Alicja Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Linka już jest to będą spacerki na lince ;) Super się Pakusiowi DT trafił ....oj jak się Mariusz w nim tak rozkocha to nam sie jeszcze na DS zmieni :razz:;) Quote
lukann Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Mariusz cieszę się że Wam sie układa!!!! szkoda ze Aga nie dala znac to odwiedziłabym Was z nią. jeśli będziesz potrzebowal pomocy - dzwoń - masz do mnie nr no i dawaj szybko zdjęcia!!! PS. sprawdziles sie jako pasażer - nie marudzisz ;) dlatego jesli bedziesz chciał kolejnego psa na DT pojade znowu hahaha Quote
agnieszka32 Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 lukann napisał(a):Mariusz cieszę się że Wam sie układa!!!! szkoda ze Aga nie dala znac to odwiedziłabym Was z nią. jeśli będziesz potrzebowal pomocy - dzwoń - masz do mnie nr no i dawaj szybko zdjęcia!!! PS. sprawdziles sie jako pasażer - nie marudzisz ;) dlatego jesli bedziesz chciał kolejnego psa na DT pojade znowu hahaha Ania, przepraszam, do końca nie wiedziałam, czy dojadę do Mariusza, bo mi się w pracy przedłużyło, a bardzo zależało mi na odwiedzeniu chłopaków, bo miałam trochę akcesoriów dla małego, karmę i przysmaki (no i zabaweczki :cool3:). No i nie sądziłam, że będzie Ci się chciało jechać ze mną :eviltong: Następnym razem bardzo chętnie z Tobą pojadę :loveu: Masz to jak w banku :evil_lol: Quote
bosmanczesiek76 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 podroz mi tez milo zleciala pewnie ze bede chcial zebys jechala jak cos Quote
bosmanczesiek76 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 drogie panie wasze wszystkie polecenia i rady biore do serca i bede je stosowal Quote
bosmanczesiek76 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Witam wszystkich. Dzisiaj Pako idzie do weterynarza na przeglad ogolny i musze poprosic weta, zeby sprawdzil mu przednie lapki,poniewaz zauwazylem,ze chyba jego stawy sa w zlej kondycji.Jak zaczyna isc to idzie tak jakby mial gips na przednich lapach.Wczoraj jak byla Agnieszka u mnie w odwiedzinach to tez to zauwazyla.Pozdrawiam serdecznie. Quote
rufusowa Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 ciekawe co powie wet czekamy na relację :p Quote
agnieszka32 Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Byliśmy dzisiaj u weta, dokładnie o wszystkim napisze Mariusz, ja tylko kilka suchych zdań: Pako ma spuchniętą mosznę po kastracji, boli go to, nie pozwala się dotknąć - dostał w zastrzykach antybiotyk oraz lek na opuchliznę i przeciwbólowy. Co do łapek - to dopiero zobaczymy - wet wykręcał je na wszystkie strony, nie widział, aby Pako to bolało - najprawdopodobniej to dolegliwości stawowe - może reumatyzm? Pako spędził trochę czasu w schronie - zimny beton i zapalenie gotowe. Dostanie leki przeciwbólowe i przeciwzapalne i zobaczymy, czy będzie poprawa. Jak nie, to zaczniemy szukać innej przyczyny. Pako ma też kłopoty z oczkami - łzawią mu, ropieją, ma czerwone i podrażnione - ale przyczyna jest znana - entropium. Dolne powieki są podwinięte i rzęsy drażnią oczy. Pako czeka zabieg na oczka, ale z tym też sobie poradzimy, będzie dobrze ;) Teraz pozostaje czekać na relacje Mariusza. Ja powiem jedno - psiak jest tak w niego wpatrzony, przytulony, że aż coś wspaniałego. Ma chłopak rękę do psów :loveu: Pako przepięknie chodzi na smyczy, przy nodze, zna komendy. Był niesamowicie grzeczny u weta, leżał i pozwalał zrobić ze sobą dosłownie wszystko. Wspaniały pies :multi: Aaa i Pako był ważony - 24 kg. Jest chudziutki,ale jak nabierze ciałka, to będzie wspaniale zbudowany pies, bo mięśnie ma pięknie pod skórą zarysowane :cool3: Quote
agaga21 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 bieeedny pakuś! jak to dobrze, że jest już w dt. i te oczka pewnie go bardzo bolą:-( a zdjęć jak nie było tak nima...?:mad::razz::razz: Quote
agnieszka32 Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 agaga21 napisał(a): a zdjęć jak nie było tak nima...?:mad::razz::razz: No bo ..... ja znów nie wzięłam aparatu :evil_lol: Poproszę Mariusza, to zrobi trochę fotek, wyśle mi na maila i wstawię :eviltong: Quote
agnieszka32 Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Proszę bardzo, oto kilka zdjęć przesłanych mi przez Mariusza :loveu: Na tym zdjęciu widać, jaki jest chudziutki :-( Quote
hajaa Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Piękny pies :loveu: Chudy, chudy, ale to wszystko da się nadrobic ;) Quote
bosmanczesiek76 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Wiem chudziutki jest,ale mysle,ze w koncu troszke przybierze Quote
agaga21 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 pako jest bardzo piękny! ale.....bez smyczy:mad: Quote
agnieszka32 Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 [quote name='agaga21']pako jest bardzo piękny! ale.....bez smyczy:mad: Pies nie będzie już spuszczany ze smyczy ;) Teraz kilka nowych fotek zrobionych przez Mariusza Quote
bosmanczesiek76 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Do zdjec nie trzymalem Pako na smyczy,a po za tym tam gdzie byly robione zdjecia to nie ma szans na ucieczke.Na spacerze jak bede robil mu zdjecia to bede Paka przypinal do drzewa.Chcialbym jeszcze powiedziec,ze ostatnio jak z nim bylem w lesie to bylo spotkanie jego z lesnym koziolkiem.Powiem szczerze nie byl nim zbytnio zainteresowany bardziej mna sie interesowal.Zauwarzylem,ze Pako juz chyba nie jest zaintersowany pewnymi sprawami jak kot,kury,bo na moim podworku sa kury,poprostu juz chyba mu sie nie chce biegac za nimi.Woli isc ze mna lub za mna na pole,lake czy do lasu.Wiem powtarzam sie,ale to pies ideal i caly czas jestem nim zachwycony.Nic zlego nie mozna na niego powiedziec.Ludzie na wosce nie schodza mu z drogi,bo nie ma takiej potrzeby.Idzie spokojnie przy nodze,smycz jest luzna wtedy i mysle,ze czasem chyba jej nawet nie czuje jak idzie wszelkach czy jak ma zalozona obroze tak blisko trzyma sie nogi.Na prawde pilnuje sie mnie,ze az czasem nie moge w to uwierzyc.Jest cholernie madry.Pozdrawiam serdecznie. Quote
agaga21 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 strasznie się cieszę, że dałeś temu psu szansę na lepsze życie. teraz trzeba wyleczyć mu oczka i znaleźć wspaniały dom i pana, który go tak pokocha jak ty mariuszu. Quote
agnieszka32 Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 [quote name='agaga21']strasznie się cieszę, że dałeś temu psu szansę na lepsze życie. teraz trzeba wyleczyć mu oczka i znaleźć wspaniały dom i pana, który go tak pokocha jak ty mariuszu. To nie będzie takie proste, coś czuję, że Mariusz go baaaardzo pokochał :cool3: i nie wiem, czy będzie chciał go oddać ;):evil_lol: Quote
agaga21 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 agnieszka32 napisał(a):To nie będzie takie proste, coś czuję, że Mariusz go baaaardzo pokochał :cool3: i nie wiem, czy będzie chciał go oddać ;):evil_lol: super by było gdyby nie oddał już go ale sama pisałaś że tryb pracy mariusza nie pozwala mu na to by mieć psa " na zawsze":shake: a szkoda. Quote
bosmanczesiek76 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Nikt go nie pokocha jak ja tego jestem pewny,ale jesli ktos chociaz w czesci go pokocha jak ja to juz bede szczesliwy.Zauwarzylem jeszcze,ze moj dotyk go uspokaja,Nie oddalbym juz go gdybym nie pracowal w wojsku i byl na co dzien w domu,ale jest jak jest i tak bedzie jeszcze troche.Ciesze sie,ze chodz troche zazna spokoju u mojego boku.Zasluzyl na to soba.Dobra koncze,bo sie jeszcze rozkleje hihihihi.Pozdrawiam.Mam olbrzymia prosbe pomozcie mi znalezc mu dobry dom staly.Nalezy mu sie wszystko co naj.On oddaje to samo co naj ze swojej strony. Quote
Alicja Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 to se pochlipię .... Pako trafił na super DT Quote
bosmanczesiek76 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 czesc wszystkim wlasnie wrocilismy ze spaceru,byl bardzo dlugi do tego stopnia go zmeczylem ze musialem z powrotem ciagnac go na tej dlugiej lince ktora dostalem od agi co pare metrow sie kladl nie powiem ja tez jak na piechocinca przystalo jestem padniety super pogoda przepraszam ale teraz nawet nie mielismy juz sily robic zdjecia postaram sie pozniej zrobic jestesmy po sluzbie i po bardzo dlugim spacerze wybaczcie pozdrawiam p.s. nawet nir chce mi sie stawiac kropki i przecinki oraz pisac duzych liter ide sie troszke zdrzemnac chociaz godzinke Quote
Recommended Posts