Jump to content
Dogomania

Młody jamnik z lasu. ZOSTAJE NA STAŁE U KOCHANEJ TAKS !!!! :)))))

Recommended Posts

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: zapraszam serdecznie tylko stroje robocze proszę załozyć i zero makijażu bo jak gości psy dopadną to mało "wyjściowo" się po takich wybuchach entuzjazmu wygląda - wylizywanko i okłady z futra nawet na głowie gwarantowane
A tak na serio to nie pisałam dawno bo nie mam praktycznie żadnych rewelacji. Weszliśmy w etap normalnego , codziennego zycia rodzinnego:lol: Stup jest już całkowicie zadomowiony, powoli ( czyli w miejscach mało uczęszczanych i daleeeeko od aut) zaczynam go juz spuszczać ze smyczy. Bardzo ładnie przychodzi na wołanie choć i tak się raczej zbytnio nie oddala . Generalnie "banda" trzyma sie już razem a Stup zabiega o przywództwo stada.
Robi to jednak z klasą a nie na chama , nie agresją tylko metodą małych kroczków i powiedziałabym że czegoś w rodzaju pertraktacji z "podwładnymi" -to raczej przypomina wypasioną kampanię wyborczą niż zamach stanu:evil_lol:
O swoich wodzowskich kwalifikacjach przekonał juz duże suki , trzyma się jeszcze tylko dotychczasowa szefowa czyli jamniczka.
W domu przejawia się to prawem do wyboru lepszego miejsca na kanapie, atrakcyjniejszej zabawki, lepszej pozycji ( czyli bliżej mnie;)) gdy rozdaję głaski. Ale sa i obowiązki - pilnowanie ruchu na klatce schodowej, sygnalizowanie nadciagających gość, na spacerach pozycja "na szpicy", decyzja co stado ma ignorować a co opyskować , pertraktacje ze mną w sprawie wyboru trasy - no kupa powaznych zadań ale jak ktoś lubi ( a Stup lubi) rządzić to ...

Niechęć Stupka do dzieci nie mija ale to żaden problem - w domu szanse na takie spotkanie ma bliskie zeru a poza domem obchodzimy z bezpiecznej odległości ( dla Stupka bezpiecznej oczywista:diabloti:) i sprawa załatwiona.
I słuchajcie , Stup jest pierwszym moim psem który przechodzi absolutnie obiojętnie koło "pyszności" leżących na trawnikach - żadne kostki z kurczaka, skórki z kiełbasy, spleśniały chleb, ziemniaki z obiadu ( czyli wszystko co "dobrzy ludzie" w ilościach hurtowych wywalaja przez okna dla "ptaszków").
Bożżż jak to przyjemnie tak sobie iść z psem i nie rzucać się mu co chwilę do gardła i wyrywać kolejne znalezisko.

• Replies 528
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja Ruda dostaje wściekłej pasji na widok dzieci. A Rambo który zawsze kochał cały Świat... wtóruje jej.

No nic makijażu praktycznie nie stosuję, u mnie byłoby to wydawanie zbędnej kasy z tych samych powodó co w przyapdku Stupka.

Posted

Stupek dzis stracił męskość:diabloti:
Trzeba było podjąć tę decyzję bo okazał się bardzo "jurnym" samczykiem - niestety spotkania na spacerach z cieczkujacymi suczkami nieuniknione a on nakręcał sie tak, że było to niebezpieczne dla jego zdrowia ( obrzmiewał tak ze nawet krew w moczu się pojawiała - co na początku, zanim nie poznałam przyczyny mało mnie o zawał nie przyprawiło) no i bezpieczeństwa- bo czując sukę stawał się zupełnie "niesterowalny" a nie chcę go przecież do konca zycia trzymać tylko na smyczy.
W "pakiecie" wyczyścilismy tez dokładnie zębiska i pozbyli się tych paskudnie sterczących piątych pazurków w tylnych łapach.
Zabieg przeszedł bez niespodzianek - teraz Stupeczek spokojnie odsypia ranne emocje :lol: a Dziewczynki chodzą na paluszkach przejęte ,że Stupek "chory" ( obwąchały na przywitanie a teraz faktycznie jakby rozumiały, że on musi miec spokój - obserwują ale się nie zbliżają i są bardzo spokojne)
Rekonwalescencja bedzie też na pewno bezproblemowa - operowalismy u wypróbowanego juz przez nas wielokrotnie mistrza skalpela do którego umiejętnosci mam pełne zaufanie a ja wzięłam urlop więc "opieka pielęgniarska" będzie w najblizszych dniach całodobowa

Posted

No i Stupek się doigrał :diabloti: (chociaż i tak by się to stało przecież...). Dobrze, że ciachnięty został. Mam nadzieję, że przejdzie mu ochota śmigania za pannami z cieczką! Choć teraz mógłby je zarywać błyskiem zębów ;).

Taks, jak będziesz miała chwilkę i ochotę oczywiście też, to cyknij mu jakiś fotki, prooooszęęęę :).

Posted

Na razie mam tylko takie jak się Stupek zabawia z Szarą . Szara to ta czarna plama z wywalonym rózowym jęzorem - padł mi flesz więc musicie włączyć wyobraźnię:diabloti:

Posted

Isadora7 napisał(a):
i jaką rozrechotaną twarz ma :):):)

Taką uwielbiam :loveu::diabloti::loveu: wtedy niezły "dzik" w nie wstępuje :evil_lol::evil_lol::evil_lol::loveu:

Posted

Jesteśmy po spacerze ( długim jak zwykle, bo tak chciał) i śniadanku wciągniętym z wielkim apetytem.
Gdyby nie opatrunki na tylnych łapkach to nikt by nie uwierzył, że 24 godziny temu Stup był na stole operacyjnym:lol:
Twarda sztuka;)

Posted

taks napisał(a):
Jesteśmy po spacerze ( długim jak zwykle, bo tak chciał) i śniadanku wciągniętym z wielkim apetytem.
Gdyby nie opatrunki na tylnych łapkach to nikt by nie uwierzył, że 24 godziny temu Stup był na stole operacyjnym:lol:
Twarda sztuka;)

No to rzeczywiście :cool3: zazdroszczę Ci go taks :cool3::lol:

Posted

maciaszek napisał(a):
Jakoś tak się wydłużył czy tylko mam takie wrażenie :evil_lol: :evil_lol: ??
.

Taaak, najpierw wyadoptowałaś mi taką długą , paskudną owłosioną dżdżownicę a teraz się dziwisz:diabloti: ;)
Jeszcze muszę tylko uszka ponaciągać i będzie wypisz wymaluj rasowy jamnior - można zakładać hodowlę:evil_lol: i sprzedawać na metry
ps.
zmierzyłam - od nosa do końca ogona ma na razie 107 cm
Będę sprawdzać:eviltong:
A futerko mu się faktycznie śliczne zrobiło bo go futruję gammolenem i biotyną

Posted

Aaa tam od razu dżdżownicę. Raczej rozplaskaną ze strachu stonogę (bardziej pasuje kolorystycznie ;)) :evil_lol:.
Nawet nie masz pojęcia jak się cieszę, że on u Ciebie został :multi: :loveu:.

• 3 weeks later...
Posted

U nas wszystko w najlepszym porządku. Ranki po zabiegu pięknie zagojone, nawet śladu nie ma dla niewtajemniczonych.
Ze Stupka niezły dominant- poczuł się juz zupełnie jak u siebie w domu i ustawia suczki ile wlezie.
Śmiesznie to wygląda jak taki pyrtek ( bo przecież najmniejszy ze stada) pcha się wszędzie pierwszy i ofukuje resztę za brak szacunku. Z tym wpychaniem sie do pierwszego szeregu ma co prawda ułatwione zadanie bo po prostu przechodzi pod brzuchami konkurencji - jak widać każda metoda dobra byle skuteczna.
No i najlepsze jest w aucie jak jedziemy na "wypasione" spacerki. Stup lubi wyglądac przez okno a ze z wysokości siedzenia słabo widać to drancioch wymyślił rozwiązanie- najzwyczajniej i dosłownie włazi Foce na plecy ( a ta o dziwo zupełnie nie protestuje tylko lezy nieruchomo żeby "pasażer" nie spadł) i tak "rozplaskany" na jej grzbiecie , obejmując jej szyję przednimi łąpami potrafi całą trasę wytrzymać zapatrzony w widoki za szybą. Istny cyrkowiec- zreszta generalnie jest bardzo sprawny fizycznie i odwazny w róznych wymyślanych przez siebie"ewolucjach gimnastycznych" ( czasem aż mi skóra cierpnie jak mnie czyms zaskoczy). To byłby swietny psiak do agility- szkoda że zupełnie nie mam na to czasu

Posted

tak, trzeba przyznać, że są niebywale wyrozumiałe. Aż sama się dziwię skąd w nich tyle cierpliwości- juz nie raz wydawało mi się, że Stup przekroczył granice przyzwoitości a one co najwyżej w takich sytuacjach robią miny zgorszonych ciotek i patrzą na mnie znacząco ( "zobacz jaki cham- widzisz i nie grzmisz?":diabloti:).
Póki nikomu nie dzieje się krzywda , nie mieszam się jednak w ich układy - w końcu wszyscy są dorośli więc niech się uczą asertywności:eviltong:
Zresztą w gruncie rzeczy wszyscy się bardzo lubią i na zewnątrz stoją murem jedno za drugim ( na spacerach Stup potrafi "z narażeniem życia"własną piersią zasłaniać Suki przed groźnymi intruzami) więc wszystko jest OK