gonia66 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 florida_blue napisał(a):wstrzymaj sie jeszcze, nescca ma bana, musimy poustalać co robimy w tej sytuacji. Do jutra sie wstrzymaj chociaż.... za 50 zl psa nie utrzymamy w DT a narobić dlugów jest latwo i jak pozniej pospłacac ? Porozmawiam dzisiaj z Beatką .... ciezko... Co????Za co znowu teraz nesca ma bana???przeciez to normalnie nie do pomyslenia jest...co sie stalo???:shake: Quote
basia0607 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Nie panikujcie na razie. Z moich obserwacji i wielu psów przewijających sie w moim domu zauwazyłam, że często psy przez pierwsze dni nie oddają moczu. Oddawanie kału też jest odruchem, ktorego psa nikt nie nauczył, takie przypadki są normalne. Mamy w schronisku psy, ktore nie załatwią sie w boksie bo były trzymane w domu. Pies musi sie wypróżnić na dlugich spacerach. Potem załapie o co chodzi . Nessca dostała bana za mnie ale i tak była bardzo powsciagliwa w slowach.:evil_lol: Quote
fiorsteinbock Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Dziewczyny!! Czytalyscie juz watek oszustki wyludzajacej pieniadze na psy, ktorych fotki sciagala z amerykanskiego serwisu?? http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-cien-psa-szczeniak-zabrany-zwyrodnialcowi-chce-walczyc-o-zycie-146155/ Przestroga przed oszustami! jak mozna tak wykorzystywac cierpienie zwierzay i dobroc ludzka... :angryy::angryy: sorry za offa ale sprawa jest goraca! Quote
basia0607 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Spoko , dziewczyny od bokserów wyczuły ja od razu. Fotka boksi robiona była w zeszlym roku. Mnie też to śmiedzialo na kilometr. Quote
fiorsteinbock Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 basia0607 napisał(a):Spoko , dziewczyny od bokserów wyczuły ja od razu. Fotka boksi robiona była w zeszlym roku. Mnie też to śmiedzialo na kilometr. Widzialas jak sie sprawa rozwinela :shake: Oszustka jak sie okazuje dzialala pod trzema nickami, na rozne psy wyludzila ogromna kase! masakra... Boksia jest ostatnia, a wczesniej buldozek, wyzel i inne :angryy::angryy::angryy: Quote
_ogonek_ Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Tekst napiszę obiecuję.... tylko myślę... :( Quote
Margo05 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Jak to Nescca ma bana? Przecież Ona jest spokojna i nie "rozrabia" na forum. Niezbadane są wyroki dogomaniackich modów :shake: Quote
florida_blue Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 mnie nie pytajcie dlaczgo, ja mod nie jestem.... w kazdym razie Pati nie moze PISAC na forum, zarejestrowsła sie ale nie pisze , ja ledwo net dziala koszmarnie dzisiaj , nescca zniknela. nie mam pojecia co zrobic - miesieczny koszt hotelu po 15 zł to 450 zł ... mega duzo .... Quote
majuska Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Ja tak tylko wtrącę, trafił do mnie ok. pół roku temu dziadziuś Leopold z orzechowskiego schronu, sikał i kupkał w domu cały czas, rwałam włosy z głowy:shake:, przeszło mu dopiero po jakis 3 miesiącach ( w międzyczasie zrobiłam wszystkie możliwe badania, aby wykluczyć choroby) było na prawdę bardzo ciężko ( mieszkam w bloku ) teraz z perspektywy czasu oceniam tą sytuację tak, że był to dla niego po prostu przeogromny stres i tak reagował, i pewnie tak jest w przypadku tego psiaka (o ile rzeczywiście nie ma żadnych obrażeń i chorób) Quote
gonia66 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 majuska napisał(a):Ja tak tylko wtrącę, trafił do mnie ok. pół roku temu dziadziuś Leopold z orzechowskiego schronu, sikał i kupkał w domu cały czas, rwałam włosy z głowy:shake:, przeszło mu dopiero po jakis 3 miesiącach ( w międzyczasie zrobiłam wszystkie możliwe badania, aby wykluczyć choroby) było na prawdę bardzo ciężko ( mieszkam w bloku ) teraz z perspektywy czasu oceniam tą sytuację tak, że był to dla niego po prostu przeogromny stres i tak reagował, i pewnie tak jest w przypadku tego psiaka (o ile rzeczywiście nie ma żadnych obrażeń i chorób) Eh..majuska Ty przekochana cioteczko..za tego Leopolda to do konca zycia będe wdzieczna(nie tylko ja ale mnostwo innych cioteczek)....a Pan Bog to niech Ci w dzieciach wynagrodzi(bo nie bede pisala w pieskach przeca:eviltong::eviltong:)...Z Leosiem to zrobilas kawal dobrej roboty..... Quote
florida_blue Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 juz wszystko wiemy - jest miejsce dla Snoopka w hoteliku - 10 zł//doba, nescca bedzie czuwać nad nim. wplaty mozna kierować na nasze fundacyjne: Fundacja For Animals, oddział Częstochowa ul. Mizerkiewicza 12 42-520 Dąbrowa Górnicza 76 1370 1170 0000 1706 4855 2203 koniecznie z dopiskiem SNOOPY i jakimś nickiem w tytule wpłaty, bo bede robila rozliczenie i nie chcialabym, żeby coś umknęło. jednocześnie bardzo proszę o pomoc w szukaniu Domku Stalego dla psiaka, o ogłoszenia we wszelkich możliwych portalach/gazetach - gdzie chcecie, byle Snoopek nie mieszkal w tym hoteliku dożywotnio :roll: To bardzo ufny i miły pies kochający ludzi, mimo lat cierpień, nescca mówila, że przez cała drogę trzymał jej łebek na ręce i patrzył tymi swoimi ogromnymi ciemnymi oczami.... Oprócz kosztów hotelu dojdzie nam również wet - zaraz sie dowiem co z tymi dotychczasowymi wizytami, bo to patrycja pokryła chyba ? Quote
fiorsteinbock Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Jutro przeleje pieniadze. Macie zdjecia Snoopy'ego? poza tym z watku...zrobilabym Allegro. Moze cegielkowe, ktoras cioteczka by zrobila? bedzie na DT troche grosza! :cool3: Quote
gonia66 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 fiorsteinbock napisał(a):Jutro przeleje pieniadze. Macie zdjecia Snoopy'ego? poza tym z watku...zrobilabym Allegro. Moze cegielkowe, ktoras cioteczka by zrobila? bedzie na DT troche grosza! :cool3: Tym bardziej ze to konto fundacyune wiec jak najbardziej allegro cegielkowe by bylo dobrym pomyslem...potrzebne sa fotki..czy go ktos obfoci??Jutro napisze do jednej cioetczki ktora robila allegro cegielkowe..moze zrobi dla Snoopeczka..??? Quote
fiorsteinbock Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Ja zrobie allegro zwykle i pomoge oglaszc na innych serwisach. Musimy szybko znalezc domek! Quote
majuska Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Mogę wpomóc na razie jednorazowo kwotą 20 zł, proszę o nr konta na PW. Co z tą babą w końcu, tą pseudo właścicielką, jakieś konsekwencje będą ?.....niech ona płaci, chociaz za weta:angryy: :mad::mad::mad: Quote
Monday Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Florida, a gdzie ten hotelik? Dogomaniak Radek ospisał mi, że być może wspomoże Snoopka grosikiem. Hotelki wyjdzie 300zł :), to nie 450... Ile już jest wpłat? florida_blue napisał(a):juz wszystko wiemy - jest miejsce dla Snoopka w hoteliku - 10 zł//doba, nescca bedzie czuwać nad nim. wplaty mozna kierować na nasze fundacyjne: Fundacja For Animals, oddział Częstochowa ul. Mizerkiewicza 12 42-520 Dąbrowa Górnicza 76 1370 1170 0000 1706 4855 2203 koniecznie z dopiskiem SNOOPY i jakimś nickiem w tytule wpłaty, bo bede robila rozliczenie i nie chcialabym, żeby coś umknęło. jednocześnie bardzo proszę o pomoc w szukaniu Domku Stalego dla psiaka, o ogłoszenia we wszelkich możliwych portalach/gazetach - gdzie chcecie, byle Snoopek nie mieszkal w tym hoteliku dożywotnio :roll: To bardzo ufny i miły pies kochający ludzi, mimo lat cierpień, nescca mówila, że przez cała drogę trzymał jej łebek na ręce i patrzył tymi swoimi ogromnymi ciemnymi oczami.... Oprócz kosztów hotelu dojdzie nam również wet - zaraz sie dowiem co z tymi dotychczasowymi wizytami, bo to patrycja pokryła chyba ? Quote
fiorsteinbock Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Wplata poszla. Podnosze Snoopego! Quote
florida_blue Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 Monday napisał(a):Florida, a gdzie ten hotelik? Dogomaniak Radek ospisał mi, że być może wspomoże Snoopka grosikiem. Hotelki wyjdzie 300zł :), to nie 450... Ile już jest wpłat? tak masz racje ze to 300 zł - wczesniej liczyłam po 15 zł bo tylko taka opcja była... nescca załatwiła "hotelik" własciwie to jest chyba bardziej płatny DT, dom z wielkim ogrodem, Snoopek ma mieszkac w domu i mieć swobodne wyjście na ogród, nescca bedzie osobiscie doglądać psiaka, to gdzies niedaleko ma .... Quote
fiorsteinbock Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Do gory Chlopczyku! Prosimy o wsparcie finansowe :-( wyrwany z miejsca kaźni - teraz musimy mu pomoc zaczac zyc od nowa! Quote
florida_blue Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 ja jestem z doskoku, neta w domu nie mam :angryy: i nie pytajcie dlaczego , bo nie wiem , zresetowałam już wszelkie mozliwe switche i apki i nie działa :mad: nescca mówiła ze mam gdzieś zdjecie przesłane, własnie ich szukam :roll: Quote
_ogonek_ Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Dobra czy taki tekst może być: ??? Przywiązany do płotu, bez dachu nad głową schronienia przed deszczem... Tak żył 9-letni psiak. Jego pani w przypływach złości wyżywała się na nim, biednym psie... Grabie, deski, kije czy kamienie ten biszkoptowy pies już wie jak jego ciało odczuje uderzenie każdego z tych przedmiotów. Gdyby nie osoba, która zauważyła sytuację być może nie byłoby psa? Obecnie przebywa już pod bezpiecznym dachem i opieką fundacji For Animals. Na imię mu Snoopy. Mimo tego co przeżył nadal jest łagodny wobec ludzi... Szuka domu odpowiedzialnego gdzie nikt nie podniesie na niego ręki. Jeżeli jesteś w stanie mu taki dom zapewnić skontaktuj się z nami: XXX Możesz też wspomóc fundację i Snoopiego finansowo gdyż jego wyżywienie i weterynarz niestety kosztuje... XXX Może być? Quote
florida_blue Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 Dopisz jeszcze ze jest pod opieka fundacji i OTOZ zdjecie powieksza sie po kliknieciu Quote
Monday Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 A&S, jak tylko spotkam się z czasem, to porobię mu ogłoszenia na różnych stronkach - im więcej tym lepiej. A jak jego załatwianie się w domku? Nadal? A czy już zaczął sikać? Quote
faberlicc Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 witam , to u mnie piesek byl przez tydzien , w odpowiedzi na pytania i watpliwosci : tak piesek juz sika normalnie nawet nauczyl sie zalatwiac tylko na spacerach , jest bardzo madry i szybko sie uczy . niestety nadal reaguje agresja na inne psy ale mysle ze to tez tylko kwestia czasu. znajduje sie teraz w DT w Lublincu gdzie caly dzien moze biegac po ogrodzie a na noc jest zabierany do domu . jezeli macie jakies pytania to zapraszam Chce rowniez podziekowac wszystkim za wsparcie i pomoc miedzy innymi moim wspolpracownikom z Isty ktorzy lacznie wsparli leczenie psa kwota 156,50 zl dziekuje i pozdrawiam Quote
Recommended Posts