Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej dziewczyny to mopze ja sprostuje Juma Galicyjska Sfora i Jantar Ogarusy mieli dwa mioty z jednego pochodzi wlasnie jedynaczka Juma a potem Kumpel Kora itd. Jestescie rodzonym bartem i siostra a ja doskonale pamietam malutką Jutę i jak robiłam jej zdjecia na wystawie i rozmieszczałam ogłoszenia o sprzedazy Jestem szczesliwa ze tak swietnie trafiła zgram to zdjecie Jurkowi i dam mu w piatek wybierajac sie do Beskidzkich Wysp........:cool3:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

puz napisał(a):
Hej dziewczyny to mopze ja sprostuje Juma Galicyjska Sfora i Jantar Ogarusy mieli dwa mioty z jednego pochodzi wlasnie jedynaczka Juma a potem Kumpel Kora itd. Jestescie rodzonym bartem i siostra a ja doskonale pamietam malutką Jutę i jak robiłam jej zdjecia na wystawie i rozmieszczałam ogłoszenia o sprzedazy Jestem szczesliwa ze tak swietnie trafiła zgram to zdjecie Jurkowi i dam mu w piatek wybierajac sie do Beskidzkich Wysp........:cool3:

Dzięki za miłe słowa. Obiecałam Jurkowi Opydowi całą dyskietę ze zdjęciami Gaji, bo wprawdzie ma komputer, ale w tym jego buszu nie ma Internetu(?), więc na Forum nie wejdzie.
Zanim się jednak do tego zabiorę to myślę, że śmiało możesz mu zawieżć jakąś fotkę, Puz.:loveu:
Kasiawro przysłała mi przed chwilą piękne zdjęcia z wystawy wałbrzyskiej. Bardzo się cieszę, bo mojemu synowi tak trzęsły się ręce, że prawie wszystkie zrobił poruszone.

Posted

[quote name='dogaja']Oj, to nas jakiś rodzinny obiad nie ominie...:multi:
Dla ułatwienia dodam, ze Gaja zjadłaby wszystko, gdybym nie trzmała jej w pasach bezpieczeństwa...

Spróbuję wkleić jej zdjątko w eleganckim wisiorku, żeby sobie braciszek popatrzył (to dla niego tak się ubrała).
Przygotujemy pyszną gicz cielęcą :cool3:
Dagajko toż to przecież mordka naszego Kumpla :crazyeye:

Posted

Wow, to jej w pasach bezpieczeństwa nie utrzymam, Kusicielko :diabloti: , przepraszam: Kumpelko!

A krew nie woda! Widziałam Kumpla na fotkach i rzeczywiście wypisz wymaluj...

Posted

dogaja napisał(a):
Sorry, znowu jest. Czy to nocne zwidy? Idę spać.

Dogajko, o takiej porze :crazyeye: nie dziwię się, że można mieć zwidy :cool3: :evil_lol: Ja już dawno smacznie spałam :p
Oczywście spotkamy się w Krakowie :razz: ??

Posted

Przedstawiam kilka fotek z Gostynina. Pogoda pod psem ;-) . Wyjątkowo stawiły się wszystkie ogary (5) , bo w Płocku zawsze ich mało . Był jeszcze jeden w zapasie :-)
Gościnnie Rata :

Posted

Beata wyjechała trochę zawiedziona ( mnie też było przykro że dziewczyny dostały tylko bdb :-)) ,ale za to jaka uśmiechnięta na ringu ( z Harmonią, która w pewnym momencie zasrajkowała ale dała doprowadzic się do pionu)

Błoga obserwowała

Mega z Południowej Kniei i Błoga

Posted

dogaja napisał(a):
Nie wiecie dlaczego moje zdjęcie Gaji po paru godzinach zniknęło? Czy było za duże?:placz:

Pojawiło się widocznie znowu, bo jest. Ale jeżeli nie chcesz, zeby zniknęło na zawsze to je zmniejsz - max 500x500.
A oczywiście, ze jest pełną siostrą Kumpla, nie przyrodnią - za bardszo się spieszyłam, przepraszam.r

Posted

Ania W napisał(a):
Przepraszam Harmonia oczywście STRAJKOWAŁA a nie "srajkowała" :-)

:lol: SRAJKOWAŁA też !!!

Dzięki AniuW za fotki, myślałam, że nie będzie żadnych a tu niespodzianka :p
Piękna ta gończa suczka co wygrała grupę i rasę, jestem zachwycona :loveu:

Posted

KUMPELka napisał(a):
Dogajko, o takiej porze :crazyeye: nie dziwię się, że można mieć zwidy :cool3: :evil_lol: Ja już dawno smacznie spałam :p
Oczywście spotkamy się w Krakowie :razz: ??

Oj, nie! Gaja bardzo źle znosi jazdę, więc muszę oszczędzać kobietę. Ty masz do Krakowa rzut beretem, a dla mnie to cała wyprawa.:scared:
Ale na pewno będziemy pod Bytomiem, na klubowej.

Hania ma rację, muszę zamieszczać mniejsze zdjęcia, żeby nie znikały. Póżniej dorzucę parę z Wałbrzycha, a teraz lecę sprawdzić, gdzie mnie jeszcze dziś nie było...:hand:

Posted

bea100- może i srajkowała ale chyba nie na ringu :-) W każdym razie ja nie zauważyłam...Fotki może nie rewelacja ale są :-) Tylko że było tak mokro że mi aparat zawilgotniał.
Agga- faktycznie dzieciaki szybko rosną...Może nawet za szybko? Z drugiej strony jest tyle radości w obserwowaniu jak dorośleją:-)
dogaja - ja w związku ze złym znoszeniem jazdy samochodem ( częsty problem u ogarów, zwlaszcza młodych). Wcale nie trzeba cały czas oszczędzać tylko przyzwyczajać. Zacząć od krótkich dystansów , potem coraz dłużej. Ważne , żeby jazda kojarzyła się z czymś miłym, a nie tylko np. z wizytą u weterynarza. Można jeździć na spacery do lasu albo spotkania z innymi psami / ogarami. Ważne jest , żeby przed drogą nie karmić. W miarę dorastania powinno być lepiej :-)...chociaż Bard z dużym ociąganiem wsiada do samochodu :-)

Posted

Na to nie ma mądrych, Aniu W. Gajka jest wprawdzie moim pierwszym ogarem (już nie takim malutkim: 1 sierpnia skończy 2 lata), ale psów miałam już sporo. Czasem po kilka na raz. Po prostu niektóre cierpią na chorobę lokomocyjną, a inne nie.
Gaja bardzo chętnie wskakuje do samochodu, który jej się raczej kojarzy z wycieczką niż z weterynarzem, ale jeśli jedziemy dalej niż - powiedzmy - 20 km (a krętych dróg u nas nie brakuje, bo mieszkam w górach) to tragedia. Jeść przed dłuższą trasą nigdy nie dostaje, a i aviomarin jej nie ustrzeże przed wymiotami!
Nic to, że do Wałbrzycha jedzie się od nas ok. godzinę: i tak w każdą stronę "poszły" po dwa duże ręczniki...
Taka już jest, bidulka.
Ale dziękuję za wsparcie!:bye:

Posted

Nie ma za co! :-)
Z moich obserwacji wynika ,że ogary trochę częściej niż inne, chociaż nie zawsze oznacza to , że wymiotują (czasem "tylko" się ślinią). Mnie weterynarz powiedział, że aviomarin jest " ludzkim" lekiem i na wiele psów nie działa. Wymienił nazwę innego bardziej skutecznego leku w takich przypadkach ,ale nie pamiętam....Przy okazji się spytam i napiszę na forum , może skorzystają jeszcze inni właściciele "lokomcyjnych" psów. :-)
A może Hania coś na ten temat wie? Bo problem z pewnością należy do tych uciążliwych....

Posted

Hej, Puz! Jeśli chcesz, możesz przekopiować jeszcze kilka zdjęć Gaji dla Jurka.
Wymieszałam moje zdjęcia z kilkoma zrobionymi przez Kasię w Wałbrzychu (za jej zgodą - to te lepsze). Całe szczęście, że mi je przysłała, bo mój zestresowany syn rzucał się, jak piskorz z aparatem. Zwykle dobrze fotografuje, ale tym razem emocje wzięły górę.

Prawie "postawa" - Gaja (JUTA z Beskidzkich Wysp) na wystawia w Jeleniej Górze czeka, już trochę wyluzowana, na pisemne potwierdzenie jej sukcesu:

A to już ulubiona postawa, z serii "embrion psa"...

Wałbrzych i czujność wzmożona: koleżanki i koledzy w dużych ilościach!:

Tego poznałam w Jeleniej, ale był krótszy. Jak ten czas leci...

Wolę być w domu... (REWIA Nadbużańskie Granie, zupełnie nieświadoma bliskich sukcesów!):

Gaja (na pierwszym planie) i Rewia:

Gaja obserwuje bardzo interesującego bąka:

Nasze dziewczynki dzielnie znoszą półtora godzinną obsuwę (Gaja po lewej, Rewia po prawej):

Teraz sprawdzę tego zdjęciowego tasiemca, a jak będzie OK to wrzucę jeszcze kilka. Poczekajcie, kochani forumowicze z 5 minut, nie wklejając nic - to będzie jeden ciąg!

Posted

No, to lecę dalej.

Słynne melancholijne spojrzenie Rewii:

Mizianko (Rewia). Mocno zbudowana, duża i kształtna głowa Rewii szczególnie spodobała się pomocnikowi pani sędzi:

Kasia najwyraźniej dziwi się, że ktoś może mieć większą głowę niż Rewia...

O matko!!! Z tego się wzięłam?!!! (Bloodhound i Gaja):

Rewia na ringu:

Gaja na ringu:

Lot we mgle (koronny dowód na to, jak mojemu synowi trzęsły się ręce: nasze wszystkie fotki z ringu są takie!):

Podniosły moment: gratulacje dla Rewii, na ręce jej pana, z powodu zwycięstwa w rasie!

Posted

Witajcie serdecznie.
Niesamowitą frajdę zrobiły mi zdjęcia Rewii i cieszymy się bardzo z Jej sukcesu. Nie możemy doczekać się wystawy w Krakowie i rodzinnego spotkania. Pozdrawiamy serdecznie. Rożkowie.

Posted

Rożkowie? Czyżbyście byli właścicielami Rożka? Właśnie miałam zapytać na forum czyj jest ten zniewalający osobnik!
Jestem powalona urodą tego faceta! Nie wiem, co Gaja na to, ale... Dla mnie to on jest 200% ogara!:huh:

:bluepaw: :bluepaw: :bluepaw: :bluepaw: :bluepaw: