szajbus Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Moje Balbina to prawdziwy pasztecik, Zuzka z kolei laska nie z tej ziemi. Próbuje odchudzić tego pasztecika i jak na razie bez efektów. Dlatego szukam skutecznej karmy. Dogo07, może twoja psina tak jak Zuzka ma ADHD? :evil_lol: Ta mała zgaga nigdy nie przytyje, bo wszędzie jej pełno, no, ale chyba dzięki temu trzyma linie. Baranek, a ty kiedy zrzucisz brzucholek? Quote
Onaa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 No właśnie mój psiak prowadzi spokojny tryb życia. I skąd u niego taka super linia to nie wiem :lol:. Quote
hop! Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 szajbus napisał(a):Dziewczyny , Baranek miał nie tylko robione USG brzuszka, ale wcześniej badania krwi, które tez nic nie wykazały. O wynikach badan informowała Hania na tym wątku. Mnie ten brzuchol wydawał się podejrzany i pies był zawieziony do jednej z łódzkich lecznic na USG, które nie wykazało, żadnych zmian. Podobno to otyłość. Nie dotarłam do wszystkich informacji na wątku. Po prostu zaniepokoił mnie ten brzuch, ale skoro Baranek był przebadany, to pewnie nie ma się czym martwić. zuzia63 napisał(a):dokładnie to 'Royal Canin Obesity Menagement' mojemu psu bardzo pomogła:roll: teraz sie wstydzę, że z miłości chciałam utuczyć zwierza:oops: dobrze, że się wreszcie posłuchałam weta, bo jak na mnie krzyczał to ja uparcie twierdziłam, że on tyle sierści ma...:evil_lol: Na tej samej karmie jest mój pies - od trzech miesięcy. Zrzucił kilogram i waga stoi. Z tym, że skończył 14 lat i ma niedoczynność tarczycy. Quote
niteczka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 zuzia63 napisał(a):Royal Canin Obesity, kupuję u weta:roll: OK. Dzięki. Muszę odchudzić pewną panienkę:lol: Quote
zuzia63 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 niteczka napisał(a):OK. Dzięki. Muszę odchudzić pewną panienkę:lol: Tylko żeby po tym odchudzaniu z panienki nie zrobiła się 'niteczka':evil_lol: Quote
niteczka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 zuzia63 napisał(a):Tylko żeby po tym odchudzaniu z panienki nie zrobiła się 'niteczka':evil_lol: Oj, to nie grozi :evil_lol: Do niteczki, to jej trochę brakuje. Chciałam powiedzieć, ma za dużo :lol: A apetycik jaki. Zmiatamy szystko, co stoi na drodze :crazyeye: Kochany Baco, nie bierz przykładu z panienek. Dbaj o linię i wciągnij brzuchol:lol: Quote
Onaa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ciekawe czy jakieś telefony w sprawie Baranka były :roll:. Quote
szajbus Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 :shake: Do Iwonki nikt nie dzwonił Quote
Onaa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 A w ogłoszeniach podane są dwa telefony czy tylko Iwonki ? Quote
szajbus Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Dogo07 napisał(a):A w ogłoszeniach podane są dwa telefony czy tylko Iwonki ? Iwonki. W nocy posiedzę, posprawdzam ogłoszenia i tak sobie myślę czy nie podać pierwszego kontaktu do jamora, a drugi do Iwonki. W niektórych ogłoszeniach nie będę mogła nic zmienić, bo nie ma opcji edycji, w innych mogę edytować tylko tekst, ale nie mogę podmienić fotek. Kto ma numer tel. jamora? Quote
bela51 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 No nie, jak to mozliwe, że nikomu nie podoba sie nasz Baca?:mad: Może jak mu łepetynka porosnie , to będzie miał większe powodzenie?:lol: Quote
Onaa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Na http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-u-jamora-propozycja-138231/ podany jest numer tel. jamora. Quote
szajbus Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Dzieki cioteczko, ułatwiłaś mi robote Quote
szajbus Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Baranek ma 63 ogłoszenia. Nie udało mi się zedytować: pineska, zoonet, pet world,portal ogłoszeń,adopcja psa,bardzi. W tych jest kontakt na Iwonke i Hanie. W reszcie ogłoszeń jako pierwszy kontakt jest podany nr, tel jamora, drugi Iwonki. Quote
zuzia63 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 bela51 napisał(a):No nie, jak to mozliwe, że nikomu nie podoba sie nasz Baca?:mad: Może jak mu łepetynka porosnie , to będzie miał większe powodzenie?:lol: Też tak myślę... teraz wygląda jakby poskładany z dwóch psów:evil_lol: dosyć śmiesznie:evil_lol: Quote
ciapuś Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 [quote name='zuzia63']Też tak myślę... teraz wygląda jakby poskładany z dwóch psów:evil_lol: dosyć śmiesznie:evil_lol: ale jak uroczo :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
bela51 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Słuchajcie, przeklejam taką wiadomośc z wątku Dinga ( sznaucera) Witam pani Agnieszko Z jednej strony bardzo się ciesze że Suzi znalazła dom, a z drugiej strony szkoda, że nie u mnie. Ja szukam pieska, a raczej suczki ( moze byc wykastrowana, ale nie koniecznie), łagodnej w stosunku do ludzi, szczególnie dla dzieci, ktora akceptuje inne zwierzeta ( np kota czy kury), takiej co moze pilnować domu, co lubi chodzic na spacerki np po lesie ( ja rozumie ze piesek ktory został porzucony w lesie, moze miec lęk przed lasem) , taki co sie zaklimatyzuje w kojcu ( jak pisałam jest dosc duzy, z wlasna buda, ławeczka, wyłożony płytkami) przez wiose, lato, jesien, no a na zime bedzie przebywał na posłaniu w piwnicy gdzie jest ciepło. Piesek raczej bedzie sobie biegał po podwórku, po ogrodzie w dzień, no a na noc myśle ze bedzie spał w kojcu w budzie. Jeśli chodzi o kontakt z ludzmi, na dzien dzisiejszy wyglada to w ten sposob ze ja poszukuje pracy, moj mąz pracuje za granicą i za 2 miesiace zjedzie juz na stałe, i w przypadku gdy tu podejmniemy oboje lub jedno z nas prace to w domu sa tez rodzice, ktorzy sa na emeryturze więc piesek na pewno przez większość dnia nie bedzie sam. No i raczej wolałabym takiego większego pieska mniej więcej jak Suzi. Teraz mysle, że troche sie już rozjasniło co moge zaoferowac, jakie warunki stworzyc, jakiego pieska bym chciała. Jeśli ma Pani zdjęcia innych psiaczków, bądź też jakies linki, niewiem strony internetowe to bedę wdzięczna za przesłanie. Miałabym jeszcze jedną prośbe czy mogłaby Pani mi powiedzieć jak wygląda taka adopcja? czy trzeba spełniać jakieś warunki? jakieś dokumenty przedstawiać? Pozdrawiam serdecznie Elżbieta " Czy można by zaproponowac naszego Bacę????? Quote
zuzia63 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 No to czekamy na Ciotki... jest o czym mysleć...:hmmmm: Quote
Onaa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Tylko czy kojec z budą i spanie w piwinicy to jest to czego my chcemy dla naszego Baranka ? Quote
bela51 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Dogo07 napisał(a):Tylko czy kojec z budą i spanie w piwinicy to jest to czego my chcemy dla naszego Baranka ? Na pewno nie do końca.:shake: Ja nigdy nie zamknęłabym psa w kojcu, ale czy Baranek potrafi mieszkać w domu? Czy kiedykolwiek tam mieszkał? Ponieważ to osoba znana pewnej dogomaniaczce, więc dom jest w jakimś sensie sprawdzony.Jesli nie ma żadnego zainteresowania naszym Barankiem, to w końcu miałby to samo co w hotelu. Zreszta nie wiadomo nawet, czy ta Pani by go chciala. Ale jest to jakaś szansa. Quote
Onaa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Tylko że Baranek jeszcze nam nie wypiękniał, i w hoteliku jest dopiero 2 tygodnie, więc nie ma paniki. Quote
zuzia63 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 U ciebie, Baranku, też mam dzisiaj dyżur:lol: Quote
szajbus Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Czytam ten list i nie wiem czemu pomyślałam o Kodince. Quote
coronaaj Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 =hop!;Poznałam dzisiaj Baranka - to sympatyczny i pogodny psiak. Baranek nie jest gruby. Ma tylko powiększony, obwisły brzuch. U starszych psów może pojawić się wodobrzusze, które jest związane z chorobą serca, wątroby lub nerek. Może powinien go zobaczyć wet? :mad:Obys nie "nakrakala" ale popieram , wet powinien Baranka zobaczyc... i to szybko bo o tym co piszesz to swieta prawda dochodzi jeszcze woda w plucach zwiazana ze zlym krazeniem...moze jednak to zwykle otluszczenie i brak ruchu.. Foty :loveu:Baranka powalajace..:lol::lol: Quote
coronaaj Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 =Dogo07;Tylko czy kojec z budą i spanie w piwinicy to jest to czego my chcemy dla naszego Baranka ? :crazyeye::crazyeye:Moim zdaniem taki kawaler z czerwona muszka absolutnie nie nadaje sie :mad:do kojca i spania w piwnicy..Dlaczego nie w domu i dlaczego w kojcu..pozatem pare innych dziwnych niewiadomych z tym domkiem??? Cos mi tutaj nic nie klapuje i nie pasuje...:oops::oops: Czy ktoras z ciotek sprawdzila ten dom osobiscie?:shake::shake::shake: Quote
Recommended Posts