amalena Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 [LEFT]Taak! Macie racje!!! WESZKA!!!! To byla Weszka! :loveu: To ona mi odpisała że w domu gdzie mieszkała Tinka jest już jeden psiak, wielki labrador Koks. A Pańcia Tinki jej szepnęła że jakby była inna sznaucerka... to żeby dała znać (tylko już nie taka staruszka bo ona więcej tego nie chce póki co przeżywać). Może tu wdepnie na forum, jeśli to co pisała jest jeszcze aktualne...[/LEFT] Quote
weszka Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Tak to ja wspominałam o następczyni Tinki. Ale ta sunia która wkleiłaś to nie wygląda na sznaucerkę raczej na mixa. Quote
puzzle Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 No ten psiak to jest mieszaniec. A ta pani moze zainteresowana jest sredniakiem? Na dogo jest kilka rasowych sznaucerow, ktos kilka stron wczesniej tez wklejal jakiegos miniaturkowego chlopaka chyba warszawskiego. Jego zdjecie Quote
weszka Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Tak wiem niedźwiadku - mam orientację w sznaucerowych bidach ;) Jak tylko pojawi się odpowiednia kandydatka z pewnością ją zaproponuję. Póki co takowej nie ma. Quote
amalena Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Zbliżają się walentynki, może skorzystamy z atmosfery i: a/ akcja dla Dygusia i Dygusiowej - psa Love Story tylko że wciąż brak happy endu...pomóżcie...może zakochana para przygarnie psią zakochaną parę i zaprosi do swej villi????? b/ akcja dla czujących brak przyjaciół typu: samotny? szukasz przyjaciela??? wiernego??? znajdziesz go TU (i podać www adopcji sznaucerów) c/ a może tego konkretnego dnia można by sprzedawać "walentynki" - choćby naklejki z serduszkiem I Love Dogs (np. na chore psy)?????? d/ akcja w gazetach lokalnych - historie i fotki z zabiedzonymi psami i podpis "tyle miłości mam do dania - nikt mnie nie chce" Jest jeszcze ciut czasu...... Może macie lepsze pomysły... Quote
amalena Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Wszyscy wiemy że w Poznaniu jest śliczny średniak, nazwany przez Niedźwiadka LU. Wchodząc na www schronu w Poznaniu jest tam - no właśnie mam wątpliwości - fotka innego sznaucera (czy tego samego???). Ma numer schroniskowy xnn 838. Oto jego fotka, ponieważ inna od tych które mamy i ponieważ w tle jest inna buda (porównywałam), PROSZE, KTOŚ KTO STAMTĄD, SPRAWDŹCIE... Quote
Elitesse Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 po fotach dla mnie to ten sam pies - moze go do innego boksu przeniesli ?? Quote
malawaszka Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 też myślę, ze ten sam - tak samo broda skołtuniona i te brewki tak obcięte charakterystycznie Quote
mila_2 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 ADOPTOWANA Bąbelada - urocza sznaucerka, prawdopodobnie została wyrzucona. Miała chore uszy, była zaniedbana. Teraz powoli dochodzi do siebie i odzyskuje zaufanie do człowieka. Jest wysterylizowana i zaczipowana. Pokochaj ją... Fundacja "Medor" Przyjaciele Bezdomnych Zwierząt ul.Urocza 9 95-100 Zgierz kom. 506-761-221 e-mail: [email protected] Quote
amalena Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Do Mila 2: Hej, extra że jesteś! Dostrzegłam waszą sunię na gratce i malawaszka umieściła ją na swojej sznaucerowej stronie adopcyjnej. Natomiast jeśli możesz OPISZ COŚ JEJ CHARAKTER, W PARU SŁOWACH, CZY MOŻE MIESZKAĆ Z INNYM PSEM POD INNYM DACHEM, CZY LUBI DZIECI, CZY WYMAGA SPECJALNEJ OPIEKI ??? to będzie łatwiej... Quote
amalena Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Leżałem w rowie... Mix sznaucer czarny z zielonej góry:placz:: 3. 3332 - pies, większy, czarny, kudłaty, mieszanka sznaucera, znaleziony w rowie w okolicach Zielonej Góry KONTAKT: http://www.schronisko.zgora.pl/psy15.htm ZIELONOGÓRSKIE SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT ul. Szwajcarska 4 65 - 169, Zielona Góra tel./fax 068 324 98 98 Quote
puzzle Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 oj amalena ja z tym "mixem" to bym sie niespieszyla. COs mi sie wydaje, ze gdyby zadbac o jego futerko i ladnie go obstrzyc to pokazalby sie piekny czarny sznaucer.... Quote
amalena Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 mam tylko 12 miesięcy... nie mam domku... kolejny nieszczęśliwy sznaucer:placz: czemu was tyle:placz: schronisko w chorzowie http://chorzow.schronisko.com/ galeria 1 Quote
Sharona Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Oj, biedactwa... :placz: Tyle sznupków w schronach...:shake: A ja teraz mam jeszcze problem co z Dżekim :placz: :shake: Quote
malawaszka Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 kurcze to już trzeci w chorzowie :placz: Quote
amalena Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 nikt nigdy mnie nie kochał... dla nikogo nie byłam ważna... Schronisko kundelek w Rzeszowie Schronisko " Kundelek " 35-322 Rzeszów ul. Ciepłownicza 3 tel. 0 510-170-788 Nazwa: MEGISłowo kluczowe: suczkaData dodania: 25.03.2007 13:00Dodane przez: Opis: MEGI - trafiła do schroniska w marcu 2007 jako 10 letnia suczka. Bardzo zaniedbana. Jej sierść przypominała jeden kołtun. Wokół pyszczka i oczu wisiały jej długie strąki pozlepianej i poplątanej sierści. Wyglądała jakby nikt nigdy o nią nie dbał. Quote
AMIGA Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Czarna rozpacz!!! Skąd ich się tyle bierze?????? Quote
amalena Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 ja też jestem sznaucerką, czarną ja też chce do domku...help me!!! czekam w szczecinie ... nawet nie mam imienia :placz: SORRY, NIE UMIEM WKLEIĆ FOTKI, JEST TUTAJ: http://www.szczecin.schronisko.net/images/adopcje/6816.jpg http://szczecin.schronisko.net/adopcja6816-14.html imię: 993/07płeć: sukawiek: 8 lat 6 miesięcyrasa: mieszaniec boks: k-13 numer: 993/07 miasto: Szczecin sterylizacja: nieszczepienia: tak odrobaczenie: nie charakter i opis: W dniu 08-08-2007 został przywieziony z interwencji przez samochód Pogotowia Interwencyjnego sznaucer olbrzym.Pies bardzo tęskni za swoim panem. kontakt: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinie 71-346 Szczecin, al. Wojska Polskiego 247 tel.całodobowy (+91) 487-02-81 Quote
amalena Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Amiga, nie wiem skąd ta "czarna seria"... Kurcze, jeszcze pare i będziemy musiały założyć same jakąś "sznaucerkową poczekalnię"... Quote
AMIGA Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 No właśnie, a one tak strasznie przeżywają takie rozstania. Wiem, że wszystkie psy przezywają okropnie, ale widąc charakter mojej zwariowanej suni to wiem, że w schronie ona by nie przetrwała pewnie tygodnia! Quote
malawaszka Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 strona schroniska w Szczecinie jest mocno nieaktualna - nie wiem czy ta sunia jeszcze tam jest, ale wydaje mi się, że nie - trzebaby poprosić AnkęG żeby sprawdziła - ale ja chyba już kiedyś pytałam i nie było jej - tylko tak jak mówię, mogło mi się pomieszać bo tyle tych biedaków jest :placz: Quote
amalena Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Szczecin jest okropny! Kiedyś zobaczyłam tam sunię, i kurcze nie zdążyłam pomyśleć komu by ją wtrynić, czy sobie, zastanawiałam sie, była na różnych www, wchodzę na strone, nie ma foty, dzwonie - eutanazja. U nich - 2 tyg. kwarantanny, 2 tyg. w schronie i eutanazja. Szkoda że nie wiedziałam że mam tak mało czasu. Myślałam że jak zdrowy psiak to będą trzymać, póty ktoś nie zaadoptuje... A tu coś takiego... Quote
Recommended Posts