Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 744
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jedna z super-cioteczek Coronaaj ,jak zwykle dotrzymuje obietnicy i włącza się by swoja rozpierającą ją energią zarazić innych na watku -dzięki Coronaaj za to !!:loveu:
Finisz juz niedlugo -a Lenka dotrze do Megii ,byle tylko kenela nie rozbroila po drodze ,ale juz tam cioteczki dadzą sobie z nią radę -Coronaaj nie tak łatwo poddaje się -nawet malej dzikusce da radę ,jesli wielkie benki miękną przy niej i pokornieją -to co dopieoto nieduża Lenka ..:p:razz:...Auto duże -to Lenka nie wymknie się tak prędko..:razz:a tej sosny /świerka/ chyba nie wyrwie przy zapraszaniu do podróży ...nie da rady raczej ..:evil_lol:

Posted

Witam po dłuższej przerwie i przeparaszam, ale miałam ostatnio sporo kłopotów z netem...

[quote name='bico']poszło ode mnie 50 zł;)

Wspaniale !!! :multi: Dziękuję Ci bico !!! :loveu:

[quote name='Negri_2008']Z warszawy do Serocka nie jest daleko.
Ciotka Leyla bardzo często jeździ tam do swojego tymczasa, więc moze bedzie mogła pomóc. W razie czego pojadę z nią - tak do pomocy.

Napisać do Leyli?

Jeśli Leyla będzie mogła pomóc i często jeździ do Megii, to ja bardzo chętnie skorzystałabym z tej pomocy :oops: :loveu: Tylko dałabym znać, kiedy sunia byłaby w Warszawie - to zależy od osoby, która ją zawiezie. Dziękuję :smile:

[quote name='Osa']W poniedziałek- wtorek wpłacę parę groszy na malutką....
Śliczna sunia...Az żal duszę ściska...

Dziękuję z całęgo serca !!! :multi: :loveu:

Olgo i Coronaaj - dziękuję, że tak często zaglądacie do sunieczki :loveu:

Posted

Zaglądamy ,zagladamy -kazdego dnia i rozpytujemy o kennel dla Lenki ,żeby bezpiecznie można ją dowieżć do hoteliku .Bo tylko chyba tego brakuje suni już teraz.:p

Posted

Myrkurku, ja dwa razy przelałam po 50 zł, a jest w pierwszym poście, że dotarło tylko jedno 50 zł:roll: a może ja to źle rozumiem:oops: daj znać, bo się martwię, co z tą kasą, to łącznie 100 zł, dowody wpłat mam, może trzeba tej kasy szukać, może poszła nie tam gdzie trzeba, matwię się:oops::-(

Posted

olga7 napisał(a):
Zaglądamy ,zagladamy -kazdego dnia i rozpytujemy o kennel dla Lenki ,żeby bezpiecznie można ją dowieżć do hoteliku .Bo tylko chyba tego brakuje suni już teraz.:p

:crazyeye::crazyeye:To co z ty transportem dla Lenki? Czy dzwonilas do mnie ? kom cos sie z tego sp...rzyla :evil_lol::evil_lol:mialam czyszczenie zebow Pakusia i cholera pod narkoza zaczal wetke grysc...skaranie boskie z tym terorysta:mad::mad:on wazy 3kg, a dostal dawke na 6:crazyeye::crazyeye:

Posted

Napisałam przedwczoraj do ciotki Leyli w sprawie przewiezienie Leny do Serocka, ale na razie nie mam odpowiedzi.

Będę ją próbowac ją łapać :lol:

Czy dobrze doczytałam, że kurs byłby za około dwa tygodnie?

Posted

Na początek melduję, że dotarły pieniążki dla Lenki od Bico, Osy i Ani.

Dziękuję Wam !!! :multi:

Wczoraj dostałam maila w sprawie transportu. Byłby w ten piątek. Próbuje się właśnie dodzwonić do Pani z TOZu, której to syn wybiera się do Warszawy, ale ma wyłączony telefon. Będę cały czas próbować. Zaraz po tym zadzwonię do Pana z przytuliska - zapytam jak Lenka, czy od ostatniego tygodnia troszkę się poprawiło... - głównie chodzi o jej gryzienie. A następnie skontaktuję się z Megii.

Uzupełniłam pierwszy post. Sprawdźcie proszę Cioteczki, czy wszystko się zgadza i każda wpłata została przeze mnie wpisana.

Dziękuję Wam wszystkim !!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Napisałam przedwczoraj do ciotki Leyli w sprawie przewiezienie Leny do Serocka, ale na razie nie mam odpowiedzi.

Będę ją próbowac ją łapać :lol:

Czy dobrze doczytałam, że kurs byłby za około dwa tygodnie?

Dobrze, jak tylko czegoś się dowiesz, daj proszę znać :loveu: Dziękuję Ci!

Ten transport z Warszawy do Megii musiałby być na piątek... Ale wszystko jeszcze potwierdze, jak skontaktuję się ze wszystkimi.

Posted

Dodzwoniłam się do Pani z TOZu. Jej syn jedzie w ten piątek, przy czym on do Warszawy jeździ często, więc jeśli teraz się nie zdecydujemy, to może następnym razem Lenkę zabrać.

Rozmwiałam także z Panią z przytuliska. Lenka jeszcze nie za bardzo pozwala się dotykać, i może nie tyle gryzie, co trochę dziwnie jej pyszczek się zachowuje... Choć Pan z przytuliska ma parę drobnych ranek na dłoniach po wcześniejszych próbach jej dotykania :roll:

Wysłałam sms'a do Megii. Będzie mogła rozmawiać koło 14.00 - wtedy do niej zadzwonię.

Proszę, napiszcie, czy teraz wysłać Lenkę do Megii, czy jeszcze poczekać tydzień czy dwa, aż jeszcze lepiej będzie z jej zachowaniem... może pozwoli się już dotykać. Proszę, napiszcie, co sądzicie.

Posted

Kurcze no... ciężka decyzja. A może jednak u megii bardziej się otworzy, bo ktoś będzie mógł nad nią popracować? może jednak ją zawieść? sama nie wiem :roll:

Posted

Niedługo będę rozmawiać z Megii i dam znać, jaka decyzja... Ale może faktycznie u Megii sunia szybciej się oswoi... Przy czym pozostaje jeszcze problem pieniędzy... stałych deklaracji... :-(

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Niedługo będę rozmawiać z Megii i dam znać, jaka decyzja... Ale może faktycznie u Megii sunia szybciej się oswoi... Przy czym pozostaje jeszcze problem pieniędzy... stałych deklaracji... :-(

Właśnie, niech megii też wypowie się na temacik :cool1:

Posted

Myrkur-jak juz dziś rozm.tel. -nie ma co czekać i zwlekać z tym przewozem Lenki do Megii -tylko wieżć ją jak najprędzej -poki jest ten transport z Olawy -no i poki jest Coronaaj w kraju ,bo ona przewiezie ją z W-wy w tym pozyczonym kennelu do Serocka i ten sam kennel odda pózniej wracając do W-wy. Już lepszej możliwości chyba ci nie znajdziemy i ty sama też .
Coronaaj już wie o tej sprawie i jak zwykle nie odmówila pomocy -a odezwie się do ciebie jak tylko znajdzie dziś czas.

Nie ma co liczyc na cuda -jesli ta sunia do tej pory nie oswoila się -to nie stanie się sie to na pewno przez dwa czy nawet kilka tygodni.
Tym bardziej,że blokujemy juz miejsce u Megii i ona też nie może trzymać miejsca pustego za dlugo-ten hotelik musi zarabiać na siebie przecież.

Zatem krótka decyzja : W piątek Lenka jedzie spod Olawy do W-wy -dzięki tej pani z TOZ-u i jej synowi -a tam odbiera ją Coronaaj -i dowozi do Serocka a potem zabiera pozyczony kennel i wraca z nim do W-wy .

Póki Coronaaj jest w Polsce -korzystajmy z jej pomocy ,bo pozniej będziesz znow szukać kennela i transportu. A kasy starczy przecież na 1,5 m-c - z tego co jest - a na następne m-ce jest nieco deklaracji -i to jakos starczy.

Posted

olga7 napisał(a):
Myrkur-jak juz dziś rozm.tel. -nie ma co czekać i zwlekać z tym przewozem Lenki do Megii -tylko wieżć ją jak najprędzej -poki jest ten transport z Olawy -no i poki jest Coronaaj w kraju ,bo ona przewiezie ją z W-wy w tym pozyczonym kennelu do Serocka i ten sam kennel odda pózniej wracając do W-wy. Już lepszej możliwości chyba ci nie znajdziemy i ty sama też .
Coronaaj już wie o tej sprawie i jak zwykle nie odmówila pomocy -a odezwie się do ciebie jak tylko znajdzie dziś czas.

Nie ma co liczyc na cuda -jesli ta sunia do tej pory nie oswoila się -to nie stanie się sie to na pewno przez dwa czy nawet kilka tygodni.
Tym bardziej,że blokujemy juz miejsce u Megii i ona też nie może trzymać miejsca pustego za dlugo-ten hotelik musi zarabiać na siebie przecież.

Zatem krótka decyzja : W piątek Lenka jedzie spod Olawy do W-wy -dzięki tej pani z TOZ-u i jej synowi -a tam odbiera ją Coronaaj -i dowozi do Serocka a potem zabiera pozyczony kennel i wraca z nim do W-wy .

Póki Coronaaj jest w Polsce -korzystajmy z jej pomocy ,bo pozniej będziesz znow szukać kennela i transportu. A kasy starczy przecież na 1,5 m-c - z tego co jest - a na następne m-ce jest nieco deklaracji -i to jakos starczy.

O, taka wypowiedź była tu potrzebna, wszystko już jasne :)

Posted

[quote name='bico']Myrkurku, dzięki za info, teraz już się nie martwię i wiem, że całe zł wpłynelo dla Lenki:multi:

To ja dziękuję Ci Droga Bico :loveu:

Rozmawiałam z Megii. Przez najbliższe dni będzie miała urwanie głowy z psiakami i dlatego wolałaby, aby Lenka przyjechała troszkę później (kilka dni). Kolejny termin zależy od syna Pani z TOZu - to może być za tydzień, albo dwa. Syn Pani z TOZu dowiózłby Lenkę do Warszawy, a z Warszawy może mogłaby ją zawieźć do Megii Coronaaj - to znaczy pisałyśmy z nią o tym piątku, ale może inny termin także mógłby być...

O, pojawił się post Olgi. Pisałam do Coronaaj PW - jesteśmy w kontakcie, ale napisałam jej także właśnie, że ten piątek odpada.

Posted

Jesli Megii woli nieco pozniej -to trzeba sie dostosowac i pies pojedzie wtedy kiedy Megii da znak - rozumiem ,ze w przyszlym tygodniu ? Zeby tylko Coronaaj pasowaly te terminy - i mogla w tym pomoc ... Pilnuj tego Myrkur -proszę ...

Posted

olga7 napisał(a):
Jesli Megii woli nieco pozniej -to trzeba sie dostosowac i pies pojedzie wtedy kiedy Megii da znak - rozumiem ,ze w przyszlym tygodniu ? Zeby tylko Coronaaj pasowaly te terminy - i mogla w tym pomoc ... Pilnuj tego Myrkur -proszę ...

Napisałam do Coronaaj z pytaniem, czy mógłby ewentualnie być inny termin... Będę z nią w kontakcie. Najważniejsze, że miejsce dla Lenki czeka. A i transport do Warszawy co jakiś czas jest - myślę, że to korzystna sytuacja.

Posted

Dzwoniłam jeszcze raz do Pani z TOZu w sprawie Lenki i Pani da mi znać jak tylko jej syn znów do Warszawy będzie jechał. Zadzwoniłam także do Pana z przytuliska, przekazałam mu wiadomości, Pan powiedział, że jego brat także sunię oswaja, daje jej smakołyki i nawet dotykał Lenkę - więc nie jest tak źle ;)

Posted

Myrkur-pamietaj jednak ,że Coronaaj nie jest zawsze w kraju a ona umożliwia nie tylko przewoz z W-wy do Serocka ,ale i dowóz Leny w tym neiszczęsnym kennelu aż do konca trasy i oddanie go po powrocie do W-wy . Mam nadzieję ,że zanim Lenka nie dotrze do megii -Coronaaj nie umknie nam do USA ;)..Nie puscimy Jej -schowamy Jej paszport ;).

Posted

olga7 napisał(a):
Myrkur-pamietaj jednak ,że Coronaaj nie jest zawsze w kraju a ona umożliwia nie tylko przewoz z W-wy do Serocka ,ale i dowóz Leny w tym neiszczęsnym kennelu aż do konca trasy i oddanie go po powrocie do W-wy . Mam nadzieję ,że zanim Lenka nie dotrze do megii -Coronaaj nie umknie nam do USA ;)..Nie puscimy Jej-schowamy Je paszport ;).

Kolejna szansa na podróż do Warszawy może być już za kilka dni... Ojojoj, a kiedy Coronaaj z Polski ucieka...?

Posted

Jeszcze nie ucieka,ale nigdy nie wiadomo kiedy ją tam znów ta Arizona zawola .
Ale lepiej za dlugo nie odkladać tej Lenki ,bo bedziesz ją sama wiezc z Wwy w kombinezonie ochronnym chyba ;) -bo grube rekawice robocze to zbyt delikatne dla Lenki ...:razz:-da im radę ...

Posted

olga7 napisał(a):
(...)
Ale lepiej za dlugo nie odkladać tej Lenki ,bo bedziesz ją sama wiezc z Wwy w kombinezonie nurka chyba ;) -bo grube rekawice robocze to zbyt delikatne dla Lenki ...:razz:-da im radę ...:evil_lol:

:evil_lol: No w przypadku, gdyby ktokolwiek miał Lenkę wziąć na ręce, to ten kombinezon byłby jak najbardziej na miejscu :diabloti: Oj, nawet sobie nie wyobrażam takiej sytuacji...

Posted

olga7 napisał(a):
Jeszcze nie ucieka -ale to b.energiczna i rzutka kobieta-światowa:p -to i nigdy nie wiadomo kiedy ją tam znów ta Arizona zawola ;)??
Ale lepiej za dlugo nie odkladać tej Lenki ,bo bedziesz ją sama wiezc z Wwy w kombinezonie nurka chyba ;) -bo grube rekawice robocze to zbyt delikatne dla Lenki ...:razz:-da im radę ...:evil_lol:

:evil_lol::evil_lol:Narazie Arizona nie zawola bo CORONAAJ musi zeby do porzadku doprowadzic...:angryy::angryy:2 operacje w planie, implanty, etc...pierwsza planowana na 23 wrzesnia...bede w Polsce do oporu, wyjazd na 24 pazdziernika ale moze byc przesuniety..zebym tylko byla na chodzie bo i psy , 3 sztuki w domu i inne obowazki...:shake::shake:

Jak bedzie nastepny termin wyjazdu z Wroclawia to bede kombinowac..zeby Lenke zawiesc do Serocka..