ocelot Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 Piromanka napisał(a):DT byłby dla Czarusia wielka szansą. Ps. Tytuł wątku nijak się ma do sytuacji Czarka... choroba faktycznie. zmieniam. Quote
papunia Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Zapraszam do pomocy psiakom http://www.dogomania.pl/threads/176266-Wielki-bazar-z-ciuchami-dla-podopiecznych-fundacji-AST-do-10-01-2010-godz-21-30#post13757207 Quote
ocelot Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Jaki piękny chłopak:) a jak z charakterem? Quote
doddy Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Poobrabiam zdjęcia psiaków hotelowych i podopisuję wieści o dzieciakach. Jest poprawa :) Quote
NusiaiJa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 OGROM ŚLICZNEGO PSA!!!!!!!!!!!! KAWAŁ DOBREJ ROBOTY DZIEWCZYNY, CHYLĘ CZOŁO!!!! JESTEM PEŁNA PODZIWU I UZNANIA DLA WASZEJ PRACY!!!! PRZESZEDŁ OGROMNĄ METAMORFOZĘ W WYGLĄDZIE!!!! napisz własnie coś więcej o jego charakterze. Quote
doddy Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Troszkę o Czarusiu. Piszemy o nim zawsze mało, bo nie chcę napisać czegoś co za tydzień będę odwoływać. Nie jesteśmy bowiem cały czas pewni Czarusia. Powoli bardziej skłaniamy się ku temu, że dziwne zachowanie Czarusia jest spowodowane strachem. Brak emocji, zmienne nastroje to jego reakcje na stres. Na szczęście z pozytywów, Czaruś nigdy jeszcze nie wykazał agresji do ludzi. Do psów polecany nie jest i pewnie nie będzie. Widziałam dzisiaj Czarusia jak wracał ze spaceru z Kamilem. Był zadowolony, wesoły. Żebyście mnie dobrze zrozumiały, problem Czarusia polega na tym, że Czaruś nie pokazuje typowych oznak, że się boi, nie kuli się, nie cofa. Po prostu się wyłącza. A nam powstaje pytanie w głowie, czy przerodzi się to w agresję, czy nie. Na dzień dzisiejszy Czaruś się zdecydowanie lepiej zachowuje. Ale nadal nie jest to psiak, którego będziemy już ogłaszać. Jest zdecydowanie za wcześnie. Quote
ocelot Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Czyli on ma po prostu taki sposób na walczenie ze stresem, strachem? No i było widać w schronisku, że ma inny świat, a sytuacja stresogenna, jak nie wiem co. Myślisz, że może to sie przerodzić w agresję? W schronisku nie był agresywny, bo... szansy by nie dostał na życie. Jak tylko pada cień podejrzenia, że któryś z bulków jest agresywny to decyzja jest jedna. No nic trzeba czekać i obserwować. Doddy dziękuję stokrotnie za szansę dla Czarka i za to co robicie. Quote
doddy Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Czy może stres wywołać u niego agresje? Może. Jak u każdego psa. Psy gryzą albo ze stresu albo w obronie. O ile w obronie jest to do wypracowania, o tyle w stresie jest trudne, bo jest wiele czynników (co rusz innych), które mogą go wywołać. Na razie go obserwujemy po prostu. Czaruś ma jednak chwile gdy się po prostu wielbi z Magdą, czyli siedzi i się przytula. Quote
ocelot Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Czyli warto mu było dać szansę prawda? Quote
doddy Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Każdemu psu należy się szansa. Oby tylko udało się ją wykorzystać. :) Ja zawsze jestem za sprawdzeniem psiaka w normalnych warunkach. Quote
ocelot Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 doddy napisał(a):Każdemu psu należy się szansa. Oby tylko udało się ją wykorzystać. :) Ja zawsze jestem za sprawdzeniem psiaka w normalnych warunkach. Nie zawsze się da niestety. Quote
andzia69 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 no to trzymamy dalej kciuki za postępy Czarusia - oby mu blokada odpuśiła!:) Quote
doddy Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Jak ciotki amstaffowe będą mieć chwilę, to niech wejdą na wątek kolejnej amstaffowej bidy, b. chudego astka z odmrożeniami. http://www.dogomania.pl/threads/177227-DRAMAT-ASTA-NERO-jak-miesiAE-czny-pobyt-w-schronisku-zmienia-psa?p=13848047#post13848047 Quote
NusiaiJa Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Ewentualne darowizny, prosimy wpłacać na konto Fundacji: AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych ul. Żwirki i Wigury 1b/37 02-143 Warszawa Nr konta: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 z dopiskiem na CZARKA czy zgadza się nr. konta i reszta danych aby wpłacić cudaczkowi pare grosików. czy są jakieś zmiany? Quote
NusiaiJa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 pytam się dlatego bo wziełam nr. wątku innego psiaka, tego białego asta z odmrożeniami :-( ech... i co z nim dalej będzie? a jak Czarek u P. Kamila (?) w domu się zachowuje? jest u nieo jeszcze czy już wrócił do boksu? jestem pod wrażeniem jego wyglądu. siły jaka z niego emanuje. dumy. Quote
doddy Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Czaruś mieszka na razie nadal w hoteliku u Magdy. Kamil to pracownik Magdy, który codziennie spaceruje z każdym psiakiem. Magda zaś zajmuje się szkoleniem. :) Na razie nie zwolnił nam się żaden DT bez psów, więc nie możemy go jeszcze przenieść. Quote
zuza911 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 a ja tak zapytam, Czaruś gotowy już do adopcji? bo bym go poogłaszała, ale nie chcę wyskakiwać z ogłoszeniami, jeśli Chłopak nie do końca "pewny" jeszcze;) Quote
doddy Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Czarusia na razie nie ogłaszamy jeszcze. Czekamy aż zwolni się miejsce u Agi i pewnie go damy do niej na płatny DT w celu sprawdzenia zachowań stricte w bloku, w mieście. Quote
doddy Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Przyszłam tu pochwalić Czarusia :) Z każdym tygodniem Czaruś jest zdecydowanie fajniejszy, a efekty szkolenia w końcu widać! Dzisiaj Czaruś tak się rozemocjonował, że pierwszy raz zaczął się bawić patykiem! W końcu Czaruś wychodząc na spacer nie ma w nosie całego świata, nie ma oporów przed wracaniem do człowieka, czy mizianiem. Wprawdzie super miziasty on nie jest, ale jak się merda do człowieka to i tak uważamy za duży sukces. Jego ulubioną zabawą zimową jest tarzanie się w śniegu, czego efekty zobaczycie poniżej. Za ok. 2 tygodnie wykastrujemy Czarusia, chcemy go jeszcze rozkręcić na człowieka a zabieg nam w tym przeszkodzi, stąd został odroczony. Quote
Recommended Posts