Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Udało mi się wreszcie napisać PW do b_b w sprawie Aleksa.
Wysłałam też link do tego wątku Państwu którzy chcieli go zaadoptować. Może wybiorą innego potrzebującego jużaka... :)

Posted

B_b napisała mi, że była przy adopcji, zaadoptowała go bardzo miła, fajna Pani. Psiak będzie mieszkał w bloku, ale Pani zdaje sobie sprawę że taki pies potrzebuje dużo ruchu. Na szczęście Aleks dobrze trafił ! :)

Posted

W Wigilię Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim kochającym jużaki, aby Wasze serca zawsze biły do nich podwójną miłością, bo ich serca biją do Was całą mocą. A tym biednym przez nikogo nie kochanym życzę aby znalazły dobrą duszę, która je przygarnie i wynagrodzi im cierpienie samotności.

Posted

Wczoraj opiekę na d Saszą przejęła Fundacja Emir

Sunia będzie nazywać się Lena i po sterylizacji ( co za ulga!) będzie szukać wspaniałego domu.

Sunia jest spokojna i raczej odważna, trochę uparta. Przyjazna dla ludzi.

Dziękuję Aikowo, która pokonała wczoraj ze mną ponad 400km, aby przewieźć Saszę do Oddziału.

Posted

a to jest jużaczka w olbrzymiej potrzebie. Jest tam też piesek tez rasowy jużak. Kobieta porzuciła zwierzęta pod Kielcami - konie, 2 jużaki, kundelka, koty. Zostały tam bez niczego. Więcej info na wątku kieleckim ostatnie posty. Psiaki ponoc nie mają za wiele czasu, gdyz pseudo sie nimi dwoma /jużakami/ interesuje.

http://www.dogomania.pl/threads/112282-ALARM-Kielce-A-wiAE-tokrzyskie-prosimy-o-POMOC-FINANSOWAE-OGA-OSZENIA-aktualiz-str-1/page767

Posted

Jakbym nie mieszkała w takim małym mieszkaniu jakim mieszkam, to już bym jechała po to cudo do Kielc... Ja nie wiem jak można wogóle porzucić TAKIEGO psa... :-(

Posted

Witam.
Przeklejam informację z forum molosów http://www.forum.**********/showthread.php?t=17552
Dziewczyna pomaga temu psu w sensie karmienia ale pies potrzebuje szybko pomocy znawcy rasy i przede wszystkim dobrego domu.
Poniżej podany jest numer telefonu w sprawie psiaka.

Od wczoraj w Książenicach k/Grodziska Mazowieckiego błąka się taki psiak.
Pies śpi na dworzu (najprawdopobniej w lesie), a pogoda jaka jest każdy widzi...

Dzwoniłam po straż miejską w Grodzisku - po usilnych straniach przyjechali, zobaczyli psa, zadzwonili po hycla, który powiedział,że przy tych warunkach atmosferycznych będzie najwcześniej ... w poniedziałek.

TOZ z naszych okolic (w Milanówku) umywa ręce i każe mi dzwonić do straży miejskiej w Grodzisku. W ten sposób kółko się zamyka...

Ja oprócz nakarmienia psa nic więcej nie jestem w stanie zrobić. Ze względu na moje mało towarzyskie psy nie mogę go wziąć do siebie - nawet na noc.

Psiak wygląda na zadbanego (chociaz gruba sierść może robić mylne wrażenie) więc myślę,że błąka się od niedawna. Przy próbie podejścia do niego warczy - ale myślę,że tylko ostrzegawczo, nie ma zamiaru zrobić krzywdy.

Na razie koczuje u sąsiada, który nie ma na posesji ogrodzenia ale widać,ze bardzo mu zimno bo ciągle chodzi...

Czy ktoś może pomóc? Lub ma jakiś pomysł co jeszcze można dla psa zrobić?

Proszę o kontakt: 792-043-809

Nowe info o psie:
pies w typie juzaka. Czy ma tatuaz nie wiem - nie daje do siebie podejsc. Czy ma chip tez nie wiem (straz miejska tego nie sprawdzila).
Zorganizowalismy dla niego bude (miejmy nadzieje,ze zechce w niej zamieszkac), jest tez regularnie karmiony.
Pies jest wystraszony i nieufny ale nie agresywny. Na razie szukamy mu domu, chocby tymczasowego. Pozniej pies trafi niestety do schroniska...

PROSIMY O POMOC
Dzięki
JM.