Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kuba123 napisał(a):
jak moja Tania do mnie ''przyszła'' ( z ulicy, w środku nocy) to moja starsza córka miała 4,5 roku a młodsza 1,5 roku
nie było problemu
nie nastawiajcie się zawsze na to, że nie będzie czasu
ja wychodziłam z wózkiem i psem i dałam radę- po prostu szczyl pakował mi się do koszyka pod wózkiem i tyle- w końcu to wózek dziecięcy, a ona miała 8 tygodni( choć tylko trochę mniejsza od Olka- Tania jest w typie Mailinos)
nie zastanawiałam się ani chwilę ,czy zostawić psa, nie było mowy żeby wróciła na ulicę
przy adopcjach do rodzin z dziećmi trzeba po prostu więcej mówić tłumaczyć ,ale nigdy nie z nastawieniem ''cokolwiek nie powie, szanse małe, bo jest małe dziecko''

Tak ,zgadzam sie,ale trzeba to wziaść pod uwage,że niektórzy ludzie nie są tego swiadomi. Trzeba naprawde kochac zwierzeta. Jesli ja słyszę,że" dla dziecka chcielismy", to jest to troche niepokojące ale , nie znaczy , ze trzeba od razu skreslac z listy. Jesli ktoś kocha czworonogi ,to potrafi pogodzic jedno z drugim.;) Ja tez miałam małe dzieci ,kota, psa .Kolejki sklepowe na kilometry ......... (lata 80-te).:-( i dałam rade.;)

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Masz rację całkowitą Kuba..
To, że jest dziecko, nie znaczy, że nie będzie to dobry dom dla psa..
Ja tylko robię się ostrożna w sytuacjach, kiedy pies ma trafić do domu gdzie jest małe dziecko, albo kiedy słyszę, że pies ma być dla dziecka....
Ale wiadomo - różni są ludzie i trzeba to sprawdzić.

Liczę na to, że Pani się odezwie i że dom okaże się wart Olusia!

Posted

Hmmm a ja się nie zgodze....
Dla mnie tekst "pies dla dziecka" nie znaczy nic złego. Ja przynajmniej też planuje przygarnąć jakiegoś psiaka przede wszystkim pod kontem Beatki. (Tzn pewnie jakby Beaty na świecie nie było też bym miała psiaka) Chciała bym by przyjaźniła się ze zwierzętami, nauczyła dbać o drugą istote, delikatności w stosunku do psiaka. Nie znaczy to wcale, że tylko ona będzie się nim zajmować lub "bawić" się nim. Poporostu chce by się razem "wychowały". Narazie Beatka ma dwa latka i narazie uważam, że na psiaka w domciu za wcześnie (poza tym ostry sprzeciw ze strony męża hihihi). Jadąc do mojego Taty Beatka o niczym innym nie mówi jak tylko, że będzie karmić psiaki. Uwielbia je i z wzajemnością-Gizunia ma nos na tej samej wysokości co Beatka hihihhi.

Posted

Nikt nie zadzwonił:shake: Czułam to,ale nie ma złego ,co na dobre by nie wyszło. Ogłaszam go wszędzie ,gdzie tylko umiem.he,he.:lol: do gazet równiez.ZNAJDZIE DOMEK..... coraz fajniejszy się robi.Porządny chłop z niego.Nie zesikał sie juz ani razu i na dodatek podnosi noge do sikania od klku dni.:evil_lol::evil_lol:

Posted

Podnosi nogę!!!:loveu::diabloti:
Zuch synek!!!:evil_lol::diabloti::loveu:
Znajdzie domek, znajdzie!!
Ja go dam drugi raz do Dziennika w sobotę!!

Uściskaj go!!!

Posted

To chyba Olusia banerek się "popsuł" dobrze widze?! Wieczorkiem w domciu poprawie. Ten fotosik mnie wykończy wrrrr a zapłaciłam im......
No a ta noga przy siusianiu hohohohoh

Posted

Javena napisał(a):
Nikt nie zadzwonił:shake: Czułam to,ale nie ma złego ,co na dobre by nie wyszło. Ogłaszam go wszędzie ,gdzie tylko umiem.he,he.:lol: do gazet równiez.ZNAJDZIE DOMEK..... coraz fajniejszy się robi.Porządny chłop z niego.Nie zesikał sie juz ani razu i na dodatek podnosi noge do sikania od klku dni.:evil_lol::evil_lol:

Rozkręca się chłopak :loveu:

Posted

Spotkałam dzisiaj Panią Tosiową :eviltong: na spacerze i zna kogos kto chce chyba przygarnąć małego pieska..
Jest to wszystko troche niedomówione, ale mam maila i wyslałam zdjecia Olo przed chwilą.
I czekam....

Pani Tosiowa to Pani która ma sunie Tosie oczywiście.
Przygarnęła też przyniesioną do lecznicy małą Kaśkę, ktorą jej "właściciele"
całą poobijana przynieśli do uśpienia..

Pani Tosiowa przeżywa wszystkie ogloszenia ktore wywieszam w bibliotece..
No i jest super kobietą!!
Lara wie!

Posted

[quote name='Jasza']Spotkałam dzisiaj Panią Tosiową :eviltong: na spacerze i zna kogos kto chce chyba przygarnąć małego pieska..
Jest to wszystko troche niedomówione, ale mam maila i wyslałam zdjecia Olo przed chwilą.
I czekam....

Lara wie![/QUOTE]

Myśle,że każdej z nas jak dowiaduje się o nowej zwierzecej tragedii,a jeszcze widzi zdjęcia,to serce się sciska.
Przygarnęłabym wszystkie.

Nasz Olo naprawde staje się coraz bardziej męski. Napada na kotkę,chce cos od niej:evil_lol:Tylko ona tego nie rozumie.:crazyeye:Dobrze ,ze wysterylizowana,bo nie wiem ,jakie mieszańce by wyszły:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Wczoraj wygonił sie z owczarkiem od kolezanki.Tak go zameczył,że tamten nie mógł już dojsć do domu.Dzis gonił sie z bokserem (młody),ale wzrostowo sie bardzo różnili. Smiesznie to wyglądało.:loveu: Bardzo żywotny. Za to w nocy spi jak aniołek.;)
No,to czekamy na wiadomosci.:cool3:

Posted

Słuchaj Javena. Ja mam małą kotkę i pieska. I tez maja się ku sobie. Jakby coś było to dam znać co wychodzi z takiej pary. No ale Ona rezolutna On łobuz. To chyba nic z tego.

Olek ma super życie u Ciebie.

Czekamy za wiadomościami.

Posted

[quote name='Jasza']Spotkałam dzisiaj Panią Tosiową :eviltong: na spacerze i zna kogos kto chce chyba przygarnąć małego pieska..
I czekam....

Lara wie![/QUOTE]

Tak, wiem :) to bardzo fajna Pani :) interesowała się już losem terierkowatej Majki :)

Trzymamy kciuki!!!