Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

teresz10 napisał(a):
No to powróciłam - nie zrobiłam zdjęć - jutro jade tylko na zdjęcia - wybaczcie...

Byłam dzisiaj w schronisku i ludzie którzy mieli wziąć Lessi, przemyśleli i zdecydowali ze jednak nie chcą kudłatego psa na posesję tylko psa do domu, do środka...mieli do czynienia z DdBordo , Amstafem - w rodzinie lubią takiego rodzaju psy. Pojechaliśmy do schronu
W schronie nastąpiła obustronna miłość do suki CC ...
A więc DS - pan ją strasznie pozałował ze chuda, obiecał jutro na obiad mięso kurczaka a nie jakies tam chrupki... wygłaskali, wyprzytulali , pospacerowali razem... było bardzo sympatycznie, ludzie sympatyczni...

I co i co? Dzwoń i mów;)

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MaDi napisał(a):
I co i co? Dzwoń i mów;)

...jutro jedzie do DS - dzisiaj nie miała chip-a założonego, jutro zawiozą w kontenerku schroniskowym autem. Uważam ze bedzie ok - umowa jest juz spisana ... a oni naprawde nią zauroczeni...

Tak wiec na zdjęcia nie starczyło czasu ...dzień był szalony... i bardzo udany.

Posted

teresz10 napisał(a):
...jutro jedzie do DS - dzisiaj nie miała chip-a założonego, jutro zawiozą w kontenerku schroniskowym autem. Uważam ze bedzie ok - umowa jest juz spisana ... a oni naprawde nią zauroczeni...

Tak wiec na zdjęcia nie starczyło czasu ...dzień był szalony... i bardzo udany.

Już to wszystko przecież wiem;)

Posted

Ktoś tutaj szukał foksia do adopcji? Na wieś niedaleko Lublina, do pewnych państwa przybłąkał się czy został wyrzucony dorosły pies w typie foksteriera szorstkowłosego. Pies jest nieagresywny, przyjazny, prawodpodobnie mieszkał wcześniej w domu. Został niestety przywiązany na łańcuchu, bo dusi kury. Jest do zabrania, ale nie mamy gdzie go zabrać.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Ktoś tutaj szukał foksia do adopcji? Na wieś niedaleko Lublina, do pewnych państwa przybłąkał się czy został wyrzucony dorosły pies w typie foksteriera szorstkowłosego. Pies jest nieagresywny, przyjazny, prawodpodobnie mieszkał wcześniej w domu. Został niestety przywiązany na łańcuchu, bo dusi kury. Jest do zabrania, ale nie mamy gdzie go zabrać.

Masz fotki? sa ludzie chętni ale musi byc bardzo w typie..

Posted

beka napisał(a):
Masz fotki? sa ludzie chętni ale musi byc bardzo w typie..

Nie mam fotek, poproszę znajomą - ale nie wiem, czy ona ma możliwość zrobienia...

Posted

BIANKA
poszła na dt z możliwością ds, jezeli dogada sie z pieskiem w rodzinie. Jest juz podgojona po sterylce, wszystko dobrze wygląda ...czekamy na wieści...

MIKUSIA - panna dzisiaj ma sterylkę:
Treść ogłoszeń
MIKUSIA jest młodą suczką ( ma niewiele ponad rok) która trafiła ze szczeniakami pod bramę schroniska. Była dobrą troskliwą mamą...Szczeniaczki zostały już oddane teraz MIKUSIA czeka na nowy domek.
Nie jest szczekliwa,
dobrze znosi jazde samochodem,
umie chodzic na smyczy
jest przyjazna wobec ludzi i nie okazuje zadnej agresji nawet podczas nieprzyjemnych dla niej czynności jak rozczesywanie czy zastrzyk.
Jest zrównoważonym , pogodnym psiakiem
Jest po sterylizacji, posiada chip-a , książeczkę szczepień (wirusowe+wścieklizna)

Posted

ZApraszam na konkurs - imion w głowie mi brak ...podpowiedzcie cioteczki jak nazwać paniusię???
Następna mała i młoda sunia... napewno jest po szczeniakach - dopiero przestała karmić, jeszcze sutki wiszą - pogodna, nie szczekała , bardzo kontaktowa i przyjacielska...

Posted

A to dla Beki - jest to suczka w typie foksia, młoda i gruba albo w ciąży...szczekaczka ale nieagresywna, poprostu duzo huku o nic - tak jak pisałam zapewne po kilku dniach w domku byłaby największą przytulanką o ile ktos lubi szczekaczki...

Posted

CORSA znalazła domek pod Lublinem z ogłoszenia Lessi - ja sie nie poddaję, ci panstwo którzy nie chcieli Lessi bo za mała - i jednak chcieliby psa do domu - do środka , przesłałam zdjęcia pani CORSI i sie zakochali. Madi mówiła ze byli z nią dzisiaj u weta na wizycie oględzinowej... bardzo spowolniona i faflusna ...

Posted

A to dla Akrim - podziwiam do dziś twoją wyobrażnie która pozwoliła Ci zobaczyc w tej oto MELISSIE-LUNIE psa pasterskiego...dzisiaj było zdejmowanie szwów, i przy okazji kilka zdjęć - jestem zaproszona na kawę. znaczy adopcja udana - co widac poniżej - bardzo fajna ta Meliska - jej hobby to poranne wylizywanie wystających nóg spod kołdry w celu zwrócenia uwagi ze pora otworzyc drzwi do ogrodu. Wszyscy chodzą z nią razem na spacery - mieli kilkanascie lat Dalmatynkę totez kilkukilometrowe spacery im nieobce... cieszą się też ze sunia po sterylce, bo Dalmatynka lubowała się w "pokurczach" najbrzydszych i drżeli o jej cnotę - wiec powiedzieli ze czują ulgę ze jest po sterylce ... Aha - Melisa okazała sie "kawoszem" wyciapała pańci resztkę kawy ...podobno śledzi filizankę i na nią czycha...

Posted

teresz10 napisał(a):
BIANKA
poszła na dt z możliwością ds, jezeli dogada sie z pieskiem w rodzinie. Jest juz podgojona po sterylce, wszystko dobrze wygląda ...czekamy na wieści...

MIKUSIA - panna dzisiaj ma sterylkę:
Treść ogłoszeń
MIKUSIA jest młodą suczką ( ma niewiele ponad rok) która trafiła ze szczeniakami pod bramę schroniska. Była dobrą troskliwą mamą...Szczeniaczki zostały już oddane teraz MIKUSIA czeka na nowy domek.
Nie jest szczekliwa,
dobrze znosi jazde samochodem,
umie chodzic na smyczy
jest przyjazna wobec ludzi i nie okazuje zadnej agresji nawet podczas nieprzyjemnych dla niej czynności jak rozczesywanie czy zastrzyk.
Jest zrównoważonym , pogodnym psiakiem
Jest po sterylizacji, posiada chip-a , książeczkę szczepień (wirusowe+wścieklizna)

Na razie wrzuciłam ją tylko na tablice z jednym zdjęciem. Nie mogę znaleźć więcej jej zdjęć :placz: Jest gdzieś więcej??

Posted

Jutro będę w klinice z nia na spacerku to Ci porobię zdjęcia jak lalunia minki robi z zezikiem - ona jest bardzo pogodnym pieskiem, jest z Międzyrzeca odłowiona - moze w cieczce babci jakiejs zwiała, moze jakies ogłoszenia porobię ???

A Czarnula bedzie miała sterylkę jeszcze w tym tygodniu... ale nie wiem kiedy - bo na razie nie mam komu w razie czego podrzucic na bdt, bo wszyscy gdzies na wczasach ...

Posted

Madi napisała kilka postów temu ze MIKUSIA bała się wyprowadzania - no cóż mam napisac ...dlatego jeżdżę na dyżury niektórych osób w schronie chetniej niz innych. MIKUSIA nie boi sie spacerów , wychodzenia, bała sie konkretnego człowieka
wczoraj i dzisiaj podchodzi na smyczy do facetów i babeczek , macha ogonkiem, wita się, jest zadowolona z zycia i bardzo radosna...

Posted

Się dzieje;)
CC trafiła do odpowiedzialnych ludzi już następnego dnia po adopcji znajomy doktor zadzwonił z samego rana,że panna jest u niego na kontroli.