Edi100 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Była u mnie własnie kobieta, widac że schorowana. Mówiła, że przyszła prosić o pomoc. Na ul Willowej w Zmigrodzie zostały same dwa psy, bo ich Pan trafił do więzienia. Ona chodzi je karmić, choć nie ma siły bo jest po operacji. Nie ma też środków:( Przyszła do mnie, ale jak ja jej mogę pomóc? Nawet nie mogę jej wesprzeć finansowo, bo u mnie kasa to koszmar:(:( a pięć futer na utrzymaniu i dziecko:( Obiecałam jej pomoc choć w ogłoszeniach. Jak wróci KropkaKropka pójdziemy tam z tą kobietą zrobić foty. z tego co wiem to jest jedna drobna suczka wielkości i umaszczenia jamnisia. Nie ma górnych zębów.Grzeczna i wychowana w domu. Podaje łapkę i przynosi kapcie... Drugi to pies ok dwu letni, podobny do sznaucera i pona. Grzeczny, też nosi kapcie na zawołanie. Chcę Was prosić o pomoc w ogłoszeniach, żeby kobieta nie zrezygnowała a psy żeby nie trafiły do baby...:placz: Quote
majqa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Edi100 napisał(a):(...) Chcę Was prosić o pomoc w ogłoszeniach, żeby kobieta nie zrezygnowała a psy żeby nie trafiły do baby...:placz: Edi, przepraszam za własną zaćmę ale...Do jakiej baby miałyby trafić te psy? Quote
Edi100 Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Żmigrodzkiej kolekcjonerki... Pamiętacie trzynastkę szczeniąt, albo Piano i Puśkę?... Do niej:shake: Quote
majqa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Jasne, że pamiętam. :-( Dziękuję za wyjaśnienie. Quote
Poker Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 czyli jaka pomoc teraz, na już jest potrzebna? Quote
Edi100 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Poker napisał(a):czyli jaka pomoc teraz, na już jest potrzebna? Ogłoszenia. Mam nadzieję że jutro uda sie mi i Kropce ( moja córka) podejść zrobić zdjęcia i poznać psy. Pewnie że najlepiej by było DT, ale realia są jakie są. Mam nadzieję że jutro sie uda, bo wczoraj zostałam napadnieta i uderzona...:(:( Nie wiem co z moimi żebrami, jak na razie czekam na wizytę lekarską i trudno sie mi oddycha:( Quote
ulvhedinn Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Edytko :-( Spróbuj faktycznie zrobić fotki psiaków i jakieś info o nich? Rozumiem, ze mieszkaniowe...? P.S. I podajżesz mi swój aktualny nr na PW, bo miałam dość długo kłopoty z telefonem i zżarło mi część numerów...... :oops: Quote
Edi100 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 ulvhedinn napisał(a):Edytko :-( Spróbuj faktycznie zrobić fotki psiaków i jakieś info o nich? Rozumiem, ze mieszkaniowe...? P.S. I podajżesz mi swój aktualny nr na PW, bo miałam dość długo kłopoty z telefonem i zżarło mi część numerów...... :oops: Psy mieszkaniowe. Ulv, odezwę się wieczorem. Proszę Cię o pomoc w znalezieniu Dt dla koteczka 4 miesiące. Biały z łatką na cito!:( Znasz moją sytuację, teraz jest horror...:placz: Nie daję rady... Quote
ruda megi Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Przerażacie mnie, naprawdę, mieszkam na wsi o okolicach od niedawna i nie znam Żmigrodu ale wydaje mi się , że najpierw powinno się poinformować jakiś TOZ, policję itp bo raczej zabranie psów z posesji nawet jak pan jest o ile to prawda w więzieniu to chyba przestępstwo...Taki ktoś może wrócić i mieć pretensje. Co innego dokarmianie. Ale o losie zwierzaków musi chyba zdecydować jakaś poważniejsza instytucja do tego powołana. Jeszcze się w coś wpakujecie. I kto to jest ta jakaś kolekcjonerka? o co chodzi:crazyeye:i Quote
majqa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Edi100 napisał(a):(...) wczoraj zostałam napadnieta i uderzona...:(:( Nie wiem co z moimi żebrami, jak na razie czekam na wizytę lekarską i trudno sie mi oddycha:( O mój Boże, bardzo współczuję...:-( Quote
ruda megi Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Bardzo Ci współczuję, myślałam, że to spokojne ciche miasteczko a tu proszę.. Tego kto Cię pobił powinni chyba oj wolę nie pisać:mad:. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Quote
Edi100 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 ruda megi napisał(a):Przerażacie mnie, naprawdę, mieszkam na wsi o okolicach od niedawna i nie znam Żmigrodu ale wydaje mi się , że najpierw powinno się poinformować jakiś TOZ, policję itp bo raczej zabranie psów z posesji nawet jak pan jest o ile to prawda w więzieniu to chyba przestępstwo...Taki ktoś może wrócić i mieć pretensje. Co innego dokarmianie. Ale o losie zwierzaków musi chyba zdecydować jakaś poważniejsza instytucja do tego powołana. Jeszcze się w coś wpakujecie. I kto to jest ta jakaś kolekcjonerka? o co chodzi:crazyeye:i Kobieta która przyszła po pomoc, ma klucze i jest z rodziny. Jest chora i nie ma warunków żeby je zabrać. Chce im dac szansę na normalny dom bo taki miały.Poszła po pomoc do naszego weta a On wysłał ja do mnie... W Żmigrodzie nie ma TOZ ani nic takiego. Jest Pani Tosia i ja:( Quote
ulvhedinn Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 No własnie, w cholernym Żmigrodzie jest tylko Edyta. :shake: A się tak spytam, offtopowo, co u babsztyla? Widziałam, że TOZ zabrał maluszki? Quote
Edi100 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 ulvhedinn napisał(a):No własnie, w cholernym Żmigrodzie jest tylko Edyta. :shake: A się tak spytam, offtopowo, co u babsztyla? Widziałam, że TOZ zabrał maluszki? U baby to samo. Zbiera psy i jej podrzucają. Jeszcze w tym miesiącu jest zehbranie w Gminie na temat schronu... Jeden z radnych zaprosił mnie na posiedzenie... Tylko czy Ktoś mnie wysłucha?:roll: Quote
malagos Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Pewnie, ze wysłucha, tylko przygotuj mocne argumenty, zapisz je. A babsztyl, jak widzę, nieśmiertelny :crazyeye: :shake: Edi, co z tym napadem? Boze, jak sie czujesz, co z żebrami? Okradli Cię? :-( Quote
Edi100 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 malagos napisał(a):Pewnie, ze wysłucha, tylko przygotuj mocne argumenty, zapisz je. A babsztyl, jak widzę, nieśmiertelny :crazyeye: :shake: Edi, co z tym napadem? Boze, jak sie czujesz, co z żebrami? Okradli Cię? :-( Nie, to nie był rabunek Żebro boli, jutro dopiero lprześwietlenie. Mam ketonal ale nie ma ulgi:( Quote
majqa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Edi, jeśli masz poduszkę elektryczną lub termofor, rozgrzej okolicę kręgosłupa na wysokości poturbowanych żeber, a potem i je same. Quote
Edi100 Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 majqa napisał(a):Edi, jeśli masz poduszkę elektryczną lub termofor, rozgrzej okolicę kręgosłupa na wysokości poturbowanych żeber, a potem i je same. Spałam hm, na siedząco z termoforem. Teraz jestem w pracy choc powinnam zostać w domu:( Cóz zycie... Nie pójdę dziś zrobić fot, to kawał drogi a brak sił:( Umówię sie na inny dzień, niestety Quote
majqa Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Wiem Edi, że los tych i innych psiaków to Twoje Drugie Imię ale...błagam, tym razem w pierwszej kolejności zadbaj o siebie. :-( Quote
GoniaP Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Edi, podaj mi swój aktualny numer, nie mogę się z Tobą skontaktować :( Quote
Isadora7 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 majqa napisał(a):Jak się dziś czujesz Edi? Ja kibicuję po cichutku i cieplutkie mysli tak tylko i tylko tyle mogę Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Napdli Ciebie za zwierzaki?Widziałaś napastnika?Zgłosiłaś na policję? Co za ludzie:angryy: E/W Quote
Edi100 Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 majqa napisał(a):Jak się dziś czujesz Edi? Lepiej, lepiej Quote
Recommended Posts