Jump to content
Dogomania

grabie, kije, deski, czy kamienie .... KASA POTRZEBNA STRASZNIE!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

09.09.09 pies odebrany, obecnie jest w DT
[quote name='nescca']Dziewczyny...... jest źle. Snoopi ma czas do konca tygodnia . W ogole nie kontroluje potrzeb fizjologicznych. Kupke sadzi gdzie popadnie. W domu jest tragedia.....Patrycja ma nieprzyjemnosci. Jutro wstawi Jego fotki. BAAAAAAARDZO PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!! Poszukajcie DT z ogrodkiem. On zalatwial sie 9 lat tam gdzie stal..... teraz trudno mu sie przestawic. I jeszcze jedno....wogole nie oddaje moczu. Jutro znow cewnikowanie.

PILNIE POTRZEBNA KASA NA DT PŁATNY I LECZENIE SNOOPIEGO
MAMY TYLKO 50 zł ZADEKLAROWANE JEDNORAZOWO

10.09.09
[quote name='florida_blue']juz wszystko wiemy - jest miejsce dla Snoopka w hoteliku - 10 zł//doba, nescca bedzie czuwać nad nim.

wplaty mozna kierować na nasze fundacyjne:

Fundacja For Animals, oddział Częstochowa
ul. Mizerkiewicza 12
42-520 Dąbrowa Górnicza
76 1370 1170 0000 1706 4855 2203

koniecznie z dopiskiem SNOOPY i jakimś nickiem w tytule wpłaty, bo bede robila rozliczenie i nie chcialabym, żeby coś umknęło.

jednocześnie bardzo proszę o pomoc w szukaniu Domku Stalego dla psiaka, o ogłoszenia we wszelkich możliwych portalach/gazetach - gdzie chcecie, byle Snoopek nie mieszkal w tym hoteliku dożywotnio :roll: To bardzo ufny i miły pies kochający ludzi, mimo lat cierpień, nescca mówila, że przez cała drogę trzymał jej łebek na ręce i patrzył tymi swoimi ogromnymi ciemnymi oczami....

Oprócz kosztów hotelu dojdzie nam również wet - zaraz sie dowiem co z tymi dotychczasowymi wizytami, bo to patrycja pokryła chyba ?

Dostałam wiadomość od jednej z forumowiczek, która znalazła taki wpis w internecie:

wrazliwy 2009.09.02 10:34
A ja mam problem z sąsiadką która leje psa przywiązanego do płotu, gdy my idziemy do pracy. Oczywiście wszystkiego się wypiera.Jednak inny sąsiad raz jej zwrócił uwagę - teraz robi znęcanie ukradkiem. Wszystko to dzieję się w Częstochowie na **********. Ten piesek bo mały, swego wieku nie dożyje.

odpisała na ten komentarz podając adres naszej fundacyjnej strony. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się odpowiedzi, ale przyszedł taki mail:

"Pisze do Państwa w sprawie złego traktowanie psa przez
sąsiadkę(codzienne bicie i trzymanie go uwiązanego pod gołym niebem
niezależnie od warunków pogodowych). Imię i nazwisko tej Pani to *****, a jej adres zamieszkania *********
Moje próby rozmowy z tą osobą nic nie pomagają. Dodatkowo wysyłam
Państwu zdjęcie tego psa który jest uwiązany do płota. W osobnym emailu, którego wysyłam z racji dużego rozmiaru pliku, przesyłam filmik na
którym widać jak ta Pani podchodzi do psa z grabiami i zaczyna uderzać
zwierzaka tymi grabiami. Niestety na tym ujęciu nie widać psa który ze
strachu ucieka i chowa się za murek rozpadającej szopy. Takie
traktowanie psa występuje kilka razy dziennie z użyciem rożnych
przedmiotów jak wspomniane grabie, kije, deski, czy kamienie. Dodatkowo
ta Pani pastwi się nad psem psychicznie, podnosząc na niego głos i
strasząc gwałtownymi ruchami.
Z góry dziękuję za pomoc i proszę o kontakt w razie potrzeby uzyskania
dodatkowych informacji lub nieotrzymania filmu."

Na filmie niewiele widać, jest jedno zdjęcie psiaka. Niewielki, jasny... Postanowiłyśmy zareagować na to zgłoszenie - pojedziemy tam w najbliższym czasie, lecz nie będziemy miały co zrobić z psiakiem. Szukamy dla niego Domu Tymczasowego - jesli będzie trzeba go odebrać - nie mam pojęcia co z nim zrobimy... :shake:

ROZLICZENIE :

50 - fiorsteinock

30 - majuska
200 - paulina
50 - florentynka
20 - radek

razem wpływy na dzien 26.09.2009 - 350 zł

350 - 300 zł za pierwszy miesiąc pobytu w Domu Tymczasowym
= 50 zł
kolejne wpłaty dla Snoopiego:
100 zł - Selenga z bazarku
30 zł Piromanka
20 zł Radek
stan na dzien 13.10.2009 : 50 +150 = 200 zł (brakuje jeszcze 100 żeby zapłacić za kolejny miesiąc)

wszystkim darczyńcom gorąco dziekujemy, Snoopy bedzie miał opłacony cały pierwszy miesiąc pobytu w DT, cały miesiąc NORMALNEGO ŻYCIA - dzięki Wam :lilangel::lilangel::lilangel::Cool!::Cool!::Cool! :
Bardzo prosimy o bazarki i pomoc w ogłoszeniach - psiak musi znaleźć nowy dom, nadaje się do adopcji i nie ma sensu trzymać go w DT...

• Replies 638
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mozna wszystko, tylko co z psem zrobić? Jesteśmy zawalone po uszy, kotami, psami, szczeniakami, kociętami - po prostu sajgon, nasz "Tymczas Główny" ma remont w domu, ściany kują, a dzisiaj przyjechały dodatkowe 4 szczeniory z interwencji w Janowie - musze zdjecia na strone naszą wstawić ...

Posted

Wstaw zdjecia zaczniemy oglaszac - moze uda sie tymczas zalatwic.
czy piszesz o zdjeciach szczeniorow - bo sie zakrecilam

Kiedys w TV pokazywali jak facet sie znecal nad psem, regularnie lał go doslownie za nic...Sasiadka interweniowala kilkakrotnie i nic - sciagnela TV, ktorej rowniez udalo sie nakrecic te sytuacje. Facet poprostu wychodzil z domu (posesja ogrodzona) i bez powodu lał swojego psa...Q!!A

Odebrali zwierze dopiero przy wizycie TV. A ten d...k i jego kobitka nie czuli sie winni :shake:

Posted

dostałam tylko jedno zdjecie psiaka - moge je przesłać komuś mailem, bo na tym komputerze nie mam możliwości obrobić , żeby wyciąć interesujący nas fragment i powiekszyć psa. Musimy mieć DT w zanadrzu, bo przeciez nie puścimy psa na ulicę...

Posted

Florida, ja wiem, że to nie najlepszy pomysł...ale może w tej sytuacji choćby schron...
A może napisz w tytule coś typu " Albo DT, albo pies zostanie zakatowany"..."Trzeba ratować psa, a my nie mamy DT"...czy jakoś tak. Żeby przyciągnęło uwagę.
Pewnie płatne DT ospada.

Jejku, jak ja się cieszę, że ta osoba odważyła się do was napisać.
A niby zwykły komentarz na jakimś durnym forum.

Posted

[quote name='florida_blue']dostałam tylko jedno zdjecie psiaka - moge je przesłać komuś mailem, bo na tym komputerze nie mam możliwości obrobić , żeby wyciąć interesujący nas fragment i powiekszyć psa. Musimy mieć DT w zanadrzu, bo przeciez nie puścimy psa na ulicę...

[email protected] - przeslij jak bedziesz miala chwilke.

Posted

Jeśli kobieta tak źle traktuje psa to myślę, że jeśli się bardzo szybko nie znajdzie DT, to i tak powinniście go odebrać i zawieźć choćby do schronu. Kolejny raz grabiami czy innym przedmiotem może być ostatnim w życiu psiaka. Tu nie można pozowlić sobie na czekanie. W tym przypadku chyba każde miejsce będzie lepsze niż pozostawienie psa u tej kobiety. Porozmawiajcie z tą osobą, która zgłosiła Wam znęcanie i zapytajcie czy będzie zeznawać. Może trafi się więcej świadków i będziecie mogli przekazać założyć babie sprawę. Tylko nie bierzcie zrzeczenia, bo znowu będzie po ptakach :(

[quote name='fiorsteinbock']Wstaw zdjecia zaczniemy oglaszac - moze uda sie tymczas zalatwic.
czy piszesz o zdjeciach szczeniorow - bo sie zakrecilam

Kiedys w TV pokazywali jak facet sie znecal nad psem, regularnie lał go doslownie za nic...Sasiadka interweniowala kilkakrotnie i nic - sciagnela TV, ktorej rowniez udalo sie nakrecic te sytuacje. Facet poprostu wychodzil z domu (posesja ogrodzona) i bez powodu lał swojego psa...Q!!A

Odebrali zwierze dopiero przy wizycie TV. A ten d...k i jego kobitka nie czuli sie winni :shake:
Piszesz o Czarnym, który w zeszłym roku dziwnym trafem trafił do PiSdZ, a potem będąc "pod opieką PiSdZ" siedział u matki konkubiny tego człowieka, który go katował. PiSdZ miał być oskarżycielem posiłkowym, ale jakoś dziwnie została nim konkubina faceta :razz: Ale to temat na inny wątek, choćby ten: http://www.dogomania.pl/forum/f38/gdzie-jest-czarny-145682/ (reszta "poznikała")

Posted

[quote name='Margo05']

Piszesz o Czarnym, który w zeszłym roku dziwnym trafem trafił do PiSdZ, a potem będąc "pod opieką PiSdZ" siedział u matki konkubiny tego człowieka, który go katował. PiSdZ miał być oskarżycielem posiłkowym, ale jakoś dziwnie została nim konkubina faceta :razz: Ale to temat na inny wątek, choćby ten: http://www.dogomania.pl/forum/f38/gdzie-jest-czarny-145682/ (reszta "poznikała")

Tak, to ten piesek... Nie znalam dalszej jego historii, myslalam, ze inne jest zakonczenie... :angryy: Zart sytuacyjny z oskarzycielem posilkowym!
A swoja droga, ciekawa jestem jak zakonczy sie sprawa Dzekiego!

Posted

A on bez żadnej budy jest?
Tak pod "gołym niebem"...?
Już coraz zimniej i najgorszy deszcz.:angryy:

Zamienić miejscami tą babę i psa. Pies do domu, baba do płotu !!!!

Posted

Matko jedyna! To jest kobieta?:angryy: To ... nie mogę,bo musiałabym się wyrażać!
I takie coś w Częstochowie mieszka? Pewnie jutro do kościoła popędzi:angryy:
A nie ma nikogo,kto do ogrodu choć na chwilę by go wziął?
Aby tylko dalej od bicia!:placz:

Posted

STRAŻ DLA ZWIERZĄT
::: Komenda Miejska Policji w Częstochowie :::
Straż miejska Częstochowa Informator miejski Częstochowa Portal Studencki : Częstochowa puby restauracje praca stancje bank stancji studia kluby imprezy Częstochowa pizza student hotel tani nocleg tanie noclegi

Proponuję powiadomić niezwłocznie policję(w tym takze dzielnicowego z rejonu babsztyla) i straz miejską a także straz dla zwierząt -namiary w linkach wyżej.A babsko postraszyć porządnie na wypadek gdyby zachciało jej się pozbyć psiaka.

Posted

Boże, Biedaczysko.........................:placz: jakaś zakompleksiona, prymitywna baba wyładowuje swoje frustracje na bezbronnym stworzeniu..... może Straż dla Zwierząt pomoże, jeśli takowa działa w okolicy? PODNOSZĘ!

Posted

Psa trzeba natychmiast zabrać i powiadomić policję tzn. napisać doniesienie w sprawie popelnienia przestępstwa.Gdy pies zostanie jest u niej narażony na utratę życia. Policja pouczy i odjedzie a baba swoje flustracje wyladuje na psie.W mojej dzialalności jako inspektor Animals spotykamy sie z tym dosyć często. A ostatnio w Braniewie pies po interwecji policji zostal utopiony, byl biedak po wypadku nawet nie potrafil plywać. Była policja, TOz, inspekcja wet, zostawili psa u faceta nikt tam nie pomyslał co facet zrobi psu jak odjadą.

Posted

Jak są dowody wystarczające na postawienie kobiecie zarzutów o znęcanie sie nad zwierzęciem ( foty, filmy ,zeznania świadków itp) to psa powinno sie odebrac w asyście policji i w obecności weterynarza, który powinien wydać orzeczenie o stanie psa. Jest to wazne,żeby potem sprawca nie zarzucił nikomu,że to odbierający tak zwierzaka urządzili.
Psa lokuje sie gdzieś na DT nawet płatnym i występuje do sądu o zwrot kosztów leczenia i utrzymania, które zgodnie z ustawą musi pokryć sprawca... Nie nalezy brać jednak zrzeczenia sie psa ...

Posted

basia0607 napisał(a):
Psa trzeba natychmiast zabrać i powiadomić policję tzn. napisać doniesienie w sprawie popelnienia przestępstwa.Gdy pies zostanie jest u niej narażony na utratę życia. Policja pouczy i odjedzie a baba swoje flustracje wyladuje na psie.W mojej dzialalności jako inspektor Animals spotykamy sie z tym dosyć często. A ostatnio w Braniewie pies po interwecji policji zostal utopiony, byl biedak po wypadku nawet nie potrafil plywać. Była policja, TOz, inspekcja wet, zostawili psa u faceta nikt tam nie pomyslał co facet zrobi psu jak odjadą.

Nie ma blisko Sdz.Jesli mozna zabrac psa stamtąd,to pewnie to potrwa nieco.

Posted

[quote name='basia0607']Psa trzeba natychmiast zabrać i powiadomić policję tzn. napisać doniesienie w sprawie popelnienia przestępstwa.Gdy pies zostanie jest u niej narażony na utratę życia. Policja pouczy i odjedzie a baba swoje flustracje wyladuje na psie.W mojej dzialalności jako inspektor Animals spotykamy sie z tym dosyć często. A ostatnio w Braniewie pies po interwecji policji zostal utopiony, byl biedak po wypadku nawet nie potrafil plywać. Była policja, TOz, inspekcja wet, zostawili psa u faceta nikt tam nie pomyslał co facet zrobi psu jak odjadą.
O Jezuuuuu:placz::placz::placz:zabierajcie stamtad ta bidę...na zagłodzonego nie wygląda i to moze zmylic wszystkich na interwencji- potrzeba swiadków..(chyba ze ma jakies rany zewnetrzne ktorych na zdjeciu nie widac)....jedno jest pewne-trzeba zabierac psa stamtad- nawet do schroniska..na koszt baby-albo platny DT na koszt wlascicielki:angryy::angryy::angryy::angryy: