Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Napisane już bylo wcześniej na wątku i teraz pisalam : On te psy rozmnaża celowo -dla pieniędzy .Handluje tymi szczeniakam od wileu lat - na gieldzie czy targu -albo prywatnie je sprzedaje bezpośrednio w okolicy . To chlop ,ktory ma kawał ziemi oraz ponad 10 koni i juz dwa domy tam. Dorabia sobie -ot tak -dla kaprysu -rozmażaniem psów. Karo slużył tam do tego celu -oraz warowania przy tej drugiej,pustej chałupie .

• Replies 816
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich!

Przed chwilka obejrzałam zdjecia suczki i szczeniaków.
Warunki sa tragiczne. Łancuch bla bla -burdel na kołkach.
Obiecuje ze jako For Animals /Wrocław zajmiemy sie ta sprawa.
Najlepiej isc na droge sadowa .
Bo to ze bedziemy zabierac psy do hotelu to on przywiezie sobie nastepne i dalej bedzie rozmnazał .

Moim zdaniem najlepiej bedzie jak sad wydałby zakaz posiadania jakichkolwiek zwierzat.

Posted

Monia0610 napisał(a):
Witam wszystkich!

Przed chwilka obejrzałam zdjecia suczki i szczeniaków.
Warunki sa tragiczne. Łancuch bla bla -burdel na kołkach.
Obiecuje ze jako For Animals /Wrocław zajmiemy sie ta sprawa.
Najlepiej isc na droge sadowa .
Bo to ze bedziemy zabierac psy do hotelu to on przywiezie sobie nastepne i dalej bedzie rozmnazał .

Moim zdaniem najlepiej bedzie jak sad wydałby zakaz posiadania jakichkolwiek zwierzat.

To trzymamy kciuki za Wasze działania i czekamy na rezultat.

Posted

DORA, masz dostęp do tej suni? Możesz do niej podchodzić? Ten facet zostawia Cię czasem samą z sunią? A gdyby tak podać suni zastrzyk antykoncepcyjny? Żeby nie miała cieczek i żeby nie można było "produkować" szczeniaków. Wcześniej z wetem to omówić co i jak się robi, jaka dawka, kiedy i jak podawać - ja się na tym nie znam, ale może warto spróbować przeszkodzić w tym procederze chociaż tak, bo o sterylce pewnie mowy nie ma:(

Posted

bico napisał(a):
DORA, masz dostęp do tej suni? Możesz do niej podchodzić? Ten facet zostawia Cię czasem samą z sunią? A gdyby tak podać suni zastrzyk antykoncepcyjny? Żeby nie miała cieczek i żeby nie można było "produkować" szczeniaków. Wcześniej z wetem to omówić co i jak się robi, jaka dawka, kiedy i jak podawać - ja się na tym nie znam, ale może warto spróbować przeszkodzić w tym procederze chociaż tak, bo o sterylce pewnie mowy nie ma:(

U suni bylam ostatnio jak jezdzilam do Karo,obowiazki nie pozwalaja mi na to.O zadnym zastrzyku byc nie moze,temu czlowiekowi trzeba odebrac psy,ze zdobytych info.wiem,ze psy/2 szczeniaki sa nadal/gloduja.Na razie nie mamy gdzie ulokowac zabranych jemu psow i to jest glowny problem,Monia obiecala pomoc,ale dopiero w styczniu,wczesniej niestety nie moze:shake:

Posted

dlaczego nie ma mowy o zastrzyku? bo nie ma takiej możliwości czy nie podejmiesz się tego?
wiadomo, że efektem końcowym mam być odebranie facetowi zwierząt i zakaz ich posiadania, a do tego, to droga długa i wielce niepewna. A mnie chodziło o rozwiązanie doraźne - uniemożliwienie narodzin kolejnych miotów - na pewno cieczka u suki nastąpi szybciej niż ostatecznie rozwiązanie sprawy z tym facetem - takie niestety są realia prawne i administracyjne.

Posted

[quote name='bico']dlaczego nie ma mowy o zastrzyku? bo nie ma takiej możliwości czy nie podejmiesz się tego?
wiadomo, że efektem końcowym mam być odebranie facetowi zwierząt i zakaz ich posiadania, a do tego, to droga długa i wielce niepewna. A mnie chodziło o rozwiązanie doraźne - uniemożliwienie narodzin kolejnych miotów - na pewno cieczka u suki nastąpi szybciej niż ostatecznie rozwiązanie sprawy z tym facetem - takie niestety są realia prawne i administracyjne. Nie podejme sie tego,jak juz pisalam wczesniej obowiazki osobiste nie pozwalaja mi w tej chwili na zajecie sie tym problemem.

Posted

to tylko jednorazowe podanie zastrzyku. Myślałam, że masz czasem dostęp do tej suni, bo piszesz o kolejnych planach faceta na nowe mioty itp. Skoro zastrzyku nie może podać też ktoś inny, to sprawa utknęła w martwym punkcie.

Posted

O ile wiem-są plany konkretnej pomocy tej suni i szczeniakom ,ale to kwestia najbliższych tygodni i m-ce grudzień oraz styczeń. Wcześniej nie jest to chyba możliwe.Chyba ,że już albo niedlugo znajdą się fundusze na utrzymanie tej suni z maluchami w dt -to koszt razem ok.480zl/mc .
Miejsce dla tej trojki może być już niedługo .Bez tych funduszy na dt -nie ma sensu planować konkretnych kroków. Chyba ,że znajdzie się od ręki DS albo bezplatny DT dla tych psów.

Posted

bico napisał(a):
to tylko jednorazowe podanie zastrzyku. Myślałam, że masz czasem dostęp do tej suni, bo piszesz o kolejnych planach faceta na nowe mioty itp. Skoro zastrzyku nie może podać też ktoś inny, to sprawa utknęła w martwym punkcie.

Byc moze uda mi sie pojechac na chwile w nastepnym tygodniu,sprawe znam od 2 lat,jezdzilam tam z byla wolatariuszka Emira,nie wiedzialysmy jak im pomoc,dlatego zarejestrowalam sie na dogo i zalozylam watek Karo,z facetem rozmawialam nieraz,to nie jest czlowiek,z ktorym mozna dojsc do porozumienia,dlatego napisalam,ze o zastrzyku nie ma mowy.On handluje szczeniakami,ma za nie kase,nie zgodzi sie na zastrzyk,a zreszta zastrzyk to nie rozwiazanie problemu,sunie i szczeniaki trzeba zabrac/obiecala to Monia/ale dopiero/jak pisalam wczesniej/w styczniu.

Posted

dobrze, więc nie pozostaje teraz nic innego, jak czekać do stycznia.
a co do zastrzyku, miałam na myśli zrobienie go po kryjomu, bez zgody faceta.

zabranie psów, to też nie rozwiąże problemu, bo wg. sądu czy policji nie będzie podstaw do zakazania facetowi posiadania zwierząt, a nawet jak sąd cudem taki zakaz wyda, nikt nie będzie w stanie tego wyegzekwować... Na miejsce zbranych psów, facet weźmie nowe i sąd, wg. polskiego prawa, nie może zakazać rozmanażania psów nieraswych, bo to nie przesępstwo.

• 2 months later...
Posted

[quote name='Marinkaa']Karo - pies
pobyt i leczenie 502,21 zł
Marinko to jest jego dług w klinice i hoteliku? Nie przypuszczałam,że az taki,sugerowałam się rozliczeniem na 1 str., tam jest napisane 108zł...

Posted

Chyba telepatia Dora,jak Ty pisałaś, ja pewnie wrzucałam zdjęcia Karo II
Zdjęcia zrobił Ben Ani, a Ty też tam byłaś?
Mam jeszcze inne zdjecia z wyprawy na tę wieś i są tam różne bidy ale ja nie wiem,która to jest ta ciężarna suczka i jeszcze jeden piesek od tego samego "właściciela"

Posted

Bylam tam nie raz,ale nie tym razem.Oscara za to,kto wymysli jak tym psom pomoc.Biedny Karo 2 ,a ten sk...... dal mu nawet ta sama "obroze" i ten sam lancuch/po Karo/.Znowu strach,glod,samotnosc,przeciez ta buda na odludziu,tam nikt nie zaglada.Przeciez ten pies nie ma roku,przed nim cale zycie,i takie?On juz jest ciezko przestraszony/trzecie zdjecie/.Ciagle o nich mysle,no,nie tylko o nich,jest jeszcze tej bidy...........

Posted

funia napisał(a):
Ku..wa nie wytrzymam uwiązal juz bandyta szczenika ? Co to zrobić ,przecież to bedzie dalej to samo .....

No wlasnie,toz pisze,co robic?A moze by tak wyslac Straz dla Zwierzat , do niego,do Tym....../tam przeciez tez jest pies zaglodzony prawie na smierc/ ,do Was.........../straszna patologia/,do patologicznych Mal........ w Szczebrzeszynie/dziurawa buda/glod,pies polykal suchy chleb,nie mielismy tak duzo jedzenia,zeby wszystkich nakarmic.A jeszcze u drugich Mal........../tez patologia/ dwa szczeniaki,w tym jedna sunia.Dawalam ogloszenia do prasy,no niestety........:-(

Posted

Co zrobić ,zeby ten kat i oprawca już więcej nie dręczyl i nie glodził ani mordowal oraz rozmnażał tych suczek i kolejnych psów ? Ten podly chlop nie powinien miec juz nigdy żadnego psa.Nigdy .
Zeby go dialbli wzięli jak najprędzej -tego potwora . Musimy wymysleć cos ,zeby on nie nie dręczyl i nie mial już żadnych psów. Może wysłać "odpowiednich" ludzi , ktorzy odwiedzą go i "wytlumaczą" że jest oprawcą zwierząt -nie tylko psów ,/bo konie też maltretuje /i że dluzęj tak nie będzie dręczył tych zwierząt. Kolejny pies będzie dziczał ,marzl i zginie z glodu -bo prymitywny ,chytry chlop-prostak postawil go na odludziu ,żeby pilnowal jego pustej chalupy .No i kolejne szczeniaki w drodze -a gdy sunia po raz 10-ty pewnie oszczeni się -chlop zarobi na szczeniakach kilkaset zł - i tak będzie dopoki mu to uniemożliwimy -albo dopóki on bedzie żył. .:angryy:
Przypominam tylko ,że ja w porozumieniu i na prośbę Dory już wtedy -na początku wątku Karo -dzwonilam do szefa Straży dla zwierząt w Lublinie i zglosilam sprawę tych glodzonych /i zaglodzonego psa na śmierć/ oraz zaniedbanych koni -trzymanych na dworze w gnoju i nie wyprowadzanych na łąkę nigdy.Potem na wątku byla dyskusja ,że byla niepotrzebna moja inicjatywa i odwolalam tę interwencję SDZ . Może jednak to jest jedyne wyjście teraz .Ale trzeba by znależc DT czy DS dla tych psów-bo inaczej trafia do schronu w Zamościu -a tam dlugo mogą nie pożyć .

Posted

Funia -a te psy mogą miec miejsce u ciebie w hoteliku ? takie plany byly chyba .
Bo ten szef SDZ wyraznie powiedzial ,że oni nie mają gdzie podziać zabieranych z interwencji psow i trafią do najbliższego schronu -czyli Zamościa- inaczej mordowni i wykańczalni psow -jak slychać od kilku lat o tym schronie ...Chyba ,że trafią do DT albo do hoteliku Funi -ale trzeba zaczynać zbierać juz fundusze na to.

Posted

Wczoraj zrobiłam przelew na 40zł na Karo. Chyba w rozliczeniu brakuje mojej wpłaty z listopada /sprawdzę w weekend i podam dokładnie datę przelewu/.
Dziewczyny nie załamujcie mnie. Ten mały Karo-Junior po nocach mi się śni.

Posted

ala123 napisał(a):
Marinko to jest jego dług w klinice i hoteliku? Nie przypuszczałam,że az taki,sugerowałam się rozliczeniem na 1 str., tam jest napisane 108zł...

Nie - to nie jest jego dług - tak myślę bynajmniej, bo nie mam dostępu do spraw finansowych- wstawiłam jego koszty, bo wątek psiaka powinien zostać rozliczony