Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamanabank napisał(a):
i znowu linki nie działają, Isadora, dasz radę jeszcze raz podlinkowac benerki? Są na pierwszej stronie... proszę i tak do jużków mało ludzi zagląda...

zapisuję sobie i oczywiście zrobię jak się trochę ogarnę (dopiero wróciłam z pracy)

Posted

Już jestem, wróciliśmy przed 3.00 z Kielców, zaraz wkleję zdjęcia jużaczka z powyższego linka
Wiera ma dom!!! On wskoczył na jej miejsce oczekuje na pomoc w Emirze...

Ze strony Fundacji:

Timura przyjęliśmy dziś krótko przed wieczorem. Błąkał się w okolicach Teresina i tylko dobre serce dziewczyny sprawiło,że zajęla się nim i uchroniła od kalectwa, być może od śmierci. Timur jest młodym ok 1-2 letnim owczarkiem południowo-rosyjskim. Jest wylękniony i osowiały. Po tak krótkim czasie trudno powiedzieć coś więcej o jego stanie. Musi zobaczyć go lekarz, aby stwierdzić, czy pies nie ma np. urazów narządów wewnętrznych po potrąceniu przez samochód; jego reakcja lękowa sugeruje,że mógl by żle traktowany. Jest apatyczny i wycofany.

Posted

Witam wszystkich kochających JUŻAKI. Ja poświęciłam tej rasie wiele lat swego życia i były to naprawdę wspaniałe lata. Mój ukochany Jużak AMAL-NAZIR odszedł w lutym tego roku (w wieku 13 lat) za Tęczowy Most, a ja do tej pory nie mogę się z tym pogodzić. Niestety nie mogę przygarnąć obecnie żadnego potrzebującego pomocy Jużaka ponieważ mam cztery dorosłe Czarne Teriery Rosyjskie, jednak na pewno za jakiś czas Jużak zawita w moich progach. Zmierzam do tego, że nie mogę w tej chwili pomóc "fizycznie", jednak posiadam sporą wiedzę na temat tej rasy i spore doświadczenie w pracy z jużakami. Jeśli więc moja wiedza choć trochę się przyda w udzieleniu pomocy potrzebującym jużakom, lub ludziom, chcącym jużaka adoptować, to z chęcią się tą wiedzą podzielę.