Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

Posted

30.
Sznaucer spod bramy, wiek: 7 lat, mieszaniec sznauceraSznaucer mieszaniec mieszka od połowyt września 2006 koło bramy, kiedyś był na wybiegu razem z Wilczunią w boksi 119. Ma około 7 lat. W schronisku 4 lata. Spokojny, trochę przestraszony pies, odwykł od ciągłego towarzystwa człowieka. Potrzeba byłoby przyzwyczaić go do normalnego życia.

Mielec, Targowa 11, Schronisko im. Sw. Franciszka z Asyżuhttp://www.mielec.bezdomne.com/

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Amalena - te psy już były tutaj - proszę przejrzyj wątek bo naprawdę robi się bałagan - rewelacyjnie, że wyszukujesz i wstawiasz tu te biedy, ale sprawdź najpierw czy nie powielasz bo giną te psy o których nie wiedziałam i nie ma ich jeszcze na stronie

A największa pomoc to ogłaszanie ich na innych portalach też :razz:

Niedźwiadku - 13 i 11 to ten sam psiak z Warszawy i o nim nic nie wiemy - nawet czy jeszcze jest w schronisku :shake: ja nie wiem jak dotrzeć do jakiegoś wolontariusza z Palucha :shake:

aha - no i czy Wy widzicie zdjęcie tego 12 latka ze Szczecina? Bo ja widzę tylko żółtą tablicę Hotlink z adopcji.org :(

Posted

1/ no więc tak, ja zawsze do psów ze szczecina podaję tylko linkę, bo zdjęcia nigdy się nie wklejają (Niedźwiadek nie wiedział i przez pomyłkę z dobrej woli wkleiła, wyszła tabliczka żółta która wszystkich chyba denerwuje).
jeszcze raz te psy:
http://szczecin.schronisko.net/kwarantanna11056-0.html

http://szczecin.schronisko.net/adopcja10688-3.html

2/ będę szukać też kogoś z Palucha. Niestety zdjęcia psiaków są złej jakości co w reklamowaniu ich nie pomaga. Powód - nieoficjalnie (
plotka) dowiedziałam się ze dyrekcja schronu nie udostępnia zdjęć jedynie można zrobić zdjęcie ich zdjęć - efekt fatalny.

3/ jak się jakiś psiaczek zdublował to przepraszam

Posted

kurczę,w dąbrówce jest sznaucer średni, mam 2 zdjęcia, ale malo go widać.
Nie wiem ile ma lat, gdy ostatnio byłam, ledwo można do tej bramy podejśc, bo te małe tak się ujadają, jeden mnie w kostkę ciapnął, więc wolałam nie wyciągać go z tamtąd. Mało jak na razie o nim wie, ale może ktoś się nim zainteresuję

Posted

[quote name='Kora-']kurczę,w dąbrówce jest sznaucer średni, mam 2 zdjęcia, ale malo go widać.
Nie wiem ile ma lat, gdy ostatnio byłam, ledwo można do tej bramy podejśc, bo te małe tak się ujadają, jeden mnie w kostkę ciapnął, więc wolałam nie wyciągać go z tamtąd. Mało jak na razie o nim wie, ale może ktoś się nim zainteresuję

rozjaśniłam zdjęcie

Posted

Eria, dzieki za rozjasnienie

Szkoda, szkoda. Myśle, że jak będe mogła w tygodniu ze znajomą do dąbrówki podjechać, bo w weekendy nie da rady. To postaram się psiaka wyciągnać, troche przystrzyć, wyczesac, zobaczyc ile ma lat, itd i zrobic zdjecia, tak to o wiele szybciej znajdzie dom.

Posted

No ten czarny to sznaucer jak nic, Kora jezeli udaloby Ci sie to zrobic to byloby super i jezeli Ci sie uda pozukaj tatuazu juz nieraz zdarzaly sie rodowodowe psiaki w schronach, w Bydgoszczy nie tak dawno byl Mastif Tybetanski....

Posted

amalena napisał(a):
żeby rodowodowe do schronu :-( czemu nie oddadzą do hodowcy? każdy jeden - myślę - by przygarnął...

prawda?
w przypadku rodowodowego myślę, że znacznie łatwiej znaleźć dom... Trzeba tylko uważać, żeby psiak nie trafił do pseudohodowli...

Posted

amalena napisał(a):
żeby rodowodowe do schronu :-( czemu nie oddadzą do hodowcy? każdy jeden - myślę - by przygarnął...

haha tu niestety wątpię że każdy jeden - raczej mniejszość :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
haha tu niestety wątpię że każdy jeden - raczej mniejszość :roll:

przykre :shake: - ja zostałam poinformowana przez hodowczynię, że gdyby coś - to prosi o informacje i ew. zamiast do schroniska psiak miałby trafić do niej.

Posted

no właśnie, ja też znam hodowców od dobrej strony co to się interesują, odpisują na maile, proszą o zdjęcia psiaczka do ich galerii, służą radą gdzie najlepszy fryzjer, co do jedzenia, co z wystawami, itd.itp.

Posted

nie wiem czy już tu jest,na wszelki wypadek wkleję,może ktoś go pokocha,niestety albo stety czytając o schronie szczecińskim- jest na Paluchu

Tomik
Numer 2892/06

Tomik jest całkowicie niewidomy i wszystko jasne - nikt go nie chce, bo wiadomo - to kłopot i odpowiedzialność. Ale szukamy kogoś odpowiedzialnego... Taki piesek bardziej niż inne potrzebuje miłości. Nie zasługuje na wegetowanie przy budzie w schronisku...

to info ze strony wolontariuszy