Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowy sznaucer w potrzebie: średniej wielkości pies, znaleziony w grudniu na stacji PKP. Wg. pracowników schronu owczarkowaty, ale wystarczy zerknąć na foty ze sznaucerkowaty. Grzeczny, podaje łapę i rozdaje buziaki. Wesoły, chodzi na smyczy i tęskni za domem. ok. 2-3 lata, odrobaczony, szczepiony, nie kastrowany.

Schronisko Fundacji im. 120-lecia TOZ w Milanówku
tel. 724 82 05, 695 049 645, wolontariusz: 607 584 763, e-mail [email protected]

Posted

Pozwoliłam sobie zamiescic też Was.ostatnio byly same szpice i odzew spory potencjalnych domkow. moze choc jedna konkretna osoba sie znajdzie.dałam na trojmiejskich ogloszeniach bo szlag mnie trafia jak widze boksery po 200-300 zl szczeniaki, sznaucery do kupienia i inne.napisalam:
:

Bokserki, duperelki i podobne

Witam.
Znowu ja. jak bardzo już dla Państwa męcząca?
Uwaga, to może być szok, mam dla Państwa straszną informację:
pies bez rodowodu to nie pies rasowy. Więc gdy kupują Państwo piękne "rasowe" psy za 200-300 zł to zapewniam, że rasowe nie są. Są w typie rasy.
Jesli ktoś chciałby zobaczyć ile takich tanich bokserków "rasowych" jest wywalanych na śmietnik prosze zajrzeć na stronę:
www.bokserywpotrzebie.pl
a może ktoś chciałby sznaucera:
http://www.sznaucery.rix.pl/
husky? husky, husky:
http://bezdomne.szpice.zahoryzontem.org/portal.php

DLACZEGO TE PSY SĄ W SCHRONISKACH?
Bo padły łupem chwilowej mody, nieprzemyślanych decyzji. Bo ludzie wpadli na pomysł rozmnażania nierodowodwoych psów w typie rasy na potęgę by zarobić po kilkaset zł na szczeniaku. Bo jest ich tak wiele, że można brać, wywalac, brać nowego, wywalać.
Nie napełniajmy kieszeni rozmnażaczy. Nie odprowadzają podatków, bo nie są zarejestrowani. Potęgują problem bezdomności. Kto utrzymuje schroniska? My.
Traktują ziwerzęta jak maszynki. Suczki rodzą w koło Macieja.

Posted

W Fundacji Emir są dwa szczeniaki, ok 3-4 miesieczne, piesek i sunia.
Bardzo sympatyczne , wesołe i ...jak to szczeniaki pilnie potrzebują domu.
Piesek -DIUK

Sunia -DIVA

Nie znam się na sznaucerach, ale te na moje oko wyglądają bardzo sznaucerowato ;)
podejrzewam, że będą wielkości średniego sznaucera.
Mają allegro, jeżeli jest to możliwe proszę o pomoc w ogłaszaniu.
Tak bardzo nie chciałabym, żeby dorastały w schronisku...:(

Posted

Szczeniaki są na allegro, alegratka i kupiępsa...Każda inna forma ogłaszania bardzo mile widziana, łącznie z plakatami...
Na razie na allegro oglądalność dość dobra ale mniejsza niż na początku. Sunia była adoptowana ale wróciła bo...szczekała. To chyba znaczy, że to 100% sznaucer ?;)

Posted

[quote name='Ania W']Szczeniaki są na allegro, alegratka i kupiępsa...Każda inna forma ogłaszania bardzo mile widziana, łącznie z plakatami...
Na razie na allegro oglądalność dość dobra ale mniejsza niż na początku. Sunia była adoptowana ale wróciła bo...szczekała. To chyba znaczy, że to 100% sznaucer ?;)[/quote]

Taaak :) Szczekliwość to na pewno jedna z cech sznupków (mini) :evil_lol:
Szkoda, że malutkiej się nie udało... :-(
To takie słodkie maluszki :loveu:
Ewentualnie na kogo podawać namiar w ogłoszeniach???

Posted

[quote name='Sharona']Taaak :) Szczekliwość to na pewno jedna z cech sznupków (mini) :evil_lol:
Szkoda, że malutkiej się nie udało... :-(
To takie słodkie maluszki :loveu:
Ewentualnie na kogo podawać namiar w ogłoszeniach???[/quote]

Sunia była po powrocie zabrana do domu (przedtem mieszkały w boksie w budynku)i okazało się , że wcale nie jest potworem, poszła sobie grzecznie spać ;)

Numer do Fundacji Emir
telefon: 601 300 726
[B][FONT=Tahoma][B][SIZE=2]Oddział, ul. Słoneczna 4,

[/SIZE][/B][/FONT][/B] [B][/B]

Posted

Może dać maleństw tutaj:???
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=92411&page=10[/URL]
???
Co wy na to? To dla nich szansa na domek - są młode i piękne :loveu: :loveu: :loveu: