Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jak to sprawdzic? Pies jest w schronisku. I o co chodzi z ta jazda? Psa mozna nauczyc jezdzic samochodem, jesli chodzi o wymioty , to tez mozna zaradzic. Krotka jazda, o ile ktos by nam pozwolil, nie wyjasni niczego.

Posted

potencjalni wltasciciele duzo jezdzą wiec musi to przynajmniej akceptowac . i moze wyjasniec chociaz polowe bo moze nawet nie chciec wsiąść do auta.pracownicy nie powinni mniec strasznych oporow przed czyms takim

Posted

No bo jak to sprawdzić z psem schroniskowym ? Przecież nie weźmiecie psa z boksu do auta zeby sprawdzić a potem nie włożycie jej z powrotem do boksu :shake:.

Posted

Oporow moga nie miec ale samochodu rowniez nie. Rozne psy wozilam i te wprost ze schroniska i moje wlasne. Dzis wlasnie spaniela. Wejsc do auta poczatkowo nie chcial ale potem spal grzecznie az do Katowic. Nie wiem czy jezdzil samochodem ale byl bardzo grzeczny. A moja wlasna sunia, ktora mialam od szczeniaka przez 13 lat, dala mi popalic w aucie. Mimo ze przemierzyla z nami cala Polske.Do konca wariowala. Tak ze nie ma reguly.

Posted

domek jest,powiedzialam zeby skontaktowali sie jeszcze z tą panią do ktorej dzwonili wczesniej i zapytali dokladnie o jazde,sterylke i chodzenie na smyczy.ja wywiad przeprowadzilam i jezeli w/w wymagania bedą spełnione to psina moze z nimi zamieszkac :)

Posted

Teraz to juz nie wiem co powiedziec. Uprzedzalam pania, ze pies ze schroniska jest pewna zagadka.Siedzi w boksie z wieloma innymi, 1 pracownica na prawie 100 psow, no jakie obserwacje robic? Ale jesli sie psa pokocha, to wszystko latwiejsze sie stanie. Psa mozna nauczyc wielu rzeczy i przyzwyczaic do swojego trybu zycia. Jesli sie chce.

Posted

Moniko, to może jeszcze raz porozmawiaj z tą panią :roll:.
I pozostanie tylko mieć nadzieję że Tusia dobrze toleruje jazde.
Bo zagwarantować tego nikt nie potrafi. A reszta się okaże chociażby podczas podróży suni do domku.

Posted

Właśnie, to jest dobre pytanie, co wtedy będzie z sunią jak nie spełni oczekiwań państwa ?
Jeśli się bierze pieska ze schroniska to jednak trzeba sobie zdawać sprawę że pewnych rzeczy trzeba psiaka nauczyć.

Posted

Przecież nawet jak się kupuje szczeniaka rasowego w hodowli, to też nie wiadomo jak psiak bedzie reagował na jazdę autem, tylko trzeba go po prostu tego uczyć.

Posted

Nie ma sie co spieszyc. Ja ryzykowac nie bede. Porozmawiam z pania, w razie jakichkolwiek watpliwosci odmowie niestety. Tusia sliczna to domek znajdzie. A teraz w schronisku duzo sie zmienilo na lepsze to juz sie bac nie trzeba.

Posted

Szkoda żeby przez taką drobną rzecz jak jazda samochodem miał przepaść fajny domek dla psinki, ale trzeba porozmawiać szczerze z panią i jeśli ona uzna że to dla niej zbyt duża przeszkoda żeby mieć Tusię, to trudno. Nic na siłę.

Posted

Dzięki za sprawdzenie domku :loveu: Myślę że trzeba dać pani szansę, ale też uprzedzić - na smyczy powinna się nauczyć chodzić szybciutko, to przecież młody pies. CO do jazdy zawsze będzie ryzyko ale takie samo jak się kupuje szczeniaka. Ale choroby lokomocyjne u psów nie są aż tak częste. Poza tym ona wygląda na bardzo spokojnego psa. Bałabym się np z labradorem, bo są i spokojne i wariaty, ale Tusia to raczej spokojny psiunio.
Tylko czy pani chce akurat Tusię bo się zakochała czy po prostu chce psa?

Myślę też że warto się zabezpieczyć tez hotelikiem jakby coś, Megii ją przyjmie jak tylko będzie miejsce, więc nie wróciłaby do schroniska

Posted

Wlasnie rozmawialysmy. Dla pani zachowanie psiaka w samochodzie ma duze znaczenie. Ja to rozumiem. Pani duzo podrozuje wiec pies moglby sie meczyc. Na wszelki wypadek podalam Pani linki do innych kudlaczy. Moze znacie takiego z DT? O ktorym cos dokladniej wiadomo? Jeszcze bedziemy rozmawiac.

Posted

Jest piesek bardzo podobny do Tusi w schronisku w Olsztynie.

Był na jednodniowej adopcji :( (okazało się że nie cała rodzina chce psa i musiał biedak wrócić do schroniska), podobno bardzo ładnie jeździ samochodem, jak się drzwi otworzy to od razu wskakuje. Zachowuje czystość w domu. Jest miłym radosnym psiaczkiem.

Cały opis psiaczka oraz jego zachowanie w domu podczas tego jednego dnia na tym wątku:

http://www.dogomania.pl/forum/f1168/kudlaczek-malutki-mlodziutki-sliczny-olsztyn-146618/