Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Obiecane Ruffweary w wersji buszujący w zbożu.

Ze spaceru na spacer coraz bardziej mi się na nim podobają :)

No nieee! Wygląda cudnie! Też chcemy :P

Posted

Ruffweary, leżą i wyglądają super :) twarzowe, raczej pyszczkowe :P

Czy ktoś zamawiał dla goldena samca szelki Julius K9 IDC i jaki rozmiar, L czy XL ?

Posted

Czy ktoś zamawiał dla goldena samca szelki Julius K9 IDC i jaki rozmiar, L czy XL ?

Dla koleżanki dużej goldeniej suki idealne są 2 dużo zmniejszone, a moja suka owczarkowatecoś całkiem poważnej postury ma w nich jeszcze dużo miejsca do regulacji ;)

Posted

Raczej 2 będzie dobre, trójkę nosi mój dosyć duży ON (ponad 40kg) i to na maksa zmniejszone. W Julkach można wyregulować oba paski, więc nie ma obaw, że będzie za krótki przód, jeśli klatka jest ok.

Posted

Rozmiar 2 bedzie dla goldena dobry na pewno. Aczkolwiek ja akurat niespecjalnie polecam te szelki ;)
Posted

Twój piesek takie nosił ?. Rozjaśnij temat, dlaczego nie polecasz, chodzi o zbyt zabudowane boki. Mój psiak jest na etapie gdzie wszędzie wsadzi nochala i czasem na widok innych psów jest potrzeba przytrzymać go za uchwyt od szelek, zeroDC takiego uchwytu nie posiadają i chce mieć jeszcze inne jeżeli okaże się że te nowe nie spełniają swoich funkcji, do czasu ustabilizowania psa w emocjach na widok innych zwierząt.

Posted

Hill- wspaniale wygląda !

Przepięknie mu w tych niebieskich ruffwearach. Mi się pomarańczowe marzą.

Super się w nich prezentuje! :D

No nieee! Wygląda cudnie! Też chcemy :P

Hill extra wygląda! Jaki ro rozmiar? Kolejny zakup to będą takie szeleczki :D

Dziękujemy :)

Agnes, Ska. Po wszystkich niejasnościach z wymiarami tego rozmiaru okazuje się, że można je jeszcze sporo poluzować. Ciekawe skąd takie rozbieżności w opiniach różnych użytkowników; może była wypuszczona jakaś wadliwa seria o przekłamanych wymiarach? 

Posted

W końcu! Mogę pochwalić się , że zamówiłam w Furkidz obróżkę :) już z 3 lata nic nie kupowałam to wyobraźcie sobie jaka to radość :P haha pewnie gdyby nie stan garderoby moich psów to nadal nic bym nie kupiła ale już praktycznie wszystko jest w stanie opłakanym :/ zamówiłam obróżkę z serii Standard w kolorze limonki :) na rude suczce będzie bosko wyglądać

Posted

Twój piesek takie nosił ?. Rozjaśnij temat, dlaczego nie polecasz, chodzi o zbyt zabudowane boki. Mój psiak jest na etapie gdzie wszędzie wsadzi nochala i czasem na widok innych psów jest potrzeba przytrzymać go za uchwyt od szelek, zeroDC takiego uchwytu nie posiadają i chce mieć jeszcze inne jeżeli okaże się że te nowe nie spełniają swoich funkcji, do czasu ustabilizowania psa w emocjach na widok innych zwierząt.

Pisałam już wcześniej, jak pytałaś się o te szelki ;) mieliśmy zarówno juliusy siodełkowe IDC jak i pasowe. Siodełkowych mój pies nienawidził, wg mnie są zbyt zabudowane, ciągle się przekręcały, po pływaniu schły wieki i robiły się strasznie ciężkie. Pasowe jeszcze w miarę były, ale też nie do końca się sprawdzały. Jeśli zależy Ci na rączce to polecam na przykład szelki norweskie Hurtty lub robione na zamówienie w którejś z firm hand-made. Z rączką jest tez nowy model Hurtty, wydaje się bardzo fajny, podobny do Ruffweara:
http://www.pelna-miska.pl/mobile/pl/p/Hurtta-szelki-ACTIVE-rozmiar-60-80--80-100--100-120---raven-czarne/6876
Posted

Hill, dzięki za foto. Używałaś tych fioletowych (mówię o Trixie) na swoim psie? Myślałam żeby je zanabyć dla czarnej suki, ale miałam nadzieję, że ten kolor bardziej jest nasycony i teraz nie wiem. Nie przekonuje mnie, ale chętnie bym je jeszcze zobaczyła na czarnym psie.

A swoją droga mówiłam od początku, że te Ruffweary są fajne i że warto na nie spojrzeć ;) .

Agnes, skoro na Twoją Fantę pasowały M-M po mojej Vedze to Ruffweary powinny być dobre M-ki.

Posted

Gato, szelki były kupione do schroniska więc niestety nawet nie mam jak zrobić innego zdjęcia. Z tego co pamiętam, to niezbyt mi się ten kolor podobał.

To co mnie jeszcze wkurza w Ruffwearach to to, że muszą dość mocno przylegać do skóry żeby się nie przekręcały i, co istotniejsze, nie były takie łatwe do ściągnięcia przez psa, a niestety to podszycie bardzo wyciąga sierść - mam nadzieję, że mi nie zrobią łysolka, bo on się łatwo wyciera.

Posted

[b]Hill[/b], dzięki i tak. Ten kolor wydaje mi się taki liliowy bardziej, ale liczyłam, że skoro podpisują go jagodowy... Chyba nie będę ryzykować :( .

U mnie nic się nie przekręca, a nie są jakoś mocno 'przyklejone' do psów, ale też moje mają zupełnie inne futro. No i nie wyłażą. Może to też kwestia tego.

[b]Agnes[/b], mam tylko na małym, było już kilka stron wcześniej. Na Vedze z boku nie mam, ale mogę zrobić jutro. masz jakieś konkretne życzenie?

Posted

gato, w rzeczywistości jest ciemniejsza. Ogólnie ten kolor nie jest zbyt ładny. [attachment=13303:IMG_20150524_210523.jpg][attachment=13304:IMG_20150524_210316.jpg]

Posted

A nie masz w pobliżu jakiegoś sklepu z asortymentem Trixie? Zawsze lepiej zobaczyć samemu. 

Mój ma tak wąską klatkę, że lekkie przekręcenie góry oznacza pasek mostkowy włażący w pachy, więc muszą na nim solidnie siedzieć. Howard ma na moje nieszczęście taką budowę, że schyla głowę między łapy, zapiera się i już psa w szelkach nie ma. Dlatego lubię nasze ZeroDC - mają bardzo długą górę i dzięki temu są dość pewne. Za to w Juliusach była masakra - jeszcze w guardach i im podobnych to chwilę zajmuje, ale norwegi nie dla nas.

Nie to, że on często tak wyłazi, ale nie tylko ja z nim wychodzę, więc wolę "niebezpiecznych" modeli unikać, zwłaszcza teraz, jak jest ogólny szał na suki i jestemsupersamcemgłupek momentami przestaje kontaktować.

Posted

[b]Hill[/b], mam, nawet nie jeden, ale tego fioletu nigdy nie widziałam. 

Co do RW to moja suka też ma wąską klatę, ale ten dolny pasek aż tak nie jeździ - w każdym razie pod tym względem miałam dużo gorsze szelki. Chociaż ogólnie to też jestem zdania, że szelki powinny raczej przylegać niż wisieć na psie.

[b]trabeska[/b], dzięki! Rzeczywiście kolor niezbyt ładny, nie mam pojęcia skąd im się ten "jagodowy" wziął... Ostatecznie odwiodłyście mnie od tego koloru :D .

Posted

A ja akurat juliusy siodełkowe bardzo polecam :) Jak są dobrze wyregulowane to się nie przekręcają (jak miały za dużo luzu, to rzeczywiście latały w te i we wte) Suce jest w nich wygodnie (chociaż nie lubi niczego na sobie i zarówno guardy, jak i obroże ją denerwują). Przytrzymać można za uchwyt spokojnie. Ale na lato i częste kąpiele rzeczywiście nie polecam :) Nasze obecnie leżą w kufrze i czekają na jesień :P