mamanabank Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Nowe zdjęcia Wiery z domu: więcej na wątku: http://www.dogomania.pl/threads/147573-JuA-aczka-WIERA-znalazA-a-SWOJEGO-CZA-OWIEKA?p=14058235#post14058235 Quote
piechcia15 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 z góry przepraszam za offa kochani zapraszam na PSIE BAZARKI z przeróżnymi nowymi akcesoriami. Zbieramy pieniążki na psiaki z Pabianic w DT. Link do bazarku jest w podpisie bo za dużo tego jest:) Quote
wieso Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 [quote name='Basia1968']a to jest jużaczka w olbrzymiej potrzebie. Jest tam też piesek tez rasowy jużak. Kobieta porzuciła zwierzęta pod Kielcami - konie, 2 jużaki, kundelka, koty. Zostały tam bez niczego. Więcej info na wątku kieleckim ostatnie posty. Psiaki ponoc nie mają za wiele czasu, gdyz pseudo sie nimi dwoma /jużakami/ interesuje. http://www.dogomania.pl/threads/112282-ALARM-Kielce-A-wiAE-tokrzyskie-prosimy-o-POMOC-FINANSOWAE-OGA-OSZENIA-aktualiz-str-1/page767 jakie cuda, az wierzyc sie nie chce.... Quote
mamanabank Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Timur pojechał do domu, kto następny? Quote
piechcia15 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 nasępny??ja proponuję naszego kochanego Boryza vel Iwan bo już tyle czasu siedzi w boksie i bzikuje:( jak można nie chcieć takiego przystojniaka:( Quote
ANETTTA Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 a moze trzebaby zrobic zbiorowe ogłoszenia naszych piekności ???? Quote
piechcia15 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 też tak myślę, po jednym zdjęciu każdego i krótki opis, a więcej info pod telefonem...:) Quote
mamanabank Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Piechcia, gdybys miała aktualne bazarki, daj znać. Jeśli chodzi o ogłoszenia, ogłaszam kilka jużaków na allegro ale zainteresowanie... http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6188060 i z tego, co widzę Iwan też ma allegro... Quote
piechcia15 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 jak coś ci wpadło w oko to daj znać na pw bo te rzeczy nadal są i ceny aktualne, tylko zrobiłam przerwę:) Quote
lolka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 dziewczyny powiedzcie mi proszę jak wygląda sprawa adopcji jużaków, tzn tak ogólnie, łatwo jest znaleźc porządny, świadomy dom? a dlaczego pytam....dzisiaj jak byłam w hotelu u naszych podopiecznych to właściciel, Marek poprosił mnie o pomoc ...właściwie od pomocy w adopcji zależy życie pewnej jużaczki....facio ma taką sunię, wyjeżdża i postanowił ją uśpić , Markowi zrobiło się jej żal i tak właśnie zastanawia się czy jej nie przygarnąć chwilowo, ale niestety jest to uzależnione nieco od możliwości adopcyjnych tej rasy Quote
mamanabank Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Z tego, co zauważyłam, jeśli psy są zrównoważone psychicznie i dobrze zsocjalizowane, a do tego wyglądają jak rasowe jużaki i są zadbane, to domy znajdują dosyć szybko (gorzej jest z miksami jużaków). Jeśli Twój znajomy jest gotowy podjąc pracę z suczką, to na pewno może ją wiele nauczyć nim trafi do DS. Z tym, że jużaki niezbyt dobrze znoszą zmianę właściciela... Ale da się. Moja suczka dla przykładu została w październiuku w hotelu na kilka dni i problemów nie było, zaakceptowała opiekunów i miała się świetnie (wcześniej dwukrotnie odwiedziliśmy to miejsce, żeby mogła poznać otoczenie i ludzi) Jużaki mają zaskakująco dobrą i długą pamięć. Ile lat ma suczka? W jakich warunkach żyła do tej pory, jaki maiła kontakt z człowiekiem, czy widziała świat poza własnym podwórkiem? Jak reaguje na obcych? Bardzo wiele zalezy od jej wczesniejszych doświadczeń i charakteru. Quote
lolka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 mamanabank napisał(a):Z tego, co zauważyłam, jeśli psy są zrównoważone psychicznie i dobrze zsocjalizowane, a do tego wyglądają jak rasowe jużaki i są zadbane, to domy znajdują dosyć szybko (gorzej jest z miksami jużaków). Jeśli Twój znajomy jest gotowy podjąc pracę z suczką, to na pewno może ją wiele nauczyć nim trafi do DS. Z tym, że jużaki niezbyt dobrze znoszą zmianę właściciela... Ale da się. Moja suczka dla przykładu została w październiuku w hotelu na kilka dni i problemów nie było, zaakceptowała opiekunów i miała się świetnie (wcześniej dwukrotnie odwiedziliśmy to miejsce, żeby mogła poznać otoczenie i ludzi) Jużaki mają zaskakująco dobrą i długą pamięć. Ile lat ma suczka? W jakich warunkach żyła do tej pory, jaki maiła kontakt z człowiekiem, czy widziała świat poza własnym podwórkiem? Jak reaguje na obcych? Bardzo wiele zalezy od jej wczesniejszych doświadczeń i charakteru. na dniach będę miała więcej informacji ... w tej chwili nic na jej temat nie wiem oprócz tego że dziad chce ją uśpić Quote
mamanabank Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Dowiedz się koniecznie i daj znać. Bardzo Cię o to proszę. Gdyby udało Ci się zdobyć jej zdjęcie byłoby jeszcze lepiej. Quote
mamanabank Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Wiosna! Jużaki zmieniać szatę i do domu :-) Quote
lolka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 jużaczka o której wcześniej wspominałam juz jest w hoteliku ....jest smutniutką psiną Prawdopodobnie ma 5-6 lat, jest kochana, brak agresji, trafiła do nas od gościa, który stwierdził, że przybłąkała się do niego i była w złym stanie. Posiada jeszcze rany po odleżynach na lewej stronie zadu. Nie posiada żadnych dokumentów. Quote
mamanabank Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 Nie ma wątpliwości, że to jużak, jest piękna i taka smutna... Czy ma jakiś wątek? Imię? Ogłoszenia? Quote
lolka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='mamanabank']Nie ma wątpliwości, że to jużak, jest piękna i taka smutna... Czy ma jakiś wątek? Imię? Ogłoszenia?[/QUOTE] jeszcze nic nie ma ...dopiero co dostałam jej fotki i jedynie tu zdołałam je wstawić....... Quote
modliszka84 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Iwanek z Pabianic przeszedł drobną metamorfozę i bardzo długo już czeka na dom. Prosimy o pomoc w ogłoszeniach Iwanka. a tutaj reszta zdjęć http://www.dogomania.pl/threads/101446-Pabianicki-w%C4%85tek-og%C3%B3lny-og%C5%82oszenia-allegro-potrzeby-i-inne-aktualno%C5%9Bci-str.1?p=14511414&viewfull=1#post14511414 Quote
piechcia15 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 on tu widnieje jako Borys , więc mam od razu prośbę do cioteczek o zmiane imienia aby jedno miał:) ale piękny cooo?:)musicie przyznać:) to jest nowa rasa jużako-bobtail:) Quote
mamanabank Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Nie nie to nie bobtail, to po prostu prawdziwy piękny jużak, jest zjawiskowy, szczęka mi opadła. Imię już zmieniam i wstawię nową fotkę na pierwszą stronę edit. Leni, jeśli tu zaglądasz proszę zmień w drugim poście Borysa na Iwana i ze dwa zdjęcia nowe doładuj, dobrze? Quote
Recommended Posts