MaDi Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 teresz10 napisał(a):Madi - prosze podeślij mi jezeli masz info i zdjęcia huskych - umieszcze je na znalezione - zaginione. Jezeli nie poszły ogłoszenia mozemy im zrobic pakiety na woj. lubelskie. Mam wizytę przedadopcyjną dla kudłatej suki... myślę o Lessi, lub tej twojej wielkiej Hasi - zobaczymy czy mają ładny ogródek ??? może od razu chcieliby jakis nowy ekologiczny design gratis? i ekologoczne kury sąsiadów na niedzielny rosół... patrzyłam na zdjęcia - ta duża sunia siedzi już bardzo długo, i ta śpiewajaca tez. Mówisz i masz. Quote
matrioszka2 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Wydziergałam bazarek : http://www.dogomania.pl/threads/209075-EKSPRESOWA-WYPRZEDA%C5%BB.KUP-TERAZ-!!!Na-nowodworskie.Do-11.06.-.-godz.19.00 Quote
malawaszka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 teresz10 napisał(a):Już przesłałam dalej 2 osobom, daj ogłoszenie na allegro i swoje portale, znajdzie dom w mieście w którym mieszka... a i ty sobie wszystkie sznupki wyadoptujesz na jej ogłoszeniu... halo kancelaria ... odpisał któryś? raczej wszystkich sznupków pozostałych na ogłoszenia szczeniaka nie wyadoptuję :lol: bo te pozostałe to stare, albo chore, albo pocerowane... daj znać jakby ktoś odpisał - mówiłaś, że miałaś któryś dom sprawdzony już czy mi się pochrzaniło już? Quote
Ty$ka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 terasz10, czy mogłabyś wysłać mi szpice na mojego maila (bo Michała i Magdy coś nie ma na razie na forum)? Mail [email protected] Quote
MaDi Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Ty$ka napisał(a):terasz10, czy mogłabyś wysłać mi szpice na mojego maila (bo Michała i Magdy coś nie ma na razie na forum)? Mail [email protected] Zaraz wyślę Ci maila którego dostała Teresz;) Quote
anita_happy Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Witajcie... co z tą sunią?? jest nadal w schronie??? szukam suni w typie goldena dla znajomych mają małe dziecko... Pies dla Rodziny Quote
LadyS Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Paulina_mickey napisał(a):A Choco to z ogłoszeń dom znalazła? Choco ta niby jamniczka? Ja stanęłam na etapie, kiedy okazało się, że to nie jamniczka, tylko mały, długi, długowłosy pies i została zwrócona z adopcji. Quote
MaDi Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 anita_happy napisał(a):Witajcie... co z tą sunią?? jest nadal w schronie??? szukam suni w typie goldena dla znajomych mają małe dziecko... Pies dla Rodziny Nadal jest, tylko wg. mnie wizualnie do goldena pasuje nieco tylko kolor;) Charakter baaardzo pozytywny. Quote
MaDi Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 ladySwallow napisał(a):Choco ta niby jamniczka? Ja stanęłam na etapie, kiedy okazało się, że to nie jamniczka, tylko mały, długi, długowłosy pies i została zwrócona z adopcji. Ja też mam tylko takie wieści. Quote
Ty$ka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 MaDi napisał(a):Zaraz wyślę Ci maila którego dostała Teresz;) Wielkie dzięki. W takim razie czekam :) Quote
anita_happy Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 MaDi napisał(a):Nadal jest, tylko wg. mnie wizualnie do goldena pasuje nieco tylko kolor;) Charakter baaardzo pozytywny. chodzi o średniokudłatego psa /w typie goldena/ SUCZKA głównym aspektem oceny jest CHARAKTEREM czy sunia wytrzyma z 1,5 rocznym dzieciakiem jak z jej socjolizacją /bo róznie bywa w schronie/ potrzeba anielskiej suki po prostu szukałam suczek w tym typie po DT - ale albo slepa jestem..albo na oczy padło... nie wiedze po prostu Ktos cos powie o tej suczynie???czy jest szansa na to aby ktoś napsiał czy ONA nadaje sie do domu/Rodziny z 1,5 rocznym dzieckeim czy sunia bedzie wystraszona jak wpadnie w taką rodzinę tyle co wiem - to, to, ze boi się podneisionej ręki:/ na Goldenach pisze ktos, ze to mix goldena i podhalana podhalana??? a moze goldena/charta/colie ?? ten pysk ma colowaty ale nie nam sie tutaj mixów doszukiwac.. Pytanie - czy da radę ktoś sklecić jej rys psychologiczny względem Rodziny z 1,5 rocznym malcem /niechodzącym/ Ja małego sprawdze na moją Coline - bede wiedziec czy dziecko nadaje sie do psów w ogóle. Na ulicy jak ich spotykam to mały siedzi w wózku:) wiec kontakt ma ograniczony i czy jest mozliwość pozyskania zdjęć - takich co by się Rodzina zakochała Quote
MaDi Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Teresz ma być jutro prawdopodobnie w schronisku poproś ją aby zabrała sunie na spacer poza teren schroniska. Quote
Paulina_mickey Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 To co napisałam o niej to były moje pierwsze obserwację, ona w schronisku była "świeża" więc teraz może zachowywać się trochę inaczej. Quote
Bonsai Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Zapraszam na bazarek: wszystko dla Twojego Psa i Kota! :) http://www.dogomania.pl/threads/209116 Quote
teresz10 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Paulina_mickey napisał(a):A Choco to z ogłoszeń dom znalazła? Tak znalazła dom z ogłoszenia allegro, wszystko jest ok - jest w nowym domu od 01.06. Z ogłoszenia allegro zgłosił sie tez pan ze Stasina - w sprawie LESSI - chce ją poznac. Jestesmy umówieni na weekend MELISSA -godenowata jest z wyglądu i charakteru. Ciągle na kratach za człowiekiem, ogon mało sie nie urwie - bardzo radosny pies. Pójde z nia na spacerek , jezeli jeszcze jest w schronie...zobaczymy jak sie zachowuje poza boksem... Jade do schronu - w sprawie dużej Hasi z pania - która prawdopodobnie weźmie ją na dt za koszt karmy. Pani jest miłośnikiem malamutów, miała psa - który zszedł niedawno - raczej nie zdecyduje sie na ds, tylko dt...pojedziemy, zobaczymy... Bede zaglądac na dogo tylko raz na dzien - mam kilka dni "jeżdżonych"...kontakt tylko sms. Quote
Paulina_mickey Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Przypominam o dwóch moich bazarkach dla mamuni. http://www.dogomania.pl/threads/208641-Zjawiskowy-pendrive-SERDUSZKO-na-sterylke-do-12-06!!! http://www.dogomania.pl/threads/208640-Robie-WYDARZENIA-na-FB-super-niska-cena!Do-12.06. Quote
teresz10 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 MELISSA od dzisiaj w nowym domu. Znalazła dom w Lublinie poprzez fundację BONO na której była stronie. Bardzo dziekuję Akrim ze ją tam umieściła. Sunia we wtorek idzie na sterylkę - pojechałam z mamą i dziecmi (dorosłymi) do schroniska i juz bez niej nie chcieli wyjsc. Pokazywałam inne psy = ale ona tez na nich "zawisła" ...nie wiem czego ona jest miksem...ale nie owczarka podhalanskiego, raczej znowu pirenejczyk ? - tym bardziej dziekuję Akrim za pomoc... Anita Happy - napiszę do ciebie na priv... Quote
Ty$ka Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Runa niedługo pojedzie do DS. Jej wątek na forum: http://forum.shusky.pl/viewtopic.php?t=2719 Quote
teresz10 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Za to CHOCO wróciła z adopcji - ona tak jak HOCIO musi znalezc swój domek...ten jej. Byłam w schronie - jest sporo nowych psiaków. Znalazła się FELCIA w innym boksie, siedziała w budzie - obawiam sie czy nie chora, albo w depresji jakiejs. Jak nie ona - a siedzi ze spokojnymi... Czarnego młodego wilczka o którego pytała Gajowa nie ma - poszedł do adopcji. Domek znalazła tez malutka czarna sunia tuż po kwarantannie. Ta co siedziała w klatce obok czarnej pudliczki. Byłam na spacerze z niebieskooką wielką Hasią - bardzo pozytywny pies. Po wyjsciu z kojca poszłyśmy z nią na spacer ( ja i pani od malamuta) Sunia była radosna, dała sie czesac, położyła sie w trawie na grzbiecie...nawet dosyc składnie szła na lince. Potem po spacerku bez problemu weszła do kojca i poszła do budy na sjejstę . Spokojna , duża , dostojna... pytałam pracownika mówił ze jest niekonfliktowa i nie dominuje innych suczek. Przed tym spacerem uwazałam ze jest lekliwa i wycofana - na spacerze pokazała swoją radość , uśmiech ,i bardzo dobry i ufny kontakt z człowiekiem... Quote
matrioszka2 Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 Choco ... DRUGI RAZ ? Drugi raz oddana ???:placz: Matko, co z nią jest nie tak ? Co tym razem się ludziom nie podobało ?:angryy: To w końcu pudelek jest czy pudliczka ? Czy tak strzeliłaś ? :razz: Quote
LadyS Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 matrioszka2 napisał(a):Choco ... DRUGI RAZ ? Drugi raz oddana ???:placz: Matko, co z nią jest nie tak ? Co tym razem się ludziom nie podobało ?:angryy: To w końcu pudelek jest czy pudliczka ? Czy tak strzeliłaś ? :razz: Mnie mówili, że samiec, znaczy ten pudelek. Co do Choco - szczerze mówiąc, to ona jest jamnikowata jedynie z długości ciała, a ogłaszana w tytule ogłoszenia jako jamnik, co jest trochę nie fair. Quote
Paulina_mickey Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/208641-Zjawiskowy-pendrive-SERDUSZKO-na-sterylke-do-12-06!!!/page3 Uzbierałam 52zł Teresz10 na czyje konto zebrać te pieniądze?Na Twoje od razu czy na moje najpierw a później ja Ci przeleje? Quote
teresz10 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 CHOCO daje sobie poprostu rade jak umie - tak więc szukamy domu. PaulinkaMickey poprosze o pakiet ogłoszen - tresc przeslę na maila ... i do przodu. To jest bardzo wesoła i przyjazna psina - nie ma szczescia, ale decyzja zapadła - i trzeba szukac domku... co do jej wyglądu , jamnikowatości nie ma co sie koncentrować - dom straciła nie z tego powodu. Dzisiaj byłyśmy w Rachowie. jutro Lessi idzie na sterylkę i Melissa z Nowodworu - obie jak nie bedzie kłopotów. Na sterylkę z Nowodworu czeka jeszcze 4 suki, i Kosmo na kastrację i strzyżenie . Hasie do adopcji, no i owczarki...coraz więcej. A lato tuż tuż... Quote
matrioszka2 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 No dobra, to dlaczego Choco straciła dom ? Quote
Recommended Posts