: PS Ogary bardzo szanują i wręcz kochają innych zwierzęcych domowników...ale czy ci ,,inni domownicy" równie ,,kochają" ogary? :diabloti: Quote
Mateusz Niemczyński Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 WITAM I POZDRAWIAM I GRATULUJE SUKCESUW OGARKOM MY POSTARAMY SIE DZISIAJ UZUPEłNIć Z WYSTAWY Quote
bea100 Posted June 12, 2006 Author Posted June 12, 2006 Ania W napisał(a):GRATLACJE ! To teraz ogary będą podbijały ringi Krakowa, a potem Warszawy :-) ( na warszawską zgłaszać można do 18 czerwca) Do Kraka nie jedziemy z Jolą w końcu bo nie możemy (:placz: bardzo żałuję) ale bardzo będę sercem przy ringu ogarów :p . Od razu poproszę o fotki ( o moooorze fotek..!!!) Na ,,Wielkiej Warszawskiej" będę bez Moni (chociaż jest zgłoszona ale ten ,,młodziezowy" sezon już odpuszczam/oprócz klubowej we wrześniu ale to już z Harmochą w klasie pośredniej) za to będę kibicowała (nareszcie na luziku i na spokojnie...ale mi będzie fajnie :multi: ) i Bogdance i Błogiej i Bajankowi i Bohunkowi i innym naszym i ogareczkom i gończym :p - a potem może jakieś spotkanko (powiedzmy u mnie na ogrodzie?) Puz czy się wybierasz na 8go do Wwki z Puzonem i krakowskimi dzieciakami ogórkami? Haniu? Agga? Aneek? Kumpelko? AniuW? Dogaja? Kasiuwro?Mateusz? Paweł? Kochani tutaj? A Wy będziecie? Quote
Ania W Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Ja jadę gościnnie do Krakowa :-) Fotki będą na pewno! W Warszawce z Bardem w "dziadkach" też się pokażę i mam nadzieję, że chciaż jedna z jego córek się zaprezentuje ... Quote
kasiawro Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 My jedziemy na 100% do Krakowa z Pasją (Rewia)!!!! Nie wiem co będzie z Warszawą w najblizszych dniach się wyjasni. Quote
Mateusz Niemczyński Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 :klacz::klacz:Witajcie mamy pare fotek:klacz::klacz: Było nas tylko trzech:BERTA REMIZ i KUMPEL :razz: REMIZ I KUMPEL:happy1: NAWET ZDąRZYLI SIE POOPALAć REMIZ I KUMPEL BERTA I REMIZ :hand: TO JA DRUGI W RASIE POLSKIEJ I ZNOWU JA 1 W GRUPIE DRUGI BYł MAUR:multi::multi: Ja niemoge w to uwierzyć że nam udało sie coś takiego osiągnąć ale to nietylko ja moja mamusia tesz osiągła miejsce na podjum gratulacje i jeszcze raz gratulacje dla dziewczynek pozdrawiamy ;);););););););););) OGARY GóROM :thumbs:OGARY GóROM :thumbs:OGARY GóROM:thumbs: Quote
Hania Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Gratulacje dla wszystkich !!! My jeszcze Szczecin po drodze mamy. Wybieramy się : Szczecin - Irga, Jaźwiec, Hultaj, Lotka, Kraków - Irga, Hultaj, Lotka Olsztyn - Minor Warszawa - Jeżyna, Hultaj, Jaźwiec, Lotka Quote
Hania Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 A odnośnie sukcesów to też mogę coś napisać. W sobotę odbył się drużynowy konkurs dzikarzy w Manowie. Jest tam klasyfikacja indywidualna i klasyfikacja drużynowa - sumuje się punkty psów z jednej drużyny które dostały dyplomy. Drużyna składa się z trzech psów. Trzy pierwsze drużyny to: 1. Szczecin - mający w składzie gończego Litwora i dwa jamniki 2. Klub Ogara i Gończego Polskiego - ogar Łowna i gończe Bajka i Hałas 3. Gorzów Wlk - trzy gończe - Diana, Magara i Iron Dużyn było 9, startował jeden ogar i 7 gończych ( jak widać tylko jeden gończy nie załapał się na drużynpowe pudło :p). Indywidualnie wygrała Bajka, drugi była Hałas :p Quote
agag22 Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Witajcie! Zapomniałam wczoraj napisać, że rasy polskie wygrał PON, który zresztą wczoraj szedł jak burza: BIS Ras Polskich, BIS Psów z Oddziału Lubelskiego, BIS grupy VI a jak mu poszło na końcowym BIS to już nie wiem bo pojechaliśmy do domu... Quote
agag22 Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 PON oczywiście wygrał grupę I a nie VI- przepraszam za pomyłkę! Quote
dogaja Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 [SIZE="5"]BRAWO WSZYSTKIE NIUSIE OGARUSIE!!!!! :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: I chociaż tylko niektóre dostały "the best of..." - dla nas i tak wszystkie jesteście DEBEŚCIAKI!!!!!! Duża bużka w nosy od cioci dogaji. :kiss_2: :kiss_2: :kiss_2: Quote
Recommended Posts