Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z góry przepraszam za offa
kochani zapraszam
na PSIE BAZARKI z przeróżnymi nowymi akcesoriami.
Zbieramy pieniążki na psiaki z Pabianic w DT. Link do bazarku jest w podpisie bo za dużo tego jest:)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Basia1968']a to jest jużaczka w olbrzymiej potrzebie. Jest tam też piesek tez rasowy jużak. Kobieta porzuciła zwierzęta pod Kielcami - konie, 2 jużaki, kundelka, koty. Zostały tam bez niczego. Więcej info na wątku kieleckim ostatnie posty. Psiaki ponoc nie mają za wiele czasu, gdyz pseudo sie nimi dwoma /jużakami/ interesuje.

http://www.dogomania.pl/threads/112282-ALARM-Kielce-A-wiAE-tokrzyskie-prosimy-o-POMOC-FINANSOWAE-OGA-OSZENIA-aktualiz-str-1/page767
jakie cuda, az wierzyc sie nie chce....

• 3 weeks later...
Posted

dziewczyny powiedzcie mi proszę jak wygląda sprawa adopcji jużaków, tzn tak ogólnie, łatwo jest znaleźc porządny, świadomy dom?
a dlaczego pytam....dzisiaj jak byłam w hotelu u naszych podopiecznych to właściciel, Marek poprosił mnie o pomoc ...właściwie od pomocy w adopcji zależy życie pewnej jużaczki....facio ma taką sunię, wyjeżdża i postanowił ją uśpić , Markowi zrobiło się jej żal i tak właśnie zastanawia się czy jej nie przygarnąć chwilowo, ale niestety jest to uzależnione nieco od możliwości adopcyjnych tej rasy

Posted

Z tego, co zauważyłam, jeśli psy są zrównoważone psychicznie i dobrze zsocjalizowane, a do tego wyglądają jak rasowe jużaki i są zadbane, to domy znajdują dosyć szybko (gorzej jest z miksami jużaków).

Jeśli Twój znajomy jest gotowy podjąc pracę z suczką, to na pewno może ją wiele nauczyć nim trafi do DS. Z tym, że jużaki niezbyt dobrze znoszą zmianę właściciela... Ale da się. Moja suczka dla przykładu została w październiuku w hotelu na kilka dni i problemów nie było, zaakceptowała opiekunów i miała się świetnie (wcześniej dwukrotnie odwiedziliśmy to miejsce, żeby mogła poznać otoczenie i ludzi) Jużaki mają zaskakująco dobrą i długą pamięć.

Ile lat ma suczka? W jakich warunkach żyła do tej pory, jaki maiła kontakt z człowiekiem, czy widziała świat poza własnym podwórkiem? Jak reaguje na obcych? Bardzo wiele zalezy od jej wczesniejszych doświadczeń i charakteru.

Posted

mamanabank napisał(a):
Z tego, co zauważyłam, jeśli psy są zrównoważone psychicznie i dobrze zsocjalizowane, a do tego wyglądają jak rasowe jużaki i są zadbane, to domy znajdują dosyć szybko (gorzej jest z miksami jużaków).

Jeśli Twój znajomy jest gotowy podjąc pracę z suczką, to na pewno może ją wiele nauczyć nim trafi do DS. Z tym, że jużaki niezbyt dobrze znoszą zmianę właściciela... Ale da się. Moja suczka dla przykładu została w październiuku w hotelu na kilka dni i problemów nie było, zaakceptowała opiekunów i miała się świetnie (wcześniej dwukrotnie odwiedziliśmy to miejsce, żeby mogła poznać otoczenie i ludzi) Jużaki mają zaskakująco dobrą i długą pamięć.

Ile lat ma suczka? W jakich warunkach żyła do tej pory, jaki maiła kontakt z człowiekiem, czy widziała świat poza własnym podwórkiem? Jak reaguje na obcych? Bardzo wiele zalezy od jej wczesniejszych doświadczeń i charakteru.

na dniach będę miała więcej informacji ... w tej chwili nic na jej temat nie wiem oprócz tego że dziad chce ją uśpić

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

jużaczka o której wcześniej wspominałam juz jest w hoteliku ....jest smutniutką psiną
Prawdopodobnie ma 5-6 lat, jest kochana, brak agresji, trafiła do nas od gościa, który stwierdził, że przybłąkała się do niego i była w złym stanie. Posiada jeszcze rany po odleżynach na lewej stronie zadu. Nie posiada żadnych dokumentów.

Posted

[quote name='mamanabank']Nie ma wątpliwości, że to jużak, jest piękna i taka smutna... Czy ma jakiś wątek? Imię? Ogłoszenia?[/QUOTE]

jeszcze nic nie ma ...dopiero co dostałam jej fotki i jedynie tu zdołałam je wstawić.......

Posted

Nie nie to nie bobtail, to po prostu prawdziwy piękny jużak, jest zjawiskowy, szczęka mi opadła.

Imię już zmieniam i wstawię nową fotkę na pierwszą stronę

edit. Leni, jeśli tu zaglądasz proszę zmień w drugim poście Borysa na Iwana i ze dwa zdjęcia nowe doładuj, dobrze?