Jump to content
Dogomania

Młody jamnik z lasu. ZOSTAJE NA STAŁE U KOCHANEJ TAKS !!!! :)))))

Recommended Posts

• Replies 528
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A fotki, a fotki ??? BARDZO prosimy, przynajmniej ja ;).

Na koncie Stupka zostało 6,48 zł. Gdzie je przelać? Nie za wiele to pieniędzy, ale czasami są psie sytuacje, w których przyda się każdy grosz!

Posted

no to będzie historyjka w 5 odsłonach z ostatniej chwili ( jeszcze ciepłe):evil_lol:

dasz nam coś dobrego?( Gaja zaspała i jeszcze nie dotarła)

eee tylko tyle - Stup jest obrażony i odchodzi na kanapę, nie będzie przecież szukał resztek po podłodze- to ponizej jego godności...

Dziewczyny też by chciały na kanapę ale...Gaja patrzy błagalnie na mnie bo juz przeczuwa jak się dalej sprawy potoczą

no nie , lepiej nie bo Stupiemu może byc ciasno:diabloti: WON mi stąd

udało się , Dziewczyny poszły sobie na zwykłe psie barłogi i kanapa jest CAŁA MOJA:multi:
( zauważcie tę minę zwycięzcy)

Posted

faktycznie trochę Mu się zmienił wygląd
i np. to co było kiedyś brązowe ( wzdłuz grzbietu i na karku) zrobiło się całkiem czarne
w tej chwili Stup jest zdecydowanie czarny podpalany - tylko uszka sa jeszcze takie "wyblakłe" ale pewnie i to się zmieni jak do końca się sierść zregeneruje

• 2 months later...
Posted

Foteczkę łobuziaka zrobię może jutro bo dzis już śpi zmęczony całodziennym rozrabianiem i dzięki temu mamy chwile spokoju;). Stupek to pies z ADHD:evil_lol:- zaczepia , tłamsi, podgryza, podszczypuje, goni po calym mieszkaniu po kolei wszystkie trzy panny a jak one juz całkiem padają ze zmęczenia to zabiera się za zabawki. Po ponad 2-godzinnym spacerze na którym goni i szaleje z kolegami potrafi w domu na dokładkę jeszcze dugie tyle powariowac i dopiero łaskawie układa się na krótki odpoczynek.
Wygląda bardzo ładnie , trochę przytył a własciwie nabrał mięsni bo tłuszczyku raczej nie ma. Zrobił sie taki napakowany brysio z solidną klatą i wąską talią. No ale przy tej ilości ruchu i TAKIM apetycie to nie dziwota. Prowadzę go na Orijenie a za ten z rybkami to duszę by oddał...ale pilnujemy żeby nie przesadzić bo gruby jamnik to nieszczeście
Czekamy z utęsknieniem na wiosnę albo choc wyraźne ocieplenie bo Stup ma bardzo delikatne łapki a niestety bucików nie toleruje. Goni w kubraku i ten mu nie przeszkadza, plecki i brzuchol nawet w największy mróz jest ciepły po spacerze ale z łapkami masakra. Gdy tem. spada poniżej -10 stopni to przylatuje bidulek co chwilę po ratunek - muszę go brać na ręce i ogrzewac dłońmi łapki i tak przez cały spacer.

Posted

taks napisał(a):
Foteczkę łobuziaka zrobię może jutro bo dzis już śpi zmęczony całodziennym rozrabianiem i dzięki temu mamy chwile spokoju;). Stupek to pies z ADHD:evil_lol:- zaczepia , tłamsi, podgryza, podszczypuje, goni po calym mieszkaniu po kolei wszystkie trzy panny a jak one juz całkiem padają ze zmęczenia to zabiera się za zabawki. Po ponad 2-godzinnym spacerze na którym goni i szaleje z kolegami potrafi w domu na dokładkę jeszcze dugie tyle powariowac i dopiero łaskawie układa się na krótki odpoczynek.
Wygląda bardzo ładnie , trochę przytył a własciwie nabrał mięsni bo tłuszczyku raczej nie ma. Zrobił sie taki napakowany brysio z solidną klatą i wąską talią. No ale przy tej ilości ruchu i TAKIM apetycie to nie dziwota. Prowadzę go na Orijenie a za ten z rybkami to duszę by oddał...ale pilnujemy żeby nie przesadzić bo gruby jamnik to nieszczeście
Czekamy z utęsknieniem na wiosnę albo choc wyraźne ocieplenie bo Stup ma bardzo delikatne łapki a niestety bucików nie toleruje. Goni w kubraku i ten mu nie przeszkadza, plecki i brzuchol nawet w największy mróz jest ciepły po spacerze ale z łapkami masakra. Gdy tem. spada poniżej -10 stopni to przylatuje bidulek co chwilę po ratunek - muszę go brać na ręce i ogrzewac dłońmi łapki i tak przez cały spacer.

:D :D :D ja też proszę o zdjęcia! :D

Posted

znalazłam kilka sprzed 2 tygodni

Stupek pilnuje misek bo zbliża się pora karmienia

a tu króciutka siesta po jedzeniu

niestety Stup bardzo nie lubi fotografowania a flesz to już makabra:shake:

Posted

to miała byc relacja z normalnej zabawy Stupka ( tym razem "dręczy" Fokę) ale niestety migawka nie nadąża :shake:- tempo ma takie, że gdy na niego patrzę to az oczy bolą od migających obrazów:evil_lol:
A demolka w mieszkaniu po takiej rundzie niezła, koce fruwają , wykładzina w rulonie, nawet meble zmieniają miejsce:roll:. No cóz , trudno, od tego jest pancia żeby posprzątać...

Najbardziej mi się śmiać chce jak sobie przypomnę, że pani go oddała bo za spokojny:diabloti:

• 1 month later...
Posted

Jutro rano Stupeczek będzie operowany. :-(
Niby drobny zabieg no ale jednak narkoza no i ten wynik z histopatologii na który trzeba będzie czekać w niepewności parę ładnych dni... więc bardzo proszę o wsparcie kciukami
Stupkowi urosło "coś" w uchu. Jest to jeszcze nadal niezbyt duże choć narasta stosunkowo szybko . Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują ,że to tylko brodawczak ale jednak dopiero mikroskop wyjaśni to na 100% no i nie wiadomo co się kryje pod tym paskudztwem ( ta narośl przesłania wejście do kanału usznego i nie widać co jest głebiej)
Zmianę odkryłam jakiś 1,5miesiąca temu , nic go nie boli ani nawet nie swędzi
Po konsultacji próbowaliśmy "rozgonić" to środkami p/wirusowymi zakładając że to brodawczak - na chwilę przystopowało ale niestety znowu ruszyło. Zapadła więc decyzja usunięcia chirurgicznego i badania histop.