agnieszka32 Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Wieści od mielew: "mielew" napisał(a):Bylismy u weterynarza na kontroli oka. Poprawiać najprawdopodobniej nie trzeba. Blizna na zewnętrznej części oka ładnie znika. Mamy jeszcze przez tydzień zakrapiać, następnie kontrola. Wet mówił, że Pakol ma genetycznie mniejsze oko, lub może to być wynikiem urazu. Należy sie skoncentrować na tym aby zmiany się nie pogłębiały(głównie te we wnętrzu oka). Pako na to oko zaczął lepiej widzieć, mruży powiekę kiedy zbliżasię palec(wcześniej tego nie robił) podczas zakrapiania widzac spadającą kroplę też potrafi szybko zabrać mordkę. Podczas robienia zdjęć z lampą oko zaczyna się trochę świecić. Mamy nadzieję ,że zmiany będą się powoli cofać. Dajemy mu dużo witamin szczególnie A i E. A tak poza tym to niezły cwaniak z niego. Kiedy idziemy zakropić mu oko , to zaraz się kładzie u siebie i udaje że śpi , jak podejdzie się do niego bliżej to zaczyna mocno chrapać - i nie ważne że przed chwilą biegał ze sznurem :mrgreen: . a drugi sprawdzony jego sposób to taki , że kładzie się na prawym boku i daje do zakropienia zdrowe oko . No i żeby nie było tak słodko , to jest też nieznośny . Popołudniowy spcer z nim bywa udręką - trzeba go całą drogę odrywać od zbrylonego śniegu , łapie każdą bryłę w łapy i kładzie się na niej ( nic wtedy do niego nie dociera ) - teraz tych brył jest pełno więc można stracić cierpliwość , trzeba go odrywać na siłę bo nic nie działa - jest to dość ciężkie bo zrobił się z niego niezły klocek. Kamienie dało się opanować bo nie było ich po drodze tak wiele ale z tym śniegiem to masakra . Dopiero co nauczył się żeby nie łapać za smycz i jej nie szarpać warcząc przy tym okrutnie , że ludzie bali się przejść obok nas ( robił tak zawsze na przejściu dla pieszych- na środku ulicy ) i nie szczekać cały czas podczas godzinnego spaceru - ale na te bryły nie mamy żadnego pomysłu - wcale się wtedy nie słucha . No a jak idziemy wszyscy razem na spacer to popisom nie ma końca :twisted: !!!!! No i jest też go za co pochwalić - w domu to anioł !!!! ( właśnie sobie głośno chrapie i tylko nochal wystaje mu spod kołderki ). Ale nie ma czym się martwić - jutro nowy dzień " czarny diabeł " pewnie wymyśli coś nowego - bo on nie lubi jak jest nudno :D :loveu::loveu::loveu: Quote
mielew Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Witam wszystkich śledzących historię Pakola . Sorki , że nie miałem czasu tutaj zaglądać , teraz się poprawię :) Dzięki Agnieszce 32 jesteście na bieżąco . Jak będę miał chwilę to wkleję fotki . A teraz muszę uciekać bo Pako ciągnie mnie na spacer ! Quote
ania z poznania Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Witamy, Mielew! Cieszę się bardzo, że Pako u Was został :loveu: Quote
Alicja Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 [quote name='mielew']Witam wszystkich śledzących historię Pakola . Sorki , że nie miałem czasu tutaj zaglądać , teraz się poprawię :) Dzięki Agnieszce 32 jesteście na bieżąco . Jak będę miał chwilę to wkleję fotki . A teraz muszę uciekać bo Pako ciągnie mnie na spacer ! czyli będą foty ;)i opowieści Quote
andzia69 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Bardzo sie cieszę :) Mielew - dziekuje!:):) Quote
agnieszka32 Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Wszyscy dziękujemy za taki wspaniały domek, jaki mielew i jego TZtka stworzyli Pakusiowi :loveu: Mam nadzieję, że będą żyli "długo i szczęśliwie" :evil_lol:;) Mielew - i witamy na forum. Teraz musisz się liczyć z tym, że my - wstrętne baby, będziemy Cię molestować o foty, tzn grzecznie prosić :mad:(prawda, Aniu? :evil_lol:) A Alicja to zadowoli się jedynie fotami w ilości co najmniej 200 :diabloti::eviltong: Quote
ania z poznania Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 agnieszka32 napisał(a): Teraz musisz się liczyć z tym, że my - wstrętne baby, będziemy Cię molestować o foty, tzn grzecznie prosić :mad:(prawda, Aniu? :evil_lol:) A Alicja to zadowoli się jedynie fotami w ilości co najmniej 200 :diabloti::eviltong: Oczywiście, Mielew, my zawsze najpierw grzecznie prosimy :mad:, a Alicja poniżej 200 sesji nie zalicza :diabloti: Quote
agaga21 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 hehe, nie straszcie mielewa bo zniknie i znowu agnieszka będzie musiała zdjęcia z niebieskiego kopiować ;) Quote
ania z poznania Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 He he, na niebieskie też trafimy i dalej będziemy grzecznie prosić :mad: :diabloti:! Quote
mielew Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 No to obiecane fotki przystojniaka . na 200 zdjęc brak nam czasu :) Może w weekend będzie jakaś sesja na plaży , zobaczymy. Quote
ania z poznania Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Wiem, że się powtarzam, ale CUDNY JEST!!! Nie mogę wyjść z podziwu nad jego urodą! Quote
agnieszka32 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Piękny ten Czarny Diabeł :loveu: Na fotkach wygląda na aniołka :diabloti::diabloti::diabloti:, ja nie wiem, czego mielew od niego chce :evil_lol: Dziękujemy za fotki i liczymy na znaaaacznie więcej - czekamy na sesję plażową ;) Quote
agaga21 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 a ja się cieszę, że na stare lata pako ma zapewniony spokój i bezpieczeństwo :) Quote
ania z poznania Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 agnieszka32 napisał(a): Na fotkach wygląda na aniołka :diabloti::diabloti::diabloti:, ja nie wiem, czego mielew od niego chce No ja też nie rozumiem, siedzi piecho na baczność przecież :diabloti::evil_lol: Quote
mielew Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 A tak bombel dzisiaj poszedł spać. Tylko kinol wystaje spod kołderki. Quote
Alicja Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 zmarzło dziecko to pod kołderka śpi ;) http://img229.imageshack.us/img229/1831/20100121032.jpg Quote
agnieszka32 Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Najpiękniejszy widok, jaki mogłam sobie wymarzyć dla Pakola :loveu: I najlepszy domek, jaki mógł mu się trafić (a co :eviltong:, pocukrzę trochę, bo wcześniej trochę nabluzgałam :evil_lol::diabloti:) Quote
mielew Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Dzisiejsze zdjęcia czarnucha. a to zdjecie byloby fajne gdyby operator nie spier...... Quote
agaga21 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 http://img31.imageshack.us/img31/774/100b5210.jpg jaka mina!:evil_lol::evil_lol::evil_lol::loveu: Quote
agnieszka32 Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 A tutaj jak pychol do całowania nadstawia :diabloti: http://img209.imageshack.us/img209/480/100b5190.jpg Całuj Pańcia, całuj i buziaków nie żałuj :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Alicja Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 kochany jest http://img209.imageshack.us/img209/480/100b5190.jpg Quote
ania z poznania Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Cioteczki kochane, zapraszamy na nowy bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/178635-bazarek-za-dychAE-RA-A-NOA-CI-KSIAE-A-KI-PA-YTY-DROBIAZGI-NA-BB-DO-12-lutego?p=13978682#post13978682 Quote
agnieszka32 Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Piękny i jeszcze raz piękny!!! Quote
Recommended Posts