florida_blue Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 09.09.09 pies odebrany, obecnie jest w DT [quote name='nescca']Dziewczyny...... jest źle. Snoopi ma czas do konca tygodnia . W ogole nie kontroluje potrzeb fizjologicznych. Kupke sadzi gdzie popadnie. W domu jest tragedia.....Patrycja ma nieprzyjemnosci. Jutro wstawi Jego fotki. BAAAAAAARDZO PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!! Poszukajcie DT z ogrodkiem. On zalatwial sie 9 lat tam gdzie stal..... teraz trudno mu sie przestawic. I jeszcze jedno....wogole nie oddaje moczu. Jutro znow cewnikowanie. PILNIE POTRZEBNA KASA NA DT PŁATNY I LECZENIE SNOOPIEGO MAMY TYLKO 50 zł ZADEKLAROWANE JEDNORAZOWO 10.09.09 [quote name='florida_blue']juz wszystko wiemy - jest miejsce dla Snoopka w hoteliku - 10 zł//doba, nescca bedzie czuwać nad nim. wplaty mozna kierować na nasze fundacyjne: Fundacja For Animals, oddział Częstochowa ul. Mizerkiewicza 12 42-520 Dąbrowa Górnicza 76 1370 1170 0000 1706 4855 2203 koniecznie z dopiskiem SNOOPY i jakimś nickiem w tytule wpłaty, bo bede robila rozliczenie i nie chcialabym, żeby coś umknęło. jednocześnie bardzo proszę o pomoc w szukaniu Domku Stalego dla psiaka, o ogłoszenia we wszelkich możliwych portalach/gazetach - gdzie chcecie, byle Snoopek nie mieszkal w tym hoteliku dożywotnio :roll: To bardzo ufny i miły pies kochający ludzi, mimo lat cierpień, nescca mówila, że przez cała drogę trzymał jej łebek na ręce i patrzył tymi swoimi ogromnymi ciemnymi oczami.... Oprócz kosztów hotelu dojdzie nam również wet - zaraz sie dowiem co z tymi dotychczasowymi wizytami, bo to patrycja pokryła chyba ? ************************************************** Dostałam wiadomość od jednej z forumowiczek, która znalazła taki wpis w internecie: wrazliwy 2009.09.02 10:34 A ja mam problem z sąsiadką która leje psa przywiązanego do płotu, gdy my idziemy do pracy. Oczywiście wszystkiego się wypiera.Jednak inny sąsiad raz jej zwrócił uwagę - teraz robi znęcanie ukradkiem. Wszystko to dzieję się w Częstochowie na **********. Ten piesek bo mały, swego wieku nie dożyje. odpisała na ten komentarz podając adres naszej fundacyjnej strony. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się odpowiedzi, ale przyszedł taki mail: "Pisze do Państwa w sprawie złego traktowanie psa przez sąsiadkę(codzienne bicie i trzymanie go uwiązanego pod gołym niebem niezależnie od warunków pogodowych). Imię i nazwisko tej Pani to *****, a jej adres zamieszkania ********* Moje próby rozmowy z tą osobą nic nie pomagają. Dodatkowo wysyłam Państwu zdjęcie tego psa który jest uwiązany do płota. W osobnym emailu, którego wysyłam z racji dużego rozmiaru pliku, przesyłam filmik na którym widać jak ta Pani podchodzi do psa z grabiami i zaczyna uderzać zwierzaka tymi grabiami. Niestety na tym ujęciu nie widać psa który ze strachu ucieka i chowa się za murek rozpadającej szopy. Takie traktowanie psa występuje kilka razy dziennie z użyciem rożnych przedmiotów jak wspomniane grabie, kije, deski, czy kamienie. Dodatkowo ta Pani pastwi się nad psem psychicznie, podnosząc na niego głos i strasząc gwałtownymi ruchami. Z góry dziękuję za pomoc i proszę o kontakt w razie potrzeby uzyskania dodatkowych informacji lub nieotrzymania filmu." Na filmie niewiele widać, jest jedno zdjęcie psiaka. Niewielki, jasny... Postanowiłyśmy zareagować na to zgłoszenie - pojedziemy tam w najbliższym czasie, lecz nie będziemy miały co zrobić z psiakiem. Szukamy dla niego Domu Tymczasowego - jesli będzie trzeba go odebrać - nie mam pojęcia co z nim zrobimy... :shake: ROZLICZENIE : ************************************************** ******** 50 - fiorsteinock 30 - majuska 200 - paulina 50 - florentynka 20 - radek razem wpływy na dzien 26.09.2009 - 350 zł *********** 350 - 300 zł za pierwszy miesiąc pobytu w Domu Tymczasowym = 50 zł *********** kolejne wpłaty dla Snoopiego: 100 zł - Selenga z bazarku 30 zł Piromanka 20 zł Radek stan na dzien 13.10.2009 : 50 +150 = 200 zł (brakuje jeszcze 100 żeby zapłacić za kolejny miesiąc) wszystkim darczyńcom gorąco dziekujemy, Snoopy bedzie miał opłacony cały pierwszy miesiąc pobytu w DT, cały miesiąc NORMALNEGO ŻYCIA - dzięki Wam :lilangel::lilangel::lilangel::Cool!::Cool!::Cool! : Bardzo prosimy o bazarki i pomoc w ogłoszeniach - psiak musi znaleźć nowy dom, nadaje się do adopcji i nie ma sensu trzymać go w DT... Quote
fiorsteinbock Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Nie mozna zglosic sprawy o znecanie sie nad zwierzetami??? Zapisuje watek i czekam na dalsze wiadomosci! Quote
florida_blue Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 mozna wszystko, tylko co z psem zrobić? Jesteśmy zawalone po uszy, kotami, psami, szczeniakami, kociętami - po prostu sajgon, nasz "Tymczas Główny" ma remont w domu, ściany kują, a dzisiaj przyjechały dodatkowe 4 szczeniory z interwencji w Janowie - musze zdjecia na strone naszą wstawić ... Quote
fiorsteinbock Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Wstaw zdjecia zaczniemy oglaszac - moze uda sie tymczas zalatwic. czy piszesz o zdjeciach szczeniorow - bo sie zakrecilam Kiedys w TV pokazywali jak facet sie znecal nad psem, regularnie lał go doslownie za nic...Sasiadka interweniowala kilkakrotnie i nic - sciagnela TV, ktorej rowniez udalo sie nakrecic te sytuacje. Facet poprostu wychodzil z domu (posesja ogrodzona) i bez powodu lał swojego psa...Q!!A Odebrali zwierze dopiero przy wizycie TV. A ten d...k i jego kobitka nie czuli sie winni :shake: Quote
florida_blue Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 dostałam tylko jedno zdjecie psiaka - moge je przesłać komuś mailem, bo na tym komputerze nie mam możliwości obrobić , żeby wyciąć interesujący nas fragment i powiekszyć psa. Musimy mieć DT w zanadrzu, bo przeciez nie puścimy psa na ulicę... Quote
Monday Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Florida, ja wiem, że to nie najlepszy pomysł...ale może w tej sytuacji choćby schron... A może napisz w tytule coś typu " Albo DT, albo pies zostanie zakatowany"..."Trzeba ratować psa, a my nie mamy DT"...czy jakoś tak. Żeby przyciągnęło uwagę. Pewnie płatne DT ospada. Jejku, jak ja się cieszę, że ta osoba odważyła się do was napisać. A niby zwykły komentarz na jakimś durnym forum. Quote
fiorsteinbock Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 [quote name='florida_blue']dostałam tylko jedno zdjecie psiaka - moge je przesłać komuś mailem, bo na tym komputerze nie mam możliwości obrobić , żeby wyciąć interesujący nas fragment i powiekszyć psa. Musimy mieć DT w zanadrzu, bo przeciez nie puścimy psa na ulicę... [email protected] - przeslij jak bedziesz miala chwilke. Quote
Margo05 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Jeśli kobieta tak źle traktuje psa to myślę, że jeśli się bardzo szybko nie znajdzie DT, to i tak powinniście go odebrać i zawieźć choćby do schronu. Kolejny raz grabiami czy innym przedmiotem może być ostatnim w życiu psiaka. Tu nie można pozowlić sobie na czekanie. W tym przypadku chyba każde miejsce będzie lepsze niż pozostawienie psa u tej kobiety. Porozmawiajcie z tą osobą, która zgłosiła Wam znęcanie i zapytajcie czy będzie zeznawać. Może trafi się więcej świadków i będziecie mogli przekazać założyć babie sprawę. Tylko nie bierzcie zrzeczenia, bo znowu będzie po ptakach :( [quote name='fiorsteinbock']Wstaw zdjecia zaczniemy oglaszac - moze uda sie tymczas zalatwic. czy piszesz o zdjeciach szczeniorow - bo sie zakrecilam Kiedys w TV pokazywali jak facet sie znecal nad psem, regularnie lał go doslownie za nic...Sasiadka interweniowala kilkakrotnie i nic - sciagnela TV, ktorej rowniez udalo sie nakrecic te sytuacje. Facet poprostu wychodzil z domu (posesja ogrodzona) i bez powodu lał swojego psa...Q!!A Odebrali zwierze dopiero przy wizycie TV. A ten d...k i jego kobitka nie czuli sie winni :shake: Piszesz o Czarnym, który w zeszłym roku dziwnym trafem trafił do PiSdZ, a potem będąc "pod opieką PiSdZ" siedział u matki konkubiny tego człowieka, który go katował. PiSdZ miał być oskarżycielem posiłkowym, ale jakoś dziwnie została nim konkubina faceta :razz: Ale to temat na inny wątek, choćby ten: http://www.dogomania.pl/forum/f38/gdzie-jest-czarny-145682/ (reszta "poznikała") Quote
florida_blue Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 ok, juz wysyłam, schronisko u nas przepełnione.... jak wszędzie... poza tym są jeszcze inne kwestie ... gdyby to było takie proste, już bysmy zrobiły interwencję i pies siedziałby w boksie. Quote
fiorsteinbock Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Dziewczyny, jestem za daleko! jak moge pomoc?! Trzeba go wyrwac stamtad! Zobaczcie na niego: W takich warunkach zyje: Quote
fiorsteinbock Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 [quote name='Margo05'] Piszesz o Czarnym, który w zeszłym roku dziwnym trafem trafił do PiSdZ, a potem będąc "pod opieką PiSdZ" siedział u matki konkubiny tego człowieka, który go katował. PiSdZ miał być oskarżycielem posiłkowym, ale jakoś dziwnie została nim konkubina faceta :razz: Ale to temat na inny wątek, choćby ten: http://www.dogomania.pl/forum/f38/gdzie-jest-czarny-145682/ (reszta "poznikała") Tak, to ten piesek... Nie znalam dalszej jego historii, myslalam, ze inne jest zakonczenie... :angryy: Zart sytuacyjny z oskarzycielem posilkowym! A swoja droga, ciekawa jestem jak zakonczy sie sprawa Dzekiego! Quote
Monday Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 A on bez żadnej budy jest? Tak pod "gołym niebem"...? Już coraz zimniej i najgorszy deszcz.:angryy: Zamienić miejscami tą babę i psa. Pies do domu, baba do płotu !!!! Quote
epe Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Matko jedyna! To jest kobieta?:angryy: To ... nie mogę,bo musiałabym się wyrażać! I takie coś w Częstochowie mieszka? Pewnie jutro do kościoła popędzi:angryy: A nie ma nikogo,kto do ogrodu choć na chwilę by go wziął? Aby tylko dalej od bicia!:placz: Quote
al-ka Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 STRAŻ DLA ZWIERZĄT ::: Komenda Miejska Policji w Częstochowie ::: Straż miejska Częstochowa Informator miejski Częstochowa Portal Studencki : Częstochowa puby restauracje praca stancje bank stancji studia kluby imprezy Częstochowa pizza student hotel tani nocleg tanie noclegi Proponuję powiadomić niezwłocznie policję(w tym takze dzielnicowego z rejonu babsztyla) i straz miejską a także straz dla zwierząt -namiary w linkach wyżej.A babsko postraszyć porządnie na wypadek gdyby zachciało jej się pozbyć psiaka. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='fiorsteinbock']Dziewczyny, jestem za daleko! jak moge pomoc?! Trzeba go wyrwac stamtad! Zobaczcie na niego: W takich warunkach zyje: Czy jakieś działania zostały już podjęte ? Quote
martasekret Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Boże, Biedaczysko.........................:placz: jakaś zakompleksiona, prymitywna baba wyładowuje swoje frustracje na bezbronnym stworzeniu..... może Straż dla Zwierząt pomoże, jeśli takowa działa w okolicy? PODNOSZĘ! Quote
basia0607 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Psa trzeba natychmiast zabrać i powiadomić policję tzn. napisać doniesienie w sprawie popelnienia przestępstwa.Gdy pies zostanie jest u niej narażony na utratę życia. Policja pouczy i odjedzie a baba swoje flustracje wyladuje na psie.W mojej dzialalności jako inspektor Animals spotykamy sie z tym dosyć często. A ostatnio w Braniewie pies po interwecji policji zostal utopiony, byl biedak po wypadku nawet nie potrafil plywać. Była policja, TOz, inspekcja wet, zostawili psa u faceta nikt tam nie pomyslał co facet zrobi psu jak odjadą. Quote
AlinaS Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Pies powinien być od razu po interwencji odebrany przez służby które interwencje przeprowadzają Quote
fiorsteinbock Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Wiadomo cos nowego, co u psiaka? Quote
gagata Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Jak są dowody wystarczające na postawienie kobiecie zarzutów o znęcanie sie nad zwierzęciem ( foty, filmy ,zeznania świadków itp) to psa powinno sie odebrac w asyście policji i w obecności weterynarza, który powinien wydać orzeczenie o stanie psa. Jest to wazne,żeby potem sprawca nie zarzucił nikomu,że to odbierający tak zwierzaka urządzili. Psa lokuje sie gdzieś na DT nawet płatnym i występuje do sądu o zwrot kosztów leczenia i utrzymania, które zgodnie z ustawą musi pokryć sprawca... Nie nalezy brać jednak zrzeczenia sie psa ... Quote
AlinaS Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Tu sprawę trzeba zgłosić do interwencji szybko bo któryś dzień i zły humor właścicielki mogą się okazać ostatnią chwilą psiaka:-( Quote
Olga7 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 basia0607 napisał(a):Psa trzeba natychmiast zabrać i powiadomić policję tzn. napisać doniesienie w sprawie popelnienia przestępstwa.Gdy pies zostanie jest u niej narażony na utratę życia. Policja pouczy i odjedzie a baba swoje flustracje wyladuje na psie.W mojej dzialalności jako inspektor Animals spotykamy sie z tym dosyć często. A ostatnio w Braniewie pies po interwecji policji zostal utopiony, byl biedak po wypadku nawet nie potrafil plywać. Była policja, TOz, inspekcja wet, zostawili psa u faceta nikt tam nie pomyslał co facet zrobi psu jak odjadą. Nie ma blisko Sdz.Jesli mozna zabrac psa stamtąd,to pewnie to potrwa nieco. Quote
gonia66 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='basia0607']Psa trzeba natychmiast zabrać i powiadomić policję tzn. napisać doniesienie w sprawie popelnienia przestępstwa.Gdy pies zostanie jest u niej narażony na utratę życia. Policja pouczy i odjedzie a baba swoje flustracje wyladuje na psie.W mojej dzialalności jako inspektor Animals spotykamy sie z tym dosyć często. A ostatnio w Braniewie pies po interwecji policji zostal utopiony, byl biedak po wypadku nawet nie potrafil plywać. Była policja, TOz, inspekcja wet, zostawili psa u faceta nikt tam nie pomyslał co facet zrobi psu jak odjadą. O Jezuuuuu:placz::placz::placz:zabierajcie stamtad ta bidę...na zagłodzonego nie wygląda i to moze zmylic wszystkich na interwencji- potrzeba swiadków..(chyba ze ma jakies rany zewnetrzne ktorych na zdjeciu nie widac)....jedno jest pewne-trzeba zabierac psa stamtad- nawet do schroniska..na koszt baby-albo platny DT na koszt wlascicielki:angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
Recommended Posts