RIVER Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Moje 20 zł na Karo poszło Marinka dzięki za zdjęcia :loveu: Quote
Marinka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 magda222 napisał(a):A kiedy Karo zamieszka w nowym domku? Państwo są na 100% zdecydowani? Basia i Barni napisał(a):Wlasnie co z Karo , domek sie spodobal ? Domek jest zdecydowany i w tym tygodniu podpisujemy umowę (jak tylko dojdzie z Wrocławia) Quote
Marinka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='RIVER']Moje 20 zł na Karo poszło Marinka dzięki za zdjęcia :loveu: [FONT=Comic Sans MS]Dziękuję w imieniu Karo:Rose::Rose::Rose:[/FONT] Quote
Marinka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 dziś internet nie sprawia mi problemów :cool3: dlatego dodaję zdjęcia, których nie udało mi się tu umieścić ostatnio :evil_lol: Quote
Basia i Barni Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 No ten nowy dom swietnie sie zapowiada :p Quote
DORA1020 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Jak Karo ladnie podaje lapke,jakby robil to cale swoje lancuchowe zycie Quote
Marinka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 DORA1020 napisał(a):Jak Karo ladnie podaje lapke,jakby robil to cale swoje lancuchowe zycie On w ogóle robi duże postępy i bardzo szybko się uczy :lol:... to wspaniały pies Quote
irenaka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Nie wiecie dziewczyny, czy mój przelew dla Karo dotarł? Quote
Marinka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 [quote name='irenaka']Nie wiecie dziewczyny, czy mój przelew dla Karo dotarł? Zaraz zapytam Monikę :p Edit. [SIZE=2]Przelew dotarł dziś wieczorem. Monika zaraz poda rozliczenie [SIZE=1]rozliczenie kosztów --> #722 [SIZE=2] Quote
Marinka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Karo jest już w domu Państwa :multi: Wszyscy są bardzo szczęśliwi - Karo, bo nareszcie ma prawdziwie ciepły i wspaniały dom, Państwo - bo mogą cieszyć się obecnością tak wspaniałego, pięknego i bardzo mądrego psiaka. Podziwiają jego zapał do nauki, posłuszeństwo i chęć do zabawy. Karo w niczym już nie przypomina zostawionego samemu sobie psa z łańcucha (no może została jeszcze troszkę jego chudość). Jest radosny, pogodny ... szczeka na listonosza :eviltong::evil_lol:. Czuje się tam u siebie. Czeka go jeszcze kastracja. W niedzielę umawiamy termin. Dziękuję Wam :loveu: , za to, że byłyście cały czas z Karo :loveu: - dzięki Wam psiak został wyrwany z rąk pseudo człowieka i może cieszyć się życiem :lol: Quote
majqa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Powodzenia Karo!!!!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu: Bądź szczęśliwy psiaku!!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Marinka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Dora :loveu: zmień proszę tytuł wątku :cool3: Relacje zdjęciowe z pobytu Karo :loveu: w nowym domu wkrótce :p Quote
bico Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 :crazyeye:siedzę na cudzym kompie, bo mój zepsuty, a tu takie wspaniałe wieści!:multi::multi::multi::multi: super, że Karo jest już w swoim nowym domku:loveu::loveu::loveu: oby był tam szczęśliwy:lol: czekamy na relację jak mu się tam wiedzie:cool3: no i tytuł wątku też zmienić trzeba;) Quote
DORA1020 Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Tak bardzo ciesze sie,ze Karo znalazl swoje szczescie:loveu:a koszmar zycia lancuchowego juz sie skonczyl.Badz szczesliwy Karo:loveu:razem ze swoja rodzina.Dziekuje wszystkim,ktorzy pomogli mi na tym watku,bardzo dziekuje Tobie Marinko,bo ostatnio to glownie Ty opiekowalas sie Karo:loveu: Quote
Marinka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 [quote name='DORA1020']Tak bardzo ciesze sie,ze Karo znalazl swoje szczescie:loveu:a koszmar zycia lancuchowego juz sie skonczyl.Badz szczesliwy Karo:loveu:razem ze swoja rodzina.Dziekuje wszystkim,ktorzy pomogli mi na tym watku,bardzo dziekuje Tobie Marinko,bo ostatnio to glownie Ty opiekowalas sie Karo:loveu: Dora :loveu:, mnie nie ma za co dziękować, bo dla mnie obcowanie z tym cudownym psiakiem było prawdziwą przyjemnością...dlatego, kiedy znalazł się dom równie zafascynowany Karo :loveu: miałam ochotę skakać z radości :multi::multi::multi:. To dzięki Tobie Karo opuścił koszmarne warunki i beznadziejnego faceta, to Ty otworzyłaś mu okno na świat w sensie dosłownym, to Ty uratowałaś mu życie. Założyłaś mu wątek na dogo, za Tobą poszli inni, którym również należą się podziękowania. Dla takich chwil warto żyć :multi::multi::multi: Quote
Olga7 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 [quote name='ben_ani']oto zdjęcia suni i szczeniaków: jeśli powinny się znaleźć w innym wątku, to proszę o przeklejenie. Przepraszam za zwłokę :( Gdyby jeszcze można bylo ocalić i uratować STAMTĄD tę sunię i jej szczeniaki z rąk tego rozmnażacza i handlarza psami - oraz głodem morzącego takie psy jak KARO na łancuchu .... Quote
Marinka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 [quote name='olga7'] Gdyby jeszcze można bylo ocalić i uratować STAMTĄD tę sunię i jej szczeniaki z rąk tego rozmnażacza i handlarza psami - oraz głodem morzącego takie psy jak KARO na łancuchu .... ...też o tym cały czas myślę...gdyby tak zechciał pomóc Emir, który działa na tym terenie... Quote
bico Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Jezu...zbiera mi się na wymioty, gdy widzę i myślę o warunkach w jakiś ten typ trzyma psy i jeszcze je rozmnaża:angryy::angryy::-(:-( to błędna koło - on powinien mieć sądowy zakaz posiadania jakichkolwiek żywych istot zależnych od niego:angryy::angryy: masakra po prostu:-( Quote
2010 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 A gdzie są te psiaki ? Czy oprócz Emira działa tam jeszcze inna organizacja..? Czy Straż i Pogotowie dla zwierząt nie może je debrać? Quote
magda222 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Karusiu,wszystkiego dobrego w nowym domku!!! :multi: Quote
Marinka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 ick napisał(a):A gdzie są te psiaki ? Czy oprócz Emira działa tam jeszcze inna organizacja..? Czy Straż i Pogotowie dla zwierząt nie może je debrać? Psiaki są w tym samym miejscu :-( z którego został wyrwany Karo. Oprócz Emira nie działa tam żadna inna fundacja :shake: Quote
2010 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 A można je też odebrać .?:placz: Może jakaś inna organizacja ....( Coś strasznego.... Quote
Olga7 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Jeśli Straż dla zwierząt je odbierze -to umieści w schronie w Zamościu -a tam nie jest to miejsce dla nich także -niestety ..:shake: Nie będą tam bezpieczne dlugo -jesli nawet przeżyją .Schron w Zamościu czy Lublinie będzie wtedy musial przyjąć te psy z inetrwencji od Straży dla zwierząt z Lublina -ale nie jest to dobre wyjście -niestety...:shake:. Nawet jesli uda się zabrać mu tę piękną sunię z maluchami -on wezmie od kogos ,czy ze schronu -następną sunię i psa i będzie nadal handlować szczeniakami na targu ,czy gieldzie -bo pieniądz mu nie śmierdzi i nikt mu nie zabroni-niestety. Trzeba by doprowadzic do tego ,by ten chytry chłop dostał wyrokiem sądu zakaz trzymania wszelkich psów -choćby za to że zamorzyl glodem poprzednika Karo -pies umarł z głodu i wycieńczenia chorobami. :-( . Ten pies już nie żyje jednak -i sprawy mu za to już nie mozna wytoczyć.Gdyby nie Dora - następną ofiarą okrutnego chlopa byly za jakiś czas Karo.Gdyby jednak udalo się znależć wpierw domy dla tej suni i szczeniakow -można by dojść do porozumienia ze StrażądZ i przejąć od nich natychmiast odebrane psy -to jest realne -już o tym wcześniej rozmawialam .Może by wtedy byla szansa zabronić temu chlopu posiadania kolejnych psów ? U weta jest zapewne zapis i opis stanu psa ,ktory padl z wychudzenia ,wycieńczenia oraz nieleczonej choroby.Pies nie był tez chyba nigdy szczepiony.On ma kilkanascie koni i sporo ziemi chyba i handel szczeniakami jest dla niego jedynym żrodlem utrzymania a jedynie hańbą chyba -co do niego nie dociera chyba.Warunki w jakich żyją te psy sa SKANDALICZNE .I JEGO POSTĘPOWANIE TAKŻE. On nie chce dobrowolnie oddać suni -bo sluży mu ona do produkowania kolejnych szczeniaków na handel -a gdy zaglodzi kolejnego psa z łancucha -to wtedy stawia tam następnego mlodego psa od tej suni .Prawdopodobnie taki los czeka juz tego jednego szczeniaka -będzie stał tam na lancuchu jak Karo -z dala od ludzi i glodny ,bez wody.Drugi szczeniak też pewnie ma już przeznaczenie. Ten z łańcucha będzie pewnie niedługo reproduktorem z czarną sunią -swoją matką.SKANDAL . A setki wolontariuszy i ludzi z dogo walczy z bezdomnością i skutkami chytrości /wyrachowania rozmnażaczy psów takich jak ten chłop. Quote
2010 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Znależć od razu dla nich domy stałe to potrzeba niestety trochę czasu... Straż mogła by je odebrać ( to byłyby jakieś dowody na niego ) ale kto przejmie od nich te biedaki do czasu adopcji a na dogo - wątek, bazarek i ogłoszenia.... A zima już nadchodzi... Quote
toyota Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Czy ten chłop - właściciel jest handlarzem , czy rozmnaża te psy z bezmyślności ? Quote
Recommended Posts