Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

choleraa napisał(a):
a masci na odparzenia dla niemowlakow? zdaja egzamin? w to jestem zaopatrzona w nadmiarze;)

Nie stosowałam ale wiem że nie wolno Sudocremu - zawiera tlenek cynku więc wysuszyć wysuszy ale jak dostanie sie do oka to "kicha". W ogóle przy smarowaniu fałd na paszczy trzeba bardzo uważać na oczy. Najbezpieczniejszy w związku z tym jest Rivel - po nim nie ma sensacji z oczami. Ja jak smaruję zaparzone fałdy to i tak smarowanie kończę na jakiś centymetr przed okiem. To co "zapakuję" do fałdy i tak pod wpływem ciepła się jakoś w fałdzie rozchodzi i pięknie goi się cała.

choleraa napisał(a):
widac, ze przezywa katusze, bo naladowalam jej pysznego zarełka do michy, a ona nie moze sie ruszyc z miejsca i wszamac..

I słusznie "kara" musi być ;)

choleraa napisał(a):
bo dziabnela mojego synka!:shake:

Ale ... dziabnęła w zabawie ... ? :???:

• Replies 542
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A więcej szczegółów ? ;)
No jak cała sytuacja wyglądała ... no np. ona spała albo coś swojego memlała a młody człowiek chciał ja czule wyściskać ... i wtedy było dziabnięcie. Albo ... albo nie wiem co bo nie mam małych dzieci .. :roll:

Ale jak opiszesz sytuację to coś wymyslimy i poradzimy.

Posted

WitAJCIE na dogo, NARESZCIE! :bye: :multi:

Maupo, dziekuję za pomoc przy aktywacji konta!!!!

choleraa napisał(a):
witamy;)

Rowniez rady odnosnie wychowania byly bardzo przydatne, teraz wlasnie przezywa karcer, siedzi na swoim poslaniu i nie pozwalam jej sie ruszyc, bo dziabnela mojego synka!:shake: Lekko, bo lekko, w ucho:roll: ale sie wystraszyl..!

Moje bulwy na powitanie czy w zabawie notorycznie szczypią mnie w uszy, to taka ich pieszczota. Oczywiście dziecko może to zaboleć i przestraszyc je.
Ciekawa jestem, czy to było ugryzienie agresywne, czy takie własnie "pieszczotliwe" zachowanie?

Posted

usiadl sobie na slawetnej zoltej kanapie, na ktorej Sasza uwielbia lezec. Ona siedziala tam juz wczesniej. to jest delikatne dziecko, wiec nie szarpal jej, nic jej nie zrobil (wiem bo widzialam cala sytuacje), poprostu zblizyl buzie do jej pyska,a ona bez ostrzezenia go zlapala. nie mocno, ale mial na uszku slady od jej 2 zebow.. mam jeszcze starszego syna, on ja drazni.. moze jej sie pomylilo..

Posted

Cholerkoo,nie rob kary przy misce.Pies nic nie skuma.Kara,to kara.Odeslanie na miejsce,przykre słowo,brak zainteresowania psem.

A micha to micha.Teraz ona wie,ze nie moze jeść,ale juz ni groma nie wie dlaczego.

Posted

micha stoi tam gdzie zawsze- w kuchni, poprostu jest pelna (zreszta caly czas jest pelna, chce zeby sie zregenerowala i je jak ma ochote)
ona lezy na poslaniu w pokoju i nie moze sie ruszyc.. czytalam, ze dorosly pies ma inteligencje 2 latka.. jesli tak, to dobrze wie dlaczego ma kare

Posted

Nie wiem, ale gdyby chciała ugryźć, to nie szukałaby ucha. Rąbnęłaby na oślep.

Pies może osiągnąć rozum 2lataka, ale Sasza nie była nigdy niczego uczona.
Pies nie myśli jak człowiek, nie kojarzy tak samo, ma inną pamięć. Być moze Sasza wie, że za kare odeslono ja na miejsce. Ale nie rozumie, dlaczego nie może jeść :shake:

Posted

no ok, mowie co czytalam, a nie co twierdze.. kara zakonczona, micha zjedzona, niech Wam bedzie:lol:
Akucha- ucho akurat bylo na oslep- przytulal sie do niej buzia..
w kazdym razie, jesli to sie powtorzy, zadbam, zeby jej inteligencja gwaltownie sie rozwinela:mad: zartuje, zartuje.. ;)

Posted

:lol: :lol: :lol: Wiesz co, nie wiem jak to zrobic, ale musisz coś wymyślec, żeby synek jej nie sciskał. Ona tego nie zna, nie wychowała się z dziecmi. Może to jeszcze za wczesnie? Ona pewnie czuje się zagrożona, ostrzega, że sytuacja nie jest dla niej komfortowa.
Pies musi mieć swoją bezpieczną przestrzeń. Trzeba mu to zapewnić. Nie da rady inaczej.

Posted

[quote name='choleraa']usiadl sobie na slawetnej zoltej kanapie, na ktorej Sasza uwielbia lezec. Ona siedziala tam juz wczesniej. to jest delikatne dziecko, wiec nie szarpal jej, nic jej nie zrobil (wiem bo widzialam cala sytuacje), poprostu zblizyl buzie do jej pyska,a ona bez ostrzezenia go zlapala. nie mocno, ale mial na uszku slady od jej 2 zebow.. mam jeszcze starszego syna, on ja drazni.. moze jej sie pomylilo..

Wiesz to trzeba by zrobic tak że jak młody człowiek chce iść na kanapę to Sasza musi zejśc zanim on wdrapie się na nią. To może być tak że ona uważa kanape za swoje "legowisko". Dziecko (a jeszcze tak małe) w psiej hierarchii stoi na samym dole. Ona pewnie chciała go skarcic jak szczeniaka i pokazać mu że to jej miejsce.

A starszemu - żeby nie było problemów - musiałabys wytłumaczyć że nie może jej drażnic nawet w zabawie. Nie wiem co rozumieć pod słowem "drażnić".

[quote name='brazowa1']Cholerkoo,nie rob kary przy misce.Pies nic nie skuma.Kara,to kara.Odeslanie na miejsce,przykre słowo,brak zainteresowania psem.

A micha to micha.Teraz ona wie,ze nie moze jeść,ale juz ni groma nie wie dlaczego.

[quote name='choleraa']micha stoi tam gdzie zawsze- w kuchni, poprostu jest pelna (zreszta caly czas jest pelna, chce zeby sie zregenerowala i je jak ma ochote)
ona lezy na poslaniu w pokoju i nie moze sie ruszyc..
czytalam, ze dorosly pies ma inteligencje 2 latka.. jesli tak, to dobrze wie dlaczego ma kare

No ja zrozumiałam że nie może się ruszyć z posłania. A pełna micha korci.
Sasza uznała że samo pójscie na miejsce to juz jest kara. No więc uznała też że i kary wystarczy a jak nie ma co robic to można zjeść bo micha stoi.
I wtedy był "nakaz" powrotu na miejsce. I jak dla mnie jak najbardziej ok zachowanie własciciela który odsyła psa z powrotem na miejsce.
No micha i tak cały czas pelna stoi.
Moi tez kombinują jak moga kiedy to "kara za złe zachowanie" się kończy ... zawsze cichcem i ze spuszczoną głową próbują się ewakuować z miejsca kary. No bo jak głowa spuszczona to przecież nie widać ... ich nie widać.

Posted

czytalam wlasnie temat o slicznym piesku wzietym ze schroniska, ktoremu nowa Pani szukala domu, bo zachowywal sie agresywnie wobec jej coreczki..
bez obaw, nie zamierzam popelniac tego samego bledu, ale widze, ze to notoryczne.. starszy syn wie, ze piesek byl biedny, ze jest jego nowym panem i musi o niego dbac.. ale pamieta o ty jeden dzien.. pozniej dalej z chochlikami w oczach ja zaczepia.. ale widze, ze Saszka jest podatna na wiedze, kara poskutkowala;)
aaaa no i jeszcze jedno, wlasnie przed chwila byl u mnie w odwiedzinach znajomy.. Saszy jeszcze w takim stanie nie widzialam.. zawsze oszczekuje znajomych, ale za nim wybiegla na klatke ze zjezona sierscia.. normalnie tak jej wlosy na plecach staly, ze jeszcze czegos takiego nie widzialam..

Posted

My sie nie boimy ;), my zakraczemy, nadoradzamy, nameczymi i bedzie GIT.

Myslisz, ze Saszka znajomego wyczaiła? On lubi psy?
:evil_lol: Bulwa obronna moze.

Zapomniałam z tego wszystkiego ile Sasza dziś wazyła u weta. 10 kg?

Posted

brazowa1 napisał(a):
moja suka w zyciu nie ma inteligencji dwulatka........moze trzymiesiecznego dziecka,to tak :roll: Saszka taka madra?:cool3:

tak mi sie wlasnie skojarzylo, ze jezeli pies umie podstawowe komendy typu "podaj lape", "siad".. to na pewno ma inteligencje przynajmniej roczniaka.. wiem, jestem z tym na biezaco, moj mlodszy synek konczy w grudniu 2 latka..

Saszka jest madra, zlalapala w jeden dzien podstawowe komendy.. mam zdjecia ze "szkolenia" ale niestety mam cos zablokowane ze wstawianiem zalacznikow..

Posted

to szaleniec jest:evil_lol:
sprawuje sie dobrze, juz chyba znalazla sobie miejsce w "stadzie" bo juz tak nie swiruje:p
na dzieciaki powarkuje, ale chodzby nie wiem co jej robily, nie ugryzie.. szkolenie odnioslo skutek..
Kochana jest, broni nas, pilnuje sie bardzo na spacerach, spi sama w pokoju i juz nie drapie, zeby wpuscic ja do sypialni.. uczy sie zwyczajow i dobrze jej idzie.
no i nie miala pojecie co znaczy 'siad, podaj lape", a teraz juz elegancko sobie radzi:cool3: