Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='betty_labrador']oo super po tych poprawkach boksiu :)

w sumie to nie rysunek ale wrzuce tu- co myslicie o takim banerku na stronke?

[url]http://img849.imageshack.us/img849/7417/fdfdfdkopia.jpg[/url][/QUOTE]

Myślę, że możesz jeszcze trochę nad tym popracować. PRzede wszystkim baner jak na razie nie ma jakiejś konkretnej kompozycji, wygląda trochę jak chaos powstały przez przypadek. Myślę, że gdybyś jeden z obrazków powiększyła znacznie, tak by był głównym punktem ściągającym wzrok, to byłoby trochę lepiej. Poza tym ustaw mniejsze krycie w miejscu "przejścia" piachu, bo bardzo widać, że było tam grzebane i nie wygląda to zbyt dobrze.
Ten kotek też jakoś niezbyt mi pasuje do kontekstu - przywodzi na myśl bardziej biuro podróży mające wysłać nas na wycieczkę do wioski Inków, niż sklep z artykułami dla zwierząt ;)
Czcionkę obu napissów bym zmieniła, tak samo z ich położeniem - myślę, że lepiej wyglądałoby, gdyby "Cztery Lapy" było duże i drukowane, a bezpośrednio pod tym napisem, tekst "Internetowy sklep z artykułami dla zwierząt". Póki co wzrok bardzo się rozbiega między jednym, a drugim napisem. Do tego jeszcze ten "bałagan" w obrazkach i oczopląs gotowy, bo w sumie nie wiadomo na co patrzeć. Potrzeba dominanty, żeby uspokoić trochę wzrok oglądających.

Posted

ojeja... ja się męcze z tymi cieniami w PS'ie moze dzis uda mi sie skończyć tego magic wolfa :evil_lol: ale zmieniam mu kolor z pomarańczowego na biały i nie wiem teraz jakie tło...:/

Posted

[quote name='LeCoyotte']Kto chciałby namalować mojego psa? Olej lub akryl... na 15 sierpnia... ktoś chętny?:razz:[/QUOTE]

Powtórzę się;) Szukam kogoś, kto dobrze maluje psy... Tak, sam maluję, ale swojego psa chciałbym mieć sportretowanego przez kogoś innego:)

Posted

[quote name='LeCoyotte']Powtórzę się;) Szukam kogoś, kto dobrze maluje psy... Tak, sam maluję, ale swojego psa chciałbym mieć sportretowanego przez kogoś innego:)[/QUOTE]

Ja się nie wypowiadam. Po pierwsze umieć w moim przypadku to dużo powiedziane, po drugie na razie ograniczam się do ołówka. Chyba, że podeślesz mi fotkę, to dla treningu mogę narysować ołówkiem,ale ... z pewnością nie na 15 sierpnia :)

Posted

[quote name='Bolsbokser']Po pierwsze umieć w moim przypadku to dużo powiedziane,[/QUOTE]
Nie pisz tak, bo pomyślę, że to nie Twoja ręka rysowała Twoje portrety:eviltong: Co prawda mistrzami to nie jesteśmy, ale co nieco potrafimy:lol:

Posted

[quote name='LeCoyotte']Nie pisz tak, bo pomyślę, że to nie Twoja ręka rysowała Twoje portrety:eviltong: Co prawda mistrzami to nie jesteśmy, ale co nieco potrafimy:lol:[/QUOTE]
Dobre słowa otuchy :)

Posted

[quote name='LeCoyotte']Powtórzę się;) Szukam kogoś, kto dobrze maluje psy... Tak, sam maluję, ale swojego psa chciałbym mieć sportretowanego przez kogoś innego:)[/QUOTE]

Ja rekreacyjnie mogłabym coś machnąć w sumie, ale bardzo nieterminowa jestem niestety, więc się raczej na ochotnika nie zgłaszam :D
Tym bardziej, że i tak mam na karku trzy zaległe zlecenia i jakoś nie mogę się do nich zabrać :|
(Za to z miłą chęcią rozpoczynam nowe rzeczy :roll: )

Posted

[QUOTE=makot'a;17214161]Ja rekreacyjnie mogłabym coś machnąć w sumie, ale bardzo nieterminowa jestem niestety, więc się raczej na ochotnika nie zgłaszam :D
Tym bardziej, że i tak mam na karku trzy zaległe zlecenia i jakoś nie mogę się do nich zabrać :|
(Za to z miłą chęcią rozpoczynam nowe rzeczy :roll: )[/QUOTE]

Makota dziekuje za rade odnosnie banerka. Probowalam dzis cos wymyslic nowego, ale jakos chyba weny nie mam. Mimo rad ktore rozumiem, trudno cos sklecic wartosciowego.

Posted

[QUOTE=makot'a;17214161]Ja rekreacyjnie mogłabym coś machnąć w sumie, ale bardzo nieterminowa jestem niestety, więc się raczej na ochotnika nie zgłaszam :D
(Za to z miłą chęcią rozpoczynam nowe rzeczy :roll: )[/QUOTE]
Zupełnie jak ja :)
Zamiast kończyć stary rysunek, chętniej zaczęłabym już nowy. Szybko się nudzę :D

Posted

[quote name='Bolsbokser']Zupełnie jak ja :)
Zamiast kończyć stary rysunek, chętniej zaczęłabym już nowy. Szybko się nudzę :D[/QUOTE]

ja kiedys starsznie lubiłam dłubać rysunek, i nie potrafiłam przestac dopoki nie skonczylam. Teraz za szybko chce efekty, chyba sie cos wypaliło :/

Posted

[quote name='betty_labrador']ja kiedys starsznie lubiłam dłubać rysunek, i nie potrafiłam przestac dopoki nie skonczylam. Teraz za szybko chce efekty, chyba sie cos wypaliło :/[/QUOTE]
Sądzę, że mi raczej się to nie wypali. Normalnie ludzie w moim fachu na początku się starają, potem przestają. Ja dłubię tylko coraz dokładniej ... pewnie to i dobrze. Jednak z drugiej strony to jest upierdliwe, mam ograniczony czas (1 godzinę) i nie odpuszczę, póki nie uznam, że lepiej się nie da zrobić :)

Posted

[quote name='Bolsbokser']Sądzę, że mi raczej się to nie wypali. Normalnie ludzie w moim fachu na początku się starają, potem przestają. Ja dłubię tylko coraz dokładniej ... pewnie to i dobrze. Jednak z drugiej strony to jest upierdliwe, mam ograniczony czas (1 godzinę) i nie odpuszczę, póki nie uznam, że lepiej się nie da zrobić :)[/QUOTE]

no tak, cos w tym jest zapewne. Tylko ze ja od malego dziecka ciagle rysuje. i coraz bardziej wciagalam sie w dlubanie. Ostatnio brak mi weny. ale moze jak pozniej sie zacznie to i sie nie skonczy?

Posted

Heh, ja to się i tak dzięki studiom "cierpliwości" do rysunku nauczyłam. Kiedyś chciałam wszystko na "już" i nudziłam się zanim zdążyłam zrobić coś sensownego. Rzadko zdarzało mi się w pełni skończyć jakiś rysunek...chyba, że akurat bardzo mnie wciągnął, ale to nie były częste przypadki.
Teraz mam więcej cierpliwości i wiem, że to MUSI chwilę trwać, częściej zdarza mi się kończyć rysunki, ale i tak dość szybko się nudzę.
Do tego trzeba dodać też to, że jestem niezorganizowana i zawsze się spóźniam, więc jak rysuję zlecenia to jest tak samo...
...jak mam jakiś termin ustalony, to zazwyczaj zaczynam na styk, w ostatnim momencie. Wysyłam pracę cała w lękach, że nie zdąży dojść na czas. No a jak nie maaaaam termiiinuuuu...to wiecie :roll:

EDIT: Ja też rysuję od dziecka. Rysowanie to jedna z ważniejszych rzeczy w moim życiu, a mimo wszystko szybko nudzi mnie dłubanie w rysunku. Średnio przy A4 wytrzymuję nie dłużej niż 40minut, dla B2 proporcjonalnie - wytrzymuję ok. 4-5h. Potem zazwyczaj się nudzę i chcę zacząć coś nowego.

Posted

[QUOTE=makot'a;17214630]Heh, ja to się i tak dzięki studiom "cierpliwości" do rysunku nauczyłam. Kiedyś chciałam wszystko na "już" i nudziłam się zanim zdążyłam zrobić coś sensownego. Rzadko zdarzało mi się w pełni skończyć jakiś rysunek...chyba, że akurat bardzo mnie wciągnął, ale to nie były częste przypadki.
Teraz mam więcej cierpliwości i wiem, że to MUSI chwilę trwać, częściej zdarza mi się kończyć rysunki, ale i tak dość szybko się nudzę.
Do tego trzeba dodać też to, że jestem niezorganizowana i zawsze się spóźniam, więc jak rysuję zlecenia to jest tak samo...
...jak mam jakiś termin ustalony, to zazwyczaj zaczynam na styk, w ostatnim momencie. Wysyłam pracę cała w lękach, że nie zdąży dojść na czas. No a jak nie maaaaam termiiinuuuu...to wiecie :roll:

EDIT: Ja też rysuję od dziecka. Rysowanie to jedna z ważniejszych rzeczy w moim życiu, a mimo wszystko szybko nudzi mnie dłubanie w rysunku. Średnio przy A4 wytrzymuję nie dłużej niż 40minut, dla B2 proporcjonalnie - wytrzymuję ok. 4-5h. Potem zazwyczaj się nudzę i chcę zacząć coś nowego.[/QUOTE]

WIEMY! dobrz ewiemy. Ja wole miec zlecenia ;) kurcze, ciekawe na czym polegaja te zmiany ze sie nie chce,,,albo ze sie chce a jednak sie nie chce za dlugo.

Posted

hahaha :lol:może być ale czy ten wilk pasuje?, bo kurde niby mi wyszedł ale jakoś nie jestem z niego zadowolona.... już dawn chciałam zrobić coś z tą skałą i dupppa :roll:
dobra moze coś wymyślę...
dzięki za propozyszyn;)

Posted

Westie, przede wszystkim cień wygląda nienaturalnie. Coś mi troszkę proporcje niepasuję no i przednie łapy nienaturalnie proste. Może jakbyś tym cieniem pomodelowała, tak by sprawiał wrażenie naturalnego, to wyszło by lepiej ?!

Posted

Tak cień jeszcze zmienie.. a te łapy... bo on tak sztywno stoi:lol: no własnie teraz trochę kombinuę więc jeszcze na koniec trochę poprawie;)
dzieki