angiewoop Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 anetta gdzie wyslalas swa prosbe w sprawie eagle pack'a?? Quote
Agnes Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 na maila pisac na maila pisac :) Do mnie i do anetty przyjechala Pani osobiscie, bo jest przedstawiciel w Warszawie - ale obie napisalysmy do Eagl Pack maila i oni przyslali nam Pania przedstawiciel na Warszawe :) Quote
angiewoop Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 [quote name='Agnes']na maila pisac na maila pisac :) Do mnie i do anetty przyjechala Pani osobiscie, bo jest przedstawiciel w Warszawie - ale obie napisalysmy do Eagl Pack maila i oni przyslali nam Pania przedstawiciel na Warszawe :)[/quote] tyle to ja wiem ,ale moze zdradzicie adres tego maila.... :roll: Quote
Agnes Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 na ktorej stronie w tym temacie sa adresy - nie wiem czy nie na 5 Quote
mimi Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 nie dziwie sie ze nie chca wasm posylac probek...bo i jakis sens ??chcecie wyludzic troche zarcia i pewnie 99% z was nic by nie kupila...myslicie ze przedstawiciele tych firm nie zagladaja na dogomanie :-( zenada !! Quote
Saint Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 mimi - juz byla w tym watku poruszana kwestia moralnego podejscia do jak to piszesz "wyludzania zarcia". Quote
Agnes Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 [quote]myslicie ze przedstawiciele tych firm nie zagladaja na dogomanie zenada !![/quote] noooo napewno tu przyszli poczytali i teraz WSZYSCY wspolnie stwierdzili, ze nie beda wysylac probke do nas - litosci To oni traca klienta, np mnie - jesli nie przyslali probek ich problem nie bede kupowac po prostu takiej karmy i juz Quote
SAWA Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Agnes ,myśląc tak jak ty ,to wszyscy powinni karmić Pedigre ,bo na wystawach rozdają masowo próbki dla wszystkich wystawców i zwiedzających .Moim zdaniem jak ktoś szuka dobrej karmy ,to sprawdza skład , stara się dowiedzieć jak najwięcej o tej karmie i na próbę kupuje małą ilość . Nie powiesz mi że po małej próbce jesteś w stanie powiedzieć czy karma twojemu psu będzie pasować ,jak po niej będzie się załatwiał i czy przez dł. czas będzie ją chętnie jadł . Nawet czytając ten dział jestem przekonana o tym że przewaga jest tych co chcą na nagrody ,albo za darmo pokarmić swojego psa . Znam ten temat ,bo w lecznicach weteraryjnych takie próbki daje się psom na stole ,a właściciel nigdy nie kupuje danej karmy ,choć piesek chętnie zjadł . Pozdrawiam. Quote
Aten@ Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 [quote name='mimi']nie dziwie sie ze nie chca wasm posylac probek...bo i jakis sens ??chcecie wyludzic troche zarcia i pewnie 99% z was nic by nie kupila...myslicie ze przedstawiciele tych firm nie zagladaja na dogomanie :-( zenada !![/quote] nie zgodze sie z Toba. Moze w niektorych przypadkach rzeczywiscie wyglada to na "wyludzanie darmowego zarcia", ale uwazam, ze probki karm, to jest bardzo dobry pomysl. Swego czasu szukalam karmy dla mojej suki - i akurat bylam zainteresowana takimi karmami, ktorych w sklepach nie mozna dostac. Nie pomyslalam wtedy o probkach, ale na szczescie udalo mi sie trafic w gust mojej psiny :wink: Wiadomo, ze po malenkim opakowaniu nie sprawdzimy, czy dana karma bedzie na pewno smakowala naszemu psu, ale zawsze mozna sprawdzic zapach, wielkosc granulek i czy karma posiada otoczke tluszczowa. Pomijajac wszystko, przyslanie probki karmy bardzo dobrze swiadczy o producencie. Quote
ewelinabuck Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 zamowilam wczoraj u dystrybutora 4 kg acany premuim delux bo bardzo mu smakowala a spora ilosc mialam i wszystko bylo ok zastanawiam sie tez nad pro planem ale to juz kiedy indziej Quote
SAWA Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Próbki kosztują bardzo drogo i jest to doliczone do kosztów karmy ,więc jaki sens podnosić cene karmy tylko po to ,aby rozdawać próbki? To jest jeden z wielu dodatków jakie rozdają firmy importujące czy produkujace karmy ( wiaderka ,miseczki,czapeczki i inne) ale czy nikt nie zastanawia sie że za to wszystko płaci klient? czy wy myślicie że to takie darmowe ? Są ludzie chętnie zbierający te wszystkie rzeczy ,ale nie karmiący tymi karmami ,więc jak można nazwać coś takiego ? Inny własciciel kupując daną karmę przepłaca ,bo ktoś inny dostał próbki lub upominki od firmy . Pozdrawiam. Quote
asher Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 SAWA :o Sądzisz, że jak dogomaniacy przestaną o próbki prosić, to karma stanieje? :o Przecież te koszta tak, czy tak będa wliczane w cenę karmy, bo każda większa firma póbki tak, czy tak będzie mieć... Sęk w tym, komu je rozda :wink: Quote
SAWA Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Z tym zdaniem się zgodzę ,ale nie do końca ,bo wyścig o klienta jest taki duży że zaczyna to mieć wpływ albo na cenę albo na jakość karmy. Oczywiście ze zachęta musi być ,ale czy nie sądzisz że lepszą gwarancją jest zwrot pieniędzy jak pies nie chce jeść ,czy rozdawanie jednorazowych próbek ? Quote
Agnes Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 [quote]Agnes ,myśląc tak jak ty ,to wszyscy powinni karmić Pedigre ,bo na wystawach rozdają masowo próbki dla wszystkich wystawców i zwiedzających .Moim zdaniem jak ktoś szuka dobrej karmy ,to sprawdza skład , stara się dowiedzieć jak najwięcej o tej karmie i na próbę kupuje małą ilość . [/quote] PRZESADA Po pierwsze - jakbym chciala karmic psa Pedigree to wlasnie do nich bym wyslala prosbe o probki. Tutaj nie wysylalam do KAZDEGO takiego maila, ale do tych firm ktore mnie interesuja. I dzieki temu wybralam karme dla psa wlasnie dzieki probkom. Sklad sprawdzam na poczatku, potem patrze na cene, na ilosc jaka sie daje i zamawiam probke. Sporej czesci z tych karm ktore tutaj sa nie mozna kupic w malych ilosciach bo nie sa dostepne w sklepach. To jakim cudem mam sprawdzic czy bedzie ok czy nie? Mala iloscia tez nie sprawdzisz jak pies bedzie karme trawil - na to jest potrzebne jakies 2 tygodnie. Wiec ja zamawiam taka probke - widze czy pies je chetnie czy nie (przy moim psie uwierz mi odrazu bedzie wiadomo czy smakuje czy nie) i patrze tez przede wszystkim na granulki. Na wielkosc co jest imo wszystko dosc istotne Quote
asher Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Niby to pierwsze. Ale rozumiem, że wtedy karmę się zwraca producentowi? No to chyba można być pewnym, że producent tę napoczęta karmę przesypuje do nowego worka i ponownie wystawia na sprzedaż... Tak więc najlepiej na tym konsument nie wychodzi :wink: Quote
SAWA Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 To może dotyczyć karm produkowanych w Polsce ,bo importowane nie mogą być od nowa fabrycznie pakowane ,a odsyłanie np. do USA jednego worka jest bez sensu (zbyt drogie) . Ja mogę tylko napisać o PROFormance -importer oddaje pieniądze jak pies nie je tej karmy ,a można kupić 3 kilogramowy woreczek i zobaczyć jak psu pasuje . Z tego co wiem nie było zwrotów i jak pies je chętnie to nikt takiej karmy nie odda . Agnes ,ja nie miałam na myśli twojego postępowania ,tylko toku myślenia o próbkach ,ale ty też nie zaprzeczysz że w większości ludzie naciągają i wyłudzają . Solidni importerzy jak mają zwroty ,to oddają dla biednych psów ,tak ja to widzę ,a może robią z nich próbki ? Tego nie wiem . Wiem, że kiedyś była dostawa Nutry i jakaś kiepska i cały kontener poszedł do utylizacji ,więc chyba z tą uczciwością nie jest tak żle . Pozdrawiam. Quote
Agnes Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 [quote]Agnes ,ja nie miałam na myśli twojego postępowania ,tylko toku myślenia o próbkach ,ale ty też nie zaprzeczysz że w większości ludzie naciągają i wyłudzają .[/quote] oczywiscie, ze tak i sama na poczatku chcialam na nagrody probki ale szybko doszlam do wniosku, ze to bez sesnu - bo w ten sposob moge wybrac karme dla swojego psa. Wscieklam sie tylko jak dwie firmy na ktorych mi zalezalo nie przyslalo mi probek Quote
aneta21 Posted September 28, 2005 Posted September 28, 2005 czy dostaliscie próbki od novafoods??? bo ja nie czekam na niad od 1 sierpnia!!! Quote
PARSONRK Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 [quote name='aneta21']czy dostaliscie próbki od novafoods??? bo ja nie czekam na niad od 1 sierpnia!!![/quote] Dostaliśmy :D Ja próbki karm zamawiam, bo wybieram karmę dla moich psiaków. Musi być bardzo dobrej jakości, bo psiaki dużo pracują. Moje psy nie są wybredne i łykają wszystko, ale suka straszny niejadek. Jeśli zamawiam próbki, to tylko po to, by zobaczyć jak karma wygląda (granulki), pachnie i jak chetnie zjadają ją moje potwory (zwłaszcza suka). Są to małe psiaki, więc próbka starczy do tego typu "badań". W sumie wybrałam Gilpę :D Quote
Agnes Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 nie dostalismy...a wyslalam dwa maile Quote
PARSONRK Posted October 1, 2005 Posted October 1, 2005 [quote name='morcia12']Gdzie tu jest linkownia??[/quote] Po próbki ?? strona 5 Quote
coztego Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 [quote name='PARSONRK'][quote name='morcia12']Gdzie tu jest linkownia??[/quote] Po próbki ?? strona 5[/quote] A ogólna linkownia działu Żywienie jest [url=http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=12337]tutaj[/url] Quote
Koma Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 A ja mam takie pytanie. Już wcześniej miałam wysyłać maile z prośbą o próbki, ale jakoś nie miałam czasu :cool3: i teraz tak się zastanawiam... co pisaliście w tych mailach? bo już sama nie wiem co napisać... nie wiem czy najpierw poprostu spytać czy wysyłają próbki czy odrazu napisać jakiego mam psa co mnie interesuje i podawać swój adres :hmmmm: pomóżcie ;) Quote
Polna Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 wiecie moze gdzie dostane opakowanie 800gr lub 3kg pro plan puppy salomon & rice lub adult salomon & rice ? bo nie stac mnie na worek za 200zł, a pies nie będzie jadł :( Quote
Recommended Posts