Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Haś umarł dziś w nocy :( wszystko było dobrze, na spacerki wychodził i nic się nie działo, ostatnio miał ropień na szyi - było to czyszczone i już się goiło, w sobotę byli u weta i było w porządku, a dziś Haś odszedł od nas na zawsze ['] Odszedł kochany, spokojny i bezpieczny - za to Ci PESTKA dziękuję

Haś - śpij spokojnie piesku ['] :-(

Posted

O Bogowieeeeeeeeeeee
Jak to jest możliwe, nie mogę w to uwierzyc :-(:shake::placz:
Hasiulku kochany

• nie zniosłeś pewnie biedaku tych upałów.
    Biegaj sobie po wspanialych łąkach za Tęczowym Mostem :-(
    Pestko Kochana, nawet sobie nie wyobrażam jak się teraz czujesz.

WIELKIE WIELKIE WIELKIE DZIĘKI ZA TO CO DAŁAS HAŚKULOWI - ZA TWOJĄ MIŁOŚĆ DLA NIEGO, ZA CIERPLIWOŚĆ I WSPANIAŁĄ OPIEKĘ

• Posted

mnie też ciężko uwierzyć :( nic nie wskazywało na to nic :( ja nie wiem czy to ma jakiś związek, ale znałam psiaka, któremu pod koniec życia zrobił się też taki ropień - na plecach i bardzo szybko potem psiak umarł też w nocy :( nie wiem czy to może mieć jakiś związek...

Posted

Rozmawiałam z Pestką. Haśko odszedł we snie. Jeszcze koło 2 w nocy byl na siusianku, koło 4 w nocy jeszcze chcial wejść przez niedomknięte drzwi do kotów, a kolo 6 rano już nie żył.
    W dzień, kiedy były te okropne upały widać było po nim, że jest słabszy.Pestka robila z nim króciutkie spacerki tylko na siusianko i koo, a on nie chciał dalej chodzić, tylko przysiadał na dupince, ale wieczorem, kiedy już było chłodniej to bardzo dziarsko sobie drypciulał na spacerkach. No ale jednak te upały i starość i pewnie choroba, ktora sie rozwijała nie pozwoliły mu już na dalsze, szczęśliwe życie u Pestki :-(:placz::-(

Posted

Biedaku
    [*]
    W szoku jestem bo jeszcze w piątek wieczorkiem razem z Pestką i moją sunią razem byliśmy na spacerku i tak fajnie się zachowywał. Smaczki wyniuchał że mam i dreptał za mną ślepaczek :(

Posted

Boże... nie było mnie tydzień, dziś weszłam na Dogo... pierwszy temat który mi się wyświetlił w subskrybcjach to było to : "NIEWIDOMY SZNAUCER z Ostatniej Szansy..." ale dalsza część tego tytułu dosłownie mnie przydusiła... :( :( :(
    to nie miało tak być :shake:

Posted

Cały czas asystowałam Hasiorkowi, choć nie pisałam na wątku (po powodzi problemy z netem i nie tylko - dostęp do kompa tylko w opracy). Całe szczęście, że odszedł czując się bezpieczny i kochany. Żegnaj Hasiu :-(

Posted

:shake: Nieee, Hasiulku nie chcę w to wierzyć!!!:-( Uparcie wierzyłam, że będziesz jeszcze długo cieszył się opieką i miłością, których tak bardzo brakowało Ci przez większość Twojego biednego życia. Biegaj zdrowy i radosny za Tęczowym Mostem, w pięknym Ogrodzie Psiej Szczęśliwości. Zawsze będziesz w moim sercu:-(:placz:.
    Waszko, zgadzam się z Tobą, też znam przypadki, kiedy ropień spowodował ogólne zatrucie organizmu, wysiadły nerki i dosłownie w jeden dzień piesio odszedł.

Posted

sybisia napisał(a):
    Waszko, zgadzam się z Tobą, też znam przypadki, kiedy ropień spowodował ogólne zatrucie organizmu, wysiadły nerki i dosłownie w jeden dzień piesio odszedł.

Sybisia myślisz, że to w tą stronę? bo ja się zastanawiałam czy ropień to nie był już skutek zatrucia organizmu - nie przyczyna... ale to takie głupie gdybanie, tylko jak to ja chciałabym wiedzieć :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
    Sybisia myślisz, że to w tą stronę? bo ja się zastanawiałam czy ropień to nie był już skutek zatrucia organizmu - nie przyczyna... ale to takie głupie gdybanie, tylko jak to ja chciałabym wiedzieć :shake:

Z tego co pamiętam z rozmowy z wetem to przy ogólnym osłabieniu organizmu (np. przewlekła choroba) ropień, a właściwie bakterie wywołujące go, są bardzo agresywne, atakują cały organizm, a szczególnie nerki i najczęściej kończy się to tragicznie. Biedny Hasiulek:-(:placz:

Posted

[quote name='malawaszka']takim Cię zapamiętamy psiaku

Cudny, kochany Hasiulkowy pycholek!!! Takim właśnie zostaniesz w pamięci tych, którzy Cię pokochali

Posted

Hasiulku, papa
    Pestka jestem do dyspozycjii w razie potrzeby.
    Nasz wet mówił, że ropnie są niebezpeczne i nasza króliczka 2 tyg.temu 8 letnia staruszka prawdopodobnie też "zeszła" z powodu ropnia(mimo podanego antybiotyku)

Posted

To zdjęcie tak niedawno zrobilyśmy - w Myślenicach jak wyszłyśmy od neurologa.
    W zyciu się wtedy nie spodziewałam, że sytuacja tak się potoczy :shake::placz::shake::placz:

Posted

zerduszko napisał(a):
    Niestety ropnie to poważna sprawa, a często bagatelizowana :(

on miał oczyszczony, miał antybiotyk :( PESTKA taksówką jeździła z nim do weta - chwaliła jaki był grzeczny, jaki kochany :cry:

Posted

Hej dziewczyny... Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, ale jakoś nie miałam siły wejść wcześniej:-( Tak mi jakoś smutno i pusto:shake:

Wieczorem idziemy z Tomkiem pochować Hasiulca:-(

Naprawdę, nie spodziewałam się, że to się tak potoczy. W sobotę byliśmy jeszcze na kontroli u wetynki, wszystko było w porządku. Po guli nie było śladu. Co do zachowania, to rzeczywiście był słabszy, ale to raczej przez pogodę - upały dawały się wszystkim we znaki. W dzień robiliśmy krótkie spacerki, dopiero wieczorem szliśmy dalej.

Wczoraj też było ok, wyszliśmy koło 2 na siku, potem poszłam spać, jeszcze o 4 było wszystko w porządku. Musiał umrzeć pomiędzy 4 a 6, bo wtedy przyjechała śmieciarka i zrobiła straszny łomot - w półśnie zastanawiałam się, dlaczego Haśko nie szczeka - zawsze się darł na takie odgłosy... Ale nie sprawdziłam:-( I dopiero rano jak weszłam na przedpokój zobaczyłam go leżącego:-(:-(:-(

Musiał umrzeć we śnie, bo ja dziś strasznie źle spałam i co chwila się budziłam, więc słyszałabym, gdyby cokolwiek się działo. I wiecie, cieszę się, że odszedł w ten sposób - nie męczył się, pewnie nawet nie wiedział, że to już:-( Tylko i tak mi źle......