Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

musia napisał(a):
życzymy Wszystkie Dobrego W Opolu. My Wchodzimy O 12:30 Dopiero , Więc Jeżeli Ulewy Nie Będzie Snuć Się Będziemy Po Ringach Zajrzymy I Do Was.

Bardzo, bardzo byśmy sie cieszyli :cool3: i liczymy na wszelkie rady :multi: i pomoc, Musiu :oops:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bea100']

Nie jedziemy do Radomia na krajówkę ( sędziowanie to samo co w ND a my zbieramy cegiełki na Mł Ch dla Moni i CH dla Błogiej),

No, proszę, takie niuanse...:roll: Nie miałam pojęcia, że takie rzeczy też mają znaczenie...Nie wiem, czy dla tych, którzy zaczynają przygodę z wystawami, nie powinny być organizowane kursy przygotowawcze :evil_lol: Bo nie wszyscy mają swoich patronów ;)

[quote name='bea100']Mmbbaj: kochani, zgłaszajcie Bajanka koniecznie na Radom, to tylko 100 km. To fajna wystawa ( byłam tam z Dunią), taki piknik rodzinny z miłą atmosferą na zielonej trawce. Super sprawa. Naprawdę warto tam jechać :p

Prawdopodobnie pojedziemy :cool1:

Pawle od Rożka!:lol: ( Twój nik jest po szwedzku? ;) ), właśnie wracam ze strony klubowej ogarów i gończych i tam dowiedziałam się, że Rożek został już reproduktorem :lol: Serdecznie gratuluję, bo jeśli była o tym mowa na tych stronach to mi to umknęło! :happy1:

Posted

KUMPELka napisał(a):
Bardzo, bardzo byśmy sie cieszyli :cool3: i liczymy na wszelkie rady :multi: i pomoc, Musiu :oops:

Chcesz żeby Musia łapała Kumpla, jak będzie dawał nogę z ringu? :evil_lol: ...żartowałam :buzi: Magda trzymam kciuki baaaardzo mocno!I sms-kiem dasz mi znać, koniecznie, jak poszło bo my jutro wyjeżdżamy:p

Posted

mmbbaj napisał(a):
Chcesz żeby Musia łapała Kumpla, jak będzie dawał nogę z ringu? :evil_lol: ...żartowałam :buzi: Magda trzymam kciuki baaaardzo mocno!I sms-kiem dasz mi znać, koniecznie, jak poszło bo my jutro wyjeżdżamy:p

Gosiu, bardzo śmieszne :mad: :angryy: Wiesz, mam nadzieję, że takieg psikusa jak w Katowicach Kumpel nam już nie zrobi ale ...dobrze jest mieć w pogotowiu jakąś znajomą doświadczoną osóbkę :cool3:
Muszę przeszkolić Musię na wypadek takiej ewentualności :diabloti:
Sms-ka masz o 11 w sobotę :p
Trzymaj kciuki, napewno się przydadzą :lol:

Posted

mmbbaj napisał(a):
No, proszę, takie niuanse...:roll: Nie miałam pojęcia, że takie rzeczy też mają znaczenie...Nie wiem, czy dla tych, którzy zaczynają przygodę z wystawami, nie powinny być organizowane kursy przygotowawcze :evil_lol: Bo nie wszyscy mają swoich patronów ;)
...:happy1:

Kursy nie są potrzebne a o wszystko możesz ZAWSZE zapytać.

Trzeba po prostu zapoznać się z regulaminem przyznawania Championatów/ żadne to ,,niuanse" a oceny (ZW MŁ w przypadku Moni a CWC w przypadku Błogulca) MUSZĄ być od 3 RÓŻNYCH sędziów i tyle ( w przypadku dorosłego CH musi minąć też od pierwszego do ostatniego CWC 6mc i jeden dzień a w przypadku MŁ CH taki czas nie obowiązuje).

Cieszę się, że zgłaszacie Bajanka na Radom!!! (tylko szybciutko bo wystawa 21go maja).

Kumpelka: nie przejmuj się, zwianie psa z ringu to nie jest wcale takie sporadyczne i się zdarza w najlepszej rodzinie. Błoga (mimo, że to nie jej pierwsza wystawa też wypięła się Joli w ND i NIC się nie stało/dostała złoto. Byłam świadkiem jak na klubowej molosa pies zwiał tak, że cała wystawa go łapała :lol: Potem zresztą...wygrał i w niczym to sędziemu nie przeszkodziło ;)

Paweł (szwedzki): GRATULUJĘ :loveu: Będziecie w Łodzi? Bo zabaweczka do rozpszarpania dla Rożka...czeka na najwyższej półce w regale :lol:

Posted

[quote name='bea100']
Kumpelka: nie przejmuj się, zwianie psa z ringu to nie jest wcale takie sporadyczne i się zdarza w najlepszej rodzinie. Błoga (mimo, że to nie jej pierwsza wystawa też wypięła się Joli w ND i NIC się nie stało/dostała złoto. Byłam świadkiem jak na klubowej molosa pies zwiał tak, że cała wystawa go łapała :lol: Potem zresztą...wygrał i w niczym to sędziemu nie przeszkodziło ;)

Bea100, bardzo Ci dziękuję za słowa otuchy. Zawsze to lżej jak nie tylko Ty okazujesz się gapą :diabloti: Chyba kupimy cieńką skórzaną obrożę i lekką smycz, bo ta ringówka ma tendencje do poluzowywania się :mad:

Pawle Rożkowy - gratulujemy

Posted

[quote name='KUMPELka']...
Chyba kupimy cieńką skórzaną obrożę i lekką smycz, bo ta ringówka ma tendencje do poluzowywania się :mad:

;) A co Ty kochana, tak szampańsko z samego rańca? :lol:

Co do ringówek to sędziowie inaczej/lepiej oceniają takiego psa jak jest jednak na ringówce a wszyscy wiemy, że ringówki się luzują a pieski zwiewają ( sędziowie też to wiedzą :lol: ).
Musia będzie przy Tobie. Pamiętaj by się nie stressować na ringu/spokój szachisty. Pies jest jak barometr i wyłapuje Twój nastrój i nastawienie. Jak jesteś na luziku to i pies się wystawi bez problemu, będę bardzo trzymała kciuki za WSZYSTKICH i za udane Opole ( ile będzie ogarków? z kim Kumpel jest w klasie?)

Posted

bea100 napisał(a):

Co do ringówek to sędziowie inaczej/lepiej oceniają takiego psa jak jest jednak na ringówce a wszyscy wiemy, że ringówki się luzują a pieski zwiewają ( sędziowie też to wiedzą :lol: ).
Musia będzie przy Tobie. Pamiętaj by się nie stressować na ringu/spokój szachisty. Pies jest jak barometr i wyłapuje Twój nastrój i nastawienie. Jak jesteś na luziku to i pies się wystawi bez problemu, będę bardzo trzymała kciuki za WSZYSTKICH i za udane Opole ( ile będzie ogarków? z kim Kumpel jest w klasie?)

Ano szmpańsko :cool3: i będę niecierpliwie wypatrywać potomstwa Rożkowego :p
Bea100 nie zdawałam sobie sprawy z tego, że ringówka to coś lepszego - to może jednak zostaniemy przy niej. Zobaczymy po Opolu :razz:
Z Kumpelem w młodzieży jest Jaśmin Ani, wiem też, że będzie Remiz a w sumie ogarków ma być 12 :multi:
Z Anią planujemy spotkanie powystawowe :p może ktoś się przybierze z towarzystwa ogarzo-gończego (np. Musia :cool3: ) tylko, że zapowiadają deszcz ale...byle było ciepło to deszcz nam nie straszny :diabloti: a Gabińka ma nową parasolkę więc też będzie się cieszyć, że ją wypróbuje :razz:
Kciuki owszem bardzo się przydadzą :razz: Dziękujemy :buzi:

Posted

[quote name='KUMPELka']
Z Anią planujemy spotkanie powystawowe :p może ktoś się przybierze z towarzystwa ogarzo-gończego (np. Musia :cool3: ) tylko, że zapowiadają deszcz ale...byle było ciepło to deszcz nam nie straszny :diabloti: a Gabińka ma nową parasolkę więc też będzie się cieszyć, że ją wypróbuje :razz:

TAK TAK!!! Zapraszamy na spacerek powystawowy... :Dog_run:

... Kumpelko... tylko bez stresiku... zobaczysz, będziemy się dobrze bawić - psiaki z resztą też :cool3:... a jak któryś co nawywija to będziemy mieć fajną anegdotkę do opowiadania :evil_lol:

Kciuki owszem bardzo się przydadzą :razz: Dziękujemy :buzi:

Ja również dziękuję za kciuki .... proszę trzymać :lol:

Posted

[quote name='bea100']
Cieszę się, że zgłaszacie Bajanka na Radom!!! (tylko szybciutko bo wystawa 21go maja).

Wiem i termin zgłoszeń do 3 maja, a na stronie związkowej brak informacji i druków zgłoszeniowych :angryy: Próbowaliśmy wczoraj zglosić na stronce radomskiej, ale druki są w takim programie, że się niestety nie udało :angryy: Jako, że wyjeżdżamy, Bajanka zgłosi Hania :multi: Już wysłałam mailem potrzebne dane! Haniu, bardzo dziękuję za pomoc :buzi:

Kumpelka, gdybym Bajana mocno nie trzymała to gwarantuję, że też dałby nogę z ringu po to żeby poznać inne pieski :evil_lol: Dlatego tak boję się ringówki! Zabieram ją jednak teraz ze sobą i poćwiczymy, a jak będzie to zobaczymy bo na wystawie psy i tak zachowują się inaczej niż w normalnych, codziennych warunkach więc nic się nie martw! Trzymamy mocno kciuki i jestem pewna, że będzie dobrze :lol:

Wszystkim życzymy miłego wypoczynku!:hand:

Posted

Aneek napisał(a):
... Kumpelko... tylko bez stresiku... zobaczysz, będziemy się dobrze bawić - psiaki z resztą też :cool3:... a jak któryś co nawywija to będziemy mieć fajną anegdotkę do opowiadania :evil_lol:

Co dwie nowicjuszki to nie jedna, prawda :lol:
Aniu proszę podaj mi swoją komórkę na prw tak na wszelki wypadek :razz:
A pozatym o której wyjeżdżasz z Gliwic ??

Posted

[quote name='mmbbaj']Kumpelka, gdybym Bajana mocno nie trzymała to gwarantuję, że też dałby nogę z ringu po to żeby poznać inne pieski :evil_lol:
No właśnie to jest atrakcja, tyle psów i nowych psich znajomych :lol:
Gosiu i Wam życzę miłego, spokojnego i owocnego w zdjęcia wypoczynku :p

Posted

mmbbaj napisał(a):

...
gdybym Bajana mocno nie trzymała to gwarantuję, że też dałby nogę z ringu po to żeby poznać inne pieski :evil_lol: Dlatego tak boję się ringówki! Zabieram ją jednak teraz ze sobą i poćwiczymy, a jak będzie to zobaczymy...

Posłuchaj mojej rady, ja tak zrobiłam z Monią w matalowej hali w ND gdzie było jak w puszce i każdy wydany głos dudnił i psy się bały (dla ludzi też nie było to miłe). Wystawiałam Monię na lużnej obroży (możesz mieć lużną obrożę- łańcuszek taki, by nie zaciskał szyi psa i wisiał swobodnie by w przypadku ogara można było się zachwycić jego przepięknym wiszącym ,,żabotem".
Załozyłam jednocześnie Mońce ringówkę.
Trzymałam psa w efekcie jednak na cienkiej smyczy/ przypiętej do pasa (dla bezpieczeństwa) a założyłam ringówkę by pies unosił prawidłowo głowę ( zresztą ringówka powoduje, że pies inaczej się prezentuje i inaczej biega itd itd).
Dlatego Kumpelko ta ringówka ,,się liczy" w ocenianiu :p

Mmbbaj: o Bajanku=dla mnie to dobre wieści :multi:a Hania jest super :p
Trenujcie sumiennie, odpoczywajcie ile się da i wracajcie do nas.

No, nasi Opolanie, tam się zapowiada fajny zlocik...ode mnie macie kciuki oraz: DARZ BÓR :p

Posted

Ja też prawdopodobnie będę w Radomiu . Zgłoszenia są do 5 maja. Najwygodniej wysłać faxem.
Wystawa organizowana przez Płock(zgłoszenia do 15, można online, chociaż prawdę mówiąc nie wiem co wtedy z wysłaniem xera rodowodu) odbędzie
się na stadionie w Gostyninie :-). Jedziemy z Bardem do " teściów" :-). Płock
- Gostynin ocenia p. Bocianowski.
Jeżeli chodzi o ringówkę to jest jeszcze jedna ważna sprawa... Normalna obroża optycznie skraca szyję a ringówka jej tak nie "związuje". Kwestia powodzenia na wystawach to napewno wypadkowa wielu czynników. Nauka posłuszeństwa, charakter psa , wygląd i kondycja też ma znaczenie;-) ale baaardzo ważne jest obycie z tego rodzaju imprezami. Dlatego nie zrażajcie się początkowymi niepowodzeniami. Trzeba próbować.
Powodzenia !

Posted

[quote name='Ania W']Nauka posłuszeństwa, charakter psa , wygląd i kondycja też ma znaczenie;-) ale baaardzo ważne jest obycie z tego rodzaju imprezami. Dlatego nie zrażajcie się początkowymi niepowodzeniami. Trzeba próbować.
Powodzenia !
Dziękujemy Aniu za dobre rady i słowa otuchy :p
Nie, nie zrażamy się a Gabi juz nie może się doczekać jutrzejszego dnia kiedy zobaczy tyle pięknych psów naraz :multi:

Posted

No, to już po Opolu... Zmokliśmy, ubłociliśmy się, ale przywieźliśmy ocenę doskonałą i zw. młodzieży :multi:

Wielkie gratulacje dla Remiza - zw. rasy. Nie wiem czy na kolejnych etapach równie dobrze mu poszło, bo zwinęliśmy się wcześniej ...

No i wytarmoszenia i głaski dla Kumpla, który dzielnie z nami biegał po ringu i dla ogarzych panienek:lol:

i parę zdjątek...

powitanie: Kumpel, Jaśmin i Remiz...

Rewia i Kumpel...

Remiz i Rewia...

Opus i Kumpel...

Posted

Rewia

....i na ringu

Żywia z Gończaków i Klinga Kaja z Piastowskich Borów

Axana ze Słopnickiej Przełęczy i Żywia

od lewej: Klinga Kaja, Axana, Żywia

Posted

Aneek napisał(a):
No, to już po Opolu... Zmokliśmy, ubłociliśmy się, ale przywieźliśmy ocenę doskonałą i zw. młodzieży :multi:

GRATULACJE dla Jaśmina!! :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:

Dziękuję za zdjęcia :)

Pozdrawiam
Marysia z połamańcem

Posted

I po wystawie, uffff :p My dostaliśmy srebro po Jaśminku - Brawo dla złotego medalisty :cool2: :beerchug:
Zmokliśmy a najbardziej Gabi, która miała już tego deszczu dość i zapragnęła kiełbaski, których zjadła aż 2 :crazyeye: Dobrze jednak, żę wystawę wspomina miło i już pyta się o następną :cool3:
Kumpel tradycyjnie zwiał (tym razem Sławkowi :eviltong: , który powiedział "ringówka jest do dupy" :evil_lol: )
No cóż, jeszcze dużó pracy przed nami :razz: :mad:
Dwaj koledzy: Jaśmin i Kumpel ...

... miską się podzielą...

Jaśmin i Remiz

3 muszkieterowie i nikt im nie podskoczy :lol:

Remiz i Kumel nie przypadli sobie do gustu więc MAteusz dzielnie zastępował swego psa próbując wkupić sie w łaski Kumpla :cool3:

Musia z Opusem - pięknym i przytulastym gończym :cool3:

Powyższe zdjęcia robione w hali a teraz koniec sielanki i idziemy pływać po ringu :mad:

Posted

Oooo, tu widać, żę Gabi ma już serdecznie dość deszczu, braku zainteresowania rodziców itd...:oops:

Tu też nie wiem jaka to sunia :oops:

Opus

Jaśmin w całej krasie

Kumpel i Jaśmin, czyżby w oko wpadła im ta sama sunia :cool3: