marysia55 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='ivette3'][INDENT] i ostatni post floridy z 14.05 str 92 ,muszę przepisac bo sie nie da zacytować; florida napisała: "ciocie,nie wiem czy pisałam oficjalnie, czy nie ,ale pisze-ze Tytek zostaje u Kasi (..)[B] "i tak własnie sie rozliczyła z wydania 3181,55 zł gdzie są te pieniądze? [/B] [/INDENT][INDENT] ................mam nadzieję że ludzie z wątków gdzie zbierane są pieniądze tu zajrzą lub po przeklejają to "rozliczenie " na tamte wątki[/QUOTE] pieniądze pewnie poszły na wyremontowanie kuchni Floridy_blu. tylko ta kuchnia nie będzie służyła psom tylko jej własny zachciankom!!!
gonia66 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 la florida dalej porosi o pieniadze..na wątku Snoopka..normalnie idzie zemdleć..:(
kahoona Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 no t coś tam trzeba wpisać w ramach ostrzeżenia - podaj link do wątku
Asior Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 dziewczyny APELUJE PO RAZ KOLEJNY.. ZAŁÓŻCIE WĄTEK OSTRZEGAWCZY, tak jak o ab_agnieszcze ostrzegają.. Ivette.. tak nie może być że oni sobie żyją z pieniędzy darczyńców...
ivette3 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='kahoona']no t coś tam trzeba wpisać w ramach ostrzeżenia - podaj link do wątku[/QUOTE] link do str 105 - początek jest na str 104 ... [url]http://www.dogomania.pl/threads/130026-TYTAN-zostaje-u-Kasi-METAMORFOZA-ROKU/page105[/url]
Cajus JB Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Wątpię czy po takim czasie da się rozliczyć wątek. Ja nie będę nikogo oskarżał o defraudacje bez wyroku sądu. Tylko on jest do tego prawomocny. Szkoda tylko, że zawsze cierpią zwierzęta. Czy dlatego, że są źle traktowane, nie pilnowane czy odmawia Im się pomocy.
ivette3 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='Cajus JB']Wątpię czy po takim czasie da się rozliczyć wątek. Ja nie będę nikogo oskarżał o defraudacje bez wyroku sądu. Tylko on jest do tego prawomocny. Szkoda tylko, że zawsze cierpią zwierzęta. Czy dlatego, że są źle traktowane, nie pilnowane czy odmawia Im się pomocy.[/QUOTE] Do tego , żeby sąd cokolwiek mógł osądzić potrzebni są L U D Z I E>>> U C Z C I W I>> i >> B E Z K O M P R O M I S O W I , którzy widząc kto i jak zachowuje się np. na dogo ,potrafią solidarnie tropić,wykryć i podać do ukarania , tych co krzywdzą zwierzęta i wykorzystują dobrych ludzi.... Ci, którzy solidaryzują się z floridą i jej popleczniczkami ( firmującymi logo tej fundacji - zamiast zwalczać w niej patologie ) , nie pomagają w dążeniu do wyeliminowania zła..... Mam tu na myśli np. Magdziak,która być może robi coś dobrego dla kotów i psów, ale jednocześnie broni dobrego imienia FFA w Częstochowie- skazując kolejne zwierzęce ofiary na dostanie się w lepkie łapki.....
ivette3 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='Asior']dziewczyny APELUJE PO RAZ KOLEJNY.. ZAŁÓŻCIE WĄTEK OSTRZEGAWCZY, tak jak o ab_agnieszcze ostrzegają.. Ivette.. tak nie może być że oni sobie żyją z pieniędzy darczyńców...[/QUOTE] chyba masz rację....trzeba to jakoś zebrać i utworzyć wątek na który będzie można kierować wszelkie dziwne wątki i posty związane z FFA w Częstochowie i zagadkowymi praktykami floridy.... Czy może mi ktoś pomóc w tym? bo nie mam doświadczenia na dogo i każda nowa opcja działania ( np. zakładanie wątku ) to dla mnie ciemna magia :( A ważne, żeby to było coś głośnego- skutecznego , bo dotyczy sprawek, o których już na wielu wątkach zapomniano i ludzie z nich się rozeszli.....
Asior Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 wiesz.. najlepiej, gdybyś to Ty założyła ten wątek, bo sprawa głównie dotknęła Ciebie..
ivette3 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='Asior']wiesz.. najlepiej, gdybyś to Ty założyła ten wątek, bo sprawa głównie dotknęła Ciebie..[/QUOTE] wiem, chociaż powiedziałabym,że najbardziej dotknęła Partyzanta,który jeśli żyje to ......ten mróz i śnieg :(.................. ( inne zwierzaki,z którymi coś zrobiono.....:( ) Wiem,że ja powinnam taki wątek założyć i dobrze by było,żeby do niego szybko dołączyły osoby z wątku Tytana, Tośka i innych..... Muszę to jakoś przemyśleć,znaleźć czas możliwie szybko i zrobić... ale proszę o pomoc, w kwestiach może dla starych dogomaniaków oczywistych a dla mnie nieznanych- będę więc pisać do Was na PW i prosić czasem o rady.....o takiej pomocy myślałam.
ivette3 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Czy jest prawo chroniące bezbronne istoty w tym kraju??? Na ile sposobów ludzie,którzy reprezentując instytucje rzekomo sprawiające opiekę ,będą bezkarnie dopuszczać się draństwa??? :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/175971-Sochaczew-WstrzAE-sajAE-ca-historia-maA-ej-LULU[/url]
ivette3 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Piękny wiersz napisany przez marysię55 dla ślicznego psiaka o imieniu "Kamień", chciałabym w te przedświąteczne mroźne dni i noce zadedykować Partyzantowi i wszystkim zwierzakom, które na NAS i nasze serce czekają :( [COLOR=Red][B]..Opowiem Ci bajkę ......o smutnym kamieniu ...co leżał samotny ......przy drodze gdzieś w cieniu ...i o tym jak marzył ......by ktoś go przytulił ...lecz nikt go nie widział ......był szary i bury ...czasami ktoś przysiadł ......odchodził nie wracał ...a kamień wciąż czekał ......i tęsknił...i płakał ...był taki samotny ......i pragnął bez przerwy ...należeć do kogoś ......kto dobry i wierny ...czas mijał ulotny ......zmieniała się ziemia ...niestety nikt nie chciał ......szarego kamienia ...aż kiedyś porankiem ......gdy rosa błyszczała ...tęcza usiadła ......odpocząć gdzieś chciała ...i gdy poczuła ......moc uczuć kamienia ...po kropli kolorów ......na niego kapnęła ...łąkami polami ......szła sobie dziewczyna ...zwyczajna przeciętna ......samotna niczyja ...gdy kamień ujrzała ......zmieniony przez tęczę ...wiedziała poczuła ......i wzięła go w ręce ...wzruszona szepnęła: ......iść dalej nie muszę ...bo kamień znalazłam ......i piękną w nim duszę[/B][/COLOR]
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 cudna historia..marys ales Ty zdolniacha.....oby ta historia z wiersza- spaelniala sie dla każdego "kamienia"....
Asior Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 no ba... Marysia jest mistrzem świata w tekstach na allegro :)
Cajus JB Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Czytałem to dawno temu na nk, ale nie znałem autora.
ivette3 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 ............. w te przedświąteczne mroźne dni i noce zadedykować Partyzantowi i wszystkim zwierzakom, które na NAS i nasze serce czekają :( "......o smutnym kamieniu ...co leżał samotny ...... ...i o tym jak marzył ......by ktoś go przytulił .. ......i tęsknił...i płakał ...był taki samotny ......i pragnął bez przerwy ...należeć do kogoś ......kto dobry i wierny ...czas mijał ulotny ....." Gdzie jest ten psiak ??? i inne ukryte przez floridę i jej wspólniczki??? [SIZE=3] [IMG]http://img263.imageshack.us/img263/7103/partyzant4picssygnaturk.jpg[/IMG] ....nieunikniony smutek tych Świąt,to niewiadoma........ [/SIZE]
_Mona Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Partyzant gdzie jesteś...? niech winni w końcu za to odpowiedzą....
ivette3 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Wszystkim,którzy prawdziwie kochają zwierzęta - dobrych, spokojnych Świąt........ Zwierzakom oszukanym przez FFA w Częstochowie ---> Partyzantowi , Tośkowi,Tytanowi i wielu innym....magicznej nocy Wigilijnej (ciepłej i sytej) winnym bezduszności..... nieustającej pamięci smutnych oczu ich ofiar,aż do wzruszenia ludzkich uczuć... [SIZE=3]....nieunikniony smutek tych Świąt,to niewiadoma........ . [/SIZE]
__Lara Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 [quote name='_Mona']Partyzant gdzie jesteś...? niech winni w końcu za to odpowiedzą....[/QUOTE] Chyba nigdy nie poznamy prawdy... Wesołych Świąt cioteczki!!!
ivette3 Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Całe Święta pamiętam o tym psiaku i smutno mi kiedy pomyślę ile takich jak on dziś nie ma ciepłego kącika a nawet jedzenia.....a mogłoby być inaczej gdyby nie bezduszni ludzie....ciągle ich jest zbyt wielu...:(
yennefer070 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 [quote name='ivette3']Całe Święta pamiętam o tym psiaku i smutno mi kiedy pomyślę ile takich jak on dziś nie ma ciepłego kącika a nawet jedzenia.....a mogłoby być inaczej gdyby nie bezduszni ludzie....ciągle ich jest zbyt wielu...:([/QUOTE] To prawda...tak wielu bezdusznych ludzi i wciąż pojawiające się zwierzęce dramaty :-(
magenka1 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Jestem przerażona tym co czytam nie chce mi się w to wierzyć. Jestem osobą prywatną, nie należę do żadnej fundacji zarabiam nie dużo ale choć trochę chcę pomóc finansowo psiaki (wpłacam dla kilku na hotelik) skąd teraz mam wiedzieć na co idą moje pieniądze :( To jest jakiś koszmar....
Cajus JB Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Jeśli wpłacasz pieniądze to m możesz śmiało zawsze prosić o rozliczenie Twoich wpłat na wątku. Poprosić założyciel o wklejenie lub przesłanie Tobie rachunku za coś lub jakiegoś dowodu zapłaty. Założyciele wątków dbają o to w miarę swoich możliwości. Ale tak naprawdę w dużej mierze to kwestia zaufania. Niestety czasami okazuje się, że to zaufanie zostaje nadszarpnięte. Ale bez zaufania nie da się pomagać. Jak się kiedyś powiedzmy natniesz. Nie zrażaj się. Zwierzęta są najważniejsze. Ich dobro. Pieniądze to tylko pieniądze. Można je stracić w głupsze sposoby. Wyprać, zgubić, zniszczyć itd. Koszmarem jest ludzka głupota w stosunku do zwierząt.
majku33krakow Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 [quote name='Cajus JB']Jeśli wpłacasz pieniądze to m możesz śmiało zawsze prosić o rozliczenie Twoich wpłat na wątku. Poprosić założyciel o wklejenie lub przesłanie Tobie rachunku za coś lub jakiegoś dowodu zapłaty. Założyciele wątków dbają o to w miarę swoich możliwości. Ale tak naprawdę w dużej mierze to kwestia zaufania. Niestety czasami okazuje się, że to zaufanie zostaje nadszarpnięte. Ale bez zaufania nie da się pomagać. Jak się kiedyś powiedzmy natniesz. Nie zrażaj się. Zwierzęta są najważniejsze. Ich dobro. Pieniądze to tylko pieniądze. Można je stracić w głupsze sposoby. Wyprać, zgubić, zniszczyć itd. Koszmarem jest ludzka głupota w stosunku do zwierząt.[/QUOTE] popieram twoją wypowiedz,pieniadze to tylko papierek,ktos kto ma byc nie uczciwy itak bedzie,nieporadzimy na to nic.
magenka1 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 ale oczywiście wpłacam dalej i będę wpłacać, pozdrawiam cioteczki jesteście wielkie!!!
Recommended Posts