betty_labrador Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Illusion Łapy borderka wygladaja na za sztywne(zwłaszcza przednie), a brzuch ma za mało wcięć ;) Quote
gucio67 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Witam,jestem na tym wątku nowa,chociaż codziennie oglądałam wasze prace i wyglądają pięknie.tylko pozazdrościć talentu.Moje przy waszych wyglądają okropnie:oops:W sumie to jutro mogę kilka prac wstawić.Jak by co,mam prawie 11 lat Quote
Illusion Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='Unbelievable']powinien mieć wyżej łokcie i mniejszy rozstaw łap [quote name='betty_labrador']Illusion Łapy borderka wygladaja na za sztywne(zwłaszcza przednie), a brzuch ma za mało wcięć ;) Dzięki za uwagi ;). Quote
betty_labrador Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 moj nowy szkic Tosi :) moze byc? Quote
lider6666 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='betty_labrador']moj nowy szkic Tosi :) moze byc? Bardzo mi się podoba :) czym to było rysowane ? węglem ? ;P Quote
betty_labrador Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='lider6666']Bardzo mi się podoba :) czym to było rysowane ? węglem ? ;P[/QUOTE] Dziękuje :) to jest kredka w ołówku firmy Rembrandt -Sepia dunkel 303 :) Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='betty_labrador']moj nowy szkic Tosi :) moze byc? Fajne, takie inne, ciekawe ;) A co powiecie na coś takiego? ahh wciągnęłam się w rysowanie[SIZE=2] [SIZE=2] Quote
betty_labrador Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Dzieki goldenka :) To fajnie ze sie wciągnęlas bo super Ci idzie :) talent masz super :) Quote
vege* Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 goldenka rysunek ekstra :loveu: rysuj więcej :loveu: Quote
Morelkaa Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 A ja w szkole po raz pierwszy w życiu(i dodatkowo po rocznej przerwie)spróbowałam narysować twarz człowieka.... Liczę na krytykę :) Quote
lider6666 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Ja ostatnio tez zaczelam rysowac ludzkie portrety ale slabo mi to wychodzi.... Moze jutro wstaawie jakies moje obrazki bo dzisiaj nie mam czasu.. Morelkaa- Ladny chociaz ja sie za bardzo nie znam ;P a rysowalas ze patrzylas i rysowalas czy z pamieci ? Ps. sorry za bledy cos mi sie popsulo i nie moge pisac polskich znakow ;/ Quote
rodzice Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 kiedyś kupiłam sobie na bazarku taka zwykła kuchenną podkładke z reprodukcja jakiegos obrazu . Długo trwało zanim wreszcie na jej podstawie powstał malunek . Myśle zeby go oprawić z szeroką ciemna ramę - pewnie bedzie lepiej sie prezentował Morelkaa jak na pierwszy raz to całkiem nieźle , tylko przyczepiłabym sie do dołu twarzy . wyglada na wykrzywioną . Quote
makot'a Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Zazdroszczę Wam trochę oglądając te wszystkie rysunki... ja ostatnio nie mam czasu rysować :( Jedyne rysunki jakie wykonuję, to te w cadzie... :/ Quote
tytanowyjanusz Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='rodzice']kiedyś kupiłam sobie na bazarku taka zwykła kuchenną podkładke z reprodukcja jakiegos obrazu . Długo trwało zanim wreszcie na jej podstawie powstał malunek . Myśle zeby go oprawić z szeroką ciemna ramę - pewnie bedzie lepiej sie prezentował Morelkaa jak na pierwszy raz to całkiem nieźle , tylko przyczepiłabym sie do dołu twarzy . wyglada na wykrzywioną .mi się podoba ;) Quote
Yuveza Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Rysik od tabletu po paru miesiącach nie działania-działa, więc korzystam póki znow przestanie rysowac. Jakieś wskazówki? zatrzymałam się na tych cieniach i światłach i nie wiem co gdzie jeszcze dodac, próbuję to ogarnąć od jakiegoś czasu i jakos nie wychodzi. Quote
anka_szklanka Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 a ja nie umiem sobie poradzi.c z sierścią, tak, żeby naturalnie wyglądała :/ Wkurza mnie, że tak widać fakture ołówka, próbowałam troche rozcierac ale sama nie wiem... Macie jakieś tajemne sposoby na sierść? ;) Aga3006 pięęęęękny, zdradzisz czym wymalowałś światło na sierści?? :) Quote
betty_labrador Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 ANka super koniki! drugi szczególnie cudny :loveu: Quote
Yuveza Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Ostatecznie wygląda to tak. a tła chyba nie ogarnę. Quote
ariane Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 O matko! Świetne Bolsbokser! Te oczy hipnotyzują.. :loveu: Quote
Bolsbokser Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Morelka, świetnie Ci idzie http://i1113.photobucket.com/albums/k502/Morelkaa/P1160645_zpsb82de95b.jpg. Ale rzeczywiście konstruktywna krytyka się przyda. Poleciały proporcje, troszkę krzywo wyszła twarz. Fajnie jakbyś popracowała na naturalnością oczu. Znajdź w necie zdjęcia oczu w przybliżeniu, przyjrzyj się im i potrenuj ich rysowanie. To pomoże. Cienie na twarzy do poprawki, no i usta wyszły bardzo krzywo,ale włosy na prawdę fajnie, tak miękko. Chociaż, tam przy samej szyi, powinny być wg mnie ciemniejsze, bo cień pada.. Szkoda, że rysowałaś w zeszycie w kratkę. Może noś ze sobą do szkoły gładki zeszyt ?! Aczkolwiem, skoro już rysujesz w "wolnych" chwilach w szkole, w zeszycie w kratkę, to wykorzystaj te kratki do proporcji w rysunku, hę ! Rodzice, przyznam, że ta praca http://img834.imageshack.us/img834/6633/p1160383.jpg jeszcze bardziej mnie zachęciła do malowania, a malować nigdy nie przepadałam. Malowałam coś tam sobie, w wieku szkolnym, ale .... wolałam rysunek. A teraz .... aż mi ślinka cieknie. anka_szklanka, koniki bardzo fajne. ale tutaj https://lh5.googleusercontent.com/-WWSEQuqtg64/Tvya5AUwkqI/AAAAAAAAE24/pl_opITrEqs/s630/IMG_3029.jpg uszy do poprawki, mam wrażenie że są ciut za małe + cieniowanie. Grzywa bardzo fajna, wygląda trochę na zmokłą :) Ale fajny efekt. Co do naturalności ... kwestia treningu. Sama teraz męczę sierściucha i dość mozolnie mi idzie, bo jak do jakiejś wprawy w rysowaniu krótkiej doszłam, to kręciołki jeszcze tego wymagają. Nie rozumiem, co masz na myśli faktura ołowka ?! Prędzej chyba faktura papieru. Im grubszy papier, tym większa faktura i bardziej to widać, co często również daje świetny efekt. Ja rysuję na papierze 120 g/m2. Nie za cienki, nie za gruby. Ale jak zamalowuję większą część kartki, to też widać jej fakturę, wtedy rozcieram chusteczką higieniczną, a żeby jeszcze bardziej wypełnić nierówności kartki grafitem, rozcieram cieniutkim wisherkiem . Całość nabrała by charakteru, gdybyś podkreśliła oczy i byłby szkliste, oraz wyraźniejsze chrapy. Bo rozumiem, że ta bladość to kwestia skanu/zdjęcia ? Dziewczyny od PSa, dla mnie to czarna magia rysować na tablecie, więc się nie wypowiem :) [quote name='ariane']O matko! Świetne Bolsbokser! Te oczy hipnotyzują.. :loveu: Dziękuję :) Quote
lider6666 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='Bolsbokser']To ja wrzucę jeden swój dokończony Ale cudny!! :loveu: Zakochałam się w nim :) nie wiem jak ty torobisz... Mi sierść w ogóle nie wychodzi ;( Quote
Bolsbokser Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 lider6666 napisał(a):Ale cudny!! :loveu: Zakochałam się w nim :) nie wiem jak ty torobisz... Mi sierść w ogóle nie wychodzi ;( Sierść rysowałam to tu, to tam. Nie kreseczkowałam, tylko cieniowałam. Generalnie nawet zbytnio ołówka nie odrywałam. Musisz potrenować. Quote
Recommended Posts