Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

teresz10 napisał(a):
Madi - prosze podeślij mi jezeli masz info i zdjęcia huskych - umieszcze je na znalezione - zaginione. Jezeli nie poszły ogłoszenia mozemy im zrobic pakiety na woj. lubelskie. Mam wizytę przedadopcyjną dla kudłatej suki... myślę o Lessi, lub tej twojej wielkiej Hasi - zobaczymy czy mają ładny ogródek ??? może od razu chcieliby jakis nowy ekologiczny design gratis? i ekologoczne kury sąsiadów na niedzielny rosół... patrzyłam na zdjęcia - ta duża sunia siedzi już bardzo długo, i ta śpiewajaca tez.

Mówisz i masz.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

teresz10 napisał(a):
Już przesłałam dalej 2 osobom, daj ogłoszenie na allegro i swoje portale, znajdzie dom w mieście w którym mieszka... a i ty sobie wszystkie sznupki wyadoptujesz na jej ogłoszeniu... halo kancelaria ...

odpisał któryś? raczej wszystkich sznupków pozostałych na ogłoszenia szczeniaka nie wyadoptuję :lol: bo te pozostałe to stare, albo chore, albo pocerowane... daj znać jakby ktoś odpisał - mówiłaś, że miałaś któryś dom sprawdzony już czy mi się pochrzaniło już?

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
A Choco to z ogłoszeń dom znalazła?

Choco ta niby jamniczka? Ja stanęłam na etapie, kiedy okazało się, że to nie jamniczka, tylko mały, długi, długowłosy pies i została zwrócona z adopcji.

Posted

anita_happy napisał(a):
Witajcie...
co z tą sunią??

jest nadal w schronie???
szukam suni w typie goldena dla znajomych
mają małe dziecko...
Pies dla Rodziny

Nadal jest, tylko wg. mnie wizualnie do goldena pasuje nieco tylko kolor;) Charakter baaardzo pozytywny.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Choco ta niby jamniczka? Ja stanęłam na etapie, kiedy okazało się, że to nie jamniczka, tylko mały, długi, długowłosy pies i została zwrócona z adopcji.

Ja też mam tylko takie wieści.

Posted

MaDi napisał(a):
Nadal jest, tylko wg. mnie wizualnie do goldena pasuje nieco tylko kolor;) Charakter baaardzo pozytywny.

chodzi o średniokudłatego psa /w typie goldena/ SUCZKA
głównym aspektem oceny jest CHARAKTEREM
czy sunia wytrzyma z 1,5 rocznym dzieciakiem
jak z jej socjolizacją /bo róznie bywa w schronie/
potrzeba anielskiej suki po prostu

szukałam suczek w tym typie po DT - ale albo slepa jestem..albo na oczy padło...
nie wiedze po prostu

Ktos cos powie o tej suczynie???czy jest szansa na to aby ktoś napsiał czy ONA nadaje sie do domu/Rodziny z 1,5 rocznym dzieckeim
czy sunia bedzie wystraszona jak wpadnie w taką rodzinę

tyle co wiem - to, to, ze boi się podneisionej ręki:/

na Goldenach pisze ktos, ze to mix goldena i podhalana
podhalana???
a moze goldena/charta/colie ?? ten pysk ma colowaty
ale nie nam sie tutaj mixów doszukiwac..

Pytanie - czy da radę ktoś sklecić jej rys psychologiczny względem Rodziny z 1,5 rocznym malcem /niechodzącym/
Ja małego sprawdze na moją Coline - bede wiedziec czy dziecko nadaje sie do psów w ogóle. Na ulicy jak ich spotykam to mały siedzi w wózku:) wiec kontakt ma ograniczony

i czy jest mozliwość pozyskania zdjęć - takich co by się Rodzina zakochała

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
A Choco to z ogłoszeń dom znalazła?

Tak znalazła dom z ogłoszenia allegro, wszystko jest ok - jest w nowym domu od 01.06.

Z ogłoszenia allegro zgłosił sie tez pan ze Stasina - w sprawie LESSI - chce ją poznac. Jestesmy umówieni na weekend

MELISSA -godenowata jest z wyglądu i charakteru. Ciągle na kratach za człowiekiem, ogon mało sie nie urwie - bardzo radosny pies. Pójde z nia na spacerek , jezeli jeszcze jest w schronie...zobaczymy jak sie zachowuje poza boksem...

Jade do schronu - w sprawie dużej Hasi z pania - która prawdopodobnie weźmie ją na dt za koszt karmy. Pani jest miłośnikiem malamutów, miała psa - który zszedł niedawno - raczej nie zdecyduje sie na ds, tylko dt...pojedziemy, zobaczymy...

Bede zaglądac na dogo tylko raz na dzien - mam kilka dni "jeżdżonych"...kontakt tylko sms.

Posted

MELISSA od dzisiaj w nowym domu. Znalazła dom w Lublinie poprzez fundację BONO na której była stronie. Bardzo dziekuję Akrim ze ją tam umieściła. Sunia we wtorek idzie na sterylkę - pojechałam z mamą i dziecmi (dorosłymi) do schroniska i juz bez niej nie chcieli wyjsc. Pokazywałam inne psy = ale ona tez na nich "zawisła" ...nie wiem czego ona jest miksem...ale nie owczarka podhalanskiego, raczej znowu pirenejczyk ? - tym bardziej dziekuję Akrim za pomoc...

Anita Happy - napiszę do ciebie na priv...

Posted

Za to CHOCO wróciła z adopcji - ona tak jak HOCIO musi znalezc swój domek...ten jej.
Byłam w schronie - jest sporo nowych psiaków.
Znalazła się FELCIA w innym boksie, siedziała w budzie - obawiam sie czy nie chora, albo w depresji jakiejs. Jak nie ona - a siedzi ze spokojnymi...

Czarnego młodego wilczka o którego pytała Gajowa nie ma - poszedł do adopcji.

Domek znalazła tez malutka czarna sunia tuż po kwarantannie. Ta co siedziała w klatce obok czarnej pudliczki.

Byłam na spacerze z niebieskooką wielką Hasią - bardzo pozytywny pies. Po wyjsciu z kojca poszłyśmy z nią na spacer ( ja i pani od malamuta) Sunia była radosna, dała sie czesac, położyła sie w trawie na grzbiecie...nawet dosyc składnie szła na lince. Potem po spacerku bez problemu weszła do kojca i poszła do budy na sjejstę . Spokojna , duża , dostojna... pytałam pracownika mówił ze jest niekonfliktowa i nie dominuje innych suczek. Przed tym spacerem uwazałam ze jest lekliwa i wycofana - na spacerze pokazała swoją radość , uśmiech ,i bardzo dobry i ufny kontakt z człowiekiem...

Posted

Choco ... DRUGI RAZ ? Drugi raz oddana ???:placz:
Matko, co z nią jest nie tak ? Co tym razem się ludziom nie podobało ?:angryy:

To w końcu pudelek jest czy pudliczka ? Czy tak strzeliłaś ? :razz:

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Choco ... DRUGI RAZ ? Drugi raz oddana ???:placz:
Matko, co z nią jest nie tak ? Co tym razem się ludziom nie podobało ?:angryy:

To w końcu pudelek jest czy pudliczka ? Czy tak strzeliłaś ? :razz:

Mnie mówili, że samiec, znaczy ten pudelek.

Co do Choco - szczerze mówiąc, to ona jest jamnikowata jedynie z długości ciała, a ogłaszana w tytule ogłoszenia jako jamnik, co jest trochę nie fair.

Posted

CHOCO daje sobie poprostu rade jak umie - tak więc szukamy domu. PaulinkaMickey poprosze o pakiet ogłoszen - tresc przeslę na maila ... i do przodu. To jest bardzo wesoła i przyjazna psina - nie ma szczescia, ale decyzja zapadła - i trzeba szukac domku... co do jej wyglądu , jamnikowatości nie ma co sie koncentrować - dom straciła nie z tego powodu.

Dzisiaj byłyśmy w Rachowie. jutro Lessi idzie na sterylkę i Melissa z Nowodworu - obie jak nie bedzie kłopotów. Na sterylkę z Nowodworu czeka jeszcze 4 suki, i Kosmo na kastrację i strzyżenie .
Hasie do adopcji, no i owczarki...coraz więcej. A lato tuż tuż...