Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamanabank napisał(a):
Lolka, mogłabyś napisać dlaczego, co się dzieje?

no jest problem
ogólnie historia Leny jest mętna, kilka wykluczających się wersji, ...nie wiem czy to jakaś tajemnica czy układy...nie wiem tez kto ją przywiózł , na jakich zasadach i ile opłacił jej pobytu w hotelu
ja osobiście obiecałam pomoc w znalezieniu jej domu ale uprzedzałam, że nie jest to takie hop siup...
kilka dni temu dostałyśmy tel z hotelu, ze jak w ciagu 2 tygodni dom się nie znajdzie to sunia tarfi do schroniska...problem jednak taki, ze schronisko nie przyjmie psa od osoby prywatnej, po prostu z braku miejsc wstrzymali przyjecia......ponieważ ja już do mało kogo od psich spraw mam zaufanie boje się że ona po prostu zostanie w czarodziejski sposób adaptowana a potem gdzieś tam wypłynie albo i nie.....
nie wiem za bardzo co robić, sugestie sa takie abyśmy wzieły ja pod swoją opieką, zrobiłabym to bardzo chetnie ale nie mam juz mocy ani żadna z nas aby to udźwignąć....no i tak się głowimy od kilku dni co zrobic aby jej pomóc i uniknąć zniknięcia albo schro

Posted

Witam, mam psa w typie jużaka. W niedzielę ściągnęłam go do domu z Janowic(ok Lutomierska), jest cały w dredach, ktoś go usiłował golić więc plecy ma bez futra, ok 6 lat albo więcej ( starte zęby i niewydolność serca).Jest cudny, spokojny, bardzo pozytywnie nastawiony do psów. Niestety nie może u mnie zostać i szukam mu domu bardzo intensywnie.Zdjęcie wstawię za chwilę.
Agnieszka

Posted

mamanabank napisał(a):
Lolka, a co u Leny?

jeszcze jest w hotelu ale nie wiem jak długo, ...naprawdę nie wiem co z nią będzie :(, sytuacja patowa bo właściciel hotelu chce się jej pozbyć w trybie natychmiastowym a my nie mamy żadnych możliwości jej gdziekolwiek umieścić...no i doopa
jestem zła straszliwie na Pana M. za takie podejście....sam ją wziął a teraz.......

Posted

Na razie może zostać, chociaż po pierwsze jest niesamowicie cudny i boję się że nikt za chwilę nie będzie spełniał kryteriów żebym mogła go oddać a po drugie 2go wyjeżdżamy na kilka dni i nie zostawię go pod opieką osób trzecich bo on ucieka i nie wiem na ile będzie pomysłowy. Szukam bardzo inensywnie więc może się uda.
Ja mam 2 psy z czego jeden rr i spacery są mocno utrudnione.
Szmery w sercu okazały się być komplikacją po np. zapaleniu płuc więc leczenie na razie jest zbędne, trzeba to jedynie kontrolować. Bardzo się cieszę bo to zawsze mniej problemów.
Wczoraj udało mi się obciąć do końca te paskudne dredy, pod którymi ma bardzo podrażnioną skórę. Zeskrobiny zostały u weta, dzisiaj się dowiem czy nie ma grzybka. Jutro jedziemy do salonu się wykąpać bo jest tak zimno że się nie zabiorę a do wanny go nie wciągnę. Wstawię zdjęcie jak będzie już piękny.

Posted

Dobrze, jak już będą zdjęcia po kąpieli, zrobię allegro dla niego i dla Leny2 o ile jeszcze nie mają, bez ogłoszeń nigdy domu nie znajdą...
Czy Twój pies ma jakieś imię?

A co z kastracją/sterylizacją?

Posted

Niedżwiedż jest prześlicznym jużakiem mimo całego zaniedbania. Szkoda, że mieszkam w blokowisku na 4 p. bo napewno ktoreś z nich wylądowałoby u mnie. A swoją drogą nie rozumiem po co ludzie kupują psy kudłate skoro nie mają mozliwości właściwej pielęgnacji. Poza tym tzw. władze zamiast psimi gównami powinny się zając likwidacją dzikich hodowli rasowych i nie rasowych psów.

Posted

Wiesz, że o tym samym pomyślałam, pseudohodowle to zmory, dlatego zapytałam o kastrację. A kupują białą kulkę za trzy stówki, a potem wywalają, bo nie dają sobie rady... Moja suka też była tak ogolona do połowy, gdy została znaleziona...

Posted

mamanabank napisał(a):
dlaczego teraz zaczęła mu przeszkadzać...?

Agnieszka, czy Twój jużak może u Ciebie czekać do czasu znalezienia stałego domu?

bo nie ma kto płacić ...........

Posted

mamanabank napisał(a):
a ile kosztuje ten hotelik? Jeśli pieniądze się znajdą to pozwoli jej zostać?

Mamanabank są ludzie którym w życiu chodzi tylko i wyłącznie o pieniądze ...niestety jak się okazało ten człowiek do tego grona należy ......on ją chyba wziął bo myślał że jakąś furorę zrobi, nie wiem...
no szlag mnie trafia bo mówił iż bierze ją z litości i dopóki domu nie znajdziemy będzie mogła tam być, nikt go nie namawiał, nie prosił, to była jego decyzja, nas jedynie poprosił o pomoc w szukaniu chałupy....a tu raptownie, że kończy jej się okres opłacenia.....przy tym nie wiem do końca kto płacił
tak powiem wprost...ja się boję, ze on się jej pozbędzie w jakiś tajemniczy sposób......lecz nic nie możemy zrobić....nie jesteśmy już w stanie jej opłacać.....
a jesli jakims cudem udało by się wyczarowąc te pieniadze to optowałabym za tym aby znalazła się w innych hotelu......bo tak sobie spekuluje, ze jak będzie np długotrwałe "małe obsadzenie" w hotelu " to on nam już wynajdzie bidy aby budżet podreperować
Lena ma porobione ogłoszenia, MagdaZ wyczarowała ale żadnego telefonu nie było, tzn były ale wcześniej jak namiary były na niego i on odrzucał domy bo np za deleko i kolejne koszty....jak prosiłyśmy o odszukanie kontaktów, my załatwimy ten ewentualny transport... o kołobrzeg chodziło to cisza w eterze...mam wrażenie ze jednak się bał że chociaż symbolicznie musiałby się dorzucić....a odkąd jest podany telefon do mnie to nikt nie dzwonił

za hotel bierze 400 zł ....dzwoniłam do innego okolicznego hoteliku ale tam chcą 450 zł...ogólnie straszna drożyzna....szukanie taniego, płatnego DT póli co bez powodzenia

Posted

Oniemiałam z wrażenia, wygląda cuuuudownie.

Dzisiaj wieczorem zrobię allegro, poproszę tylko o dane do kontaktu. Do Leny już mam we wcześniejszych postach. Czy Lena jest po sterylizacji, bo nie pamiętam? A co pisać w ogłoszeniu odnośnie kastracji Niedźwiada?

Posted

W Łodzi, jakoś zapomniałam dopisać:). Z ostatniej chwili: koleżanka która mi asystowała przy Niedźwiedziu bardzo chce go wziąć a w związku z tym że ja nie ogarniam do końca tego towarzystwa to chyba się zdecyduję. Trzy psy na spacerek i czterolatek to trochę za dużo. Chwilowo zawieszamy akcję, mam nadzieję że na zawsze.
pozdrawiam Agnieszka

Posted

Uff świetnie, ale na zdjęcia jeszcze jakieś ja tu liczę :-) Daj znać od czasu do czasu co słychać u Niedźwiedzia :-) I nie zapominaj o naszych jużakach w potrzebie, może znajdziesz jeszcze jakiś fajny dom