Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o ulicy frytkowej to nawet ogólnopolska prasa pisała :)
absolutny must have ;) frytki od Gucciego :) czynne całą dobę, kto więc zgłodnieje w czasie nocnego imprezowania, biegnie na frytki :)

Był Hotel Polonia, była restauracja, był sklep z rzeczami dla wybrańców, bo drogo i luksusowo, zostały odrapane mury i plakat w oknie- smutne to...

Ania i jej warkocz

i wracam do lipca

bo każde pudło, to dobre pudło!

Posted

goście goście :)

mam nadzieję, ze mogę umieścić to zdjęcie :)

sąsiedzi Cygana:)

nie było pasów, więc je namalowaliśmy :)
od razu wieść po wsi poszła, że nielegalne :D

back to Warsaw...

Posted

tak Kot jest super :)
ładnieje Częstochowa, fakt, ale powoli... główne Aleje wyglądają jak plac budowy! Od dawna! wyremontowali póki co tylko III Aleję- tą najbliżej Jasnej Góry. W reszcie wycięli wielkie drzewa i rozkopali- widoki jak na Marsie...

Posted

Ooo widze Hanusie Murkowa z Ania :iloveyou: Obie dziewczynki w sukienkach, ehhh moja corka to nie wiem czy ze 2 razy w zyciu miala sukienke ubrana, 1 na komunie i kiedys tam wczesniej ;-) Fryzure w korone tez robilam,ale Tobie Eloise rowniutko wyszla :D

Frytki u Gucciego, nie no, odlot :fadein: Ogolnie swietne zdjecia :D :D

Posted

tak cudnego warkocza zaplotła Ani ciocia, ja jeszcze nie potrafię ;)

Kochani, z okazji nadchodzącego Nowego Roku ( może dotrwam ;) ) życzę Wam dużo zdrowia, bo jak jest zdrowie, to wszystko się da! I dużo optymizmu w tej ponurej zwykle rzeczywistości! :) Wszystkiego dobrego!!!!
Odtańczyłam z Anią gangam style- imprezę sylwestrową uważam za udaną i zakończoną :D najadłyśmy się jeszcze chipsów, które sowicie popiłam colą :) rozpusta na całego :)

Posted

Sprzed sekundy: Ania macha nogą Ofikowi przed nosem! Ofik się wkurzył i złapał za machający obiekt- Ania w płacz: Ofik! Nie śpisz dzisiaj ze mną! I za karę będziesz spał całą noc na podwórku!
No, rozbawiła mnie nieprzeciętnie :D

Nasze psiaki mają wystrzały w nosie, bardziej przestraszyły się naszego tańca :D
U rodziców Dżek boi się wyjść z domu, ale wyjątkowo dobrze w tym roku znosi te durne wystrzały, ani nie szczeka ani się nie ukrywa, leży spokojnie obok wyjącego telewizora :)

Posted

tak się pije sok zdaniem Jonatana

A to był niezły numer... Idziemy sobie przez centrum Warszawy, a na jakimś placu, leżą na plecach i na bokach koty- nie pamiętam 5 czy 7 sztuk a wokół nich łażą gołębie, mnóstwo gołębi. Idziemy, stajemy i gapimy sie z rozdziawionymi gębami ( ja i Milena) i się zastanawiamy, jaka zaraza koty powaliła, a tu nagle, koty się przeciągają, wstają, olewka dla ptaków, ptaki olewka dla kotów i sobie koty poszły... a my dalej stoimy i rozdziawiamy gęby :)

Posted

upał był, znalazły kawałek cienia, to zakopały topór wojenny...

szczególnie, ze obok taka ściana:

żołnierze to marionetki na sznurkach, w służbie $ i euro... mocne!

40 stopni w cieniu ;)

Posted

Praga, Praga :)

zrobiłam zdjęcia, bo boje się, że zaraz to zniszczą-obok budują stacje metra i pewnie w końcu zaczną odnawiać te stare kamienice

gołębie odpoczywają w cieniu słupa ogłoszeniowego

Posted

Kibice- na meczu było ok 20-30 tys widzów a porządku strzegło kilkudziesięciu policjantów i tyluż porządkowych :) chyba nam naród zchamiał :) ;)

Warszawa w obiektywie Karola Beyera- najstarsze fotografie Warszawy

o! znowu ta tancerka!

Posted

czy tylko ja jestem o tej porze na dogomanii dziś? :)

Wczoraj. Idziemy ulicą.
A: A pamiętasz jak..... miałcoś takiego na głowie?
E: kto?
A: No cos takiego... ( i macha dłonią przy głowie)
E: Okulary?
A:nie! coś takiego!!
E: Kto?
A:NIC!!!!
E: Nie co,a kto!
A: NIC!!!!
E: ANiu, pytam, kto miał coś na głowie?
A: NIC!!!!
E: Ania, nie wiem, o co pytasz.
A: NIC!!! Pokażę ci w domu!
Po minucie.
A: A jak sie to nazywało co .... miał na głowie?
E: ANIA!!! Kto miał coś na głowie?????
A: No Ofik!!! Takie okrągłe!
E: To był kołnierz. miał go na szyi, zeby nie lizać rany na jajkach.
A: Jajkach?
E: Jądrach.
A: Jajkach do jedzenia?
E: nie, jadrach przy siusiaku
A: Aha. A co to są jądra????

Posted

Jonatan ma robione inhalacje co najmniej 2 razy dziennie. Kupiliśmy nebulizator i ta maszynka bardzo buczy. Zwykle stoi na stole, więc nikomu to nie przeszkadza, ale od jakiegoś czasu używamy go jako nawilżacza powietrza- jak Ania dostaje nocnego ataku kaszlu, wlewamy do pojemniczka sól fizjologiczną i 2 krople olejku lawendowego i kaszel znika jak ręką odjął :) a nebulizator stoi wtedy na podłodze obok łóżka... Robimy to od jakiegoś czasu. Wczoraj też włączyliśmy.Paweł jednak zorientował się, ze para nie leci i wyłączył, włączył jeszcze raz, wyłączył, pokombinowaliśmy przy tym chwilę, włączyliśmy, wyłączyliśmy, włączyliśmy, poszło :) Za chwilę przychodzi mój tata i poirytowany pyta- czy wy coś robicie, coś u was buczy? Inhalator. To ja chodzę! Szukam! Stoję pół godziny przy piecu! Mama panikuje, ze piec strzela! Lezy w łóżku i krzyczy-o znowu! A ja stoję przy piecu i nic nie słyszę! I zachodzę w głowę co to za hałasy! a to wasz inhalator :D Bo pokój Ani jest nad sypialnią rodziców :D Tylko,że nie pierwszy raz włączyliśmy go im nad głowami :)

Posted

Ja jestem, tradycyjnie 8-my sylwester w domu, full zaokupowany dom, szczelnie zasloniete okna (okiennice, rolety), muzyka na full - taki zwykly ums, zeby zagluszal wystrzaly. Koty pochowane, psy siedza ze mna w komputerowni i sluchaja Dance Mix 2012
Takie cos im pomaga nie slyczec petard, dajemy do pieca tak ze z buforow az powietrze czuc !
http://www.youtube.com/watch?v=lDh7soLNN1A

U nas by tego inhalatora nie bylo teraz slychac.

A juz mialam sie pytac co to za psina na ostatnim zdjeciu, taka kochana, a nie widzialam jej wczesniej.

Posted (edited)

Ja jestem bardzo ciekawa co eloise odpowiedziała na pytanie "Co to są jądra?"! :D

A te opaski to pomysł własny, czy jakiś instruktaż z internetu? :) Porobiłabym coś takiego z dzieciakami na świetlicy - na pewno by się ucieszyły!

EDIT:

eloise, bardzo spodobało mi się zdjęcie Twoich wakacyjnych nóg, więc wzięłam z Ciebie przykład na Sylwestra:

Edited by Jelena Muklanowiczówna