Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ogłosiliśmy dzisiaj Czarusia z nowym tekstem:
Kim jestem i co tu robię ?
Porzucony, niechciany, zapomniany przez tych, którzy obiecywali tak wiele …
Gdzie ta miłość i opieka, gdzie ramiona, które miały przytulać, dłonie, które miały karmić i prowadzić ?
Dlaczego nagle zabrakło miejsca w domu? dlaczego tak szybko zabrakło miejsca w sercach…

Czaruś - niewysoki, uroczy amstaff w wieku 2-3 lat.
Jego los nigdy nie należał do najszczęśliwszych – mimo, iż zachowuje się jak typowy pies domowy – zachowuje
czystość, nie niszczy, doskonale radzi sobie w warunkach mieszkalnych – przez długi czas nie potrafił nawiązać
kontaktu z człowiekiem stroniąc od wszelkich przejawów miłości - głaskania czy przytulania..
Czaruś zwyczajnie ich nie znał, nie wiedział, że bliskość może być fajna, a pieszczoty miłe..jak smutne musiało
być życie psiaka skazanego na taką samotność..
Dzięki pracy szkoleniowca, u którego w tej chwili przebywa i cierpliwości wszystkich, którzy mają z nim kontakt
w hoteliku, Czaruś powoli poznaje, że psie życie może być atrakcyjne, a kontakt z człowiekiem to nie tylko wydawanie komend,
podanie miski i spacer, ale również mnóstwo miłości okazywanej przez pieszczoty.

Czaruś szuka nowego, wspaniałego ale przede wszystkim odpowiedzialnego domu – właścicieli, którzy dadzą mu czas
na przystosowanie się do nowych warunków, cierpliwie będą go nadal uczyli, że bliskość z człowiekiem jest fajna, a
swoją miłością wynagrodzą mu tę całą samotność, jakiej doświadczył.
Czaruś musi być jedynym pupilem w domu – jak większość amstaffów bowiem, nie akceptuje innych zwierząt – brak
możliwości sprawdzenia zachowania psiaka w stosunku do dzieci uniemożliwia również adopcję w przypadku, kiedy
w domu są już pociechy.
Czaruś jest wykastrowany i zachipowany, obecnie przebywa w Radomiu, w sprawie adopcji prosimy o kontakt pod nr tel: 0501797018

Dziękuję Anecie za nowy tekst.

• 2 months later...
  • 3 months later...
Posted

Czaruś od Paoli musiał przeprowadzić się do Silje. Okazal się zbyt agresywny i praca z nim była potrzebna.
Wczoraj niuniek odwiedził nas na zlocie i aż go nie poznałam. :mrgreen: Wpatrzony w Silje, usłuchany, łagodny w stosunku do psów na zlocie (sama widziałam jakie polowanie uskuteczniał na piesecki jeszcze kilka tyg temu), wpatrzony w Silje i jej TZ-a jak w obraz, chętny do pracy. Silje wkłada kilka h pracy dziennie w niego. Bardzo dużo od Czarka wymaga, co super na czarnuszka działa. Czarek miał 1 wyskok do Silje, ale bardzo szybko zrozumiał że nie należy takich akcji w stosunku do ludzi robić. Czarek serducho ma zdrowe, kondycje już łapie i ma kilku h spacerki.

• 2 weeks later...
Posted

Nie wiem, czy ktoś jeszcze o nim pamięta, ale Czarek nadal bez domu. Ponieważ Silje musiała wyjechać do Norwegii na wakacje Czaruś będzie spędzał wakacje u mnie w DT :)
Mieszka ze mną 2 dzień i go nie poznaje. Pobyt u Silje zdziałał cuda. Czarek jest najnormalniejszym psem na świecie. Lubi kontakt z człowiekiem, chodzi za człowiekiem jak gąska, ciągle chce być głaskany (najlepiej po pupie). Czarek kocha wodę! To co wczoraj wyczyniał nad wodą to nie śniło nam się w najskrytszych snach.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Doddy ogromne ukłony za to co robisz dla wszystkich amstafów, a szczególności dla naszych....
dziękuję za Czarusia:)
Wyściskaj chłopka od nas.

Posted

Byliśmy w odwiedzinach u chłopaków. Prezenty rozdane. Nasze oczy nacieszone :)
Ponieważ byliśmy pod wieczór nie brałam aparatu bo nic pięknego i tak bym nie zrobiła.
Ku naszemu zdziwieniu to Czarek z Łukaszem są nazywani przez znajomych Gliniarz i Prokurator :) Idealnie to do nich pasuje.
Sami jadąc do nich widzieliśmy jak chłopaki wracali ze stadionu. Duży Łukasz i do tego stąpający Czarek przy nodze.

Chłopaki dogadują się coraz lepiej, baa! Na tyle, że Czarek szedł bez smyczy i mijał się z okolicznymi psami obojętnie!