Hotel KADIF Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='agnieszka32']Jeśli wszystko dobrze pójdzie, już dzisiaj Pako będzie grzał dupkę w domku ... Ale w takim PRAWDZIWYM?! Z "kominkiem" i prawdziwą miłością a nie udawaną..... ??!! :p Quote
agnieszka32 Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Pako już bezpieczny :multi:. Psiak nikogo nie ugryzł, uciekł w kagańcu, więc byłoby to niemożliwe. Ludzie, niezadowoleni z biegającego bez nadzoru pitbulla w miejscu, gdzie bawiły się dzieci, zawiadomili schronisko. Pako nie musiał przechodzić wobec tego obserwacji i za zgodą Powiatowego Lekarza Weterynarii, mógł zostać zabrany ze schroniska jeszcze dziś. Mielew, z niebieskiego forum, któremu los Pako od dawno nie był obojętny, załatwił sobie urlop i natychmiast wyruszył ze Świnoujścia do szczecińskiego schroniska i za zgodą Fundacji odebrał psa, aby ani jednego dnia dłużej w schronie nie siedział. Pako obecnie przebywa na DT u mielew. Nie wiemy, jak długo może być u niego, gdyż jego tz-ka nie radzi sobie z Pako na spacerach - psiak strasznie nakręca się na patyki i kamienie - dlatego Pako nie może zostać z nimi na stałe, a szkoda, bo mielew bardzo na psie zależy ... Kiedy rozmawiałam z mielew, Pako był już wykąpany i gotowało się dla niego super jedzonko :cool3: Kopiuję post mielew z niebieskiego: [quote name='"mielew"']Pako już grzeje tyłek w kołderce.Wykompany i nakarmiony. Zachowuje się normalnie, jest wesoły, trochę się powydurniał.Trochę zleciał z masy ale go odkarmimy.(nie ma tragedii) Po drodze zatrzymaliśmy się w lesie, rozwaliliśmy kilka badyli.Póżniej wrzucę zdjęcia.Pies jest silny psychicznie.Mimo tego co przeszedł jest bardzo pogodnym psem. PAKO SZUKA DOMU, takiego prawdziwego, z prawdziwą, miłością (niekoniecznie z kominkiem :evil_lol:) Quote
Alicja Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 a wystarczyło by żeby mielew nie kłamał wtedy przy fotach ...i może pies nie musiałby siedzieć w karcerze ...z wyrokiem dobrze że choć on poczuł się na tyle odpowiedzialny , ze zajął psiakiem , ze jednak nie jest mu on obojętny ...mam nadzieję , że teraz psiak już nie dozna zawodu ze strony ludzi Quote
agnieszka32 Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 [quote name='Alicja']a wystarczyło by żeby mielew nie kłamał wtedy przy fotach ...i może pies nie musiałby siedzieć w karcerze ...z wyrokiem dobrze że choć on poczuł się na tyle odpowiedzialny , ze zajął psiakiem , ze jednak nie jest mu on obojętny ...mam nadzieję , że teraz psiak już nie dozna zawodu ze strony ludzi Alicja, ale właśnie mielew nie kłamał - on był przekonany, że Pako jest cały czas u Mariusza - z resztą, jak my wszyscy ... Zdjęcia zrobił Pako kilka tygodni temu i wstawiał po 1-2 dziennie, aby wątek psa był cały czas na szczycie forum. Szkoda tylko, że nie wiedzieliśmy, że fotki nie były robione na bieżąco, a zostały zrobione jakiś czas temu ... Postanowiłam umieścić Mariusza na Czarnych Kwiatkach - na wypadek, gdyby przyszło mu do głowy wziąć następnego psa na DT, który znudzi mu się po miesiącu :angryy::angryy::angryy: Quote
Alicja Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='agnieszka32']Alicja, ale właśnie mielew nie kłamał - on był przekonany, że Pako jest cały czas u Mariusza - z resztą, jak my wszyscy ... Zdjęcia zrobił Pako kilka tygodni temu i wstawiał po 1-2 dziennie, aby wątek psa był cały czas na szczycie forum. Szkoda tylko, że nie wiedzieliśmy, że fotki nie były robione na bieżąco, a zostały zrobione jakiś czas temu ... Postanowiłam umieścić Mariusza na Czarnych Kwiatkach - na wypadek, gdyby przyszło mu do głowy wziąć następnego psa na DT, który znudzi mu się po miesiącu :angryy::angryy::angryy: i słusznie z tymi czarnymi kwiatkami moze sie nie wyraziłam dokładnie ...ale tak to wyglądało jakby faceci trzymali razem , wiem że potem wyjaśnił , że padł ofiarą cwaniaka jak my i Pako wiesz coś mi sie ostatnio podłączyła zasada ograniczonego zaufania :( Quote
agnieszka32 Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 [quote name='Alicja']i słusznie z tymi czarnymi kwiatkami moze sie nie wyraziłam dokładnie ...ale tak to wyglądało jakby faceci trzymali razem , wiem że potem wyjaśnił , że padł ofiarą cwaniaka jak my i Pako wiesz coś mi sie ostatnio podłączyła zasada ograniczonego zaufania :( Ja też myślałam, że działają "razem i w porozumieniu", bo tak to niestety wyglądało ... cały czas podejrzliwie na mielew patrzyłam, nawet nazwałam go "gnojkiem" na niebieskim :evil_lol: Cieszę się, że chłopak okazał się odpowiedzialny, nie pozwolił Pako ani jednego dnia dłużej w schronie siedzieć ... A Mariusz ... cóż, ja z nim jeszcze nie skończyłam :mad: I wiem, że cały czas czyta to forum - i dlatego piszę tutaj - że zrobię wszystko, aby nie uniknął odpowiedzialności za to, co spotkało Pako. Głupota nie jest żadnym usprawiedliwieniem :angryy: Quote
agnieszka32 Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Postój podczas jazdy ze schroniska do DT. A to już po spacerze wieczornym Quote
Hotel KADIF Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='agnieszka32'] PAKO SZUKA DOMU, takiego prawdziwego, z prawdziwą, miłością (niekoniecznie z kominkiem :evil_lol:) No to szukamy!!! :) Czy Pako ma banerek? Jeśli nie to zaraz ściągnę kobitki, które się specjalizują w tym temacie ;) A jakie macie preferencje co do domku? Pitki to hmm.. szczególna rasa a właściwie "szczególnie" postrzegana przez ludzi. A już na pewno "nie dla idiotów"... Roześlę wątek po znajomych. Ps. skąd na tej nowej dogomanii bierzecie emotki?! Quote
agaga21 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 DIF napisał(a): Czy Pako ma banerek? Jeśli nie to zaraz ściągnę kobitki, które się specjalizują w tym temacie ;) A jakie macie preferencje co do domku? Pitki to hmm.. szczególna rasa a właściwie "szczególnie" postrzegana przez ludzi. A już na pewno "nie dla idiotów"... Roześlę wątek po znajomych. banerek jak najbardziej by się przydał. domek: kochający i ODPOWIEDZIALNY! bez innych zwierząt. może być blok, może być domek, byle ciepło i bezpiecznie. Quote
agnieszka32 Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Domek na pewno bez kotów. Z suczką Pako się dogada, u Mariusza (:angryy:) pięknie na spacerach bawił się z suczką ON. Ludzie muszą mieć pojęcie o tej rasie - Pako jest silny, nakręca się na patyki i kamienie - trzeba umieć go wyciszyć. Pięknie chodzi na smyczy, zna komendy, ale potrafi też nieźle pociągnąć. Wskazani ludzie aktywni, nie "kanapowcy" - Pako jest już w pełni zdrowym psem, uwielbia spacery, aczkolwiek z uwagi na jego wiek, nie jest już wyczynowcem. Z dziećmi super się dogaduje, ale lepiej, żeby w przyszłym domku małych dzieci nie było. Nowi właściciele muszą być nie tylko odpowiedzialni, ale i konsekwentni - Pako uwielbia ludzi z 'twardą ręką" (nie mylić z "bijącą ręką"), nie dziamdzioków, dlatego też tak dobrze Mariusz (:angryy:) sobie z nim radził - nie rozczulał się nad nim, nie cackał, pies wiedział, gdzie jest jego miejsce, miał poukładane życie - wtedy nie będzie problemu nad nim zapanować. Quote
ania z poznania Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ps. skąd na tej nowej dogomanii bierzecie emotki?![/QUOTE] Jak już wejdziesz w Odpowiedź, to na dole obok Wyślij odpowiedź masz Opcje zaawansowane i tam są :eviltong: Quote
agnieszka32 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Dzisiaj, godzina 10.00 - poranny relaks :cool3: Quote
Alicja Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [FONT=Arial]:loveu:Pako wie gdzie jego miejsce :p[/FONT] Quote
ania z poznania Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Szkoda, że nie może tam zostać........ Quote
Hotel KADIF Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 ania z poznania napisał(a): Jak już wejdziesz w Odpowiedź, to na dole obok Wyślij odpowiedź masz Opcje zaawansowane i tam są :eviltong: Znalazłam :p! Quote
Hotel KADIF Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Dzień dobry! Poprosiłam Selengę o banerek dla Pako. Qrcze, on go chyba wypastował pastą do butów ;) Na tym ostatnim zdjęciu psiulek błyszczy się jak nie wiem co... Quote
Alicja Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='DIF']Dzień dobry! Poprosiłam Selengę o banerek dla Pako. Qrcze, on go chyba wypastował pastą do butów ;) Na tym ostatnim zdjęciu psiulek błyszczy się jak nie wiem co... jak co ...sprecyzuj ;) Quote
agnieszka32 Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Bardzo dziękuję za banerki :loveu: Quote
Hotel KADIF Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='Alicja']jak co ...sprecyzuj ;) Yyyy.... no jak buty oczywiście! :eviltong::evil_lol: A Selenga jak zwykle niezawodna! Dziękujemy ślicznie! Quote
agnieszka32 Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Kopiuję z niebieskiego: [quote name='"mielew"']Pako ogólnie sprawuje się dobrze. Jest wesoły i żywiołowy, we wszystko co robi wkłada 100% serca. Z ulubionym smakołykiem(strasznie śmierdzącym sprasowanym wołowym p......) Ze sznurem Zdziwiony(oczko po zabiegu zaczyna się już troszkę świecić) Chwila nieuwagi i Pako stworzył sobie legowisko w sypialni(tam na lóżko nie wolno mu włazić a zakazany owoc smakuje najbardziej,całkiem dobrze sie schował) Quote
Alicja Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [FONT=Arial]http://img138.imageshack.us/img138/9395/1004981.jpg :evil_lol::evil_lol::evil_lol: mielew jeszcze raz sorka za podejrzenia o współprace z tym no :angryy:[/FONT] Quote
OniISucz Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Czemu moja świnka nie toleruje innych psów ?:(:(:(:(:(Tak nam się marzy jeszcze psiak w domu !:):):):)Piękny .Podobny do mojego śp Franciszka . Jeśli ktoś wie jak dokonać cudu i sprawić żeby moja Honey pokochała jakiegoś kawalera (najlepiej wykastrowanego ) to pisać na priv :):):):):):):):):0 A Pako rządzi :) Quote
ania z poznania Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 :evil_lol: http://img138.imageshack.us/img138/9395/1004981.jpg :evil_lol: No tak, kto by po dupce poznał, że to Pako :diabloti:! Quote
Greven Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Przeczytałam od deski do deski i aż oddech wstrzymałam, gdy Pako był w schronisku... ehhhhh... Donvitow opowiadał mi o tym domu tymczasowym latem, niby oh i ah, ale jakoś mieliśmy mieszane uczucia. Wygląda na to, że instynkt nie zawiódł. Dobrze, że pies na razie bezpieczny, dobrze. Quote
Recommended Posts