diabelkowa Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 hej dziewczyny, ja mam do was pytanie o sposob zamieszczanie waszych prac na kompie, zazwyczaj pstrykalam fotke i potem zmienialam kontrast i jasnosc rysunku zeby byl jak najbardziej zblizony do realnego wygladu , ale teraz dalam koledze do zeskanowania i wyszlo mi takie gowno: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6997b2bdcc89189b.html , wyglada jak przeswietlone i kompletnie dalekie od wygladu rzeczywistego, to wina skanera czy czego macie jakies sposoby co z tym zrobic ? Quote
rodzice Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 ja tez pstrykam , obrabiam w picassa i wstawiam tutaj przez imageshack Quote
diabelkowa Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 rodzice, a dalabys rade namalowac na koszulce chevroleta impale z 67 roku ? i pytanie podstwowe, jak to prac? Quote
rodzice Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 żaden problem , tylko potrzebuję wyraźną fotkę auta . Pierzesz w pralce w 40 stopniach , normalnie z innym praniem :) Jedyny warunek zeby farba była trwała to prasujesz po wysuszeniu na prawej stronie , na malunek nakładajac ściereczkę , gorącym zelazkiem . Quote
Jarolina Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 diabelkowa ja jak mam cos wstawic to skanuje i w PhotoScape przyciemniam i efekt jest prawie taki sam jak na kartce, polecam :D Quote
betty_labrador Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 puchu mi sie ten braccus podoba :D Quote
betty_labrador Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 puchu napisał(a):to miał być weimar ;) oł.. sory więc za pomyłkę :) Quote
puchu Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 Skoro nie widać, co to za rasa, znaczy, że trzeba było więcej nad nim popracować ;) Quote
betty_labrador Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 puchu napisał(a):Skoro nie widać, co to za rasa, znaczy, że trzeba było więcej nad nim popracować ;) ALe basenji widac ze basenji :) Quote
puchu Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Dostałam wczoraj cienkopisy :multi: Już widzę, że muszę zainwestować w więcej kolorów ;) Quote
Domiśka Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 A ja właśnie oznajmiłam rodzicom że potrzebuje pasteli olejnych, bo mialam duzo ale niestety moja młodsza siostra mi je gdzies posiała i nie moge ich znalezc. A propopasteli olejnych wiecie jakie są tanie i dobre ? Puchu ty chyba wszystkim umiesz operowac cienkopisy super i kupuj wiecej bo chciala bym zobaczyc jakie arcydzieła powstaną :P Quote
Bolsbokser Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Puchu, fajny weimar, ale ja bym dała więcej kontrastu http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/grafika/skanowanie0005-3.jpg Quote
Yuveza Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Moja świąteczna wena:) rysunki są ołówkowe, poniewaz nie dziala mi tablet, po skanowaniu nakladam warstwy i texture i wychodzi taki efekt, http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/155800_308572942593845_1604194380_n.jpg Quote
rodzice Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Koleżanka była , nadal nie podoba się tło , tym razem za jasne . Po świętach poprawka . Quote
betty_labrador Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 JUsta teraz na powiekszeniu widze ze to rysunek ręczny :D ale świetne :loveu: Quote
lider6666 Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Ja na gwiazdkę dostałam zestaw ołówków od 2h do 8b z koh-i-noor i do tego jeszcze jeden węgiel w paczce był :) i szkicownik też z tej firmy ;P I aż zachciało mi się narysować coś, bo tak dawno już rysowałam .. :) Quote
betty_labrador Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 lider6666 napisał(a):Ja na gwiazdkę dostałam zestaw ołówków od 2h do 8b z koh-i-noor i do tego jeszcze jeden węgiel w paczce był :) i szkicownik też z tej firmy ;P I aż zachciało mi się narysować coś, bo tak dawno już rysowałam .. :) to czekamy na efekty :D mnie nosi od tygodnia by cos narysowac, ale ciagle cos robie i nie mogę przysiąść :D mam naszkicowane orangutanki -czekaja na kolorowanie :) Quote
betty_labrador Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 no i wena mnie przyparła do muru :D musiałam wziąć kredki i kartke i pomalować troche ;) co z tego że jutro praca i sie nie wyśpię :D Quote
Klaudia&Aza Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Betty - zapowiada się ciekawie, czekam na efekt końcowy:) Quote
Jarolina Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Zombie Boy przed chwila skonczony :) ale nie wiem co z tlem zrobic :shake: Quote
makot'a Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 A ja wczoraj "dziabnęłam" sobie wilka ;) Quote
Bolsbokser Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 (edited) Jarolina napisał(a):Zombie Boy przed chwila skonczony :) ale nie wiem co z tlem zrobic :shake: http://img854.imageshack.us/img854/41/zombieboy2.jpg Fajny i precyzyjny pomysł. Troszkę jednak bym podrasowała, żeby nadać realizmu i demonizmu :) 1. Jeśli chodzi o zęby to byłaś bardzo hojna :P Na dole jest ich ciut za dużo. Do wielkości i kształtu nie będę się czepiać. Ale ... zęby są ustawione w łuku a nie w linii prostej, więc nie mogą być wszystkie jednolicie i tak samo doświetlone, im bardziej ku tyłowi tym bardziej zacienione. Im dalej, tym mniejsze optycznie. Pomoże Ci jak staniesz przed lustrem i się do niego uśmiechniesz a następnie zaobserwujesz pewne zależności. 2. rozumiem, że to pod brodą to miał być kręgosłup ? Jest za bardzo wysunięty na pierwszy plan i wygląda jakby podpierał brodę, a przecież kręgosłup jest z tyłu. Musisz rzucić na niego jakiś cień. 3. w białkach narysowałabym popękane naczynka krwionośne :evil_lol: 4. podrasowałabym również korę mózgową, żeby była bardziej spękana, więcej światła i cienia, to będzie bardziej naturalnie iiii .... przerażająco. 5. A tło bym zrobiła zadymnione, no wiesz, ciemno, czarno i lekkie światło z tyłu, a w tle dym (podświetlony) :) Jeśli chodzi o poznanie anatomii człowieka, polecam bardzo fajny - dla niektórych przerażający - atlas Yokoschiego (są w nim zdjęcia iście z prosektorium, nie jakieś marne rysuneczki, tylko zdjęcia prawdziwych człowieków) Edited December 29, 2012 by Bolsbokser Quote
Recommended Posts