Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mocz jest spoko, nic sie nie pojawia, widocznie cos miał jeszce po zabiegu w drogach i organizm pozbył sie tego wydalając. sika 2 razy dziennie, kupa- balach jak kaszana, palce lizac, raz dziennie, wszystko regularnie. z tej jaby rozwarcia rany,a było tego jakies 4 cm srednicy, została dziurka 6 mm. piknie . w poniedziałek pozdejmuje mu wszysstkie szwy.

Posted

jamor napisał(a):
mocz jest spoko, nic sie nie pojawia, widocznie cos miał jeszce po zabiegu w drogach i organizm pozbył sie tego wydalając. sika 2 razy dziennie, kupa- balach jak kaszana, palce lizac, raz dziennie, wszystko regularnie. z tej jaby rozwarcia rany,a było tego jakies 4 cm srednicy, została dziurka 6 mm. piknie . w poniedziałek pozdejmuje mu wszysstkie szwy.

Czyli fizycznie jest dobrze. A psychicznie? Już śmielej macha ogonkiem?

Posted

scorpio133 napisał(a):
a c tam u naszego Rufuska słychac?

to nie Rufusek :mad: to Piracik :cool3: ciotka masz za duzo wątków :evil_lol:. Mnie tez to się kiedyś zdarzyło, więc wybaczam :calus:

Posted

[quote name='marysia55']to nie Rufusek :mad: to Piracik :cool3: ciotka masz za duzo wątków :evil_lol:. Mnie tez to się kiedyś zdarzyło, więc wybaczam :calus:

Marysiu, mnie równiez się to zdarzyło. :evil_lol::evil_lol:
Pirat zdrowieje i to jest najważniejsze ! :loveu::loveu:

Posted

popytajcie gdzies na forach, czy to sie zdarza , ale dzis znów pojawiły sie krwawe wybroczyny w moczu, w koncowej fazie, jakby schodziły jakies skrzepy. chyba cos organizują w sparwie atosa ktory ma podejrzenie alergii aby go na badania zawisc, dogadajcie sie, to ja wycisne z pirata mocz do badan , a przy okazji kupe tez mozna.

Posted

[quote name='jamor']popytajcie gdzies na forach, czy to sie zdarza , ale dzis znów pojawiły sie krwawe wybroczyny w moczu, w koncowej fazie, jakby schodziły jakies skrzepy. chyba cos organizują w sparwie atosa ktory ma podejrzenie alergii aby go na badania zawisc, dogadajcie sie, to ja wycisne z pirata mocz do badan , a przy okazji kupe tez mozna.

To niepokojący objaw, koniecznie trzeba zbadać mocz Pirata.:roll:
Pisałeś chyba Jamor, że Pirat siusia normalnie, jak jest teraz ?

Posted

dzis znowu. mocz ma normalny kolor, ale jest i to ( ponizej) 2, 3 krople. albo na poczatki sikania lub na koncu, podejrzewam ze na poczatku, nie podejrze bo czujny przy sikaniu w kojcu, na zewnatrz tego nie wyłapie. cos jakby miedzy pecherzem moczowym a wylotem

na galerii pirata nowe zdjecia. prosze sie nie podniecac że wyszedł sam, musiałem go do tego zmusic.wynieść. to bieganie to nie hasanie , tylko próba znalezienia wyjscia z terenu. boi sie i chce jak najdalej od ludzi.

Posted

Podaję link do zdjęć dla ciotek, które jeszcze nie trafiły do galerii:

Pirat - Zwierzęta > Psy - Fotosik.pl

Serce boli patrząc na tego przerażonego psiaka. Mam jednak nadzieję wielką, że nastąpi jakiś przełom i Pirat wkońcu zaufa człowiekowi. Jamor są na to szanse czy ja jestem zbyt naiwna? A tak w ogóle to czy siusiak znowu wypada czy taka jest anatomia Pirata? :oops: Przepraszam, ale całe życie miałam sunie, więc na facecikach się nie znam :oops:

Posted

Mam nadzieję, że nie wypada. Przed kapciuchowaniem to na zewnątrz był cały i w kolorze purpurowym. Na tym zdjęciu wygląda jak normalny siusiak u psiego faceta (ot, oni jacyś tacy sa jakby nieco ekshibicjonistyczni) - mówię o psach :evil_lol: rzecz jasna.

Ale myślę, że Jamor nas upewni - w materii siusiaka - PIRATA :mad:.

Dzisiaj wychodzi przelew za sierpień.
Jamor - mam wielką prośbe. Jak dotrze, mógłbys nam wysłąć rachunek - na adres Fundacji, bo jak wróce z krótkiego niestety wyjazdu - będe musiała podążać do księgowego.:cool3:

Ten smutek w Piracich ślepiach to chyba taki standard.
A jak on w relacjach z psami - chętny czy obojętny. Bo widac z fotek, że te spotkania ma.

Posted

W takim razie jestem przeszczęśliwa, że z siusiakiem wszystko w porządku :oops: Ja to się jednak na facetach nie znam. :oops: Oby ta krew przy siusianiu okazała się tylko normalnym zjawiskiem przy gojeniu teo typu ran.

Posted

Mam takie dziwne odczucie, że te klapniete uszy Pirata to ciągle strach i pewna rezygnacja albo brak wiary, że jest bezpieczny. Ciągle myślę, że to nie taka 'uroda' tylko wycofanie. Mam nadzieję, że te uszyska w końcu kiedys powstaną :p

Posted

Piraciku, psiaczku kochany, wreszcie Cię mogę tu odwiedzić i poczytać trochę o Tobie :multi: piesku, nie załamuj się tylko walcz! nie pozwolimy Ci wycofać się i zamknąć w sobie, o nie! Nie ma mowy, masz znowu pokochać ludzi, cieszyć się życiem!

Posted

marysia55 napisał(a):
Mam takie dziwne odczucie, że te klapniete uszy Pirata to ciągle strach i pewna rezygnacja albo brak wiary, że jest bezpieczny. Ciągle myślę, że to nie taka 'uroda' tylko wycofanie. Mam nadzieję, że te uszyska w końcu kiedys powstaną :p

Pirat jeszcze do końca nie uwierzył w to, że jest już bezpieczny...
Też mam nadzieję, że kiedyś uwierzy w to, że człowiek nie wyrządzi mu już krzywdy. Nabieranie zaufania wymaga czasu.
Wydaje się, że mógł też być pogryziony, wygląda to tak, jakby z wielkim dystansem podchodził na spacerach do innych psów ?
Dobrze, że siusiak o.k. a jak z siusianiem, czy było badanie moczu ?

Posted

drugi dzien bez uwag w sprawie moczu. na wszelki wypadek dam mu wit c i K. a z psychiką to jeszcze długa droga przed nami, bardzo długa. uszy to mu nigdy nie staną , bo taka jego uroda. najwazniejsze aby ten ogon wrescie kiedys sie podniósł , aby zapomniał to co przeszedł.

Posted

jamor napisał(a):
uszy to mu nigdy nie staną , bo taka jego uroda. najwazniejsze aby ten ogon wrescie kiedys sie podniósł , aby zapomniał to co przeszedł.

walić uszy....ale jak ten ogon stanie to sie upije jak nigdy:siara::siara: