Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To było tak: Brązowa1 zaangażowała się w pomoc schronisku w Dąbrówce k/ Wejherowa, to ja z nią, bom usłuchana jest. Na dzień dobry powitała ją miedzy innymi ONA, biedniutka, nieszczęsliwa, wystraszona i taaaka... że nic tylko siąść i płakać. Mała była tak zrozpaczona, że tydzień nie tknęła nic poza wodą.

Sami widzicie, plaskate to, kurduplate, ślepia jak guziki - bulwa jak nic! Sprężyłam się, zebrałam w sobie i odważnie rzekłam do Brązowej: dobra, bulwa jest moja, ja ją ogłaszam :p
Co prawda szybko spadłam na ziemię, bo okazało sie, ze jej historia jest zawiła i smutna, a przy okazji duuużo się działo, ale... wśród licznych maili od chętnych na Saszę - wśród nich różnej masci rozmnażaczy, podpuszczaczy i ciekawskich - pojawił się TEN, na który czekałam.
Konkretny, serdeczny, przepełniony poczuciem humoru. Dla mnie pelen nadziei na dobry dom. Pani Kaja szybko przeszła od słów do czynów.
Sasza, wystrojona w nowe czerwone szelki, odjechała dziś z Wejherowa do Szczecina :multi:

Jeszcze jadą. Sasza wskakuje na kolana swojej Pani, pilnuje jej, pozwala głaskać się synowi. Zmęczeni, wycieńczeni przeżyciami całodziennej podróży zmierzają do NOWEGO DOMU Saszki :multi: :loveu: :multi:

Jako sprawczyni niejakiego zamieszania, bardzo dziekuję pracownikom schroniska w Wejherowie za wszystko, co zrobili, aby ta adopcja miała szczęsliwe zakończenie. DZIĘKUJĘ!!!

Pani Kaju, czekamy! ;)

Brązowa, ona ma już zamówioną adresówkę :siara:

• Replies 542
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

uff...........
tak,to schronisko było wyjatkowe dzięki ówczesnej kierowniczce Patrycji i przede wszystkim liczyło sie dobro zwierzat. TYlko dlatego Saszka trafiła do dobrych ludzi,nie do rozmnazaczy czy okolicznego rolnika.
mam filmiki z Saszka wczoraj.
Jej historia zycia jest nad wyraz ciekawa,Sasza nie pochodzi z okolic.Przybyla gdzies z Polski,znaleziona "na internecie".
Jej rasa byla całe zycie jej przekleństwem.

Posted

Ale zakończenie szczęsliwe :lol:
Dojechali!!!! Rozmawiłam przed chwilą z p. Kają.

Saszka jest głodna! Idą do domu, a ta cwaniara namierzyła kocie chrupki (wyłożone dla bezdomniaków) i chciala jeść.
Po drodze mijała 2 yorki i labka, pociagnęla trochę na smyczy, ale żadnej awantury nie było.
W pociągu synek p. Kai bawił się z pasażerem i w pewnym momencie ze śmiechem głośno krzyknął, Sasza wparowała na siedzenie i zainterweniowała. Usiadła, obwąchała, sprawdziła czy dziecku nie stała się krzywda i... wylizała buzię :razz:

Brązowa, Sasza ma książeczkę zdrowia.

Posted

No tak myślałam :evil_lol:
Wparowała do domu i co????

[SIZE="4"]PIŁKA!!!!!

Słyszalam przez telefon to wariactwo, podobno odbija się od ścian, podrzuca nosem... czyste szaleństwo. Ludzie mają w domu kino :roll:

Jakie jedzenie, jakie picie, o co chodzi? PIŁKA!!!!

I co teraz? :diabloti:

Posted

ona taka kochana i ta piłka chyba stara sie pokazac,jak jest fajna z niej suczka.Mimo,ze w schronisku dostawala super karme royal dla jelitowcow, nie chciala jeść,ale wyprowadzona na wybieg od razu poznosiła nam piłki z wybiegu.taka kochana biedulka
Film z wczoraj:

mam jeszcze jeden,wgrywa sie.

Posted

brazowa1 napisał(a):
ona taka kochana i ta piłka chyba stara sie pokazac,jak jest fajna z niej suczka.Mimo,ze w schronisku dostawala super karme royal dla jelitowcow, nie chciala jeść,ale wyprowadzona na wybieg od razu poznosiła nam piłki z wybiegu.taka kochana biedulka
Film z wczoraj:

mam jeszcze jeden,wgrywa sie.

akucha napisał(a):
Bidulka, ale zasuwa :crazyeye:
Ładniutka jest!

Moze to boston terrier?

Przyszłam tu od siebie ... ;)

Film obejrzałam i jestem w szoku ... widzę Debiśkę w kolorze czekolady ... :crazyeye:

Dawaj Brązowa drugi film. :)

Posted

Witajcie buldożkowe ciotki, witaj Fiks :lol:

Uwaga, wklejam historyczne zdjecia schroniskowego chudzielca:

Teraz Sasza będzie tyć :diabloti:

Maupo, Debiska mówisz.... nie strasz :evil_lol:

Posted

Jak ten filmik się krecił, to my sobie z Brązową bleblalysmy przez komórkę.
Słyszałam tylko chrumkanie.

A tak na marginesie, zauważyłyście, jaki schronisko ma fantastyczny wybieg dla psów?

Posted

Redpit napisał(a):
Dzięki - że jesteś w Dąbrówce :))

Cała przyjemnośc po mojej stronie ;) Tam są takie fantastyczne psy, że nic tylko trzeba im dobre domy znaleźć! I pracownicy super!

Posted

akucha napisał(a):

A tak na marginesie, zauważyłyście, jaki schronisko ma fantastyczny wybieg dla psów?

tak,teraz to fantastyczny wybieg,ale kiedys,za czasów Kątnej stalo tu 30 bud,przy nich psy na łańcuchach.Gdy ktorys sie zrywal-nigdy nie dobiegal do bramy.Po drodze byl zjadany.Nie mial szans na przedarcie sie.Ale jeżeli jakims cudem udalo mu sie-czyli po drodze to on zagryzal,pani Kątna zadbala,aby nie wyszedl zywy.Wokoł wybiegu byl mur,właśnie taki:

podejdzmy bliżej

nie wiem,w czyim chorym umysle legnal sie takie pomysły......

ten fragment jest juz wyłączony spoza ogrodzenia schroniska.

Za murem bylo cmentarzysko,tam leżały psie zwloki.

minał zaledwie rok,a smrod z "magazynu" zywnosci nadal czuc ...tam byly szczury i kości,ktore nieledwie same wychodziły z beczek.

to sa ostatnie pozostalości po starej Dąbrówce,cala reszta zostala zrownana z ziemia.

Posted

Łapa cioteczki! :lol: Sasza przyszła się przywitać!

Z Pancią :loveu:

Z najmłodszym domownikiem :loveu:

Wykąpana - podobno strzeliła focha i poszła spać

To wczorajsze zdjęcia, trochę mnie wzruszczenie ściska...
Wczoraj i szaleństwo wróciło i apetyt. Było i suche, i ryż z mięsem, plaster szyneczki - wszystko mniam. Potem na spacerze 2 razy siku i poszła spać troche nadąsana za kąpiel.
Czekam na wiadomości dnia pierwszego, nowy dom od wczoraj czeka na aktywację konta :cool3:

Posted

Brązowa, ale pojechałaś... To tam taki koszmar był???
Najgorsze te szklane zasieki, to jakieś wymysły zwyrodniałych umysłów :diabloti:, nie miesci mi sie w głowie, szok!

Czegos takiego jeszcze nie widziałam, jestem wstrząśnieta.
to trzeba jakos upublicznic czy co?

Sorry za offa, ale musialam.

Posted

Sorki za offa Saszka.Teraz trudno uwierzyc,ze w tym miejscu,gdzie sa nowiutenkie,czysciutkie boksy,a psy jedza karme z wyższej połki,dostepna dla nich w kazdej ilosci,był nie tak dawno zwierzecy obóz zagłady.Sa psy,ktore to pamietaja-kazdy z nich ma zabliznione rany na pysku,czy braki uszu.

Posted

Makabra :-(, najwazniejsze, ze to juz przeszłośc.
Teraz szukajmy psiakom z Dąbrówki takich domów, jaki znalazla Sasza.

Link aktywacyjny nie doszedł jeszcze :cool3:
Przekazuję więc wieści o małej.
Saszka budzi ogólną sympatię, jest bardzo grzeczna :lol:, w domu i w plenerze. Dzisiaj była z rodziną na placu zabaw, poznała siostrę i mamę p. Kai - zero agresji. Słodziak!
Zachowuje w domu czystość, załatwia się na spacerkach. Zaczęła już sobie poszczekiwac na piłkę, jest wesoła i urocza:

Niunia (bo tak nazywa ja moj poltoraroczny synek :) nie spuszcza mnie z oczu, jak nie chce jej sie wstawac, to tylko przekreca cialko tak, zeby mnie widziec. jestem bardzo szczesliwa, ze ja przygarnelismy :)

I oby tak dalej! :lol:

Posted

WITANKA OD CZEKOLADKI!!!

Z Panem :lol: To on postawił kropkę nad "i" i zadecydował, ze Szyszka przyjeżdża do Szczecina.

Ludzie już 3 dni czekają na linka aktywcyjny :cool3: Maupo, ratuj!!!

Mała zauroczyła wszystkich, jest rozkoszna, posłuszna i z każdym dniem coraz bardziej Ich. Wszystko co naj, to Sasza.
Apetyt jest! I dobrze, bo faktycznie chudzina z niej.
Teraz poszła z Panem na spacer, wie, ze to jej człowiek, bo dzisiaj zastrajkowała i nie chciala wyjść na dwór z siostrą p. Kai.