elmira Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='Dogo07']Nowe zdjęcia Baranka :lol:. http://images39.fotosik.pl/173/198bfb12694bf308med.jpg http://images47.fotosik.pl/178/b34584acd4678a4amed.jpg :loveu: Ale szczęśliwy okaz:lol: Quote
szajbus Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 Ale przystojniak się z niego zrobił! Quote
Onaa Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Dla mnie to on teraz jak dyrygent wygląda :lol:. Tylko jeszcze, żeby mu te włoski na główce urosły to by był już całkiem super psiak :). Quote
szajbus Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 ta fryzura do muchy pasuje całkiem całkiem Quote
hop! Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Poznałam dzisiaj Baranka - to sympatyczny i pogodny psiak. Baranek nie jest gruby. Ma tylko powiększony, obwisły brzuch. U starszych psów może pojawić się wodobrzusze, które jest związane z chorobą serca, wątroby lub nerek. Może powinien go zobaczyć wet? Quote
bela51 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Zmartwiłaś mnie. Ale, o ile pamietam, Baranek był badany przez weta własnie pod tym kątem? Nie wiem jak dokładnie, co prawda. Może ktos mnie uspokoi?:-( Quote
elmira Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 bela51 napisał(a):Zmartwiłaś mnie. Ale, o ile pamietam, Baranek był badany przez weta własnie pod tym kątem? Nie wiem jak dokładnie, co prawda. Może ktos mnie uspokoi?:-( Baranek miał robione USG, właśnie pod katem tego brzuszka. Nie jestem specem, ale wydaje mi się, że wykazałoby ewentualne problemy. Z powodu tego badania pies miał opóźniony wyjazd do jamora, bo dziewczyny nie chciały go puszczac nie będąc pewne, co moze mu być. Znów sie pomadrze;), ale trzeba pamiętac, że Baranek miał bardzo mało ruchu w schronisku i brzuszysko moze byc efektem nadmiaru kalorii z powodu braku odpowiedniej dawki ruchu. Quote
zuzia63 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Ooooooo! :crazyeye: Jaki przystajniak... jakaś elegancka impreza mu się szykuje, czy wszystkie psy w hotelu tak poubierane? Quote
niteczka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Jaka cudna mucha :lol: A z jakiej to okazji? Quote
Onaa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Przeczytałam posta hop! i jakiś niepokój poczułam :cool1:. Mnie też zastanawia ten jego brzuchol. Quote
MakS Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 A czy Baranek/ Baca ma do kompletu również melonik i laseczkę?;) Quote
Onaa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 MakS napisał(a):A czy Baranek/ Baca ma do kompletu również melonik i laseczkę?;) A tego nie wiem, trzeba by jamora o to zapytać :lol:. Już go widzę (Baranka oczywiście, nie jamora) w czarnym eleganckim meloniku na głowie, czerwoną kokardą/muchą pod szyją, tylko co z laseczką :)? A może jeszcze by taki czarny surducik do kompletu ;). Quote
hop! Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 elmira napisał(a):Baranek miał robione USG, właśnie pod katem tego brzuszka. Nie jestem specem, ale wydaje mi się, że wykazałoby ewentualne problemy. Z powodu tego badania pies miał opóźniony wyjazd do jamora, bo dziewczyny nie chciały go puszczac nie będąc pewne, co moze mu być. Znów sie pomadrze;), ale trzeba pamiętac, że Baranek miał bardzo mało ruchu w schronisku i brzuszysko moze byc efektem nadmiaru kalorii z powodu braku odpowiedniej dawki ruchu. Teoretycznie USG powinno wykazać problemy. Rozmawiałam dzisiaj z wetką, żeby się upewnić. Pies z nadwagą ma równomiernie rozłożoną tkankę tłuszczową. Jeżeli cały jest szczupły, a brzuch ma powiększony, to trzeba to sprawdzić. Quote
zuzia63 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Mój borys jeszcze nie tak dawno też miał taki opuszczony brzuch i wklęsły kręgosłup...:oops: i było to, niestety, spowodowane nadwagą:oops: od połowy kwietnia jest na karmie dla psów otyłych ('obesity') i efekt jest zadziwiający:crazyeye: brzuch nie wisi i kręgosłup lepiej wygląda Jeżeli Baranek miał usg i nic nie wykazało, to może to jednak tłuszczyk? Na osiedlu też widzę takiego psa - chude łapki, chuda główka a brzuch tłusty ciąga prawie po chodniku... Quote
zuzia63 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 ...a może w młodości za dużo piwa?:evil_lol: Quote
Onaa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Skoro USG nie wykazało nic, to jak inaczej sprawdzić co z tym brzucholem ? Może narazie poczekamy i zobaczymy, czy jak Baranek troszkę się rozrusza u jamora to mu brzuszek się zmniejszy czy nadal będzie taki sam. Quote
leni356 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Nie jestem pewna, ale usg powinno wykazać jeśli byłby płyn w jamie brzusznej Quote
Onaa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 A z innej beczki to coś mi się wydaje, że Baranek vel Baca nie ma allegro aktualnego, i nie wiem może by jakiś super tekst mu strzelić, bo chyba nie było w jego sprawie żadnych telefonów. No i podawać te dwa numery tel.. jamora i Iwonki. Quote
niteczka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 zuzia63 napisał(a):Mój borys jeszcze nie tak dawno też miał taki opuszczony brzuch i wklęsły kręgosłup...:oops: i było to, niestety, spowodowane nadwagą:oops: od połowy kwietnia jest na karmie dla psów otyłych ('obesity') i efekt jest zadziwiający:crazyeye: brzuch nie wisi i kręgosłup lepiej wygląda Jeżeli Baranek miał usg i nic nie wykazało, to może to jednak tłuszczyk? Na osiedlu też widzę takiego psa - chude łapki, chuda główka a brzuch tłusty ciąga prawie po chodniku... Zuziu, a mogę wiedzieć, jaką karmę podawałaś? Quote
zuzia63 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 niteczka napisał(a):Zuziu, a mogę wiedzieć, jaką karmę podawałaś? Royal Canin Obesity, kupuję u weta:roll: Quote
ciapuś Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Kolejne psie nieszczęście POMOCY!!!!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-czy-brak-jednej-lapy-wyrok-143822/#post12763362 Quote
szajbus Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Dziewczyny , Baranek miał nie tylko robione USG brzuszka, ale wcześniej badania krwi, które tez nic nie wykazały. O wynikach badan informowała Hania na tym wątku. Mnie ten brzuchol wydawał się podejrzany i pies był zawieziony do jednej z łódzkich lecznic na USG, które nie wykazało, żadnych zmian. Podobno to otyłość. Allegro Baranek miał i ma cały czas, odnawiam mu regularnie, ale nie wymieniam linku. Za każdym odnowieniem jest nowy link. Wczoraj mu sie skonczyło kolejne allegro i wczoraj mu odnawiałam kolejny raz Łagodny Baranek nie radzi sobie w schronisku (710181891) - Aukcje internetowe Allegro Zuziu, ja też bym chciała wiedzieć jaką stosujesz karmę? Quote
zuzia63 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 szajbus napisał(a):Zuziu, ja też bym chciała wiedzieć jaką stosujesz karmę? dokładnie to 'Royal Canin Obesity Menagement' mojemu psu bardzo pomogła:roll: teraz sie wstydzę, że z miłości chciałam utuczyć zwierza:oops: dobrze, że się wreszcie posłuchałam weta, bo jak na mnie krzyczał to ja uparcie twierdziłam, że on tyle sierści ma...:evil_lol: Quote
Onaa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 A ja bym chciała, żeby mój psiak był trochę większy :lol:, bo mnie to on się wydaje za chudy ciągle :). Quote
Recommended Posts