Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NightQueen napisał(a):
Justa zrób mi Moli w PS :cool3::cool3:

pina_collie napisał(a):
Justa, jeżeli masz czas mogłabyś mi narysować takiego Toresa i Juka? :) w PS.

10 osób załapało się na darmowe rysunki psiaków;) a jeszcze nie zrobilam calej 10tki :eviltong:

Posted

Justa czy to Lasti? Super! :D Walnij mi takiego Nerowatego :loveu: :D

A Kurt.. boski. Tylko faktycznie ten cień nosa, nie wiedzieć dlaczego, wygląda jak wgłębienie w policzku :)

Posted

[quote name='Falkaa']Justa czy to Lasti? Super! :D Walnij mi takiego Nerowatego :loveu: :D
tak Lasti :D

10 osób załapało się na darmowe rysunki psiaków a jeszcze nie zrobilam calej 10tki

:P

Posted (edited)

http://img811.imageshack.us/img811/4913/20120314201551130kpt.jpg
moj poczatek kota.. nie chce mi sie konczyc. jest w ogole sens? wygoncie mi tego lenia :D

EDIT:
Troche pokreskowalam.. wyszlo cos takiego :
http://img641.imageshack.us/img641/718/20120314235215929kpt.jpg
jeszcze nie dopracowany, damy rade do weekendu :D dopoki jeszcze surowy.. co poprawic?
(kot swoim prawym policzkiem bedzie ocieral sie o sciane, dlatego jest tak wygladzony :D)

Edited by Falkaa
Posted

betty_labrador napisał(a):
falkaa fajny kocio, oczy jak ze shreka :D troche jak puma Ci wyszedł :D ale ogólnie fajnie dość.

makota tez bym chciała tak szybko odręcznie szkicować :roll:

Jest tylko jedna rada - dużo rysować :razz:

Posted

[quote name='Domiśka']To ja tez moja pierwsza koszulka :)
Mówcie co poprawic ?
I czekam na opinie

Na koszulce za dużo nie poprawisz , w sumie wyszedł fajnie tylko coś mi z końcówka pyska nie pasuje , chyba nos jakoś na boku jest

Posted

Dominika, mi się obrazek na bluzce podoba, szczególnie jak na pierwszy raz jest świetny. :)
Dziewuchy na koszulkach też mi się podobają, ciekawe są. :)

Makota, cudny ten koń, jak widzę Twoje prace, to zaraz mam ochotę iść i rysować do bólu, żeby dojść do takiej wprawy i umiejętności.

Betty, mi się wydaje, że proporcji można się nauczyć. W porównaniu z pokrakami, które jeszcze niedawno produkowałam rysując z pamięci a z najnowszym konikiemwidzę dużą poprawę.

Lineart najpierw ołówkiem, potem poprawiłam długopisem. Ogona nie mogłam sobie darować i pocieniowałam chociaż troszkę. :lol: Jestem z niego straszliwie dumna, bo to chyba trzeci z pamięci i 44 z szybkich szkiców (jak na mnie 15 minut to szybko:razz:).
Wiem, że jest coś nie tak z uszami, chyba są za blisko siebie, poza tym wydaje mi się ok. Proszę o wypisanie wszystkich błędów, które zauważycie.
Ayumka, Kurt mi się podoba, ładnie wycieniowany, ale prawe oko zjechało bardzo w górę (nasze prawe). Cień nosa i na policzku ten niższy zrobiłabym bez tej małej przerwy, może wtedy wyglądało by to gładziej. I genialne oczy ma. :loveu: Moich uwag zbytnio do serca proszę nie brać, ja tam się nie znam. ;)

Posted

Hm, czyli jak machnę akwarelę na koszulce, to powinno się trzymać i nie spierać? Są jakieś techniki "utrwalania"? Mam szybkoschnące.

Posted

Soko napisał(a):
Hm, czyli jak machnę akwarelę na koszulce, to powinno się trzymać i nie spierać? Są jakieś techniki "utrwalania"? Mam szybkoschnące.

nie akwarelowe tylko akrylowe :lol: ja mam akrylowe i po 24 godz przerzucam bluzkę na lewą stronę i prasuję ok 30-40 s. ;-)

Posted

Soko napisał(a):
Tfu, akrylowe, zawsze mi się mylą, no ale na myśli miałam dobre :D prasujesz przez coś (szmatka itp.) czy ot tak?

Nie, nic nie podkładam, po prostu przerzucam bluzkę na lewą stronę i prasuję :-) no i później też przed każdym praniem też prasuję ;-)