Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Była u mnie własnie kobieta, widac że schorowana. Mówiła, że przyszła prosić o pomoc. Na ul Willowej w Zmigrodzie zostały same dwa psy, bo ich Pan trafił do więzienia. Ona chodzi je karmić, choć nie ma siły bo jest po operacji. Nie ma też środków:( Przyszła do mnie, ale jak ja jej mogę pomóc? Nawet nie mogę jej wesprzeć finansowo, bo u mnie kasa to koszmar:(:( a pięć futer na utrzymaniu i dziecko:(
Obiecałam jej pomoc choć w ogłoszeniach. Jak wróci KropkaKropka pójdziemy tam z tą kobietą zrobić foty. z tego co wiem to jest jedna drobna suczka wielkości i umaszczenia jamnisia. Nie ma górnych zębów.Grzeczna i wychowana w domu. Podaje łapkę i przynosi kapcie...
Drugi to pies ok dwu letni, podobny do sznaucera i pona. Grzeczny, też nosi kapcie na zawołanie. Chcę Was prosić o pomoc w ogłoszeniach, żeby kobieta nie zrezygnowała a psy żeby nie trafiły do baby...:placz:

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Edi100 napisał(a):
(...) Chcę Was prosić o pomoc w ogłoszeniach, żeby kobieta nie zrezygnowała a psy żeby nie trafiły do baby...:placz:

Edi, przepraszam za własną zaćmę ale...Do jakiej baby miałyby trafić te psy?

Posted

Poker napisał(a):
czyli jaka pomoc teraz, na już jest potrzebna?

Ogłoszenia. Mam nadzieję że jutro uda sie mi i Kropce ( moja córka) podejść zrobić zdjęcia i poznać psy. Pewnie że najlepiej by było DT, ale realia są jakie są.
Mam nadzieję że jutro sie uda, bo wczoraj zostałam napadnieta i uderzona...:(:( Nie wiem co z moimi żebrami, jak na razie czekam na wizytę lekarską i trudno sie mi oddycha:(

Posted

Edytko :-( Spróbuj faktycznie zrobić fotki psiaków i jakieś info o nich? Rozumiem, ze mieszkaniowe...?

P.S. I podajżesz mi swój aktualny nr na PW, bo miałam dość długo kłopoty z telefonem i zżarło mi część numerów...... :oops:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Edytko :-( Spróbuj faktycznie zrobić fotki psiaków i jakieś info o nich? Rozumiem, ze mieszkaniowe...?

P.S. I podajżesz mi swój aktualny nr na PW, bo miałam dość długo kłopoty z telefonem i zżarło mi część numerów...... :oops:

Psy mieszkaniowe.
Ulv, odezwę się wieczorem. Proszę Cię o pomoc w znalezieniu Dt dla koteczka 4 miesiące. Biały z łatką na cito!:(
Znasz moją sytuację, teraz jest horror...:placz: Nie daję rady...

Posted

Przerażacie mnie, naprawdę, mieszkam na wsi o okolicach od niedawna i nie znam Żmigrodu ale wydaje mi się , że najpierw powinno się poinformować jakiś TOZ, policję itp bo raczej zabranie psów z posesji nawet jak pan jest o ile to prawda w więzieniu to chyba przestępstwo...Taki ktoś może wrócić i mieć pretensje. Co innego dokarmianie. Ale o losie zwierzaków musi chyba zdecydować jakaś poważniejsza instytucja do tego powołana. Jeszcze się w coś wpakujecie. I kto to jest ta jakaś kolekcjonerka? o co chodzi:crazyeye:i

Posted

Edi100 napisał(a):
(...) wczoraj zostałam napadnieta i uderzona...:(:( Nie wiem co z moimi żebrami, jak na razie czekam na wizytę lekarską i trudno sie mi oddycha:(

O mój Boże, bardzo współczuję...:-(

Posted

Bardzo Ci współczuję, myślałam, że to spokojne ciche miasteczko a tu proszę..
Tego kto Cię pobił powinni chyba oj wolę nie pisać:mad:.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Posted

ruda megi napisał(a):
Przerażacie mnie, naprawdę, mieszkam na wsi o okolicach od niedawna i nie znam Żmigrodu ale wydaje mi się , że najpierw powinno się poinformować jakiś TOZ, policję itp bo raczej zabranie psów z posesji nawet jak pan jest o ile to prawda w więzieniu to chyba przestępstwo...Taki ktoś może wrócić i mieć pretensje. Co innego dokarmianie. Ale o losie zwierzaków musi chyba zdecydować jakaś poważniejsza instytucja do tego powołana. Jeszcze się w coś wpakujecie. I kto to jest ta jakaś kolekcjonerka? o co chodzi:crazyeye:i

Kobieta która przyszła po pomoc, ma klucze i jest z rodziny. Jest chora i nie ma warunków żeby je zabrać. Chce im dac szansę na normalny dom bo taki miały.Poszła po pomoc do naszego weta a On wysłał ja do mnie...
W Żmigrodzie nie ma TOZ ani nic takiego. Jest Pani Tosia i ja:(

Posted

ulvhedinn napisał(a):
No własnie, w cholernym Żmigrodzie jest tylko Edyta. :shake: A się tak spytam, offtopowo, co u babsztyla? Widziałam, że TOZ zabrał maluszki?

U baby to samo. Zbiera psy i jej podrzucają. Jeszcze w tym miesiącu jest zehbranie w Gminie na temat schronu... Jeden z radnych zaprosił mnie na posiedzenie... Tylko czy Ktoś mnie wysłucha?:roll:

Posted

Pewnie, ze wysłucha, tylko przygotuj mocne argumenty, zapisz je.
A babsztyl, jak widzę, nieśmiertelny :crazyeye: :shake:

Edi, co z tym napadem? Boze, jak sie czujesz, co z żebrami? Okradli Cię? :-(

Posted

malagos napisał(a):
Pewnie, ze wysłucha, tylko przygotuj mocne argumenty, zapisz je.
A babsztyl, jak widzę, nieśmiertelny :crazyeye: :shake:

Edi, co z tym napadem? Boze, jak sie czujesz, co z żebrami? Okradli Cię? :-(

Nie, to nie był rabunek
Żebro boli, jutro dopiero lprześwietlenie. Mam ketonal ale nie ma ulgi:(

Posted

majqa napisał(a):
Edi, jeśli masz poduszkę elektryczną lub termofor, rozgrzej okolicę kręgosłupa na wysokości poturbowanych żeber, a potem i je same.

Spałam hm, na siedząco z termoforem. Teraz jestem w pracy choc powinnam zostać w domu:( Cóz zycie...
Nie pójdę dziś zrobić fot, to kawał drogi a brak sił:(
Umówię sie na inny dzień, niestety

Guest Elżbieta481
Posted

Napdli Ciebie za zwierzaki?Widziałaś napastnika?Zgłosiłaś na policję?
Co za ludzie:angryy:
E/W