Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hej dziewczyny, ja mam do was pytanie o sposob zamieszczanie waszych prac na kompie, zazwyczaj pstrykalam fotke i potem zmienialam kontrast i jasnosc rysunku zeby byl jak najbardziej zblizony do realnego wygladu , ale teraz dalam koledze do zeskanowania i wyszlo mi takie gowno: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6997b2bdcc89189b.html , wyglada jak przeswietlone i kompletnie dalekie od wygladu rzeczywistego, to wina skanera czy czego macie jakies sposoby co z tym zrobic ?

Posted

żaden problem , tylko potrzebuję wyraźną fotkę auta . Pierzesz w pralce w 40 stopniach , normalnie z innym praniem :) Jedyny warunek zeby farba była trwała to prasujesz po wysuszeniu na prawej stronie , na malunek nakładajac ściereczkę , gorącym zelazkiem .

Posted

A ja właśnie oznajmiłam rodzicom że potrzebuje pasteli olejnych, bo mialam duzo ale niestety moja młodsza siostra mi je gdzies posiała i nie moge ich znalezc. A propopasteli olejnych wiecie jakie są tanie i dobre ?

Puchu ty chyba wszystkim umiesz operowac cienkopisy super i kupuj wiecej bo chciala bym zobaczyc jakie arcydzieła powstaną :P

Posted

Ja na gwiazdkę dostałam zestaw ołówków od 2h do 8b z koh-i-noor i do tego jeszcze jeden węgiel w paczce był :) i szkicownik też z tej firmy ;P I aż zachciało mi się narysować coś, bo tak dawno już rysowałam .. :)

Posted

lider6666 napisał(a):
Ja na gwiazdkę dostałam zestaw ołówków od 2h do 8b z koh-i-noor i do tego jeszcze jeden węgiel w paczce był :) i szkicownik też z tej firmy ;P I aż zachciało mi się narysować coś, bo tak dawno już rysowałam .. :)

to czekamy na efekty :D

mnie nosi od tygodnia by cos narysowac, ale ciagle cos robie i nie mogę przysiąść :D mam naszkicowane orangutanki -czekaja na kolorowanie :)

Posted (edited)

Jarolina napisał(a):
Zombie Boy przed chwila skonczony :) ale nie wiem co z tlem zrobic :shake:
http://img854.imageshack.us/img854/41/zombieboy2.jpg

Fajny i precyzyjny pomysł.
Troszkę jednak bym podrasowała, żeby nadać realizmu i demonizmu :)
1. Jeśli chodzi o zęby to byłaś bardzo hojna :P Na dole jest ich ciut za dużo. Do wielkości i kształtu nie będę się czepiać. Ale ... zęby są ustawione w łuku a nie w linii prostej, więc nie mogą być wszystkie jednolicie i tak samo doświetlone, im bardziej ku tyłowi tym bardziej zacienione. Im dalej, tym mniejsze optycznie. Pomoże Ci jak staniesz przed lustrem i się do niego uśmiechniesz a następnie zaobserwujesz pewne zależności.

2. rozumiem, że to pod brodą to miał być kręgosłup ? Jest za bardzo wysunięty na pierwszy plan i wygląda jakby podpierał brodę, a przecież kręgosłup jest z tyłu. Musisz rzucić na niego jakiś cień.

3. w białkach narysowałabym popękane naczynka krwionośne :evil_lol:

4. podrasowałabym również korę mózgową, żeby była bardziej spękana, więcej światła i cienia, to będzie bardziej naturalnie iiii .... przerażająco.

5. A tło bym zrobiła zadymnione, no wiesz, ciemno, czarno i lekkie światło z tyłu, a w tle dym (podświetlony) :)

Jeśli chodzi o poznanie anatomii człowieka, polecam bardzo fajny - dla niektórych przerażający - atlas Yokoschiego (są w nim zdjęcia iście z prosektorium, nie jakieś marne rysuneczki, tylko zdjęcia prawdziwych człowieków)

Edited by Bolsbokser