mamanabank Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Lolka, mogłabyś napisać dlaczego, co się dzieje? Quote
lolka Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 mamanabank napisał(a):Lolka, mogłabyś napisać dlaczego, co się dzieje? no jest problem ogólnie historia Leny jest mętna, kilka wykluczających się wersji, ...nie wiem czy to jakaś tajemnica czy układy...nie wiem tez kto ją przywiózł , na jakich zasadach i ile opłacił jej pobytu w hotelu ja osobiście obiecałam pomoc w znalezieniu jej domu ale uprzedzałam, że nie jest to takie hop siup... kilka dni temu dostałyśmy tel z hotelu, ze jak w ciagu 2 tygodni dom się nie znajdzie to sunia tarfi do schroniska...problem jednak taki, ze schronisko nie przyjmie psa od osoby prywatnej, po prostu z braku miejsc wstrzymali przyjecia......ponieważ ja już do mało kogo od psich spraw mam zaufanie boje się że ona po prostu zostanie w czarodziejski sposób adaptowana a potem gdzieś tam wypłynie albo i nie..... nie wiem za bardzo co robić, sugestie sa takie abyśmy wzieły ja pod swoją opieką, zrobiłabym to bardzo chetnie ale nie mam juz mocy ani żadna z nas aby to udźwignąć....no i tak się głowimy od kilku dni co zrobic aby jej pomóc i uniknąć zniknięcia albo schro Quote
apaterska Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Witam, mam psa w typie jużaka. W niedzielę ściągnęłam go do domu z Janowic(ok Lutomierska), jest cały w dredach, ktoś go usiłował golić więc plecy ma bez futra, ok 6 lat albo więcej ( starte zęby i niewydolność serca).Jest cudny, spokojny, bardzo pozytywnie nastawiony do psów. Niestety nie może u mnie zostać i szukam mu domu bardzo intensywnie.Zdjęcie wstawię za chwilę. Agnieszka Quote
apaterska Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 " class="ipsImage" alt="">http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04ef002f01f1383f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0b5346973b8e539.html Nie wychodzi mi wklejenie miniaturek więc wrzucam linki. Agnieszka Quote
apaterska Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04ef002f01f1383f.html teraz lepiej Quote
lolka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 mamanabank napisał(a):Lolka, a co u Leny? jeszcze jest w hotelu ale nie wiem jak długo, ...naprawdę nie wiem co z nią będzie :(, sytuacja patowa bo właściciel hotelu chce się jej pozbyć w trybie natychmiastowym a my nie mamy żadnych możliwości jej gdziekolwiek umieścić...no i doopa jestem zła straszliwie na Pana M. za takie podejście....sam ją wziął a teraz....... Quote
mamanabank Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 dlaczego teraz zaczęła mu przeszkadzać...? Agnieszka, czy Twój jużak może u Ciebie czekać do czasu znalezienia stałego domu? Quote
apaterska Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Na razie może zostać, chociaż po pierwsze jest niesamowicie cudny i boję się że nikt za chwilę nie będzie spełniał kryteriów żebym mogła go oddać a po drugie 2go wyjeżdżamy na kilka dni i nie zostawię go pod opieką osób trzecich bo on ucieka i nie wiem na ile będzie pomysłowy. Szukam bardzo inensywnie więc może się uda. Ja mam 2 psy z czego jeden rr i spacery są mocno utrudnione. Szmery w sercu okazały się być komplikacją po np. zapaleniu płuc więc leczenie na razie jest zbędne, trzeba to jedynie kontrolować. Bardzo się cieszę bo to zawsze mniej problemów. Wczoraj udało mi się obciąć do końca te paskudne dredy, pod którymi ma bardzo podrażnioną skórę. Zeskrobiny zostały u weta, dzisiaj się dowiem czy nie ma grzybka. Jutro jedziemy do salonu się wykąpać bo jest tak zimno że się nie zabiorę a do wanny go nie wciągnę. Wstawię zdjęcie jak będzie już piękny. Quote
mamanabank Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Dobrze, jak już będą zdjęcia po kąpieli, zrobię allegro dla niego i dla Leny2 o ile jeszcze nie mają, bez ogłoszeń nigdy domu nie znajdą... Czy Twój pies ma jakieś imię? A co z kastracją/sterylizacją? Quote
apaterska Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Imienia jeszcze nie mamy, zrobię konkurs na razie jest "niedźwiad". Za kastracja jak najbardziej jestem zobaczymy jak się sytuacja potoczy. Quote
annazz Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Niedżwiedż jest prześlicznym jużakiem mimo całego zaniedbania. Szkoda, że mieszkam w blokowisku na 4 p. bo napewno ktoreś z nich wylądowałoby u mnie. A swoją drogą nie rozumiem po co ludzie kupują psy kudłate skoro nie mają mozliwości właściwej pielęgnacji. Poza tym tzw. władze zamiast psimi gównami powinny się zając likwidacją dzikich hodowli rasowych i nie rasowych psów. Quote
mamanabank Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Wiesz, że o tym samym pomyślałam, pseudohodowle to zmory, dlatego zapytałam o kastrację. A kupują białą kulkę za trzy stówki, a potem wywalają, bo nie dają sobie rady... Moja suka też była tak ogolona do połowy, gdy została znaleziona... Quote
lolka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 mamanabank napisał(a):dlaczego teraz zaczęła mu przeszkadzać...? Agnieszka, czy Twój jużak może u Ciebie czekać do czasu znalezienia stałego domu? bo nie ma kto płacić ........... Quote
mamanabank Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 a ile kosztuje ten hotelik? Jeśli pieniądze się znajdą to pozwoli jej zostać? Quote
lolka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 mamanabank napisał(a):a ile kosztuje ten hotelik? Jeśli pieniądze się znajdą to pozwoli jej zostać? Mamanabank są ludzie którym w życiu chodzi tylko i wyłącznie o pieniądze ...niestety jak się okazało ten człowiek do tego grona należy ......on ją chyba wziął bo myślał że jakąś furorę zrobi, nie wiem... no szlag mnie trafia bo mówił iż bierze ją z litości i dopóki domu nie znajdziemy będzie mogła tam być, nikt go nie namawiał, nie prosił, to była jego decyzja, nas jedynie poprosił o pomoc w szukaniu chałupy....a tu raptownie, że kończy jej się okres opłacenia.....przy tym nie wiem do końca kto płacił tak powiem wprost...ja się boję, ze on się jej pozbędzie w jakiś tajemniczy sposób......lecz nic nie możemy zrobić....nie jesteśmy już w stanie jej opłacać..... a jesli jakims cudem udało by się wyczarowąc te pieniadze to optowałabym za tym aby znalazła się w innych hotelu......bo tak sobie spekuluje, ze jak będzie np długotrwałe "małe obsadzenie" w hotelu " to on nam już wynajdzie bidy aby budżet podreperować Lena ma porobione ogłoszenia, MagdaZ wyczarowała ale żadnego telefonu nie było, tzn były ale wcześniej jak namiary były na niego i on odrzucał domy bo np za deleko i kolejne koszty....jak prosiłyśmy o odszukanie kontaktów, my załatwimy ten ewentualny transport... o kołobrzeg chodziło to cisza w eterze...mam wrażenie ze jednak się bał że chociaż symbolicznie musiałby się dorzucić....a odkąd jest podany telefon do mnie to nikt nie dzwonił za hotel bierze 400 zł ....dzwoniłam do innego okolicznego hoteliku ale tam chcą 450 zł...ogólnie straszna drożyzna....szukanie taniego, płatnego DT póli co bez powodzenia Quote
apaterska Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Teraz chyba trochę lepiej wygląda. Uwielbiam gada! Agnieszka Quote
mamanabank Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Oniemiałam z wrażenia, wygląda cuuuudownie. Dzisiaj wieczorem zrobię allegro, poproszę tylko o dane do kontaktu. Do Leny już mam we wcześniejszych postach. Czy Lena jest po sterylizacji, bo nie pamiętam? A co pisać w ogłoszeniu odnośnie kastracji Niedźwiada? Quote
apaterska Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Będzie wykastrowany, załatwiam z fundacją żeby trochę zaoszczędzić. Quote
mamanabank Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Dziękuję, adres możesz usunąć (dla bezpieczeństwa), w allegro podam tylko nr telefonu i imię. To Wy w Łodzi jesteście??? A ja myślałam, że gdzieś pod Krakowem!!!! Quote
apaterska Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 W Łodzi, jakoś zapomniałam dopisać:). Z ostatniej chwili: koleżanka która mi asystowała przy Niedźwiedziu bardzo chce go wziąć a w związku z tym że ja nie ogarniam do końca tego towarzystwa to chyba się zdecyduję. Trzy psy na spacerek i czterolatek to trochę za dużo. Chwilowo zawieszamy akcję, mam nadzieję że na zawsze. pozdrawiam Agnieszka Quote
mamanabank Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Uff świetnie, ale na zdjęcia jeszcze jakieś ja tu liczę :-) Daj znać od czasu do czasu co słychać u Niedźwiedzia :-) I nie zapominaj o naszych jużakach w potrzebie, może znajdziesz jeszcze jakiś fajny dom Quote
apaterska Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Będę się odzywać, o jużakach już pewnie nie zapomnę :) Kiedyś sprawię sobie jakiegoś albo azjatę bo też mi się strasznie podobają. Quote
mamanabank Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Miałam zrobić allegro, ale przedwczoraj ratowałyśmy foksteriera przed powrotem do schroniska, w niedzielę wieczorem pojechał do hoteliku. Komu foksteriera, komu? http://www.dogomania.pl/threads/186274-Foksterier-DROPS-szuka-domu. a wczoraj miałyśmy wizyty poadopcyjne, oto efekt jednej z nich... http://www.dogomania.pl/threads/176533-Mysia-tragiczna-adopcja!!!-Pomocy!!!/page13 Quote
Recommended Posts