lika1771 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Szurka została nie dopilnowana ,jesli jest nowy zalekniony pies to sie go podwojnie pilnuje. Quote
lilk_a Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 to ja może napiszę co myślę , bo nawet na wątek Szurki wchodzę z ociąganiem bo tak mnie denerwuję że nie dopilnowaliście psa zaznaczam że wiem że pies oczywiście zawsze może uciec bo to sprytne bydle Szurkę wzieliście ze schroniska do hotelu , bo ludzie deklarujący się płacić za jej pobyt u Was zaufali Wam i tak jakby powierzyli Wam psa pod opiekę , nie wiem jaki i czy macie regulamin przebywania psów w hotelu , czy jest to tylko miejsce do przechowywania psów w lepszych warunkach niż w schronisku i nie bierzecie za taki pobyt odpowiedzialności , niech uciekają , jak nie ten to inny na jego miejsce :( jeżeli przyjeżdza nowy pies to wiadomo jest że się go pilnuje bo się go nie zna , bo nie wiadomo co mu strzeli do głowy , albo zamyka się go w kojcu z dachem żeby nie mógł przeskoczyć czy przejść przez ogrodzenie dla mnie to tak wygląda ..... :( Quote
lika1771 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Swieta racja.Teraz biedna Szurka jesli zyje siedzi gdzies i ma gorzej niz w schronisku:placz:Chcielismy jej polepszyc :shake:Dobrze ze nie był to pies osoby prywatnej,tylko biedna schroniskowa sunia. Quote
megii1 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 lilk_a napisał(a):to ja może napiszę co myślę , bo nawet na wątek Szurki wchodzę z ociąganiem bo tak mnie denerwuję że nie dopilnowaliście psa zaznaczam że wiem że pies oczywiście zawsze może uciec bo to sprytne bydle Szurkę wzieliście ze schroniska do hotelu , bo ludzie deklarujący się płacić za jej pobyt u Was zaufali Wam i tak jakby powierzyli Wam psa pod opiekę , nie wiem jaki i czy macie regulamin przebywania psów w hotelu , czy jest to tylko miejsce do przechowywania psów w lepszych warunkach niż w schronisku i nie bierzecie za taki pobyt odpowiedzialności , niech uciekają , jak nie ten to inny na jego miejsce :( jeżeli przyjeżdza nowy pies to wiadomo jest że się go pilnuje bo się go nie zna , bo nie wiadomo co mu strzeli do głowy , albo zamyka się go w kojcu z dachem żeby nie mógł przeskoczyć czy przejść przez ogrodzenie dla mnie to tak wygląda ..... :( Nikt nigdy nie twierdził, ze nie ma w tym naszej winy. Ale ten nie popełnia błędów kto nic nie robi. To pierwszy psiak, który uciekł i mam nadzieje, ze to się nigdy nie powtórzy. Nie zamierzam pisać że to nie nasza wina, bo tak nie jest ale prawdą też jest ze niewiele wiedzieliśmy tak naprawdę o Szurce. Powinniśmy wiedzieć więcej. Nie wiem do czego zmierzają kolejne wywody o niedopilonowaniu psa przez hotelik i kiepskich poszukiwaniach. Moim zdaniem robimy wszystko co się w tej sytuacji da - są ogłoszenia, było allegro, jest ogłoszenie w gazecie lokalnej, powiadomiona jest straż miejska i policja, sprawdzone okoliczne i dalsze schroniska. Ja jeżdzę co parę dni po okolicy i dowieszam ogłoszenia, pytam ludzi czy nie widzieli Suni, Agnezia i Sylwia były w schronisku i podejrzewam, ze też szukają na własną rękę, podobnie Leyla. Jeżeli o kimś zapomniałam to z góry przepraszam. To tyle w temacie. Pozdrawiam. Quote
obraczus87 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 megii1 napisał(a):Sunia była szukana tego samego wieczoru. tego samego wieczoru była szukana tylko po posesji Hoteliku. Takie przynajmniej były informacje od Ciebie mówione do mnie bezpośrednio podczas wizyty. Dzięki Megii, że dowieszasz ogłoszenia, może jednak zdarzy się cud i ktoś zadzwoni, może ktos Ją przygarnął. Może ktos na święta bedzie jechał do Nieporętu, Serocka... może zauważy ogłoszenia.. Quote
Sylwia K Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 Coś mi się wydaje, ze niektórym zależy tylko na bezsensownych awanturach i nic nie wnoszących postach...:mad: opamiętajcie się, już raz wyraziłyście swoje zdanie i nie ma sensu pisać tego samego... :shake: i swoje osobiste porachunki rozwiązujcie gdzieś na innym wątku i nie wykorzystujcie do tego rzekomej troski o psa... Usunęli mi allegro... bo to nie była oferta sprzedaży... eh... i co teraz? A jak jest na gratce? Ma ktoś z was tam konto? PS: Proszę wszystkich o uszanowanie faktu, ze na tym wątku liczy się tylko Szurka a nie osobiste vendetty... Quote
obraczus87 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Sylwio, pragne Ci przypomnieć chociażby wątek Łatką, na którym pokłociłaś się z pewną osoba. Wtedy nie liczyłaś się z wątkiem psa. Wracając do tematu - a dasz radę zrobić allegro z ofertą kupna/sprzedaży?? Ja sie na allegro w ogóle nie znam dlatego pytam. Zaraz pomyslę kto ma konto na alegratce. Ktos ostatnio dawal tam ogłoszenie tylko musze skojarzyc kto.... Quote
Agnezia Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 [quote name='lika1771']Swieta racja.Teraz biedna Szurka jesli zyje siedzi gdzies i ma gorzej niz w schronisku:placz:Chcielismy jej polepszyc :shake:Dobrze ze nie był to pies osoby prywatnej,tylko biedna schroniskowa sunia. Tak się składa że psy osób prywatnych, też uciekają i też nie można ich znaleźć. Zapraszam na wątek Pipina, który zaginął w podobnym terminie i okolicy co Szurka: http://www.dogomania.pl/threads/173316-ZaginAE-A-terier-pszeniczny-NIEPORAE-T-PROSZAE-O-POMOC Quote
lilk_a Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 myślę że nie ma jej w okolicy hoteliku czy trochę dalszej nie ma jej w Nieporęcie ...Sylwia , Ty i ja wysłałyśmy ok 800 wiadomości z profilu Szurki na nk do osób z Nieporętu i innych miejscowości wokół Serocka ...nikt jej tak naprawdę nie widział nie było jednoznacznej wiadomości " tak to była ona " ..... dziwne ale prawdziwe ja nie upierałabym się że ona gdzies tam jest ... już nawet nie upieram się że ona gdziekolwiek jest :( Quote
obraczus87 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 A może na święta zdarzy się cud.... Quote
Sylwia K Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 mi tez się wydaje, ze w Nieporęcie był ten drugi zaginiony piesek widywany, zwłaszcza, że ktoś napisał, ze miał czerwona obrożę... Z moich obserwacji wynika, że większość psów wywalanych w Celestynowie (zamiast do schronu po prostu niektórzy wywalają psy w tej miejscowości...) siedzi i trzyma się miejsca wywalenia tak długo, aż ktoś w końcu go przygarnie albo zostanie odłapany i umieszczony w schronisku... Jednak Szurka najprawdopodobniej opuściła Serock i jego okolice... a jeśli nie to się dobrze ukrywa... Co do wysypywania chleba to jak byłam nastolatką to razem ze znajomymi i ojcem jednego z nich (myśliwym) jeździliśmy w zimę i wysypywaliśmy chleb i kukurydzę dla dzików, robiliśmy to w kilku miejscach a nie tylko w jednym. I miejsca te nie były oznaczone -wiec ciężko takie miejsca znaleźć komuś 'niewtajemniczonemu'. Poza tym chleb my wysypywaliśmy bardzo wcześnie rano... Co do kółek myśliwskich, a napisałam do wszystkich z tamtej stronki, nie przyszła mi żadna odpowiedź... Czy ktoś ma konto na ale gratce? albo zna kogoś, kto robi tam ogłoszenia? może na tym portalu nie usunęli by ogłoszenia szurkowego? PS: Marto, alle tam chodziło o pieniążki łatusiowe a nie zwykłą VENDETTĘ, poza tym potem przeprosiłyśmy się i pozmieniałyśmy obraźliwe posty... wasze negatywne opinie widnieją i na innych wątkach, wiec cięzko stwierdzic, ze kieruje wami tylko i wyłącznie troska o psa...:roll: Quote
Sylwia K Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 Megi i Agnezia bardzo Wam dziękuję za zaangażowanie, troskę, wsparcie oraz pomoc w poszukiwaniach . Quote
obraczus87 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Sylwio, a mnie chodzi tylko o info, o których ja wiedziałam. Teraz ide spać. Jutro poszperać w necie i poszukam osoby ktpora robi alegratke.... Quote
obraczus87 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Ja mam rodzinę za Nasielskiem. Wisialy tam tez ogloszenia Szury, ale oczywiscie nikt nie zadzwonil.... tyle rzeczy zalatwiliscie, i nikt nic nie wie... Ci mysliwi tez nie odpisali. Szczerze mowiac myslalam ze dostaniesz Sylwio odpowiedz z tych kółek mysliwskich... a tu doopa :( Quote
lilk_a Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Czy ktoś ma konto na ale gratce? ja mam........................ Quote
bico Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Sylwia K napisał(a):wasze negatywne opinie widnieją i na innych wątkach, wiec cięzko stwierdzic, ze kieruje wami tylko i wyłącznie troska o psa...:roll: ...i dzięki tym opiniom ludzie mają prawo wyboru gdzie i czy zechcą umieścić w danym hoteliku psa:p Quote
Sylwia K Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 [quote name='lilk_a']ja mam........................ a możesz wystawić tam ogłoszenie, że Szurka zagineła? Mozna tam takie robić? bico ale to jest wątek Szurki i uszanuj to... i jeśli los tego psa Cię nie interesuje to tu nie zaglądaj... Quote
lilk_a Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 sprawdzę, ale daj ten tekst i zdjęcia co były na allegro Quote
bico Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 [quote name='Sylwia K'] bico ale to jest wątek Szurki i uszanuj to... i jeśli los tego psa Cię nie interesuje to tu nie zaglądaj... los tego psa bardzo mnie interesuje i dlatego będę tu zaglądać. pozdrowionka. Quote
Sylwia K Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 teks z nk : "2 listopada w Serocku zaginęła duża kudłata suczka o imieniu Szurka. Szurka w tym dniu dzięki ludziom o wielkim sercu opuściła schronisko, gdzie mieszkała 3 lata nie zauważona prze nikogo... Szurka ze schroniska pojechała do Serocka do profesjonalnego hoteliku dla psów gdzie miała być wykąpana, ostrzyżona i przejść odpowiednia socjalizację -miała tam tez czekać aż znajdzie się dla niej wymarzony domek. Niestety była tak przerażona nową sytuacją, ze przeskoczyła ogrodzenie i uciekła:( Jeśli zobaczysz gdzieś Szurke czy widziałaś/eś ją wcześniej proszę o kontakt" tylko może w tytule napisz "Zagineła szuczka. NAGRODA za pomoc w odnalezieniu" zdjęcia są na wątku... I trzeba by było umieścić ogłoszenie w najbardziej chodliwych rasach: yorkach, cziłkach, onkach, labkach... Quote
lilk_a Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 ogłoszenia o tej samej treści i tak mi usuną tu linki do dwóch później zmienię tekst trochę i wstawię następne linki http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2949799_zaginela_szuczka_nagroda_za_pomoc_w.html http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2949803_zaginela_suka_nagroda_za_pomoc_w.html Quote
Sylwia K Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 wstawi jeszcze numer kontaktowy: 503 795 016 [email protected] Quote
lika1771 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Witam Cie Szureczko chodz nie wiem gdzie jestes Quote
zuzlikowa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Szurko...gdziekolwiek jesteś...niech będzie Ci ciepło,syto i bezpiecznie...sunieczko- niech będzie Ci bezpiecznie!!! Quote
Recommended Posts