puz Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Harmonia i Rożek Zula ?? Pamiętacie Bolsa z Wszystkich Skoków co dopiero zmienił dom tzw Magnat przy boku Pańci Jaźwiec i chyba Basta Olfactus Quote
puz Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Parforce i Major Major ciekawe na co miał ochotę :lol: Parforce Major W koncu ogary klasa młodzieży psy Jaźwiec i Bols Quote
JinnyAl Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 [quote=]Parforce i Major Major, ciekawe na co miał ochotę :lol: To nie ochota, to sygnał uspokajający! Major mówi do swojego pana: "Ssspoko staaary, nie stresuj się tak. Przecież wszyscy wiedzą, że jestem doskonały"... :loveu: Quote
mmbbaj Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 [quote name='JinnyAl']To nie ochota, to sygnał uspokajający! Major mówi do swojego pana: "Ssspoko staaary, nie stresuj się tak. Przecież wszyscy wiedzą, że jestem doskonały"... :loveu: Nooo...ja raczej interpretowałabym ten sygnał inaczej :lol: To Major jest zestresowany i podenerwowany, prawdopodobnie między innymi tym, że wyczuwa emocje pana no i oczywiście nie codzienną atmosferą wystawy ;) Quote
bea100 Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 Sabinko!: czy dostałaś fotki (wysłałam wczoraj mailem) ogara nn o imieniu Lubo? Z prośbą o wklejenie tu (lub do galerii) :p Piesek ma ok 1,5 roku i w opinii wszystkich był dotąd ,,owczarkiem warszawskim" i jest ze schronu ( a znaleziony był ponoć w lesie) i szedł sobie spokojnie z Hanią (swoją sympatyczną super-panią) na Chomiczówce i wtedy się rzuciła na nich walnięta babcia ogórkowa i zdaje się, że rozpętała burzę:razz: ...hihihi...no i zobaczymy Lubo wkrótce na wystawach ( oczywiście jak już będzie po Antoninku czy klubowej w Świerklańcu i jak już zostanie wpisany do KW) no i jak już zostanie podleczony i zaszczepiony...hej hop, cieszę się :multi: Quote
KUMPELka Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 [quote name='Sabina1']Oto proszę Państwa Lubo NN z Chomiczówki :lol: ale fajna mordka :multi: i widać bardzo przywiązany (tylko kto bardziej :cool3: ) pies do pańcia czy na odwrót :razz: Quote
bea100 Posted May 15, 2006 Author Posted May 15, 2006 Dziękuję Sabinko1 za wklejenie fot :loveu: No i jak Wam się widzi nowy ogarek? Bo mnie się podoba :p Ważne, że nie jest to ogar z naszej starej genetycznej beczki i po znanych nam psach tylko np z zaniedbania czy z jakiegoś innego powodu ,,bezpapierowy"...tylko jest ,,NOWY" :multi: Muszę jeszcze dopisać, że ma zrównoważony charakter i jak napisała mi jego pańcia ,,to urodzony pacyfista" :lol: Teraz trzymajcie kciuki za decyzję właścicieli co do wpisu do KW no i zrobienia mu uprawnień :p Quote
musia Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Powiem szczerze, mnie się on nie podoba i wg mnie (zastrzegam) nie powinien być traktowany jako potencjalny ogar. Ale o tym w razie czego zadecyduje komisja hodowlana klubu. Quote
bea100 Posted May 15, 2006 Author Posted May 15, 2006 musia napisał(a): ...Ale o tym w razie czego zadecyduje komisja hodowlana klubu. Ano własnie i to rzecz główna i najważniejsza, no i jeszcze nie wiadomo, czy własciciele wogóle zadadzą sobie trud pojechania do Poznania czy do Bytomia i potem przed nimi (trudne) wystawianie, co do Lubo to wszystko jest jedną wielką niewiadomą...:roll: Quote
mmbbaj Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Czy ktoś może zna godzinę wejścia na ring,ogarów w Radomiu?Na stronie radomskiej podają plan sędziowania, ale ani nr ringu, ani godziny...:roll: Nie mamy pojęcia, o której wyjechać z Warszawy. AniaW, widziałam, że Bard jest w weteranach! Cieszę się, że się spotkamy :lol: Quote
bea100 Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 Na zaproszeniu jest tylko napisane: przyjmowanie psów godz 8.00-10.00 a sędziownaie na wszystkich ringach rozpoczyna się o 10.00. Tyle, bez nr ringu ( ale to ,,mała" wystawa, spoks, znajdziecie bez problemu) :p No i oddzielne zaświadczenie o zdrowiu psa nie jest wymagane a tylko książeczka z akt. szczepieniem p/wściekowi. Quote
mmbbaj Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 bea100 napisał(a):Na zaproszeniu jest tylko napisane: przyjmowanie psów godz 8.00-10.00 a sędziownaie na wszystkich ringach rozpoczyna się o 10.00. Czy to znaczy, że jeśli będziemy po 10-tej to nas nie wpuszczą? :cool3: Dzwoniłam tam i powiedziano mi, żebym sobie policzyła psy przed nami :lol: , bo na krajowych nie ma obowiązku podawania godziny wejścia na ring! A ogary są bodaj na końcu... Quote
KUMPELka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 mmbbaj napisał(a):Dzwoniłam tam i powiedziano mi, żebym sobie policzyła psy przed nami :lol: , bo na krajowych nie ma obowiązku podawania godziny wejścia na ring! A ogary są bodaj na końcu... Gosiu, tak samo jest w Bytomiu, też napisane, że sędziowanie od 10 a ogary są po dalmatach i gończych więc trzeba sobie policzyć :cool3: Quote
bea100 Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 mmbbaj napisał(a):Czy to znaczy, że jeśli będziemy po 10-tej to nas nie wpuszczą? :cool3: Dzwoniłam tam i powiedziano mi, żebym sobie policzyła psy przed nami :lol: , ... Tak, jest taka szansa, bo do 10tej dyżuruje pewnie (jak widać) wet wpuszczający psy. Zresztą i tak i tak przecież nie wolno jechać z pieskiem na ostatni moment:p Bardzo Wam zazdroszczę tego ,,wypadu" do Radomia! Bardzo miło sama wspominam tą wystawę i wogóle uważam, że krajówki są fajne bo i atmosfera na luziku i wogóle :p ). AniuW/Mmbbaj, zapiszcie koniecznie wyniki ogarków (dla Hani/dla Wszystkich na stronę klubową). A sama Hania buja sobie teraz w Przechlewku...fajnie ma...!!! Quote
KUMPELka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 bea100 napisał(a):AniuW/Mmbbaj, zapiszcie koniecznie wyniki ogarków (dla Hani/dla Wszystkich na stronę klubową). A sama Hania buja sobie teraz w Przechlewku...fajnie ma...!!! Bea100, proszę wklej adres strony klubowej bo mi się gdzieś zapodział :oops: Quote
mmbbaj Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [quote name='KUMPELka']Bea100, proszę wklej adres strony klubowej bo mi się gdzieś zapodział :oops: http://www.ogaryigoncze.republika.pl/ :p Quote
KUMPELka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [quote name='mmbbaj']http://www.ogaryigoncze.republika.pl/ :p Gosiu, dziękuję :cool3: Quote
bea100 Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Z tego co właśnie wyczytałam to Bajanek i Bard są wogóle jedynymi ogarami w Radomiu :multi: , czyli dziewczyny/będziecie obie razem w porównaniu= z tarczą i DARZ BÓR :p (bo w suczkach nr 545 i 546 nie przyjadą bo to moja Monia i Błoga :lol: ). Gosiu, poproszę o pełen luzik i zero stressu ( miejsce fajne i w dodatku sędzia bardzo sympatyczny i pifko smaczne...itd itd), a ja poproszę o dużo, dużo fotek! Jesli przed Wami na ringu pójdą GP (jak zwykle to bywa) to jest ich wyjątkowo tylko 7 (plus ew 1 dalmatek), więc nie powinno być długiego i męczącego czekania przy ringu i wszystko zapowiada się łaskawie. Quote
Ania W Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Ja najprawdopodbniej niestety nie dojadę ... Bajanek będzie sam i wszystkie tytuły będą jego :-) Poza tym i tak weterani ,podobnie jak szczenięta, nie biorą udziału w porównaniu w rasie. Najwyżej mogą pretendować do miana najlepszego weterana wystawy. A tak na marginesie , na wystawie lepiej być trochę za wcześnie niż za późno. Chociażby jeżeli weźmie się pod uwagę szukanie miejsca do parkowania...Z drugiej strony wiem , że czekanie też męczy...Jednym słowem złoty środek ;-) Jak wiecie, że ogary nie są pierwsze to ja bym cyrklowała na ok.10.30 Quote
bea100 Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Ania W napisał(a):... Bajanek będzie sam i wszystkie tytuły będą jego :-) Poza tym i tak weterani ,podobnie jak szczenięta, nie biorą udziału w porównaniu w rasie. Najwyżej mogą pretendować do miana najlepszego weterana wystawy. ... Byłaś na wielu wystawach i wiesz, że samemu nie jest łatwo:razz: Zdarzało się też, że sędziowie/ z braku porównania/rezygnowali z przyznawania np CWC czy CACIBa. No i samemu trudno wpaść w wystawowy rytm (no i pieski inaczej ,,same" się też wystawiają...) ale wierzę, że nasz Bajanek wspaniale się zaprezentuje :p / będę bardzo trzymała kciuki. Nie wiedziałam, że weterani nie stają do porównania w rasie (właściwie, nie rozumiem dlaczego?). Bywają wśród weteranów wspaniałe pieski (Bard)i to, że mają posiwiałe mordki wcale im nic nie ujmuje/ wręcz odwrotnie, wg mnie dodaje to ogarowi i sznytu i urody :p. Nie stawałaś w ND do ,,najlepszego weterana wystawy" (bardzo zresztą szkoda) to myślałam, że teraz...:p A skąd to wiadomo, że ogary nie są (akurat tym razem) pierwsze? Quote
mmbbaj Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Bea, ja teraz wogóle żałuję, że się zgłosiliśmy.Nawet nie wiem co napisać, chyba to, że się załamałam.Dziękuję ci za wsparcie, ale sama widzisz, że kroi się dziwna sytuacja... Pamiętacie, że zastrzegają sobie wpłatę pieniędzy jeśli pies zgłoszony, a nie doprowadzony do oceny? Quote
Recommended Posts