Yuveza Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Dziękuję,no tak le kurcze coś mi bez przerwy nie pasi :/ no dbra cosam moze wykombinuję;) Quote
Asia&Kleo Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Mój ostatni rysunek (wcześniej go wstawiałam, teraz zdjęcie lepszej jakości :)) Quote
Morelkaa Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Asia-ten pan jest boski! :) Podziwiam cie, jak ja bym narysowała jakiegoś człowieka, to bym się zastanawiała, czy przypadkiem nie maluje UFO-ka:evil_lol: *** Więc witam ponownie po dłuższej przerwie. Przyżekłam sobie, że jeśli następnym razem was odwiedze, to będe miała nowy rysunek. I jest :) Miał być Koolie wrazie czego ;) Nie doszukiwac sie podobieństwa z Mojego Psa-tam wzorowałam się na proporcjach, łatki są zupelnie przypadkowe. I nie wiem, czy dobrze zrobiłam jaśniejsze futerko... Miało być białe, ale za mocno przynisnęłam ołówek a przy końcowym mazaniu nie chciałam zepsuć, wiec zostawiłam to jak było. Ten podpis jest komputerowy-w rzeczywistości nic nie ma :) Boje się, zeby mi ktoś go nie zwinął...:roll: Quote
Asia&Kleo Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Morelkaa, bardzo trudnego wzięłaś tego psa do rysowania... mam na myśli perspektywę. Jak dla mnie trudno naszkicować psiaka z takim ustawieniem pyska do przodu.. Ja bym bardziej zcieniowała ołówkiem, żeby kontrast był wyrazisty. Popracuj z sierścią na szyi, bo cień od pyska nienaturalnie wygląda. Wg mnie pies jest bardzo podobny do australijskiego cattle doga ;) Quote
betty_labrador Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 asia luna teraz temu panu cos stalo sie z jego lewym okiem :> morelka to kooler z nowego mojego psa? (chyba tak jaks sie zwal) Quote
Bolsbokser Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 http://images37.fotosik.pl/930/590e84bddf41ab28med.jpg Rzeczywiście coś stało się z okiem - jakby miał spuchnięte pod dolną powieką. Ponieważ jest to portret na wysokim poziomie, pozwolę się zwrócić Ci uwagę na ramię tego pana - marynarkę. Ją też musisz wycieniować, żeby było widać trójwymiarowość ramienia. Teraz jest płaskie. Twarz cieniowałaś, a ramienia już nie. http://i1113.photobucket.com/albums/k502/Morelkaa/Beztytuu.jpg Morelka, zdecydowanie lepiej Ci już wychodzi rysowanie,ale ... musisz potrenować nad rysowaniem sierści - bo teraz zbyt regularnie i równomiernie rysujesz kreseczki. Quote
Morelkaa Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Czyli co? Sierść ma być tak delikatnie potargana? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam... A ta siersc jeszcze sprobuje jakos podrasowac. Dziekuje za rady :) Quote
Asia&Kleo Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Dzięki za radę Betty_Labrador, Bolsbokser :) Faktycznie, nie starałam się o detale marynarki :/ A z tymi oczami... Ogółem takie są na zdjęciu, lekko pod skosem, co trudno mi było narysować (ale spróbuję to zmienić) Quote
betty_labrador Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Asia&Luna nie chodzi mi o kształt oka, ale o jakies takie bledsze rozmazanie pod jego lewym okiem. ;) a moze to rozbłysk od lampy? :hmmmm: Quote
Asia&Kleo Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 betty_labrador napisał(a):Asia&Luna nie chodzi mi o kształt oka, ale o jakies takie bledsze rozmazanie pod jego lewym okiem. ;) a moze to rozbłysk od lampy? :hmmmm: A to :) Zdjęcie takie wyszło ;) W rzeczywistości nie ma takich bladych plam na oczach, policzkach i czole. Quote
betty_labrador Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Asia&Luna napisał(a):A to :) Zdjęcie takie wyszło ;) W rzeczywistości nie ma takich bladych plam na oczach, policzkach i czole. AAA!! no i wszystko jasne :) Quote
Pinesk@ Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Niedokończony jeszcze rysiek. Ołówki 2H, HB, 5B z przewagą tego ostatniego gdyż zaginął mi mój ulubiony 2B... ;) Quote
LeCoyotte Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 makot'a;17214630 napisał(a): Teraz mam więcej cierpliwości i wiem, że to MUSI chwilę trwać, częściej zdarza mi się kończyć rysunki, ale i tak dość szybko się nudzę. A ja się rzadko kiedy nudzę, nawet jak dłubię już piętnastą godzinę, dalej mi się chce:lol: Mój sposób na 'nudę' to malowanie 2-3 na raz na zmianę. Lubię dopracowane prace, a czasem coś skrobnę na szybko;) Moje ostatnie suche pastele, 100x70cm Quote
Domiśka Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Jak mam wstawić tu zdjęcie, które mam na komputerze ale nie ma go na żadnej stronie ? Próbowałam na różne sposoby ale nie udawało mi się. Quote
Domiśka Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 LeCoyotte ale ślicznie też chciałabym tak umieć. Quote
Weronika6 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Kojocie, jesteś niesamowity:crazyeye: Pineska, Ty podobnie, piękny ryszard mimo, że nie dokończony Dominika, nie da się. Musisz wstawić np. na imageshacka, kliknąć prawym przyciskiem myszki i wybrać 'kopiuj adres obrazka'. Potem jak piszesz posta, to klikasz na ten obrazek z drzewkiem (pomiędzy kliszą a kopertą), wklejasz to co skopiowałaś i gotowe. A to moje jedno z nowszych. Skan paskudny :roll: Na podstawie zdjęcia Korciaczek, wolontariuszek katowickiego schroniska. http://mrumigawki.strefa.pl/niekochane.html# Chyba druga fotka, jedna z pierwszych. Quote
Pinesk@ Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Wow, Weronika, czym to rysowane? Podoba mi się ... :) Quote
Weronika6 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Dziękuję.:oops: Pastele suche, biała i czarna na czarnym brystolu. Dominika, ładne. Na początek całkiem nieźle, chociaż przydałoby się trochę więcej cieni. Sierść najlepiej rysować kreska przy kresce. Długo trwa, ale efekt fajny. Rysuj ołówkami różnej twardości i białą sierść wycieniuj twardszymi. Kombinuj, rysuj, bo fajnie Ci idzie.;) Quote
Sprytna Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 A teraz takie pytanie mam. Czym rozmazujecie pastele? Bo palce się szybko brudzą i co chwilę muszę chodzić je opłukiwać. No i jeszcze takie małe pytanko; Może jakiś pomysł,jak dobrze uchwycić sierść pastelem? Quote
drachena Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 można to też robić płatkiem kosmetycznym, papierem. Quote
Weronika6 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ja zależy jakimi pastelami i co rysuję. Czasami rozmazuję, czasami nie. Kiedy robiłam miękkimi suchymi świnkę morską, to najpierw zrobiłam taki jakby podkład rysując i rozmazując w tę stronę, w którą układa się sierść, a potem kreskami uwydatniłam odrobinkę włoski. A tego ostatniego kota rysowałam suchymi twardymi, tymi zaznaczałam od razu wyraźne kreski bez rozmazywania. Na brzegach, w miejscach, gdzie ostrość miała być trochę mniejsza delikatne pobrudziłam kartkę białą pastelą miękką i roztarłam, potem trochę kresek. To chyba samemu trzeba po prostu wykombinować jak najlepiej rysować. A na brudne palce bardzo fajne są nawilżane chusteczki takie dla niemowląt i zwykła higieniczna, żeby potem palce osuszyć. Quote
Kamila_ Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Asia&Luna - strasznie mi sie podoba Twój ostatni portret! ja sie do ludzi nie przymierzam za chole*e :evil_lol: LeCoyotte - to się dopiero talent nazywa ! Pastelowe Asty jak żywe! mało im brakuje coby z ekranu nie wyskoczyły a co dopiero z kartki :evil_lol: Pinesk@ - śledze sobie po cichu wątek, ale czekam na kolejne Twoje prace, Rysiek śliczny :-) Bolsbokser - dłubiesz dłubiesz, na koniec pracy czekam, choć muszę powiedzieć że wcześniej narysowany (leżący Bokś) mnie powalił.. :> wszystkim życzę dalszej cierpliwości w rysowaniu, wszystko to czas i wprawa :evil_lol: Quote
Recommended Posts