Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

MakS, dużo zdrowia dla Ciebie i Frania :loveu:

A z propozycją Baranka do budy, to wcale nie jest to złe. O ile buda nie równa się łańcuch:shake: U mnie psiaki tez mieszkają w budach, solidnie ogaconych, na paletach i styropianie. Mają mozliwość wchodzenia do domu. W zimie, kiedy jest zimno śpią też w domu.

Oczywiście, jeżeli znajdzie się dom dla Baranka z opcją bytowania tylko w mieszkaniu, to nie ma nad czym się zastanawiać.

Posted

jamor napisał(a):
na pytanie dogo07 informuję, że nigdy nie pisałem o łańcuchu dla bacy. Buda nie znaczy niewola, to poprostu domek dla psa na podwórku. jesli uważacie że nadaje sie na kanape to nich tak bedzie, Wy o tym decydujecie i moje zdanie nie ma nic do tego.

Dziewczyny tak napisal jamor,czytajcie posty:cool3:

Posted

Jeśli chodzi o Baranka to uważam, że to gdzie psiak ma mieszkać powinno zależeć od jego charakteru i potrzeb.
Jeden pies potrzebuje być ciągle ze swoim człowiekiem a inny woli swobodę, niezależność i przestrzeń.
Najważniejsze, żeby właściciwe utrafić i żeby ktoś Baranka pokochał :).

Posted

Być może Baranek trafi na kanapę i zostanie kanapowcem. Ale myślę, że różne psy, maja różne potrzeby. Moja poprzednia sunia, długowłosa ONka chętnie sypiała w łóżku, na co jej pozwalałam. Ale latem, a własciwie, juz od wiosny, jej obsesją było przebywanie na balkonie.I najchętniej spałaby również tam, ale niestety, ponieważ była suką pyskatą, nie mogłam pozwolić, aby urządzała sąsiadom koncerty.
Za to na wakacjach, od świtu do nocy leżała przed domkiem w trawie.
I wtedy była najszczęśliwsza.

Posted

bela51 napisał(a):
Być może Baranek trafi na kanapę i zostanie kanapowcem. Ale myślę, że różne psy, maja różne potrzeby. Moja poprzednia sunia, długowłosa ONka chętnie sypiała w łóżku, na co jej pozwalałam. Ale latem, a własciwie, juz od wiosny, jej obsesją było przebywanie na balkonie.I najchętniej spałaby również tam, ale niestety, ponieważ była suką pyskatą, nie mogłam pozwolić, aby urządzała sąsiadom koncerty.

cóż, może i racja- w sumie Jamor ma doświadczenie i na pewno wie, co mówi. skoro Jego zdaniem Baranek byłby i tak szczęśliwy (w końcu w schronisku też był w budzie) to może warto wziąc pod uwagę taką alternatywę?

Posted

Ja też myśle że buda na podwórku to nic strasznego(oczywiście bez łańcucha)
tym bardziej dla dużego psa może to być wygodniejsze :cool3:
ale to zależy od psa gdzie lepiej się czuje
Powiem szczerze że troche się obwiniałam że nie mogłam wziąść go na tymczas,trochu mnie to gnębiło(już od dawna nosze się z myślą o większym lokum z kawałkiem ziemi...dla psów oczywiście ale kasy brak..)
Ból w sercu zastąpiło przewlekle chore kociątko też na tymczasie-obecnie od paru dni odstawiony od leków dochodzi do siebie

Posted

jamor napisał(a):
beznadziejnie. trzeba go zmuszac aby powiedział " dzien dobry"

Czyli zrobił się z jaśnie pana Bacy nygus? :diabloti:

Wskakuj psino na szczyt, niech cie w końcu wypatrzy jakiś domek!

Posted

Ale super filmik i super psiarnia.:evil_lol: Nasz Baca jest rewelacyjny:loveu:
Chyba zostanie już Bacą, skoro reaguje na swoje imię? Zreszt a to imie pasuje do niego.:loveu:

Posted

bela51 napisał(a):

Mam taką samą ONkę, choc nie długowłosą i nie pyskatą, ale ponieważ inna moja sunia jest pyskata to też nie ma u mnie opcji spania na balkonie. Baca ma piękne i na pewno ciepłe futro, więc w dobrym domku na podwórzu nie powinno mu byc źle, nawet i w zimie. Choc życzę jak najbardziej domku, a nie budy.

Posted

Bambino napisał(a):
... Choc życzę jak najbardziej domku, a nie budy.

pewnie, że domek byłby lepszy, ale przede wszystkim ważne jest, aby nowi właściciele byli odpowiedzialni i kochali Bacę