matrioszka2 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Łoboziusiu, toż to obrazeczek na ścianę.:loveu::loveu::loveu: Piękny i wzruszający.:lol: Quote
teresz10 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 [SIZE="3"]NAMI - suczka pod opieką Pauliny Mickey.Paulina znalazła jej dt pod Puławami i zrobiła przed weekendem ogłoszenia. Z ogłoszenia zadzwoniło 2 osoby - postanowiłyśmy wiec ze dzisiaj NAMI pójdzie na sterylkę a jutro pojedzie do dt i bedzie tam dochodzic do formy. Quote
LadyS Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Dziewczyny, jeśli będziecie miały transport Lublin-Warszawa, to wiem, że Madallena szukała transportu w drugą stronę dla psa - zawsze to mniejsze koszty. Quote
teresz10 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 [SIZE="3"]VIKI bedzie miała sterylkę jutro lub pojutrze - a to dlatego ze MIKUSIA znalazła przwdopodobnie domek w W-Wie i pojechałyby razem do W-wy, VIKI do hoteliku u Gajowej a MIKUSIA do ds, który musimy jeszcze sprawdzić. Quote
as_ko Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Wpadnijcie na wątek naszej nowej podopiecznej: http://www.dogomania.pl/threads/210215-Ruda-Fanta-ju%C5%BC-poza-schroniskiem-czeka-na-kochaj%C4%85cy-DS!?p=17144524#post17144524 Quote
Paulina_mickey Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Wątek Nami http://www.dogomania.pl/threads/210218-Nami_pi%C4%99kna-lecz-bez-domu!Szukamy-tego-jednego-jedynego!?p=17144761#post17144761 Quote
warsawmoo Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Dziewczyny, a może jakiś mini sznaucer się gdzieś tutaj dla mnie znajdzie ...? Macie coś? Ma to być mały, kudłaty chłopak do mieszkania. Innych zwierząt tam nie ma, dzieciów też brak. Znajdziemy coś ...? Quote
teresz10 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Mamy średniego - Kosmo ... nie wiem tylko czy zechce póść ze schronu...był to biedny piesek zdominowany wiec ...poprosiłysmy aby go do suczek przenieść - no i przeniesiono - i zapomniano ze to chłopaczek... a tak naprawde szukamy mu choćby dt - bo jest psiakiem domowym, potrafi chodzic na smyczy i przypuszczam znając jego kochliwośc ze zagubił sie w pogoni za jakąś panną. Tu na pierwszych zdjęciach ze schronu ma swoją czerwoną obróżkę - vczy ktoś wyrzucałby psa w czerwonej obróżce ? Myślę że był pupilem z kanapy ... Quote
warsawmoo Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Dzięki teresz! Temat już zamknięty. Dwa życia uratowane! Szkoda,że nie stąd, ale ... Pozdrawiam! Quote
*Gajowa* Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Co u VIKI ? Czy już po zabiegu ? Viki ma przyjechać do mnie do BDT, ona w przeciwieństwie do Gabi nie ma sponsora ani żadnych deklaracji :shake:... po prostu zauroczyła mnie i chcę jej pomóc. Bedę potrzebowała pomocy w ogłaszaniu małej, jako że sama ich robić nie potrafię . Nie mogę też niestety pokryć kosztów transportu Viki ze schronu do mnie. Czekam na wiadomości co z małą... Quote
teresz10 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Czekałyśmy na odzew z potencjalnego domku innej suni MIKUSI z Wwy, aby je razem zawieżć, odzewu nie ma - nie wiem co zrobić , chciałbym aby VIKI nie była po sterylce przed samą podróżą, ale tak po 2 nockach - musze to wszystko ustalic - tak aby wieźć 2 suczki a nie tylko jedną... Quote
teresz10 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 NAMI w dt pod Puławami, zawióżł pan schroniskowym autem... Quote
Paulina_mickey Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Odezwała się do mnie Pani, mieszka w Chełmie- w sprawie Mikusi. Tylko, że Pani ma 3 letnią córeczkę. Mam jej dać odpowiedź co do kontaktów Mikusi z dziećmi, tylko czy my wiemy jak Ona w ogóle się zachowuje w stosunku do dzieci? Quote
teresz10 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Chełm blisko - daj namiary na priv, to pogadam - Mikusia jest słodka ale przebojowa. Wczoraj podczas spaceru zaczepiała...strszych panów. Pewnie jej własciciel taki był... Mikusia broni jedzenia przed innymi psami , lecz wobec ludzi jest bardzo przyjacielska. Zależy przeciez tez jakie dziecko...Z Warszawy pani nie odpowiedziała na e-mail, wiec nie czekam dłużej. Inne psiaki też czekają na domek przecież...Mam nieczynny do poniedziałku telefon - przykre lecz prawdziwe...tylko e-maile prosze Quote
Paulina_mickey Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 To była rozmowa przez gg, więc poprosiłam o coś więcej. Jak coś mi Pani odpisze to dam znać na maila. Quote
Paulina_mickey Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Teresz jak masz możliwość to dorób jej więcej zdjęć, najlepiej takich nie klatkowych. Quote
*Gajowa* Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='teresz10']Czekałyśmy na odzew z potencjalnego domku innej suni MIKUSI z Wwy, aby je razem zawieżć, odzewu nie ma - nie wiem co zrobić , chciałbym aby VIKI nie była po sterylce przed samą podróżą, ale tak po 2 nockach - musze to wszystko ustalic - tak aby wieźć 2 suczki a nie tylko jedną...[/QUOTE] Jak najbardziej masz racje teresz10, żadna sunia nie powinna byc transportowana na dłuższą odległość nawet następnego dnia po zabiegu. To jest jednak poważna operacja i moga wystąpić komplikacje... przedwczoraj miałam okazję się o tym przekonać, na szczęscie wszystko sie dobrze zakończyło... ufffff... Może na transportowym napisać, że potrzebny przewóz na trasie Lublin - Konstancin /pod Wa-wą ? Quote
teresz10 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='*Gajowa*']Jak najbardziej masz racje teresz10, żadna sunia nie powinna byc transportowana na dłuższą odległość nawet następnego dnia po zabiegu. To jest jednak poważna operacja i moga wystąpić komplikacje... przedwczoraj miałam okazję się o tym przekonać, na szczęscie wszystko sie dobrze zakończyło... ufffff... Może na transportowym napisać, że potrzebny przewóz na trasie Lublin - Konstancin /pod Wa-wą ?[/QUOTE] My tez szukamy - i czekamy na odzew z 2 ogłoszeń ...najwyżej wsiąde wieczorem tak jak z Gabi i pojedziemy ... Quote
teresz10 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Paulina_mickey']Teresz jak masz możliwość to dorób jej więcej zdjęć, najlepiej takich nie klatkowych. One juz są ...Muzzy robił przy okazji sesji z Lessi - zobaczcie jak sie śrubce Mikusi oczy świecą ze szczescia ze po trawce chodzi... Quote
Paulina_mickey Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 oj po takich zdjęciach to sie o nią ludzie będą bić :) Quote
teresz10 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 MAŁA MI Sunia która przemykała z kąta w kąt - mini biało - czarno-brazowa ... poprosiła mnie pani doktor aby przywiezc taką bide najmniejszą , no to ją przywiozłam - i jest na dt, czekamy na decyzje czy dt czy ds ...strasznie przestraszona i dzikusek , nie wychodziła w ogóle z budy - wypatrzyła ją Madi przy okazji gonitwy za jakims innym psem, bo wypadła z budy i przemknęła jej przed oczami. A jak ją wiozłam to nie przyszło mi do głowy zrobić zdjęcia... tylko tyle ze taka 4 kilo zywej wagi i o smyczy wiedziała tyle ze jej nie lubi i już... Quote
MaDi Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='teresz10']MAŁA MI A ja szukam zdjęcia takiej małej suni która przemykała z kąta w kąt - mini biało - czarno-brazowa ... poprosiła mnie pani doktor aby przywiezc taką bide najmniejszą , no to ją przywiozłam - i jest na dt, czekamy na decyzje czy dt czy ds ...strasznie przestraszona i dzikusek , nie wychodziła w ogóle z budy - wypatrzyła ją Madi przy okazji gonitwy za jakims innym psem, bo wypadła z budy i przemknęła jej przed oczami. A jak ją wiozłam to nie przyszło mi do głowy zrobić zdjęcia... tylko tyle ze taka 4 kilo zywej wagi i o smyczy wiedziała tyle ze jej nie lubi i już... Przesyłałam Tobie i Matrioszce jej fotkę na maila. Quote
as_ko Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Jakby ktoś słyszał o transporcie Lublin - Łódź to krzyczcie! Pewnie po weekendzie będziemy takiego szukać dla Balbinki. Quote
teresz10 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 No to super, akcja zakończona powodzeniem - tylko można sie cieszyć ze odmienia sie ich los - psiaki naprawde fajne, takie małe, niekłopotliwe, przyjazne - co one komu zawiniły nie pojmę? Quote
Recommended Posts