Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Była rodzina zainteresowania poważnie adopcją Pako.

Poza Pakusiem, bardzo spodobał im się Gucio [url]http://www.dogomania.pl/threads/175078-GUCIO-Amstaff-ktA-ry-kocha-wszystko-i-wszystkich-porzucony-szuka-nowego-domu?p=13675836#post13675836[/url] a że Państwo ze Szczecina, to najpierw poszli zobaczyć Gucia i stwierdzili, że nie wyjdą bez niego :evil_lol::loveu:

Tylko czy mielew chciałby się z Pakusiem rozstać? :cool1: :cool3:

Posted

Alicja napisał(a):
Ozzy napisał list do Dzieciątka ;) ...a w nim prośbę ....żeby Pako został na zawsze u mielew ;)

Ja też bym sobie tego życzyła, Alicja ;)
Rozmawiałam z mielew, powiedział że Pakuś musi mieć najlepszy dom pod słońcem (czy coś w tym rodzaju, zapewne "troszkę" ubarwiłam :evil_lol::diabloti:), ale dopóki go nie znajdzie, to będzie u niego i jego TZki :loveu:

Mój słodziak kochany :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='ania z poznania']Cudny jest Pako, niesamowicie mi się podoba!

Mnie też, Aniu - czarna pięknota z niego, a już szczególnie na tle kontrastującej bieli :loveu:
No, prawie bieli :evil_lol:

Przyszła zima i badyli trzeba szukac pod śniegem.

Posted

[quote name='"mielew"']PAKO ŻYCZY WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT.

Ja również życzę Wszystkim Wesołych Świąt . U nas w tym roku będą wyglądały trochę inaczej , po pierwsze jest Pakuś , po drugie nie będzie choinki - no bo Pako zrobiłby wszystko żeby zostały z niej jedynie igiełki

:evil_lol::diabloti:

Mój kochany Pakusiu, życzę Ci wspaniałego kochającego domku :loveu:

Posted

Zobaczcie sami, jakie Pakuś ma życie:

[quote name='"mielew"']U Pakola wszystko ok. Nabrał masy , jest już " w sam raz " . Jest pogodnym psem . W domku bardzo grzeczny , chodzący pieszczoch , tylko by się przytulał i rozdawał buziaki ( kiedy jesteśmy wszyscy razem ). Ciągle chętny do zabawy , uwielbia bawić się sznurem . Jeden sznur starcza na tydzień :lol: Na spacerku się rozkręca , uwielbia biegać i rozgryzać badyle. Niestety nie umie na mieście przejść grzecznie obok kamieni i badyli , z tym jest problem , bo gdy tylko znajdzie jakiś kamień lub gałąź to łapie w łapy i kładzie się na niego , żeby mu czasem nie zabrać . Trzeba dużej siły żeby go odciągnąć albo jakiegoś sposobu - już jeden mamy opracowany . Prośby i groźby nie wchodzą w grę gdyż jest uparty jak osioł :roll: . Żeby nam się nie nudziło to czasem kiedy nas nie ma wpada na genialne pomysły - zjadł nam kabel od telefonu, po świętach ściągnął sobie z blatu kuchennego ( jest tam wysoko ) talerz z makowcem ( owinięty był folią więc nie powinien go kusić , bo nie był na widoku ) no i go zjadł - z talerza zostały strzępy . Dwa dni się stresowaliśmy czy nie zjadł też resztek talerza i czy mu nic nie będzie, ale na szczęście tylko na nerwach się skończyło . Teraz wszystko jest pochowane do szafek , dziesięć razy sprawdzamy wszystko przed wyjściem. No i jeszcze mamy mały problem z zostawianiem go samego w domu , nie wiemy dlaczego ale ostatnio strasznie zaczął to przeżywać . W dzień kiedy jest jasno strasznie jest smutny kiedy ma sam zostać ale jest ok , kiedy tylko robi się ciemno , a my musimy wyjść to jest straszna rozpacz, szczeka , wyje , skacze na drzwi i drapie. Próbujemy go przyzwyczajać ,że to tylko na chwilę i że wrócimy , mamy nadzieję , że mu przejdzie.

Oko nadal jest zakrapiane , za dwa tygodnie idziemy na kontrol, bo powieka jest jeszcze lekko wywinięta , ale jak twierdzi weterynarz nie rysuje po oku , więc może nie będzie trzeba robić ponownego zabiegu . Więcej będzie mógł powiedzieć jak zejdzie z oka stan zapalny. z naszych obserwacji wynika , że zaczął wyraźnie widzieć na oko :)

Co do odzewu z ogłoszeń to brak - i nie powiem żebyśmy z tego powodu byli zmartwieni :D

Jak spać to tylko pod kołderką , no i oczywiście nie pod swoją i nie w swojej sypialni :mrgreen:

Posted

ania z poznania napisał(a):
Ten BRAK ZMARTWIEŃ z powodu braku reakcji na ogłoszenia BARDZO MNIE CIESZY!!!!!!!!

Aniu, coś mi się wydaje, że Pako znalazł w końcu swoje miejsce na ziemi :cool3::cool3::cool3: :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Kopiuję z niebieskiego:

[quote name='"aga1234"']Rozmawiałam z Jackiem (czyli mielew) Pako zostaje w Świnoujściu tymczasem proszę o przeniesienie do działu już w domu. Sytuacja może jedynie zmienić się gdy diametralnie zmieni się sytuacja życiowa rodziny Jacka ( na co się nie zanosi - nie dot. to planowania powiekszenia rodziny)
Dziękujemy Jackowi i jego małżonce za "miłość", którą obdarzyli Pako.

A nie mówiłam? :cool3::cool3::cool3:

Strasznie się cieszę, w końcu mogę napisać oficjalnie to, co i tak większość z nas przeczuwała i o co się modliła:

PAKO MA CUDOWNY, WSPANIAŁY DOMEK
!!!!!!!!!!

:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='agnieszka32']Kopiuję z niebieskiego:

Strasznie się cieszę, w końcu mogę napisać oficjalnie to, co i tak większość z nas przeczuwała i o co się modliła:

!!!!!!!!!!

CUDOWNIE :multi:

Agnieszko , wielkie dzięki za dopilnowanie sprawy Pako , co zaowocowało tak cudnym domkiem :Rose:

Posted

[quote name='agnieszka32']Kopiuję z niebieskiego:

!!!!!!!!!!

CUDOWNIE :multi:

Agnieszko , wielkie dzięki za dopilnowanie sprawy Pako , co zaowocowało tak cudnym domkiem :Rose:

Posted

Podziękowania i słowa uznania to się należą Jackowi (mielew z niebieskiego forum), który okazał się fantastycznym odpowiedzialnym człowiekiem z wielkim serduchem.
Pomimo wielu obaw i problemów, postanowili zaopiekować się Pako i dali mu najwspanialszy dom.:loveu::loveu::loveu: