Pepper-oni Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Przepięknie mu w tych niebieskich ruffwearach. Mi się pomarańczowe marzą. Quote
Aga*Lis Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Nowa smyczka :) [URL=http://s1372.photobucket.com/user/Blue_Meatloaf/media/DSC_0639%20-%20Kopia_zpsz6yvuuy4.jpg.html][/URL] 1 Quote
IZMADO Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Obiecane Ruffweary w wersji buszujący w zbożu. Ze spaceru na spacer coraz bardziej mi się na nim podobają :) No nieee! Wygląda cudnie! Też chcemy :P Quote
dcz Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Ruffweary, leżą i wyglądają super :) twarzowe, raczej pyszczkowe :P Czy ktoś zamawiał dla goldena samca szelki Julius K9 IDC i jaki rozmiar, L czy XL ? Quote
marta1624 Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Ruffweary, leżą i wyglądają super :) twarzowe, raczej pyszczkowe :P Czy ktoś zamawiał dla goldena samca szelki Julius K9 IDC i jaki rozmiar, L czy XL ? Dla koleżanki dużej goldeniej suki idealne są 2 dużo zmniejszone, a moja suka owczarkowatecoś całkiem poważnej postury ma w nich jeszcze dużo miejsca do regulacji ;) Quote
rashelek Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Raczej 2 będzie dobre, trójkę nosi mój dosyć duży ON (ponad 40kg) i to na maksa zmniejszone. W Julkach można wyregulować oba paski, więc nie ma obaw, że będzie za krótki przód, jeśli klatka jest ok. Quote
Ewa&Duffel Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Ruffweary, leżą i wyglądają super :) twarzowe, raczej pyszczkowe :P Czy ktoś zamawiał dla goldena samca szelki Julius K9 IDC i jaki rozmiar, L czy XL ? Rozmiar 2 bedzie dla goldena dobry na pewno. Aczkolwiek ja akurat niespecjalnie polecam te szelki ;) Quote
dcz Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Twój piesek takie nosił ?. Rozjaśnij temat, dlaczego nie polecasz, chodzi o zbyt zabudowane boki. Mój psiak jest na etapie gdzie wszędzie wsadzi nochala i czasem na widok innych psów jest potrzeba przytrzymać go za uchwyt od szelek, zeroDC takiego uchwytu nie posiadają i chce mieć jeszcze inne jeżeli okaże się że te nowe nie spełniają swoich funkcji, do czasu ustabilizowania psa w emocjach na widok innych zwierząt. Quote
Agnes Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Hill extra wygląda! Jaki ro rozmiar? Kolejny zakup to będą takie szeleczki :D Quote
Hill. Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Hill- wspaniale wygląda ! Przepięknie mu w tych niebieskich ruffwearach. Mi się pomarańczowe marzą. Super się w nich prezentuje! :D No nieee! Wygląda cudnie! Też chcemy :P Ruffweary, leżą i wyglądają super :) twarzowe, raczej pyszczkowe :P Hill extra wygląda! Jaki ro rozmiar? Kolejny zakup to będą takie szeleczki :D Dziękujemy :) Agnes, Ska. Po wszystkich niejasnościach z wymiarami tego rozmiaru okazuje się, że można je jeszcze sporo poluzować. Ciekawe skąd takie rozbieżności w opiniach różnych użytkowników; może była wypuszczona jakaś wadliwa seria o przekłamanych wymiarach? Quote
cockermaister Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 W końcu! Mogę pochwalić się , że zamówiłam w Furkidz obróżkę :) już z 3 lata nic nie kupowałam to wyobraźcie sobie jaka to radość :P haha pewnie gdyby nie stan garderoby moich psów to nadal nic bym nie kupiła ale już praktycznie wszystko jest w stanie opłakanym :/ zamówiłam obróżkę z serii Standard w kolorze limonki :) na rude suczce będzie bosko wyglądać Quote
Ewa&Duffel Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Twój piesek takie nosił ?. Rozjaśnij temat, dlaczego nie polecasz, chodzi o zbyt zabudowane boki. Mój psiak jest na etapie gdzie wszędzie wsadzi nochala i czasem na widok innych psów jest potrzeba przytrzymać go za uchwyt od szelek, zeroDC takiego uchwytu nie posiadają i chce mieć jeszcze inne jeżeli okaże się że te nowe nie spełniają swoich funkcji, do czasu ustabilizowania psa w emocjach na widok innych zwierząt. Pisałam już wcześniej, jak pytałaś się o te szelki ;) mieliśmy zarówno juliusy siodełkowe IDC jak i pasowe. Siodełkowych mój pies nienawidził, wg mnie są zbyt zabudowane, ciągle się przekręcały, po pływaniu schły wieki i robiły się strasznie ciężkie. Pasowe jeszcze w miarę były, ale też nie do końca się sprawdzały. Jeśli zależy Ci na rączce to polecam na przykład szelki norweskie Hurtty lub robione na zamówienie w którejś z firm hand-made. Z rączką jest tez nowy model Hurtty, wydaje się bardzo fajny, podobny do Ruffweara:http://www.pelna-miska.pl/mobile/pl/p/Hurtta-szelki-ACTIVE-rozmiar-60-80--80-100--100-120---raven-czarne/6876 Quote
gato Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Hill, dzięki za foto. Używałaś tych fioletowych (mówię o Trixie) na swoim psie? Myślałam żeby je zanabyć dla czarnej suki, ale miałam nadzieję, że ten kolor bardziej jest nasycony i teraz nie wiem. Nie przekonuje mnie, ale chętnie bym je jeszcze zobaczyła na czarnym psie. A swoją droga mówiłam od początku, że te Ruffweary są fajne i że warto na nie spojrzeć ;) . Agnes, skoro na Twoją Fantę pasowały M-M po mojej Vedze to Ruffweary powinny być dobre M-ki. Quote
Hill. Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Gato, szelki były kupione do schroniska więc niestety nawet nie mam jak zrobić innego zdjęcia. Z tego co pamiętam, to niezbyt mi się ten kolor podobał. To co mnie jeszcze wkurza w Ruffwearach to to, że muszą dość mocno przylegać do skóry żeby się nie przekręcały i, co istotniejsze, nie były takie łatwe do ściągnięcia przez psa, a niestety to podszycie bardzo wyciąga sierść - mam nadzieję, że mi nie zrobią łysolka, bo on się łatwo wyciera. Quote
Agnes Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Hill dzięki :) gato masz fotki Waszych szelek na psie? Bo faktycznie powinny być dobre Mki :) Quote
gato Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 [b]Hill[/b], dzięki i tak. Ten kolor wydaje mi się taki liliowy bardziej, ale liczyłam, że skoro podpisują go jagodowy... Chyba nie będę ryzykować :( . U mnie nic się nie przekręca, a nie są jakoś mocno 'przyklejone' do psów, ale też moje mają zupełnie inne futro. No i nie wyłażą. Może to też kwestia tego. [b]Agnes[/b], mam tylko na małym, było już kilka stron wcześniej. Na Vedze z boku nie mam, ale mogę zrobić jutro. masz jakieś konkretne życzenie? Quote
trabeska Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 gato, w rzeczywistości jest ciemniejsza. Ogólnie ten kolor nie jest zbyt ładny. [attachment=13303:IMG_20150524_210523.jpg][attachment=13304:IMG_20150524_210316.jpg] Quote
Hill. Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 A nie masz w pobliżu jakiegoś sklepu z asortymentem Trixie? Zawsze lepiej zobaczyć samemu. Mój ma tak wąską klatkę, że lekkie przekręcenie góry oznacza pasek mostkowy włażący w pachy, więc muszą na nim solidnie siedzieć. Howard ma na moje nieszczęście taką budowę, że schyla głowę między łapy, zapiera się i już psa w szelkach nie ma. Dlatego lubię nasze ZeroDC - mają bardzo długą górę i dzięki temu są dość pewne. Za to w Juliusach była masakra - jeszcze w guardach i im podobnych to chwilę zajmuje, ale norwegi nie dla nas. Nie to, że on często tak wyłazi, ale nie tylko ja z nim wychodzę, więc wolę "niebezpiecznych" modeli unikać, zwłaszcza teraz, jak jest ogólny szał na suki i jestemsupersamcemgłupek momentami przestaje kontaktować. Quote
gato Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 [b]Hill[/b], mam, nawet nie jeden, ale tego fioletu nigdy nie widziałam. Co do RW to moja suka też ma wąską klatę, ale ten dolny pasek aż tak nie jeździ - w każdym razie pod tym względem miałam dużo gorsze szelki. Chociaż ogólnie to też jestem zdania, że szelki powinny raczej przylegać niż wisieć na psie. [b]trabeska[/b], dzięki! Rzeczywiście kolor niezbyt ładny, nie mam pojęcia skąd im się ten "jagodowy" wziął... Ostatecznie odwiodłyście mnie od tego koloru :D . Quote
letchku Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Twój piesek takie nosił ?. Rozjaśnij temat, dlaczego nie polecasz, chodzi o zbyt zabudowane boki. Mój psiak jest na etapie gdzie wszędzie wsadzi nochala i czasem na widok innych psów jest potrzeba przytrzymać go za uchwyt od szelek, zeroDC takiego uchwytu nie posiadają i chce mieć jeszcze inne jeżeli okaże się że te nowe nie spełniają swoich funkcji, do czasu ustabilizowania psa w emocjach na widok innych zwierząt. A ja akurat juliusy siodełkowe bardzo polecam :) Jak są dobrze wyregulowane to się nie przekręcają (jak miały za dużo luzu, to rzeczywiście latały w te i we wte) Suce jest w nich wygodnie (chociaż nie lubi niczego na sobie i zarówno guardy, jak i obroże ją denerwują). Przytrzymać można za uchwyt spokojnie. Ale na lato i częste kąpiele rzeczywiście nie polecam :) Nasze obecnie leżą w kufrze i czekają na jesień :P Quote
Recommended Posts