KUMPELka Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 musia napisał(a):życzymy Wszystkie Dobrego W Opolu. My Wchodzimy O 12:30 Dopiero , Więc Jeżeli Ulewy Nie Będzie Snuć Się Będziemy Po Ringach Zajrzymy I Do Was. Bardzo, bardzo byśmy sie cieszyli :cool3: i liczymy na wszelkie rady :multi: i pomoc, Musiu :oops: Quote
mmbbaj Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='bea100'] Nie jedziemy do Radomia na krajówkę ( sędziowanie to samo co w ND a my zbieramy cegiełki na Mł Ch dla Moni i CH dla Błogiej), No, proszę, takie niuanse...:roll: Nie miałam pojęcia, że takie rzeczy też mają znaczenie...Nie wiem, czy dla tych, którzy zaczynają przygodę z wystawami, nie powinny być organizowane kursy przygotowawcze :evil_lol: Bo nie wszyscy mają swoich patronów ;) [quote name='bea100']Mmbbaj: kochani, zgłaszajcie Bajanka koniecznie na Radom, to tylko 100 km. To fajna wystawa ( byłam tam z Dunią), taki piknik rodzinny z miłą atmosferą na zielonej trawce. Super sprawa. Naprawdę warto tam jechać :p Prawdopodobnie pojedziemy :cool1: Pawle od Rożka!:lol: ( Twój nik jest po szwedzku? ;) ), właśnie wracam ze strony klubowej ogarów i gończych i tam dowiedziałam się, że Rożek został już reproduktorem :lol: Serdecznie gratuluję, bo jeśli była o tym mowa na tych stronach to mi to umknęło! :happy1: Quote
mmbbaj Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 KUMPELka napisał(a):Bardzo, bardzo byśmy sie cieszyli :cool3: i liczymy na wszelkie rady :multi: i pomoc, Musiu :oops: Chcesz żeby Musia łapała Kumpla, jak będzie dawał nogę z ringu? :evil_lol: ...żartowałam :buzi: Magda trzymam kciuki baaaardzo mocno!I sms-kiem dasz mi znać, koniecznie, jak poszło bo my jutro wyjeżdżamy:p Quote
KUMPELka Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 mmbbaj napisał(a):Chcesz żeby Musia łapała Kumpla, jak będzie dawał nogę z ringu? :evil_lol: ...żartowałam :buzi: Magda trzymam kciuki baaaardzo mocno!I sms-kiem dasz mi znać, koniecznie, jak poszło bo my jutro wyjeżdżamy:p Gosiu, bardzo śmieszne :mad: :angryy: Wiesz, mam nadzieję, że takieg psikusa jak w Katowicach Kumpel nam już nie zrobi ale ...dobrze jest mieć w pogotowiu jakąś znajomą doświadczoną osóbkę :cool3: Muszę przeszkolić Musię na wypadek takiej ewentualności :diabloti: Sms-ka masz o 11 w sobotę :p Trzymaj kciuki, napewno się przydadzą :lol: Quote
bea100 Posted April 28, 2006 Author Posted April 28, 2006 mmbbaj napisał(a):No, proszę, takie niuanse...:roll: Nie miałam pojęcia, że takie rzeczy też mają znaczenie...Nie wiem, czy dla tych, którzy zaczynają przygodę z wystawami, nie powinny być organizowane kursy przygotowawcze :evil_lol: Bo nie wszyscy mają swoich patronów ;) ...:happy1: Kursy nie są potrzebne a o wszystko możesz ZAWSZE zapytać. Trzeba po prostu zapoznać się z regulaminem przyznawania Championatów/ żadne to ,,niuanse" a oceny (ZW MŁ w przypadku Moni a CWC w przypadku Błogulca) MUSZĄ być od 3 RÓŻNYCH sędziów i tyle ( w przypadku dorosłego CH musi minąć też od pierwszego do ostatniego CWC 6mc i jeden dzień a w przypadku MŁ CH taki czas nie obowiązuje). Cieszę się, że zgłaszacie Bajanka na Radom!!! (tylko szybciutko bo wystawa 21go maja). Kumpelka: nie przejmuj się, zwianie psa z ringu to nie jest wcale takie sporadyczne i się zdarza w najlepszej rodzinie. Błoga (mimo, że to nie jej pierwsza wystawa też wypięła się Joli w ND i NIC się nie stało/dostała złoto. Byłam świadkiem jak na klubowej molosa pies zwiał tak, że cała wystawa go łapała :lol: Potem zresztą...wygrał i w niczym to sędziemu nie przeszkodziło ;) Paweł (szwedzki): GRATULUJĘ :loveu: Będziecie w Łodzi? Bo zabaweczka do rozpszarpania dla Rożka...czeka na najwyższej półce w regale :lol: Quote
KUMPELka Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [quote name='bea100'] Kumpelka: nie przejmuj się, zwianie psa z ringu to nie jest wcale takie sporadyczne i się zdarza w najlepszej rodzinie. Błoga (mimo, że to nie jej pierwsza wystawa też wypięła się Joli w ND i NIC się nie stało/dostała złoto. Byłam świadkiem jak na klubowej molosa pies zwiał tak, że cała wystawa go łapała :lol: Potem zresztą...wygrał i w niczym to sędziemu nie przeszkodziło ;) Bea100, bardzo Ci dziękuję za słowa otuchy. Zawsze to lżej jak nie tylko Ty okazujesz się gapą :diabloti: Chyba kupimy cieńką skórzaną obrożę i lekką smycz, bo ta ringówka ma tendencje do poluzowywania się :mad: Pawle Rożkowy - gratulujemy Quote
bea100 Posted April 28, 2006 Author Posted April 28, 2006 [quote name='KUMPELka']... Chyba kupimy cieńką skórzaną obrożę i lekką smycz, bo ta ringówka ma tendencje do poluzowywania się :mad: ;) A co Ty kochana, tak szampańsko z samego rańca? :lol: Co do ringówek to sędziowie inaczej/lepiej oceniają takiego psa jak jest jednak na ringówce a wszyscy wiemy, że ringówki się luzują a pieski zwiewają ( sędziowie też to wiedzą :lol: ). Musia będzie przy Tobie. Pamiętaj by się nie stressować na ringu/spokój szachisty. Pies jest jak barometr i wyłapuje Twój nastrój i nastawienie. Jak jesteś na luziku to i pies się wystawi bez problemu, będę bardzo trzymała kciuki za WSZYSTKICH i za udane Opole ( ile będzie ogarków? z kim Kumpel jest w klasie?) Quote
KUMPELka Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 bea100 napisał(a): Co do ringówek to sędziowie inaczej/lepiej oceniają takiego psa jak jest jednak na ringówce a wszyscy wiemy, że ringówki się luzują a pieski zwiewają ( sędziowie też to wiedzą :lol: ). Musia będzie przy Tobie. Pamiętaj by się nie stressować na ringu/spokój szachisty. Pies jest jak barometr i wyłapuje Twój nastrój i nastawienie. Jak jesteś na luziku to i pies się wystawi bez problemu, będę bardzo trzymała kciuki za WSZYSTKICH i za udane Opole ( ile będzie ogarków? z kim Kumpel jest w klasie?) Ano szmpańsko :cool3: i będę niecierpliwie wypatrywać potomstwa Rożkowego :p Bea100 nie zdawałam sobie sprawy z tego, że ringówka to coś lepszego - to może jednak zostaniemy przy niej. Zobaczymy po Opolu :razz: Z Kumpelem w młodzieży jest Jaśmin Ani, wiem też, że będzie Remiz a w sumie ogarków ma być 12 :multi: Z Anią planujemy spotkanie powystawowe :p może ktoś się przybierze z towarzystwa ogarzo-gończego (np. Musia :cool3: ) tylko, że zapowiadają deszcz ale...byle było ciepło to deszcz nam nie straszny :diabloti: a Gabińka ma nową parasolkę więc też będzie się cieszyć, że ją wypróbuje :razz: Kciuki owszem bardzo się przydadzą :razz: Dziękujemy :buzi: Quote
Aneek Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [quote name='KUMPELka'] Z Anią planujemy spotkanie powystawowe :p może ktoś się przybierze z towarzystwa ogarzo-gończego (np. Musia :cool3: ) tylko, że zapowiadają deszcz ale...byle było ciepło to deszcz nam nie straszny :diabloti: a Gabińka ma nową parasolkę więc też będzie się cieszyć, że ją wypróbuje :razz: TAK TAK!!! Zapraszamy na spacerek powystawowy... :Dog_run: ... Kumpelko... tylko bez stresiku... zobaczysz, będziemy się dobrze bawić - psiaki z resztą też :cool3:... a jak któryś co nawywija to będziemy mieć fajną anegdotkę do opowiadania :evil_lol: Kciuki owszem bardzo się przydadzą :razz: Dziękujemy :buzi: Ja również dziękuję za kciuki .... proszę trzymać :lol: Quote
mmbbaj Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [quote name='bea100'] Cieszę się, że zgłaszacie Bajanka na Radom!!! (tylko szybciutko bo wystawa 21go maja). Wiem i termin zgłoszeń do 3 maja, a na stronie związkowej brak informacji i druków zgłoszeniowych :angryy: Próbowaliśmy wczoraj zglosić na stronce radomskiej, ale druki są w takim programie, że się niestety nie udało :angryy: Jako, że wyjeżdżamy, Bajanka zgłosi Hania :multi: Już wysłałam mailem potrzebne dane! Haniu, bardzo dziękuję za pomoc :buzi: Kumpelka, gdybym Bajana mocno nie trzymała to gwarantuję, że też dałby nogę z ringu po to żeby poznać inne pieski :evil_lol: Dlatego tak boję się ringówki! Zabieram ją jednak teraz ze sobą i poćwiczymy, a jak będzie to zobaczymy bo na wystawie psy i tak zachowują się inaczej niż w normalnych, codziennych warunkach więc nic się nie martw! Trzymamy mocno kciuki i jestem pewna, że będzie dobrze :lol: Wszystkim życzymy miłego wypoczynku!:hand: Quote
KUMPELka Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Aneek napisał(a):... Kumpelko... tylko bez stresiku... zobaczysz, będziemy się dobrze bawić - psiaki z resztą też :cool3:... a jak któryś co nawywija to będziemy mieć fajną anegdotkę do opowiadania :evil_lol: Co dwie nowicjuszki to nie jedna, prawda :lol: Aniu proszę podaj mi swoją komórkę na prw tak na wszelki wypadek :razz: A pozatym o której wyjeżdżasz z Gliwic ?? Quote
KUMPELka Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [quote name='mmbbaj']Kumpelka, gdybym Bajana mocno nie trzymała to gwarantuję, że też dałby nogę z ringu po to żeby poznać inne pieski :evil_lol: No właśnie to jest atrakcja, tyle psów i nowych psich znajomych :lol: Gosiu i Wam życzę miłego, spokojnego i owocnego w zdjęcia wypoczynku :p Quote
bea100 Posted April 28, 2006 Author Posted April 28, 2006 mmbbaj napisał(a): ... gdybym Bajana mocno nie trzymała to gwarantuję, że też dałby nogę z ringu po to żeby poznać inne pieski :evil_lol: Dlatego tak boję się ringówki! Zabieram ją jednak teraz ze sobą i poćwiczymy, a jak będzie to zobaczymy... Posłuchaj mojej rady, ja tak zrobiłam z Monią w matalowej hali w ND gdzie było jak w puszce i każdy wydany głos dudnił i psy się bały (dla ludzi też nie było to miłe). Wystawiałam Monię na lużnej obroży (możesz mieć lużną obrożę- łańcuszek taki, by nie zaciskał szyi psa i wisiał swobodnie by w przypadku ogara można było się zachwycić jego przepięknym wiszącym ,,żabotem". Załozyłam jednocześnie Mońce ringówkę. Trzymałam psa w efekcie jednak na cienkiej smyczy/ przypiętej do pasa (dla bezpieczeństwa) a założyłam ringówkę by pies unosił prawidłowo głowę ( zresztą ringówka powoduje, że pies inaczej się prezentuje i inaczej biega itd itd). Dlatego Kumpelko ta ringówka ,,się liczy" w ocenianiu :p Mmbbaj: o Bajanku=dla mnie to dobre wieści :multi:a Hania jest super :p Trenujcie sumiennie, odpoczywajcie ile się da i wracajcie do nas. No, nasi Opolanie, tam się zapowiada fajny zlocik...ode mnie macie kciuki oraz: DARZ BÓR :p Quote
Ania W Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Ja też prawdopodobnie będę w Radomiu . Zgłoszenia są do 5 maja. Najwygodniej wysłać faxem. Wystawa organizowana przez Płock(zgłoszenia do 15, można online, chociaż prawdę mówiąc nie wiem co wtedy z wysłaniem xera rodowodu) odbędzie się na stadionie w Gostyninie :-). Jedziemy z Bardem do " teściów" :-). Płock - Gostynin ocenia p. Bocianowski. Jeżeli chodzi o ringówkę to jest jeszcze jedna ważna sprawa... Normalna obroża optycznie skraca szyję a ringówka jej tak nie "związuje". Kwestia powodzenia na wystawach to napewno wypadkowa wielu czynników. Nauka posłuszeństwa, charakter psa , wygląd i kondycja też ma znaczenie;-) ale baaardzo ważne jest obycie z tego rodzaju imprezami. Dlatego nie zrażajcie się początkowymi niepowodzeniami. Trzeba próbować. Powodzenia ! Quote
Ania W Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [B]Teraz ja z pytanie do pasz...Czy mój mail doszedł ??? Quote
KUMPELka Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [quote name='Ania W']Nauka posłuszeństwa, charakter psa , wygląd i kondycja też ma znaczenie;-) ale baaardzo ważne jest obycie z tego rodzaju imprezami. Dlatego nie zrażajcie się początkowymi niepowodzeniami. Trzeba próbować. Powodzenia ! Dziękujemy Aniu za dobre rady i słowa otuchy :p Nie, nie zrażamy się a Gabi juz nie może się doczekać jutrzejszego dnia kiedy zobaczy tyle pięknych psów naraz :multi: Quote
Ania W Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Nie ma za co! PRZEPRASZAM WPROWADZIŁAM W BŁĄD - ZGŁOSZENIA DO RADOMIA DO 3 MAJA (byłam pewna że wezmą na wstrzymanie do końca tygodnia) PRZEPRASZAM Quote
Aneek Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 No, to już po Opolu... Zmokliśmy, ubłociliśmy się, ale przywieźliśmy ocenę doskonałą i zw. młodzieży :multi: Wielkie gratulacje dla Remiza - zw. rasy. Nie wiem czy na kolejnych etapach równie dobrze mu poszło, bo zwinęliśmy się wcześniej ... No i wytarmoszenia i głaski dla Kumpla, który dzielnie z nami biegał po ringu i dla ogarzych panienek:lol: i parę zdjątek... powitanie: Kumpel, Jaśmin i Remiz... Rewia i Kumpel... Remiz i Rewia... Opus i Kumpel... Quote
Aneek Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Rewia ....i na ringu Żywia z Gończaków i Klinga Kaja z Piastowskich Borów Axana ze Słopnickiej Przełęczy i Żywia od lewej: Klinga Kaja, Axana, Żywia Quote
Aneek Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 ludzie chowali się pod parasolkami... a pieski pod ręczniczkami :lol: Quote
Marysia_i_gończy Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Aneek napisał(a):No, to już po Opolu... Zmokliśmy, ubłociliśmy się, ale przywieźliśmy ocenę doskonałą i zw. młodzieży :multi: GRATULACJE dla Jaśmina!! :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Dziękuję za zdjęcia :) Pozdrawiam Marysia z połamańcem Quote
KUMPELka Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 I po wystawie, uffff :p My dostaliśmy srebro po Jaśminku - Brawo dla złotego medalisty :cool2: :beerchug: Zmokliśmy a najbardziej Gabi, która miała już tego deszczu dość i zapragnęła kiełbaski, których zjadła aż 2 :crazyeye: Dobrze jednak, żę wystawę wspomina miło i już pyta się o następną :cool3: Kumpel tradycyjnie zwiał (tym razem Sławkowi :eviltong: , który powiedział "ringówka jest do dupy" :evil_lol: ) No cóż, jeszcze dużó pracy przed nami :razz: :mad: Dwaj koledzy: Jaśmin i Kumpel ... ... miską się podzielą... Jaśmin i Remiz 3 muszkieterowie i nikt im nie podskoczy :lol: Remiz i Kumel nie przypadli sobie do gustu więc MAteusz dzielnie zastępował swego psa próbując wkupić sie w łaski Kumpla :cool3: Musia z Opusem - pięknym i przytulastym gończym :cool3: Powyższe zdjęcia robione w hali a teraz koniec sielanki i idziemy pływać po ringu :mad: Quote
KUMPELka Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Wstyd się przyznać ale...nie zapamiętałam co to za sunia :oops: W grupie... Kumpel i Opus Piękny i wyjątkowo spokojny Opus (w każdej minucie gotowy do harców) Quote
KUMPELka Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Oooo, tu widać, żę Gabi ma już serdecznie dość deszczu, braku zainteresowania rodziców itd...:oops: Tu też nie wiem jaka to sunia :oops: Opus Jaśmin w całej krasie Kumpel i Jaśmin, czyżby w oko wpadła im ta sama sunia :cool3: Quote
KUMPELka Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Wydaje nam się, że Jaśmin od Katowic jeszcze urósł i teraz jest już wyższy od Kumpla Zdjęcia trochę chaotyczne...chyba jak cały dzisiejszy dzień :cool1: Quote
Recommended Posts