coronaaj Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 MyrkurDagur napisał(a):Otrzymałam właśnie telefon od Pani z TOZu - w poniedziałek Lenka będzie miała transport do Warszawy. Zaraz napiszę do Coronaaj, a wieczorem zadzwonię do Megii. Dajcie znac co do poniedzialku, gdzie mam odebrac Lenke i o ktorej godzinie Quote
MyrkurDagur Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 coronaaj napisał(a):Dajcie znac co do poniedzialku, gdzie mam odebrac Lenke i o ktorej godzinie Wysłałam właśnie do Ciebie PW. Quote
MyrkurDagur Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Co przyniesie dzisiejszy dzień... ??? ______________________________________ Dotarły pieniążki od Agaty51 i Poker dla Lenki - DZIĘKUJĘ WAM !!! :loveu: Quote
Olga7 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Nasza kochana Ciotka Coronaaj jak zwykle jest niezwawodna i niezastąpiona:loveu::multi::p. Dowiezie Lenkę od W-wy do Serocka ,nie da się jej zagryzć ani poturbować :razz: i jeszcze do tego odwiezie w drodze powrotnej do W-wy klatkę po Lence :razz:. Takich ciotek jest tu wiecej co prawda ,ale Coronaaj jest jedna.:loveu: .A może by takie ciotki zacząć już klonować ,żeby bylo ich więcej ...:p:evil_lol: ;)... ?? A przelew dziś poszedł -jutro powinien być na koncie Myrkur. Quote
coronaaj Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Nie martwcie sie dzisiaj Lenka bedzie wieczorem u Megii1.... Quote
Olga7 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Coronaaj -my wiemy dobrze,że jeśli Ty włączysż się w pomoc -to na pewno wszystko się uda na super -a nawet jeszcze lepiej ...:loveu::loveu::loveu:-jeszcze cos tam od serca wymyślisz i ze swego doświadczenia .:loveu::loveu::loveu:. Kochamy Was za to -cioteczki !:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Myrkur też nabiegala się kolo tej Lenki -a i Państwo z przytuliska -mają bardzo duży udzial w pomocy Leni -gdyby nie ONI Lenka by gdzieś tam glodowala i uciekała na widok ludzi .:loveu::loveu::loveu: Dziękujemy WAM !!! Quote
sonikowa Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Trzymam kciuki za podroz maleńkiej :-) I za ciotkę Coronaaj, też :cool3: Quote
megii1 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Po długiej podróży Lenka jest już u nas:) Alicja z trasy informowała mnie dzielnie na jakim są etapie podróży. I tu chciałam bardzo, bardzo podziękowac Alicji za pomoc dla Lenki - bez niej małej nie byłoby dziś u nas:loveu: A wracając do Lenki to przyjechała do nas w takiej klateczce i była bardzo spokojna: Po wypuszczeniu z klatki ( w której przez tyle godzin się nie załatwiła) od razu walneła wielką kupę i rozprostowała kości na podwórku;) A tu już pozuje:loveu: Quote
Poker Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 ja też bym walnęła wielką koo po podróży w takiej małej klatce :evil_lol: Cudnie,że dziewczynka już u Was,śliczna jest i chyba szybko zrobicie z niej "psa" :loveu: Quote
megii1 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Lenka zdecydowanie się uspokoiła kiedy zobaczyła moje zadowolone suczki - chyba stwierdziła że jednak jesteśmy spoko:multi: Potem zrobiła siusiu; pić specjalnie nie chciała:shake: I poszła malutka spać:loveu: Zgodnie z zaleceniami poprzednich opiekunów jest na łańcuszku bo podobno cięzko ją wyciągnąć bez niego z budy ale to chyba ostatnia jej noc na smyczy bo jak nie będzie chciała wyjsć będziemy ją raczej wyciągać przez dach. Trochę się bałam, ze nie damy sobie rady z półdzikim psiakiem ale ona naprawdę nie jest taka dzika. Mój Darek nawet przez moment ją pogłaskał:multi: Kłapie czasem zębami ale to nawet nie jest specjalnie groźne - ona bidulka po prostu się boi:placz: A poza tym jest mega słodka:loveu::loveu::loveu: Quote
Olga7 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Lenka w calej swej krasie -i już u Meggi w domku :loveu::loveu: .Cieszymy się,że Lenka ma miejsce i opiekę u Meggi oraz ,że nie sprawila Coronaaj i ciotkom żadnych niespodzianek .Ten kudłaty skarb dojechal w końcu na miejsce. Dużo pracy i serca włożyla w to Myrkur Dagur i inne ciotki -a pośrednio też Ci państwo z przytuliska ,dzięki ktorym Lena miala opiekę i swoje miejsce u nich a teraz u Meggi.:p:loveu: Quote
MyrkurDagur Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Jestem i ja :lol: Wczoraj po telefonie do Megii i otrzymaniu informacji, że Lenka już u niej cała i zdrowa, od razu poszłam spać :oops: Przede wszystkim chciałabym z całego serca podziękować :loveu: Coronaaj :loveu: za organizację i transport Lenki do Megii :Rose::Rose::Rose: Tobie Olgo :loveu: dziękuję za odstąpienie Lence miejsca w hoteliku :Rose: A Megii :loveu: - za przyjęcie tego małego dzikusa :Rose: Dziękuję Wam wszystkim za finansowe wsparcie udzielone / udzielane Lence, a także za Waszą obecność na wątku :loveu: :Rose: Cieszę się, że Lenka okazała się być spokojniejsza i grzeczniejsza, bo czarne scenariusze tworzyły się w mojej głowie... Jestem pod wrażeniem faktu, iż udało się ją nawet pogłaskać :crazyeye: :multi: Lenko, bądź dzielna, grzeczna i cierpliwa ;) Quote
__Lara Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 :loveu: no to niech się szybko oswaja, u megii1 będzie miała napewno dobrze :loveu: Quote
leni356 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Cudownie :loveu: tak myślałam że będzie jak z Orenem - jak poczuje trochę wolności i dobroci ludzi to od razu inny pies. Oren też kłapał zębami ze strachu, a teraz daje się już głaskać i brać na ręce. Myśleliśmy że go podmienili :evil_lol: Lenka też się oswoi :loveu: Quote
megii1 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Lenka dziś była na pierwszym spacerze i nawet ładnie chodzi na smyczy:loveu: Quote
__Lara Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 :loveu::loveu::loveu: Bardzo ładnie wyszła ;) nie widać w niej cienia agresji :) Quote
Poker Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 śliczna dziewczynka, musi być dobrze. Quote
megii1 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 __Lara napisał(a)::loveu::loveu::loveu: Bardzo ładnie wyszła ;) nie widać w niej cienia agresji :) Bo w niej nie ma cienia agresji - jest tylko i wyłącznie ogromny strach:shake: Quote
bico Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 jak dobrze, że Lena już u megii i że podróż odbyła się bez przygód:multi::multi::multi: teraz sunia odżyje, zsocjalizuje się z ludźmi i innymi psiakami, a potem akcja ogłoszeniowa i sio do domku:cool3: Quote
coronaaj Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='__Lara']:loveu::loveu::loveu: Bardzo ładnie wyszła ;) nie widać w niej cienia agresji :) :loveu::loveu:Cudny psiak, nie bylo w niej agresji ale strach...chyba jednak psia intuicja, ze jedzie do domku...no narazie tymczasowego..:lol::lol:Zobaczycie po kapieli co za cudna panna bedzie...:multi::multi:strasznie zal mi jej bylo, ze nie moglam wyprowadzic na kupkowanie (zrobila w garazu) ani siusianie bo droga byla dluga...z Wroclawia do W-wy:shake::shake: :loveu::loveu:serdeczne podziekowania Adamowi (syn pani z TOZU), doskonaly chlopak...superrrrrr!!!!!:multi::multi: Quote
MyrkurDagur Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Lenka poszła na spacer :crazyeye: Wybaczcie moje zdumienie, ale zupełnie nie potrafiłam sobie jej wyobrazić w takiej sytuacji. Chyba faktczynie moje wyobrażenia, spostrzeżenia, ale i informacje jakie miałam od Państwa z przytuliska były zdecydowanie mroczniejsze od rzeczywistości. Ależ jestem mile zaskoczona zachowaniem Lenki, zarówno podczas całego transportu, jak i u Megii :loveu: :loveu: :loveu: A jaka szczęśliwa jestem :multi: :multi: :multi: Dzwoniłam właśnie do Państwa z przytuliska, by przekazać wszystkie wiadomości. Quote
bico Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 MyrkurDagur napisał(a):Lenka poszła na spacer :crazyeye: Wybaczcie moje zdumienie, ale zupełnie nie potrafiłam sobie jej wyobrazić w takiej sytuacji. Chyba faktczynie moje wyobrażenia, spostrzeżenia, ale i informacje jakie miałam od Państwa z przytuliska były zdecydowanie mroczniejsze od rzeczywistości. wszystko powoli się dobrze układa - Lenka się zsocjalizuje, a potem znajdzie domek, bo to śliczna sunia:loveu::multi: Quote
coronaaj Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 bico napisał(a):wszystko powoli się dobrze układa - Lenka się zsocjalizuje, a potem znajdzie domek, bo to śliczna sunia:loveu::multi: Nie powinno byc trudnosci z DS:lol::lol:Lenka to sliczny pudliszek:lol::lol: Quote
__Lara Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 coronaaj napisał(a):Nie powinno byc trudnosci z DS:lol::lol:Lenka to sliczny pudliszek:lol::lol: Niech tylko dojdzie "do siebie" ;) Quote
MyrkurDagur Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 Witam Was Drogie Cioteczki :loveu::loveu::loveu: *********** Melduję, że dotarły pieniążki dla Lenki od Ani :multi: Dziękuję :loveu: i zaraz dopisuję w pierwszym poście. *********** A teraz bardzo ważna sprawa - dzwoniła wczoraj do mnie Pani z Warszawy zainteresowana adopcją Lenki (znalazła sunię na Dogomanii). Porozmawiałyśmy sobie troszkę, ale przekazałam jej także numer do Megii, ponieważ ona będzie mogła powiedzieć o naszej suni więcej. Ponadto, Pani miałaby możliwość zajrzeć do Serocka i odwiedzić Lenkę. Boję się tylko, czy Lenka do adopcji się nadaje... i ile czasu będzie potrzebować na to, aby zrobić dalsze postępy. Choć przyznać muszę (po raz kolejny), że i tak jestem pod wrażeniem jej zachowania. Quote
Recommended Posts